Stranice: [1] 2 3 ... 21   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Homoseksualnost  (Pročitano 22961 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
sAngiE
Gost
« poslato: 06.11.2006. 04:06 »

Razlog otvaranja teme koja se tice fame homoseksualnosti jeste i veliki broj rasprava na forumima koji mahom okupljaju ljude sa prosecnim sposobnostima i razmisljanjem (bez pozitivne diskriminacije nema eliminacije sugavaca koji se nisu naucili da budu bolji od onoga ko ih je ucio utapanju u masu...), gde se diskusija, ako se tako moze i nazvati, kretala u svim smerovima samo ne u onim preko kojih bi se odnos homoseksualnih i heteroseksualnih jednostavno katalizovao.

Skoro sam prisustvovala jednoj ad-hoc radionici koju su organizovale moje prijateljice, mahom lezbejke, a bila je i poneka biseksualka... na kojoj su se iznosila razmisljanja iz nekoliko uglova i uporedjivala iskustva. Na istoj nije dolazilo do sukoba jer je za jedino pravilo, bez cak i definisanja istog, uzeto pravilo da se iz konstruktivnog razgovora moze nesto nauciti. Ja sam naucila da su heteroseksualci i homoseksualci potpuno isti i da u oba tabora ima: kurvi, nevernih, vernih, onih sa zahtevi, daj-sta-das ljudi, onih sa ukusom, bez ukusa, sa stilom, seljacina, sirovina, debila, neobrazovanih, intelektualaca... otelotvorenja stereotipa i maltene svih onih pod-grupa koje se vezuju mahom za hetero ljude.

Moja pitanja su:

- Da li homoseksualnost moze biti stecena i koja je u tom slucaju kategorizacija te osobe?
- Cemu kategorizacija uopste?!
- Zasto se koristi termin homo/hetero zajednica?
- Zasto se homoseksualci izdvajaju i po defaultu postoje kao sistem u sistemu?
- Da li znate za slucaj diskriminacije osobe sa istopolnim partnerom?
- Da li znate za slucaj nasilja nad homoseksualcima?
- Koliko internalizovana homofobija moze da unisti pojedinca na emotivnom planu?

... i tako puno drugih pitanja koja cemo u toku diskusije vec naci...
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 06.11.2006. 12:23 »

- Da li homoseksualnost moze biti stecena i koja je u tom slucaju kategorizacija te osobe?

Nisam siguran ni u sta sto cu da kazem ovde, posto ne poznajem materiju, ali posto verujem u sposobnosti coveka da bude ono sto pozeli (makar sebe da preoblikuje), reci cu da moze biti stecena, a kategorizacija te osobe... ja bih je smatrao istom kao i druge osobe, sasvim mi je svejedno, mada bi drugi mogli da joj zavide na sposobnosti da sebe ucini drugacijom/im od onoga sto je po defaultu bila.

Citat
- Cemu kategorizacija uopste?!

Na ovo pitanje ce ti verovatno odgovoriti oni koji ljude dele i na osnovu nacionalnosti, rase i slicnog. Sto se mene tice, kategorizacije ne bi trebalo da bude.

Citat
- Zasto se koristi termin homo/hetero zajednica?

Ocigledno da bi se naglasilo da postoji razlika. Predcivilizacijsko misljenje.

Citat
- Zasto se homoseksualci izdvajaju i po defaultu postoje kao sistem u sistemu?

Zato sto postoji nivo diskriminacije koji izgleda ne moze da se prevazidje. Ili je potreban period inkubacije da se masa privikne na razlicitosti.

Citat

Ne.

Citat

Cuo sam mozda par puta preko medija.

Citat
- Koliko internalizovana homofobija moze da unisti pojedinca na emotivnom planu?

Pa dobro o tome postoje filmovi i filmovi... Jeste problem, pa je mozda i to (film i drugi nacini za prezentaciju problema) nacin da se drugi (diskriminatori) nauce da gledaju iz vizure drugih ljudi i ne diskriminisu vise.
Sačuvana
morpius
Gost
« Odgovor #2 poslato: 06.11.2006. 17:30 »

Rasprava ni oko cega ....

Homoseksualizam ..prosto sexualno opredeljenje ne vidim bitne razlike izmedju heterosexualaca i homoseksualaca, i jedni i drugi su "normalna" ljudska bica, nemaju rogove , niti bilo kakva obelezja..
Po ovome kako je pocelo selektiranje (mislim na siroke narodne mase) na kraju cemo se deliti u svemu, na vernike i nevernike, na vegetarijance i mesozdere ...

ma jedina je podela na glupe i pametne nista vise
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 06.11.2006. 19:12 »

Slažem se sa prethodnim komentarima, s tim što moram da prokomentarišem da je "jedna podela: na glupe i pametne". Čak se i to relativizuje, tako da nije dozvoljeno diskriminisati nikoga pa ni u pogledu inteligencije ili kakve god sposobnosti. Mada postoji jedna diskriminatorska težnja... u vidu onih iz Mense, koji sada traže da se na osnovu IQ-a lakše mogu zaposliti i slično.

Svakako, nekih podela bi trebalo da bude, ali ne i privilegija takve vrste da drugu stranu diskriminiše. Konkretno i meni je primamljiva podela na glupe i pametne, ali predrasuda bi tada bila da je neko pametan samim tim što je npr. član Mense.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
alltheweb
Gost
« Odgovor #4 poslato: 07.11.2006. 00:01 »

U vidu onih iz Mense a odakle njima pravo da sebe deklarisu kao inteligentne ..na osnovu toga sto su za 45 min resili nekih 100 pitanja  Zelenko
Znaci ja ovako pritup, odem na testiranje snimam 1 put test, uhvatim algoritam ponavljanja testa, naucim tih 100 pitanja i odem ponovo resih ih i dobijem potvrdu da sam inteligentan   jezik jezik

Mozda je i greska u izrazavanju mislio sam na prirodno inteligentna bica i prirodno glupa bica
Sačuvana
Reefer
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +2/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 07.11.2006. 04:29 »

Kako sam ja primetio obicno su ovakvi likovi omiljeni u drustvu, na njih se gleda sa divljenjem jer masa misli da su oni posebni na neki nacin, slobodni, hrabri, neshvaceni... Mozda ti koji ih obozavaju samo zele da kazu kako imaju nekog gay ortaka i da pokazu kako su oni "open minded"...

Znam, a ako me upoznas sa tvojim gey prijateljicama potrudicu se da i ti znas za neka!  Namigivanje
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #6 poslato: 07.11.2006. 04:35 »

Ovakvu vrstu komentara (Reefer) u buduce cu sankcionisati brisanjem!

Za sada ga molim DA SE OGRANICI NA CINJENICE I OBJEKTIVAN PRISTUP TEMI ILI DA NE POSTUJE I TROLUJE MI TEMU!
Sačuvana
Reefer
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 07.11.2006. 04:40 »

OK. izvini, nema problema. Necu da "trolujem temu", ma sta to znacilo...
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 07.11.2006. 04:44 »

A sta, razmisljam i setim se da neki gay parovi traze da usvoje dete. Sta mislite o tom problemu? (Mislim da pitanja koja je sAngiE nabrojala vode suvise ociglednim odgovorima.)

Ne mozemo da namecemo detetu da ima gay roditelje, a ipak dete ne moze da zna u kakvoj porodici bi htelo da zivi. Ne moze da odlucuje o tome ko bi trebalo da ga usvoji. U svakom slucaju nekome se tu zakida. Sem ukoliko bismo pretpostavili da su gay zajednice sasvim normalno okruzenje za (usvojeno) dete. Pa, da li je tako?
Sačuvana
Reefer
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 07.11.2006. 13:53 »

Homoseksualci prirodno nikako ne mogu da imaju decu i zato nije logicno da im neko da decu na usvajanje! ok. razumem da neko tolerise brak ali usvajanje dece je previse. (ovo je odgovor za sAngiE).
Moje misljenje je da ukoliko neko da homoseksualcu dete na usvajanje isto je kao kada bi nekome ko je pusten iz ludnice dodelilo dozvolu za vatreno oruzje... Zar je potrebno da to dete prisustvuje njihovim perverznim i bizarnim obredima? Da li znate kroz sta bi to dete prolazilo tokom svog detinjstva ukoliko ima gay roditelje? Kako bi se drustvo ponasalo prema njemu? Verujete mi za dete bi bilo mnogo bolje da ostane siroce...

@sangie
Poslala si mi PM i rekla da te ne zanima moje licno misljenje. Da li mozes da mi objasnis koja je svrha foruma ako ne za razmenu misljenja? Ljudi imaju drugacija shvatanja.
Sačuvana
solo
Gost
« Odgovor #10 poslato: 07.11.2006. 18:50 »

Homoseksualci prirodno nikako ne mogu da imaju decu i zato nije logicno da im neko da decu na usvajanje!
znam dosta heteroseksualnih parova koji isto tako ne mogu da imaju dece pa opet mislim da bi bili jedni od najboljih roditelja i podrzavam usvajanje dece... shto se tiche komoseksualnih parova tu sam protiv usvajanje... kada bih krenuo da pishem razloge verovatno bi ispalo mnogo drugachije nego stho to mislim...
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 08.11.2006. 03:10 »

Moje misljenje je da ukoliko neko da homoseksualcu dete na usvajanje isto je kao kada bi nekome ko je pusten iz ludnice dodelilo dozvolu za vatreno oruzje... Zar je potrebno da to dete prisustvuje njihovim perverznim i bizarnim obredima?
Znas sta, meni to uopste nije bizarnije od sexa izmedju dva strejt ljuda. Mozes ti da guras gde oces, dete nema pojma o tome sta rade odrasli. A kad odraste nece da ga bude briga. Barem je to mogucnost.

Ne moze niko da dokaze da je gej par ili zajednica bolesnija od strejt para. Zato to nije argument za to da se ne da dete gej paru.
Treba da se ustanovi kakve su sklonosti i sposobnosti gej ljudi (i parova) kad se radi o cuvanju i podizanju deteta. Mozda su i bolji "roditelji" nego strejtovci. To treba da se ispita i vidi pre svega da li postoji neka razlika u licnostima tih ljudi.
Mislim da se to ispituje i kod strejt parova koji zele da usvoje dete.
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #12 poslato: 08.11.2006. 03:14 »

Citat: Reefer
@sangie
Poslala si mi PM i rekla da te ne zanima moje licno misljenje. Da li mozes da mi objasnis koja je svrha foruma ako ne za razmenu misljenja? Ljudi imaju drugacija shvatanja.

Ne zanima me sta bi ti radio homoseksualcima, a pogotovo MOJIM drugaricama, posto to nije poenta! Pitanje nije bilo "kako leciti", "spreciti" i sl. jer mi to kao "resenje" ne ulazi u neki "obzir". Zaprepašćen

Od sada cu postovati sve na tred pa se niko nece naci uznemiren privatnim porukama... Cheesy
Sačuvana
Evil
Gost
« Odgovor #13 poslato: 08.11.2006. 13:56 »

Ovo je temna zbog koje sam ja pozvana na ovaj forum... Tu me je sAngIe i videla...

Zaista je nikad nisam imala krizu indetita... Mislim da sam jos od pocetka puberteta, tacnije svoje 16-17 godine bila svesna svoje naklonjenosti zenama. probala sam sa par momaka i jednostavno nije islo. moj homoseksualizam nije nesto cime ja masem svuda okolo. Ne zato sto se plasim osude, vec zato sto je to moje stvar. Jedino je mom ocu bilo tesko to da prihvati u pocetku. Ne znam mozda sam samo imala ludu srecu da se rodim u takvoj porodici, gde su dosta vremena provodili u inostranstvu, pa su imali vremena da razgovaraju o svojim sumnjama i strahovima sa ljudima koji misle drugacije nego na Balkanu. Nije da nisam imala problema to bi bila laz. Ali posle podrske u mojoj porodici, briga me za sve. Preko 3 godine sam u vezi i zivimo zajedno. Srecna sam i ako to nekom smeta... njegov problem... Ovo je Balkan i prestala sam da se tangiram sta ko misli, sta vise uzivam da ih slusam kako lupetaju sve i svasta!!!
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #14 poslato: 08.11.2006. 17:36 »

Zvrko Evil, da mogu da ti za 24 sata dva puta povecam "duh bunta" uradila bih to, ali... Jer, taj duh, samo to da te ne tangira, znaci da zivis zivot, ne da se cimas oko toga sta drugi misle: da li mi je decko bolji od decka ribe preko puta, da li ce se neko uvrediti sto sedi pored pedera isl. Hetero glupost, homo glupost = univerzalna glupost.

Vracam se na temu...

Da ne bih ja, kao autor teme, nesto odgovarala na pitanja... ja cu postaviti jos pitanja, a vi ih sugestivno shvatite  Cheesy

- Koja je razlika izmedju hetero i homo seksualnih odnosa?
- Sta je ljubav? Sta je ljubav izmedju muskarca i zene? Izmedju dve zene? Dva muskarca? Koja je razlika?
- Da li heteroseksualci osecaju leptirice? Da li homoseksualci osecaju leptirice?
- Sta je drustveno postavljena granica kada je ljubav u pitanju? Zasto je biti sa partnerom istog pola prelazenje granice? :(

Pitanje: Kada uzmete noz u ruke, sta prvo uradite? Molim vas da ako odgovorite na ovo pitanje, ne pominjete masakre, ubijanja i sl. Ovo pitanje se odnosi na vas same... a ti Alltheweb, nemoj da falsiras rezultate testa. Cheesy
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 21   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: