- Da li homoseksualnost moze biti stecena i koja je u tom slucaju kategorizacija te osobe?
Nisam siguran ni u sta sto cu da kazem ovde, posto ne poznajem materiju, ali posto verujem u sposobnosti coveka da bude ono sto pozeli (makar sebe da preoblikuje), reci cu da moze biti stecena, a kategorizacija te osobe... ja bih je smatrao istom kao i druge osobe, sasvim mi je svejedno, mada bi drugi mogli da joj zavide na sposobnosti da sebe ucini drugacijom/im od onoga sto je po defaultu bila.
- Cemu kategorizacija uopste?!
Na ovo pitanje ce ti verovatno odgovoriti oni koji ljude dele i na osnovu nacionalnosti, rase i slicnog. Sto se mene tice, kategorizacije ne bi trebalo da bude.
- Zasto se koristi termin homo/hetero zajednica?
Ocigledno da bi se naglasilo da postoji razlika. Predcivilizacijsko misljenje.
- Zasto se homoseksualci izdvajaju i po defaultu postoje kao sistem u sistemu?
Zato sto postoji nivo diskriminacije koji izgleda ne moze da se prevazidje. Ili je potreban period inkubacije da se masa privikne na razlicitosti.
- Da li znate za slucaj diskriminacije osobe sa istopolnim partnerom?
Ne.
- Da li znate za slucaj nasilja nad homoseksualcima?
Cuo sam mozda par puta preko medija.
- Koliko internalizovana homofobija moze da unisti pojedinca na emotivnom planu?
Pa dobro o tome postoje filmovi i filmovi... Jeste problem, pa je mozda i to (film i drugi nacini za prezentaciju problema) nacin da se drugi (diskriminatori) nauce da gledaju iz vizure drugih ljudi i ne diskriminisu vise.