Samo treba neki izgovor da se pokupi horda rasponamnjenih, raspojasanih, bez mozga kretencina, da se deru, lome i tuku sve na sta naidju.
Dobro si to kazala. Psiholozi kažu da je to divljanje huligana i rasista izraz ličnog osećanja inferiornosti i dosade. Odsustvo smisla i značaja čini da se čovek ponaša destruktivno prema ostalim članovima zajednice. Najlakši plen su im oni koji im se čine drugačijim, što fizički, što duhovno. A problem je kod nas to što država to nasilje ne tretira kao napad iz mržnje prema seksualnoj orijentaciji, čime bi se mogao tumačiti kao rasistički, nego se smatra kao obično narušavanje reda i mira, uz nanošenje telesnih povreda nekom (bilo kom) prolazniku.
Kada se bude doneo zakon protiv diskriminacije i rasne mržnje, ovakvi napadi biće sankcionisani zatvorom od desetak godina.
Zdajnice - na jednom crnogorskom forumu se vodila rasprava na ovu temu. Mislim da je ogromna vecina imala upravo ovakav komentar kao ovaj 'duboko cijenjeni' na b92 forumu. I nazalost znam da bi ovamo prosli isto kao i u srbiji .
Ne sumnjam. U Crnoj Gori je aktuelna velika ideološka kriza. S jedne strane ludi Srbi koji bi da posisaju beogradsku karu ako treba, samo da ostanu u Zajednici, a sa druge velikocrnogorci... koji se busaju u crnogorske grudi. U prevodu - nacoši na obe strane (slično kao u Hrvatskoj početkom devedesetih). Biće potrebno mnogo godina da se nacionalizam i homofobija u toj državi suzbije. Ako se to ikada bude desilo.
Srbija je zemlja u kojoj su jaki antifašistički i antihomofobni pokreti, ali većina je naravno uvek uživalac homofobije i ksenofobije, tako da ovi ispadi ne čude. Ukoliko se nastavi ovim tempom mislim da će ovaj problem biti ublažen (značajno) tek za dvadesetak godina. A ukoliko se bude doneo zakon protiv rasne mržnje i diskriminacije - godinu dana po donošenju takvog zakona. No, naravno, potrebno je imati i ministra za ljudska prava koji nije homofob, te predsednika Vlade koji nije homofob i rasista, pa na kraju i predsednika države koji će jasno stati protiv homofobije i ksenofobije. Toga još u Srbije nije bilo.
mislim da neko LGTB okupljanje nama u cg, ne predstoji u narednih 10 godina , ako ne i vise.
Mislim da je to zbog onog problema koji sam naveo da važi za Crnu Goru. Razmišljao sam neko vreme da se preselim tamo jer su me nervirali ovdašnji nacionalisti, ali onda skontah i ni tamo nije bolje.
I to ne mirno okupljanje, vec puno incidenata. Ja sam ubijedjena u to da ljudima ne smetaju homosexualci toliko koliko ih zadovoljava taj cin planiranja izivljavanja nad njima, i taj trenutak slobode koju nazalost imaju poremeceni agresivci na tim okupljanjima, da iskale bijes i pokazu cemu sluzi danonocno bildovanje i gubljenje zitvota pod tegovima.
Haha... sjajno rečeno.

Da nisu homosexualci - bili bi metalci, hipici, vegetarijanci, budisti, .....
Baš tako. To je onaj problem o kojem govore psiholozi: kad je čovek prazan, inferioran u odnosu na zajednicu, kad je frustriran onim što je, on traži sukob na svakom mestu. Ako je još i glup ili slabijeg obrazovanja - svašta loše može da potekne iz takve ličnosti.
moguce da ih je posebno iznerviralo shto je to bilo okupljanje sa temom antifashizma. jer momci/huligani koji su protiv homoseksualaca redovno su 'na braniku "pravih" vrednosti', odnosno fashisti
Ne verujem da to ima neke veze. Ne verujem da ih je u ovom slučaju nervirala ideološka strana skupa. Iako jesu fašisti, njih ne pogađaju antifašističke stvari, nego delovanje u kojima se oni dokazuju kao fašisti: to znači izražavanje rasne mržnje. Fašisti se ne suprotstavljaju antifašistima, jer ovi drugi postoje samo zarad suzbijanja fašističke pošasti, a ne obrnuto.
Problem moderacije, nesto na sta mnogi ljudi imaju ocigledno opravdanu primedbu kada je u pitanju B92.
Obično bi se žalile Srbende pošto bi im komentari bili odbijeni. Ovo sada je čudno...
Uh, ko iz Disneylanda da si dosao.

Ne razumem, otkud takva procena? Pa, recimo, u skandinavskim zemljama bi procenat ljudi sa slicnim komentarima bio veci od jedan, a kamo li ovde. Veruj mi, kad bi takvih bilo tek 1% osetilo bi se to... Nazalost, daleko je Srbistan od 1%...
Sigurno sam pogrešio kad sam kazao 1%, ali time sam samo hteo da kažem da mi je teško da poverujem da u bilo kojoj zemlji može biti ludaka u tolikom procentu. Ako takva izjava pobedi na jednom građanskom, demokratskom mediju, onda šta očekivati na sajtovima kao što su Večernje novosti, Press, Kurir, Stormfront, Blic...