Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Homofobija u Srbiji  (Pročitano 1841 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« poslato: 14.07.2008. 16:55 »

Spremajući pitanja za Azdejkovića, aktivistu Queeria-e, nailazim na strašne informacije o torturi nad LGBT aktivistima i populacijom, i to ne samo od strane huligana, nego ih i sama policija maltretira. A kada ugroženi ne može da se obrati policiji da bi zaštitio sopstveni život situacija dobija još više na težini, budući da i napadač (onaj koji preti) može bez problema da počini zločin, a da za to nema ko da ga optuži.

Jeziva situacija... Ne znam je li tako i u drugim zemljama, tako da ću to pitanje i da postavim Azdejkoviću. Sledi ovaj strašan izveštaj.

Nezakonito postupanje policije u slučaju pretnji članu GSA

Nepoznata lica već duže vreme upućuju pretnje i uznemiravaju člana Gej strejt alijanse L. P. (27). U petak 18. aprila pripadnici OUP Palilula odbili su da prime prijavu o pretnjama upućenim L. P. i time počinili više krivičnih dela kažnjivih i do pet godina zatvora.

Član GSA L. P. je pre izvesnog vremena u ulazu svoje zgrade zatekao grafit koji kaže "Čuvaj se..." Prošli četvrtak počele su da mu stižu i preteće SMS poruke.

"Blizu smo i srešćemo se uskoro! Razgovaraćemo, prljavi pederu. Muka mi je kada te vidim, gde mi prolaziš svaki dan. Biće to neprijatno iskustvo!"

"Ubij, zakolji da peder L. ne postoji. Pederu kako se sada osećaš? Jako grešiš ako misliš da je ovo zezanje. Čekamo te večeras."

"Neka svako deratizuje svoju ulicu od đubreta. Pedere sve, i lezbose, u živi kreč. Ološu nenormalni!"

Ovo su samo neke od brojnih poruka koje su stizale članu GSA L. P. u trenucima kada je napuštao ili ulazio u svoju zgradu, što pokazuje da je praćen i da mu pretnje upućuju u trenucima kada se oseća najnesigurnije.

U petak 18. aprila, predsednik GSA Boris Milićević i L. P. otišli su u Upravu policije Grada Beograda u Bulevaru Despota Stefana 107 kako bi prijavili ove pretnje. Nakon jednočasovne "šetnje od kancelarije do kancelarije" jedan od prisutnih policajaca ih je uputio na OUP Palilula koji je, po njegovim rečima, nadležan za ovaj slučaj.

Kada su policajcima OUP Palilula napokon uspeli da objasne razloge svog dolaska u prvi mah im je rečeno da ne mogu podneti prijavu zato što "pisarnica ne radi", iako je dobro poznato da postoji i dežurni oficir kome se prijava može predati.

Na insistiranje Milićevića i L. P. da su policajci dužni da prime prijavu, ipak su pristali da aktivistu GSA zasebno saslušaju. L. P. je dežurnom oficiru objasnio šta se događalo prethodnog dana u vezi pretnji koje dobio. Dežurni oficir je, nakon što ga je saslušao, ipak ponovio kako pisarnica više ne radi i kako oni ne mogu da prime slučaj, jer "Telekom je spor u rešavanju takvih slučajeva i nema razloga da ne sačeka ponedeljak". 

Na reči L. P. da ga policija na taj način ostavlja na milost i nemilost onima koji mu prete, da se ne oseća sigurno, da mu nije jasno zašto policija neće da ga zaštiti u ovoj situaciji, da radi u organizaciji koja se bavi zaštitom prava pripadnika LGBT populacije i da je zato medijski eksponiran, policajac je mirno rekao da će on biti odgovoran ukoliko se L.P. nešto desi. 

Dežurni oficir je sve vreme razgovora pokazivao ogromnu dozu ignorisanja, gađenja, otaljavanja i nezainteresovanosti.

Za to vreme, Milićević, koji je ostao u jednoj od kancelarija OUP Palilula da sačeka L.P. je od strane prisutnog policajca sa značkom broj "117375" pretrpeo niz uvreda na račun svog seksualnog opredeljenja i bukvalno je, bez ijednog razumnog razloga, a od strane pomenutog policajca, isteran iz zgrade OUP Palilula uz povike "Marš napolje" i "Marš na ulicu".

Prisutni pripadnici OUP Palilula ovako su 18. aprila 2008. godine prekršili proceduru propisanu Zakonom o policiji, ali i mnoge druge međunarodne i domaće standarde u ovoj oblasti.

GSA je prinuđena da Sektoru unutrašnje kontrole policije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije podnese Pritužbu zbog nezakonitog i nepravilnog postupanja policajaca iz OUP Palilula.

Gej strejt alijansa očekuje od Sektora unutrašnje kontrole policije da hitno reaguje i najoštrije kazni policajce OUP Palilula čije ponašanje i ogromni propusti u obavljanju službene dužnosti mogu biti jedino motivisani aktivizmom dvojice članova u GSA i njihovim seksualnim opredeljenjem. Ovakvo ponašanje policije može imati direktne posledice po život i bezbednost L. P.

GSA upozorava MUP da je ponašanje policajaca u ovom kao i u mnogim drugim sličnim slučajevima, nedopustivo i protivno Ustavu i Zakonu, te zahteva od Ministarstva da usvoji nacionalnu strategiju rada sa LGBT populacijom i započne proces sistemskog suzbijanja nasilja nad LGBT osobama i obezbeđivanje njihovih prava.

Takođe, GSA skreće pažnju da u ponašanju pomenutih policajaca postoje i elementi krivičnih dela predviđenih Krivičnim zakonom Republike Srbije, zbog čega će organizacija podneti krivične prijave i privatne tužbe protiv odgovornih lica iz OUP Palilula.

Izvor/Autor: Info centar GSA, 22. april 2008.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 14.07.2008. 16:57 »

Perica kad ide u policiju obavezno vodi pravnog zastupnika sa sobom.
Sačuvana

peMzije mladima!
Chedista
Gradjanin
*

Duh bunta: +4/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 20.07.2008. 01:37 »

Spremajući pitanja za Azdejkovića, aktivistu Queeria-e, nailazim na strašne informacije o torturi nad LGBT aktivistima i populacijom, i to ne samo od strane huligana, nego ih i sama policija maltretira.

Ranije je bilo gore, sad su se malo popravili pa se stide i pomalo plashe da biju i vredjaju. Pogotovo malo iskusnije u LGBTIQ vodama. Ove neiskusne obichne pedere mogu da zezaju, kad primete da nisu aktivisti neke nevladine, jer znaju da nece da znaju kako da reaguju.
Sačuvana

Vladimir
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +39/-10
Van mreže Van mreže

最もセクシーな人生存

« Odgovor #3 poslato: 18.08.2008. 00:08 »

<a href="http://www.youtube.com/v/8MTQm0jEfDw&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/8MTQm0jEfDw&rel=1</a>
<a href="http://www.youtube.com/v/qE0M9lo6ZBk&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/qE0M9lo6ZBk&rel=1</a>
Ubi ubi ubi pederaaaaaaa, pederaaa... Bože, oprosti mi !
Sačuvana
Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +16/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 20.08.2008. 17:06 »

Spremajući pitanja za Azdejkovića, aktivistu Queeria-e, nailazim na strašne informacije o torturi nad LGBT aktivistima i populacijom, i to ne samo od strane huligana, nego ih i sama policija maltretira

Policija je danas zbunjena. Obični policajci su najčešće homofobi, ali se boje za svoj posao jer su kod nas jaki LGBTIQ lobiji. Još će biti bolje sada pošto se sada Tadić za sve pita, bez obzira na to što je Ivica Dačić ministar policije. Običan policajac, iako homofob, danas se pita šta bi trebalo da radi, nevezano za njegovo lično gađenje koje oseća prema pripadnicima LGBTIQ populacije.
Sačuvana
zen
Gradjanin
*

Duh bunta: +10/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 22.09.2008. 15:29 »

Vest sa B92:

Kod:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=09&dd=21&nav_id=319818&order=priority

I opet premlacivanje... uzas... Meni stvarno nije jasno zasto se ti skupovi organizuju u ovoj zemlji kad za to ne postoji minimum bezbedonosnih uslova... Pandure boli uvo, oni bi da biju prvi, navijacka stoka & Co. jedva cekaju, javno mnjenje u vecini na to gleda ako ne sa simpatijama ono svakako bez osuda... Sta gej populacija ovime pokusava da dokaze a sto se vec ne zna meni nije jasno... Da je Srbija zemlja gde se ne postuju ljudska prava je opstepoznato, zar za to treba jos polomljenih ruku i razbijenih glava?! Mozda je za nekoga to sto ti ljudi rade hrabro, ali po pravilu to ispadne izvesno tragicno na kraju, pa se pomalo kosi i sa - nek ne budem pogresno shvacen - necim sto lici na budalasto... ne znam... dunno S druge strane pak, ja sam veteran demonstracija protiv rezima u poslednjih dvadesetak godina, i batine sam dobijao od murije, ni sam ne znam koliko sam se suzavca nagutao, pa tako bas i nisam neko ko ce da prica o proracunatosti... Kad u takve stvari kreces mora da ti je dogorelo, ako je i njima onda nisam pametan... Stvarno, dokle vise nasilje, i dokle vise nasilje bez posledica po nasilnike?
Sačuvana

osmeh
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #6 poslato: 22.09.2008. 15:45 »

Jbt... znači, ne mogu da verujem. Gledam onaj klip postavljen na stranici B92 i čujem kako pandur, šef policije, kaže kako će podneti prijavu zbog "nanošenja teških telesnih povreda" i to je to! U prevodu: u ovoj zemlji je tući iz mržnje prema seksualnoj orijentaciji i tući iz razloga što ti je neko nešto ukrao ili ti nekog ubio - ista stvar. Mi nemamo zakon protiv seksualne diskriminacije i mržnje. To Srbiju smešta među fašističke države, i tu nema nikakvog daljeg govora. Ko nakon ovoga može da tvrdi da smo normalna država??

I dokle više da ova jebena kvazidemokratska vlast ćuti i savija se pred ovim huliganima-fašistima? Zašto se mutavi Tadić ne oglasi povodom ovoga? Zašto ne zatraži hitan sastanak Skupštine da se izglasa zakon protiv homofobije i diskriminacije? Zašto se ne izglasa jasan zakon protiv fašizma u Srbiji? Pokaži, majku mu! da Srbija nije fašistička tako što ćeš da doneseš jasne mere protiv psihopata/rasista!
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
zen
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 22.09.2008. 23:28 »

Ne pitaj zasto, zna se. Ovaj komentar je "pobedio" na gorelinkovanu vest na sajtu B92 (ne stormfronta, bas B92). Sto bi rekli Latini-stare-varalice: verbum sat sapienti est.
Sačuvana

osmeh
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #8 poslato: 23.09.2008. 00:50 »

Ne znam šta da kažem. Sramota za B92. Sramota je ko ih čita, sramota je ko moderira to. Pa, ja bih se pojeo kad bi na ovom forumu bilo par takvih komentara, možda bih i brisao momentalno...

Ne, to je verovatno gomila nacista sa nekog nacističkog sajta ili iz neke filijale DSS glasano. Nemoguće je, ma koliko rasizam šibao Srbijom, ne verujem da bi tako bolesnu izjavu moglo da da ni 1% stanovništva.
Sačuvana

Eon_Blanc
Gradjanin
*

Duh bunta: +18/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Dance puppets, dance!>:)

« Odgovor #9 poslato: 23.09.2008. 01:12 »

Meni je ovo sve tako uzasno da mi se bukvalno povraca kad gledam i slusam o ovakvim stvarima. Kako su ljudi odvajkada surovi i spremni na mrznju i nasilje. Samo treba neki izgovor da se pokupi horda rasponamnjenih, raspojasanih, bez mozga kretencina, da se deru, lome i tuku sve na sta naidju. Sramno i grozno.
Zdajnice - na jednom crnogorskom forumu se vodila rasprava na ovu temu. Mislim da je ogromna vecina imala upravo ovakav komentar kao ovaj 'duboko cijenjeni' na b92 forumu. I nazalost znam da bi ovamo prosli isto kao i u srbiji . mislim da neko LGTB okupljanje nama u cg, ne predstoji u narednih 10 godina , ako ne i vise. I to ne mirno okupljanje, vec puno incidenata. Ja sam ubijedjena u to da ljudima ne smetaju homosexualci toliko koliko ih zadovoljava taj cin planiranja izivljavanja nad njima, i taj trenutak  slobode koju nazalost imaju poremeceni agresivci na tim okupljanjima, da iskale bijes i pokazu cemu sluzi danonocno bildovanje i gubljenje zitvota pod tegovima. Da nisu homosexualci - bili bi metalci, hipici, vegetarijanci, budisti, ..... svi oni zbog ponecega zasluzuju da budu tuceni. Medjutim - trenutno su na spisku "ubij zakolji" najpopularniji homosexualci. Pa kakvih komentara na tu temu ima , to je da se covjek prozdere ziv.  Ubjedljivo mi je najbolji(parafraziram jednog mudrog macho mena) : "Idite tamo u Evropu pa se pederisite i prosipajte te bolestine, BALKAN je ipak u zadrzao koliko toliko neke prave vrijednosti. " Da - izuzetna vrlina svih dobrih ljudi - tuci do smrti sve one koji nisu kao ti.
Sačuvana

"Ko nista ne zna, nista ne voli.
Ko ne umije, nista ne razumije.
Ko nista ne razumije, bezvrijedan je.
Onaj koji poima, taj i voli.
Vise se voli ono o cemu se vise i zna."
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 23.09.2008. 14:39 »

Ja sam ubijedjena u to da ljudima ne smetaju homosexualci toliko koliko ih zadovoljava taj cin planiranja izivljavanja nad njima, i taj trenutak  slobode koju nazalost imaju poremeceni agresivci na tim okupljanjima, da iskale bijes i pokazu cemu sluzi danonocno bildovanje i gubljenje zitvota pod tegovima.

potpisujem  osmeh

Državni organi osudili napad na Kvir Beograd
Ponedeljak, 22. septembar 2008. 18:44    

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije je u ponedeljak osudilo napad na učesnike "Kvir Beograd" festivala, koji se dogodio 19. septembra u Beogradu.
"Sve češći organizovani napadi na pripadnike različitih manjina pokazuju da je potrebno, ne samo adekvatno sankcionisati napade kojima se ugrožavaju ljudska i manjinska prava, nego je neophodno preduzimati preventivne mere edukacije i emancipacije svih građana", navedeno je u saopštenju.
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava podseća da svaki pojedinac, bez obzira na različitosti, uživa sva prava zajamčena Ustavom kao i svi drugi i da razlike u našem društvu predstavljaju potencijal, a ne pretnju.
Napad je osudio i zaštitnik građana Saša Janković koji je istovremeno pozdravio brzu reakciju policije.
U saopštenju iz kabineta omudsmana navodi se da je brzom i efikasnom reakcijom policije u zaštiti učesnika festivala pokazana odlučnost državnih organa da zaštite bezbednost svih građana, bez diskriminacije.
Janković je izrazio žaljenje što je do napada u kojem je povređeno dvoje stranih i dvoje domaćih državljana uopšte došlo naglašavajući da je time povređeno i pravo na slobodu kretanja, okupljanja kao i izražavanja sopstvenih stavova.
"Klima uzajamnog poštovanja različitosti i odsustvo intimidacije onih koji su u manjini po bilo kom ličnom svojstvu čini dobro svakom od nas, bez obzira da li pripadamo manjini ili većini. Nasilje nije ni način promene tuđih stavova ni sredstvo za zaštitu svojih, već krivično delo", istakao je ombudsman.
Kako je naglasio, javni skupovi koje organizuju gejevi, lezbejke, biseksualci i transrodne osobe nemaju za cilj propagiranje bilo kog seksualnog opredeljenja već se njima želi skrenuti pažnja javnosti na diskriminaciju građana koji pripadaju nekoj od ovih grupa.
Organizacija za lezbejska ljudska prava "Labris" zatražila je hitno donošenje opšteg Antidiskriminacionog zakona u Srbiji, jer je to jedini način da država pokaže da je spremna da zaštiti sve ljude koji imaju drugačiju seksualnu orijentaciju od heteroseksualne.
Predstavnica "Labrisa" Dragana Vučković rekla je na konferenciji za novinare da ta organizacija zahteva i unošenje krivičnog dela zločina iz mržnje u postojeći krivični zakon u Srbiji.
Ona je pohvalila brzo reagovanje policije, koja je intervenisala prilikom napada na učesnike festivala.
Ističući da je vlada dužna da učini sve da zaštiti tu populaciju, član "Kvir Beograd kolektiva" Marija Savić je kazala da je 10 maskiranih mladića napalo učesnike tog festivala u petak uveče i da je tom prilikom njih četvoro povređeno, od kojih dvoje teže.
Ona je naglasila da je policija, koja je obezbeđivala skup, napokon počela da štiti gej i lezbejsku populaciju kod nas i dodala da su dvojica napadača na učesnike "Kvir Beograd festivala" brzo privedena.
Do napada na učesnike je došlo prilikom njihovog odlaska iz kulturnog centra "Reks" u petak, oko 22.10 sati na uglu Jevrejske i Ulice cara Dušana.
Dvojica iz grupe napadača su privedeni i nakon obavljenog razgovora su pušteni, s tim što će protiv jednog od njih biti podneta krivčna prijava, a protiv drugog prekršajna.
Glavna tema ovogodišnjeg "Kvir Beograd" festivala koji je organizovan od 18. do 21. septembra u bioskopu Reks, bila je "Direktna akcija + Antifašizam".

(agencije/MONDO)

moguce da ih je posebno iznerviralo shto je to bilo okupljanje sa temom antifashizma. jer momci/huligani koji su protiv homoseksualaca redovno su 'na braniku "pravih" vrednosti', odnosno fashisti
Sačuvana
zen
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 23.09.2008. 16:09 »

Ne znam šta da kažem. Sramota za B92. Sramota je ko ih čita, sramota je ko moderira to. Pa, ja bih se pojeo kad bi na ovom forumu bilo par takvih komentara, možda bih i brisao momentalno...

Problem moderacije, nesto na sta mnogi ljudi imaju ocigledno opravdanu primedbu kada je u pitanju B92.

Ne, to je verovatno gomila nacista sa nekog nacističkog sajta ili iz neke filijale DSS glasano. Nemoguće je, ma koliko rasizam šibao Srbijom, ne verujem da bi tako bolesnu izjavu moglo da da ni 1% stanovništva.

Uh, ko iz Disneylanda da si dosao. osmeh Ne razumem, otkud takva procena? Pa, recimo, u skandinavskim zemljama bi procenat ljudi sa slicnim komentarima bio veci od jedan, a kamo li ovde. Veruj mi, kad bi takvih bilo tek 1% osetilo bi se to... Nazalost, daleko je Srbistan od 1%...
Sačuvana

osmeh
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #12 poslato: 23.09.2008. 17:10 »

Samo treba neki izgovor da se pokupi horda rasponamnjenih, raspojasanih, bez mozga kretencina, da se deru, lome i tuku sve na sta naidju.

Dobro si to kazala. Psiholozi kažu da je to divljanje huligana i rasista izraz ličnog osećanja inferiornosti i dosade. Odsustvo smisla i značaja čini da se čovek ponaša destruktivno prema ostalim članovima zajednice. Najlakši plen su im oni koji im se čine drugačijim, što fizički, što duhovno. A problem je kod nas to što država to nasilje ne tretira kao napad iz mržnje prema seksualnoj orijentaciji, čime bi se mogao tumačiti kao rasistički, nego se smatra kao obično narušavanje reda i mira, uz nanošenje telesnih povreda nekom (bilo kom) prolazniku.

Kada se bude doneo zakon protiv diskriminacije i rasne mržnje, ovakvi napadi biće sankcionisani zatvorom od desetak godina.

Zdajnice - na jednom crnogorskom forumu se vodila rasprava na ovu temu. Mislim da je ogromna vecina imala upravo ovakav komentar kao ovaj 'duboko cijenjeni' na b92 forumu. I nazalost znam da bi ovamo prosli isto kao i u srbiji .

Ne sumnjam. U Crnoj Gori je aktuelna velika ideološka kriza. S jedne strane ludi Srbi koji bi da posisaju beogradsku karu ako treba, samo da ostanu u Zajednici, a sa druge velikocrnogorci... koji se busaju u crnogorske grudi. U prevodu - nacoši na obe strane (slično kao u Hrvatskoj početkom devedesetih). Biće potrebno mnogo godina da se nacionalizam i homofobija u toj državi suzbije. Ako se to ikada bude desilo.

Srbija je zemlja u kojoj su jaki antifašistički i antihomofobni pokreti, ali većina je naravno uvek uživalac homofobije i ksenofobije, tako da ovi ispadi ne čude. Ukoliko se nastavi ovim tempom mislim da će ovaj problem biti ublažen (značajno) tek za dvadesetak godina. A ukoliko se bude doneo zakon protiv rasne mržnje i diskriminacije - godinu dana po donošenju takvog zakona. No, naravno, potrebno je imati i ministra za ljudska prava koji nije homofob, te predsednika Vlade koji nije homofob i rasista, pa na kraju i predsednika države koji će jasno stati protiv homofobije i ksenofobije. Toga još u Srbije nije bilo.

mislim da neko LGTB okupljanje nama u cg, ne predstoji u narednih 10 godina , ako ne i vise.

Mislim da je to zbog onog problema koji sam naveo da važi za Crnu Goru. Razmišljao sam neko vreme da se preselim tamo jer su me nervirali ovdašnji nacionalisti, ali onda skontah i ni tamo nije bolje.

I to ne mirno okupljanje, vec puno incidenata. Ja sam ubijedjena u to da ljudima ne smetaju homosexualci toliko koliko ih zadovoljava taj cin planiranja izivljavanja nad njima, i taj trenutak  slobode koju nazalost imaju poremeceni agresivci na tim okupljanjima, da iskale bijes i pokazu cemu sluzi danonocno bildovanje i gubljenje zitvota pod tegovima.

Haha... sjajno rečeno.  aplauz aplauz aplauz

Da nisu homosexualci - bili bi metalci, hipici, vegetarijanci, budisti, .....

Baš tako. To je onaj problem o kojem govore psiholozi: kad je čovek prazan, inferioran u odnosu na zajednicu, kad je frustriran onim što je, on traži sukob na svakom mestu. Ako je još i glup ili slabijeg obrazovanja - svašta loše može da potekne iz takve ličnosti.

moguce da ih je posebno iznerviralo shto je to bilo okupljanje sa temom antifashizma. jer momci/huligani koji su protiv homoseksualaca redovno su 'na braniku "pravih" vrednosti', odnosno fashisti

Ne verujem da to ima neke veze. Ne verujem da ih je u ovom slučaju nervirala ideološka strana skupa. Iako jesu fašisti, njih ne pogađaju antifašističke stvari, nego delovanje u kojima se oni dokazuju kao fašisti: to znači izražavanje rasne mržnje. Fašisti se ne suprotstavljaju antifašistima, jer ovi drugi postoje samo zarad suzbijanja fašističke pošasti, a ne obrnuto.

Problem moderacije, nesto na sta mnogi ljudi imaju ocigledno opravdanu primedbu kada je u pitanju B92.

Obično bi se žalile Srbende pošto bi im komentari bili odbijeni. Ovo sada je čudno...

Uh, ko iz Disneylanda da si dosao. osmeh Ne razumem, otkud takva procena? Pa, recimo, u skandinavskim zemljama bi procenat ljudi sa slicnim komentarima bio veci od jedan, a kamo li ovde. Veruj mi, kad bi takvih bilo tek 1% osetilo bi se to... Nazalost, daleko je Srbistan od 1%...

Sigurno sam pogrešio kad sam kazao 1%, ali time sam samo hteo da kažem da mi je teško da poverujem da u bilo kojoj zemlji može biti ludaka u tolikom procentu. Ako takva izjava pobedi na jednom građanskom, demokratskom mediju, onda šta očekivati na sajtovima kao što su Večernje novosti, Press, Kurir, Stormfront, Blic...
Sačuvana

prvoskociparecihop
Nazionalist
*

Duh bunta: +20/-65
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 23.09.2008. 18:10 »

Ma ljudima se jednostavno smucili vise ti skupovi.
Licno sam protiv nasilja, ali sam i protiv tih skupova, pogotovo prikrivenih pod okriljem nekakvih sumnjivih hepeninga, koji imaju za cilj da na tu gej stranu privuku sto vise mladih za pedofilska izivljavanja.
Eto moglo je i moje maloletno dete u pubertetu da ode iz neznanja na taj skup, a ja iz neznanja da ga pustim, pa da bude izlozeno uticaju ili nekih pedofila ili batinama nekih protivnika takvih okupljanja.
Sačuvana

"Latini su stare varalice, u njih covek nema uzdanice."
Vladimir
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +39/-10
Van mreže Van mreže

最もセクシーな人生存

« Odgovor #14 poslato: 23.09.2008. 18:35 »

Mila nauko i logiko, rizikujem da sada zvučim kao neki gayrights aktivista, ali što ću. Ovako:
Da bi nekom uopšte nešto dosadilo to nešto se nekada mora desiti. Lično ili nelično ti bio protiv nasilja, protiv si skupa lgbt populacije, zar ne? Dakle, ti na isti "sumnjivi" happening promatraš kao i svaki homofobični idiot u Svrbiji. Ti se, primećujem, izričito brineš zbog pedofilskih struja međ tom lgbt populacijom čime iskazuješ svoj neviđeni društveni otpor prema ovoj grupaciji ljudi i otvoreno ih diskriminišeš. Pretpostavka da se među prisutnim na toj paradi ponosa, kako je vole peškirići i šnenokle nazivati, mogu (ti veruješ da su obavezni) naći i ljudi sa "pedofilskim afinitetima" dokazuje gabarit tvoje predrasude i neznanja. I heteroseksualni ljudi koji paradiraju držeći se za ruke svakog dana na ulici mogu biti i jesu pedofili, pa se verujem ne plašiš da pustiš svoje maloletno dete međ te ljude. No, lepo je što se brineš zbog batinaša.

Iz neznanja se čine glupe stvari.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: