Ljubo Gazivoda
Fetišist
Duh bunta: +131/-15
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #60 poslato: 15.04.2008. 11:16 » |
|
Jesi li hteo reci nesto drugo?
A šta sam po tvom mišljenju hteo reći? Tjah, uvek pokušavaš da izbunariš neki drugi smisao. Švajcarska demokratija je odličan primer za ugled gde se malo-malo organizuju mnogi referendumi za razna pitanja, što na nacionalnom, što na kantonalnom pa i mesnom nivou. Na žalost, ove naše partokradokratije bi ostale bez posla ukoliko bi krenuli da implementiramo i prilagođavamo švajcarski model. Prvo bi kantonizovali a onda i suštinski demokratizovali Srbiju. Takodžer, švajcarski model je uzor demokratije i za EU prilike. Građani te napredne i finansijski bucmaste zemlje nemaju iznad sebe neku briselsku mamutsku birokratiju već sistemom odozdo vrše kontrolu konfederalnih vlasti. Divota. Suverenitet bez premca. A imaju i vojnu obavezu. U slučaju da zatreba, u stanju su da mobilišu oko 600.000 vojnika, pa ti vidi. Jeste da žive u opštoj bezbednosti glede spoljne agresije, ali švajcarski generalštab ima razrađene scenarije odbrane i za fantastične prilike, tipa Francuska napala Ženevu itd. Mi i ne smemo pomišljati da razrađujemo strategije za eventualnu rumunsku agresiju na Vršac a kamo li za albansko-kosovarsku okupaciju Medveđe. Primera ređanja preimuć(a)stava švajcarskog modela organizovanja društva i države ima napretek. Kako je moguće da su ondašnji Srbi, Hrvati i Bošnjaci uspeli da sami od sebe, ničim izazvani, stvore jednu odličnu državu - i bez visokog međunarodnog predstavnika, zaista je za čuditi se.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #61 poslato: 15.04.2008. 14:47 » |
|
Ok, izvinjavam se nego mi je palo na pamet nesto sto sam procitao o tome kako se Svajcarska zaista obogatila. Navodno je postala bankarski centar je se tu prao ogroman novac od droge. Detalje sam zaboravio, davno sam citao o tome.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #62 poslato: 15.04.2008. 14:55 » |
|
Švajcarska je postala bogata i pre nego što se uopšte pojavila međunarodna trgovina drogom i ljudskim organima. Mada, mnogi je zlikovac sklanjao zlato i utajen novac tamo, ali to nije glavni razlog, jer da bi neko negde držao vrednosti potrebno je da to mesto bude bezbedno. Postojao je opšti konsenzus svetskih moćnika da se učini neko mesto sigurnim. Tako čak i Hitler koji je osvojio Francusku, više od pola Evrope, dobar komad Rusije i još se ostrvio na Engleze, Švajcarsku je lepo zaobišao. To bi za nas bilo idealno, da nam donose zlato ali da nas tuđe vojske zaobilaze a u nas zzveta demokracija.... i vladavina zakona!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #63 poslato: 15.04.2008. 14:59 » |
|
Bilo bi to lepo, ali zasto bi neko kod nas ostavljao svoja blaga kad smo mi i onako zigosani kao sumnjivi. Inace, ako se ne varam trgovina drogom je pocela jos kad su Kinezi proizvodili ogromne kolicine pa Britanci od toga zaradjivali. To bese 19. vek, mozda i ranije ( datumi mi nisu jaca strana ). No, vratimo se denacifikaciji...a pa da, meni se taj pojam i ne dopada.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #64 poslato: 15.04.2008. 15:21 » |
|
Ne diraj mi Švajcarsku! Oni su pošteni bankari. Kakva droga, kakvi bakrači, Kinezi i Britanci. Idi na Tibet pa tamo promoviši ljuCka prava trgovaca drogom a Švitzu mi ostavi na miru. Dakle, da mi se ne diraju Švajcarska i Izrael! To su svete zemlje. Denacifikacija je tema, jel tako? Moj komšija tvrdi da nije nacista ali mrzi "ustaše i balije". Ja mu kažem da imam jednog na internetu koji bi mu za to rekao da je nacista. Pa jeste ili nije? Jel nacista to Trumane ili je samo ostao da tapka na opštem mestu?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
ZileZilet
Gradjanin
Duh bunta: +9/-5
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #65 poslato: 15.04.2008. 15:31 » |
|
Swiss funkcionishe na sporazumu Italijana, Nemaca i Francuza oko zajednicke im drzave(drzave drzava), a okolne zemlje-matice, garantuju neutralnost Svajcarske u svim buducim sukobima-dostignuca 18.veka, vremena posle ratova za spansko nasledje...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #66 poslato: 15.04.2008. 19:27 » |
|
Ne diraj mi Švajcarsku! Oni su pošteni bankari. Kakva droga, kakvi bakrači, Kinezi i Britanci. Idi na Tibet pa tamo promoviši ljuCka prava trgovaca drogom a Švitzu mi ostavi na miru. Dakle, da mi se ne diraju Švajcarska i Izrael! To su svete zemlje. Denacifikacija je tema, jel tako? Moj komšija tvrdi da nije nacista ali mrzi "ustaše i balije". Ja mu kažem da imam jednog na internetu koji bi mu za to rekao da je nacista. Pa jeste ili nije? Jel nacista to Trumane ili je samo ostao da tapka na opštem mestu?
Mora da te je prvo pogledao belo kad si mu rekao to za net, kao da zivis na netu, mora da je pomislio da je neki frik. I sto mene pitas da l je nacista, ima ovde "strucnijih" od mene...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #67 poslato: 16.04.2008. 10:52 » |
|
A kada smo išli da gledamo Kalajićevu izložbu što si me pitao zar nije on desničar, pošto desničari nisu omiljeni na forumu? Dakle, stručan si, samo se kriješ. Ti si najveći denacifikator samo se praviš naivan. Uostalom, potpisao si šta si potpisao.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +158/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #68 poslato: 16.04.2008. 10:55 » |
|
Moj komšija tvrdi da nije nacista ali mrzi "ustaše i balije". Ja mu kažem da imam jednog na internetu koji bi mu za to rekao da je nacista. Pa jeste ili nije? Ne znam koliko je jaka reč "nacista", ali da je na putu da postane, sigurno ima smisla reći. Zašto? Zato što mrzi selektivno zločince. Ako sve Hrvate koji su ubijali civile za vreme oslobodilačkog pohoda kroz okupirane delove Hrvatske nazovemo Ustašama (a ne sve pripadnike hrvatskog naroda), a sve Bošnjake koji su ubijali civile u BiH nazovemo Balijama (a ne sve pripadnike bošnjačkog naroda), onda izjava - Mrzim Ustaše i Balije! - ima smisla... ali tek ako se osude i zločinci iz sopstvenih redova. Ne pomenu li se, onda je na delu šovinistički nacionalizam, dobar zamah ka neonacizmu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #69 poslato: 16.04.2008. 10:58 » |
|
A kada smo išli da gledamo Kalajićevu izložbu što si me pitao zar nije on desničar, pošto desničari nisu omiljeni na forumu? Dakle, stručan si, samo se kriješ. Ti si najveći denacifikator samo se praviš naivan. Uostalom, potpisao si šta si potpisao....  Pa kakve veze to sto sam potpisao ima sa time da sam eventualno denacifikator ( a nisam )? Mada, bolje da ne kazem javno sta si ti pricao o svom odnosu prema Kalajicu...Cak mislim da bih mogao i da te ucenjujem jer bi te izbacili sa foruma :jezik:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #70 poslato: 16.04.2008. 11:25 » |
|
Please, samo nemoj one seksualne detalje.... :zaboga:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
ZileZilet
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #71 poslato: 16.04.2008. 11:59 » |
|
oslobodilačkog pohoda kroz okupirane delove Hrvatske ?????????
Npr., u Dalmaciji, u jednom selu po imenu Velika Glava, ziveli su stotinama godina Srbi-okupatori, koje je hrabra HV pobila i njihovo selo oslobodila njihovog gnusnog prisustva. Tako da se ni danas niko nije naselio u to "oslobodjeno" selo... E, kada lupas, lupas za medalje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +158/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #72 poslato: 16.04.2008. 13:09 » |
|
Ne znam, Žile, šta ti nije jasno. Srpsko stanovništvo je bilo pobunjeno, ali nije bilo na svojoj teritoriji, već na području Republike Hrvatske. Ako ti misliš kao Vogue, da Knin i ono što se nazivalo Srpskom Krajinom nije Hrvatska, onda u redu, ali reci tako pa da prestanem da obraćam pažnju na tvoje komentare. No, ako shvataš da je Knin u Hrvatskoj, onda ćeš imati pojma o tome da je deo Hrvatske bio otrgnut na silu, da je tamo bila samoproglašena srpska republika, i stoga se za to vreme u Hrvatskoj kaže da je na jednom njenom delu teritorije bila okupirana od strane srpskih pobunjenika, i to naružanih i pomognutih iz Srbije.
Ako tebi to nije jasno ili odbijaš da shvatiš zato što se događalo na teritoriji koja se zove Republika Hrvatska, evo ti zamisli šta bi bilo kada bi se sutra teritorija Sandžaka samoproglasila republikom. Da li bi taj deo Srbije bio pod okupacijom ili ne.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #73 poslato: 16.04.2008. 21:18 » |
|
Please, samo nemoj one seksualne detalje.... :zaboga:
Vidis za to nisam ni znao. Sad si se izlanuo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #74 poslato: 16.04.2008. 22:03 » |
|
Srpsko stanovništvo je bilo pobunjeno, ali nije bilo na svojoj teritoriji, već na području Republike Hrvatske. STANI MALO, SRBI SU ZIVELI U SVOJIM KUCAMA, NA SVOJOJ ZEMLJI STOTINAMA GODINA, DAKLE NISU BILI GASTERBAJTERI, VEC KONSTITUTIVNI NAROD PO USTAVU SR HRVATSKE DO 1990.GODINE. ONDA SU U SABORU USTAV PROMENILI NEUSTAVNO, SLICNO KOSTUNJAVOM, SAMO JOS GORE, BEZ KVALIFIKOVANE VECINE. RACAN , SUVAR I DRUGI POSLANICI VAN HDZ-A SU TADA PRETILI NAPUSTANJEM SABORA. VERUJ MI.Ako ti misliš kao Vogue, da Knin i ono što se nazivalo Srpskom Krajinom nije Hrvatska, onda u redu, ali reci tako pa da prestanem da obraćam pažnju na tvoje komentare. No, ako shvataš da je Knin u Hrvatskoj, onda ćeš imati pojma o tome da je deo Hrvatske bio otrgnut na silu, da je tamo bila samoproglašena srpska republika, i stoga se za to vreme u Hrvatskoj kaže da je na jednom njenom delu teritorije bila okupirana od strane srpskih pobunjenika, i to naružanih i pomognutih iz Srbije. PRVO, NEMOJ ME POREDITI SA VOGUE, CUO SI STA MISLIM, NI TRETIRATI KAO BUDALU. ZNAM JA DA JE KNIN U HRVATSKOJ I ZNAM DA JE SLOBA NAJKRIVLJI ZA NESRECU TIH LJUDI. OKUPACIJA JE DRZANJE NECEGA BEZ PRAVNOG OSNOVA, I IZRAZ OKUPACIJA KOJI SI ISKORISTIO ODNOSI SE NA RATNO PRAVO, I TO KAKO SI KORISTIO NE STOJI. SRBI NISU DOSLI IZ SRBIJE, NEGO TAMO ZIVELI I POBUNILI SE. OPET NA NAGOVOR POZAREVACKOG SATRAPA.Ako tebi to nije jasno ili odbijaš da shvatiš zato što se događalo na teritoriji koja se zove Republika Hrvatska, evo ti zamisli šta bi bilo kada bi se sutra teritorija Sandžaka samoproglasila republikom. Da li bi taj deo Srbije bio pod okupacijom ili ne. LEPO, SADA SI SE NAPECAO SAM.JEL KOSOVO OKUPIRANO OD ALBANACA???
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|