Porediti "profesionalce" i napaljene seoske budale iz Skorpiona i Tigrova, ne ide na ruku tvom raciu.
Obučenost vojnika nema veze sa njihovim načinima istrebljavanja neprijatelja ili civilnog stanovništva koje je nacionalno ili verski nepodobno. Ja sam govorio o faktima, a oni nikako ne idu u korist onima koji su učestvovali pod grbom neke srpske paravojne formacije i delovali na uništenju katolika i muslimana devedesetih. I dalje tvrdim da je to daleko morbidnije i bolesnije ubijanje nego što su to činili Hitler i njegovi vojnici.
No, ubistvo je ubistvo, i svako treba osuditi. Ovo nije moj pokušaj da relativizujem ubijanje od strane nacista u WW2, već da ukažem na postojanje užasnih zločina počinjenih u ime Srba u našoj nedalekoj prošlosti, a koje ovde prisutna Vogue nastoji da relativizuje ili u potpunosti negira.
Formalno pravno, s obzirom da su napadi NATO-a izvodjeni sa teritorije i uz saglasnost vlada okolnih zemalja, preskoci ovo pitanje...
Vlade okolnih zemalja su dale svoj vazdušni i kopneni prostor za operacije koje su poduzimale zna se koje zemlje i zna se kako se taj pakt nazivao. Tu nema mesta ni za BiH, ni za Hrvatsku, ni za Makedoniju, kao ni za Bugarsku, Rumuniju, Albaniju ili Mađarsku.
Ha,ha,ha,...na zalost, ne bi mogao, potrebno je prisustvo javnosti. U smislu ZKP` i KZRS, ovo nije "javnost".
Ne znam kako s tim stoji stvar u Srbiji, da li je internet priznat za medij, za javni prostor. Mislim da jeste, no ako ti kažeš da nije, onda ništa.
Inace, u potpunosti razumem tvoju prepisku sa Vogue, al mmoras da shvatis da se ona ne udubljuje u razgovor na forumu. Ispali par parola i ode
Mene ne zanima njena bolest, frustracija i šta je sve pokupila u - rekao bih - svojih petnaestak ili dvadesetak godina. Zanima me da se na ovom ili bilo kom topiku ovog foruma ne zagovara mržnja među nacijama, verama, i ne prozivaju zločini po kriterijumu nacionalne ili verske selekcije. Ona to radi. Naravno, ne svesno, ali to ne umanjuje njen zločin.
U pravu si Zile cak i ne citam Izdajnika.
Ni ja ne volim da čitam neke stvari, pogotovo one koje mi argumentovano stavljaju do znanja kad nisam u pravu, pa ih ipak čitam jer znam da će to što budem naučio moći kasnije da mi koristi. Tako i tebi preporučujem da se ipak baciš na čitanje, za početak štiva koje si mogla da dobiješ od Dilana i mene na ovom forumu. Kasnije, ako bi počela da razmišljaš, ako bi te išta maknulo sa te rasističke pozicije, možda bi mogli da razgovaramo na ravnopravnim osnovama.
Vidim da je napisao gomilu bljuvotina ovde, a najvise mu je izgleda krivo sto kupujem domace.
Slabo kapiraš šta ti oponent napiše. Kako Dilana, tako i mene. Dao sam ti argument koji podupire tezu da ti neopravdano mrziš i imaš nešto protiv Hrvata i hrvatskog naroda. To je za svaku osudu, i da si u nekoj evropskoj zemlji tako nešto izjavila, dala u javnost, verujem da bi se već sutradan našla na optuženičkoj klupi. Evropa ne gradi budućnost na rasizmu i međunacionalnim mržnjama, što čini osnovu i bazu tvog bića.
Neverovatno kako je to jadno i smesno.
Jadno je, devojko, što ti pokraj dobre volje nekoliko ljudi sa ovog foruma, koji ti daju argumente i ukazuju na to gde i koliko grešiš, i dalje istrajavaš na svojoj, rekao bih, prilično površnoj, ali i uzročno govoreći - traumatskoj poziciji koja neargumentovano napada, diskriminiše i ponižava čitave narode. Nedavno sam video da si se o Rumunima i Bugarima izrazila ovako:
Ma kakvi...pa Rumunija ce uvek ce biti inferiorna u odnosu na nas. Kao i Bugarska. Mi smo bili njihov san, a i sada imaju kompleks. Usli u EU...pa sta? I dalje pljuju po ulici i nista nisu naucili...
Pa dalje:
Da li ti zavidis Bugarima i Rumunima...? ...ili se ne secas kakva su beda bili? i duhovno i materijalno...
To je bolest. I ti ako hoćeš da razgovaraš sa inteligentnim ljudima, kako na ovom forumu, tako i na ulici ili gde god, moraćeš najpre da prevaziđeš problem koji imaš u glavi i silne predrasude koje formiraju tvoje političke stavove.
Vidi se da je ste zatrovani, da niste nigde bili, niste nista videli, da ste bez kinte, da nista ne radite, cekate da vam padne s neba sve, od dobre ribe do posla i love.
Na osnovu ovoga što si napisala, moram da ti postavim jedno intimno pitanje: Koliko razreda srednje škole si završila?
Ceznete za zapadom koji vas nece. Nece vas, bre. To treba da vam bude jasno.
Zapad (Evropa) neće one koji su se ponašali i razmišljali kao ti. Takve su kažnjavali bombama, takve će kažnjavati i ubuduće. Zato kažem - na sreću pa takvi kao ti ne vladaju, inače bismo ispaštali i mi koji imamo pameti.
I ne samo da tebe ne želi Evropa, već takvu osobu kao što si ti ne bi hteo niko ko drži do sebe da ima u blizini. Kao što niko ne želi da sedi u blizini psihopate ili zlog čoveka.
Pokazite malo dostojanstva.
Kakvo dostojanstvo? Misliš li da je tvoje ponašanje dostojanstveno? Ono je infantilno. Otvori rečnik. I obrati pažnju na onaj film "Lepa sela lepo gore", kada u jednom trenutku "Profesor" kaže: "Ova viljuška nas je i dovela tu gde jesmo..." Znam da nećeš razumeti šta to znači, ali makar uzmi kao temu za razmišljanje.
Samo da vam kazem da je 85% Srba u dijaspori je vrlo, nacionalisticki nastrojeno. Pitajte se-zasto.
Srbi u dijaspori koji su iz Srbije pobegli kao intelektualci - nisu, niti mogu da budu nacionalisti jer dobro znaju ko je kriv za njihovo napuštanje Srbije, odnosno za beg iz nje.
Srbi koji su bez osnovne škole, a sve u opancima, pobegli iz Srbije, i prevashodno iz ratom ugroženih područja, razmišljaju kao ti, zadojeni mržnjom prema svemu što ne uspevaju da shvate, a mrzi ih da o tome makar malo razmisle. I, nažalost, takvih je daleko više nego onih prvih.
A sad nastavite sa vasim "dubokoumnim" raspravama. Jer to je jedino sto vam preostaje.
A šta tebi preostaje? Da nisi i ti neka ćerka ratnog profitera, koljača i četnika, pa mi ovamo nemamo ništa, a ti se brčkaš bogata u bazenu, sve zarađeno na krvi Hrvata, Bošnjaka i Srba koji su za to bogatstvo ubijali jedni druge?