|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 29.10.2006. 11:05 » |
|
Postavlja se pitanje koliko je jedan narod u svojoj tradiciji ostavio prostora za fleksibilno prilagodjavanje tendencijama, promenama, prosto vremenima koja se menjaju... mislim da je ono sto Srbi imaju kao tradicionalno inace vrlo rigidna patrijarhalna matrica i sama po sebi je destruktivna. Mozda bi bilo tacno kad bi mogli narod da uzmemo kao nesto gotovo i kao nesto unapred dato. Vec smo pricali o tome da ne mozemo toliko da generalizujemo da bismo rekli jedan narod je takav, drugi je... treci... Recimo kad je u pitanju naci-sovinizam, fasizam, ponos sopstvenom nacijom i njeno isticanje u svakom trenutku u prvi plan mozda bih se slozio da je slicno stanje u Hrvatskoj. Sta imamo od toga? Izjavljujemo da gradjani jedne nacionalnosti ili drzave nosi kolektivnu krivicu, kolektivnu glupost, kolektivnu ludost... sto naravno ne moze da bude tacno. Ta krivica u stvari moze da postoji ali se nivo odgovornosti posebno utvrdjuje. Recimo, kad je vodjen rat u BiH, Hrvatskoj i na Kosovu. Da li je onaj iz Srbije (Srbin npr) morao da prihvati poziv da ide i ubija pripadnike druge nacionalnosti u tim ratovima? Ako je prihvatio zato sto bi u suprotnom zavrsio u zatvoru, njegova odgovornost nije sklonjena, ali je sigurno manja nego odgovornost onoga ko je pozvao da se taj i takav rat povede. Isto tako i pri izdavanju naredjenja da se izvrsi genocid: Ne moze da bude kriv samo Ratko Mladic, kao i drugi generali. Kriv je svaki onaj pojedinac ko je potegao pistoljem, puskom, macolom na dete, zenu ili muskarca bez oruzja (ovi sa oruzjem su svakako zasluzili, kao i oni koji su ubijali). Kad vidim da se govori nas narod je ovakav, onakav, mi smo ovakvi ili onakvi... takav nacin suocavanja s prosloscu samo pogorsava stanje kod prosecnih gradjana ove zemlje, jer oni jos jedino mogu iz svoje nistavnosti da se uhvate za nacionalnost, pa i ako se govori o njenoj krivici, gluposti i ludosti, i to ce prihvatiti samo da ne budu prepusteni sebi. Mi valjda treba da se zalazemo za suocavanje s prosloscu i tzv. "nacionalnim navikama", da probudimo te prosecne gradjane i ucinimo ih vrednim individuama, kako se ne bi bacali u kos krivice i ostalog sto se potom pripisuje (oni sami to rade) narodu, odnosno svim ljudima jedne zemlje ili nacionalnosti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Admini...
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 18.12.2006. 00:24 » |
|
Svetozar Stojanović, Srpsko-američki centar Osnovati državni savet za nacionalnu strategiju
Kragujevac - Dobri odnosi s velikim silama i priključenje države EU ne smeju da budu i nisu protivurečni sa uspostavljanjem odnosa s ostatkom sveta. To znači da Srbija, koliko god je to u mogućnosti, treba da vodi aktivniju politiku i prema Indiji i prema islamskim i zemljama Južne Amerike, izjavio je prekjuče u Kragujevcu, po okončanju dvodnevnog Foruma za nacionalnu strategiju u izmenjenim međunarodnim okolnostima predsednik Srpsko-američkog centra prof. dr Svetozar Stojanović.
On je napomenuo da je od 2000. godine učinjeno mnogo na promeni imidža Srbije u svetu, ali da nije dobro to što još uvek nije formiran državni savet za nacionalnu strategiju. Otuda je prekjuče ovde najavljeno da će već posle predstojećih parlamentarnih izbora Forum za nacionalnu strategiju biti institucionalizovan, te da će mu sedište biti u Kragujevcu. "Jedna zemlja i jedan narod moraju da imaju nacionalni interes i nacionalnu strategiju. Došli smo u situaciju da je svako pominjanje državnog i nacionalnog interesa sumnjivo, maltene ravno nekoj vrsta zločina. Taj mit moramo da razbijemo", konstatovano je, između ostalog, na Forumu za nacionalnu strategiju u čijem je radu, pored profesora Svetozara Stojanovića, učestvovalo još 20-ak intelektualaca, politikologa i stručnjaka za ovu oblast iz cele zemlje, među kojima dr Đorđe Vukadinović, dr Slobodan Antonić, funkcioner DS Slobodan Gavrilović i drugi.
Z. R. dnevni list Danas
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 03.02.2007. 08:34 » |
|
Na ovoj temi neće više biti postavljanja dnevnih vesti niti preobimnih tekstova. Izložimo samo ključne rečenice i prokomentarišimo ih.
Što se tiče Đorđa Vukadinovića i naslova "Denacifikacija, zmije i gušteri", smatram da je sasvim očekivano od takvog čoveka. Radi se o propagatoru nacionalizma desnog centra (Koštunica i narodnjaci), koji svakako ne podnosi denacifikatorske i građanske ideje.
Pitanje je koliko Srbija misli da uzgaja zlo, ili hajde da budemo malo mekši, ovo đubre kakvo je nacionalizam. Čemu ono služi? Može li jedan nacionalista da odgovori na pitanje od koga nema jednostavnijeg: ČEMU NACIONALIZAM?
Ako očistimo čoveka od postratnih trauma, ali i od indoktrinacija koje pokupi za vreme školovanja koje je u Srbiji već 20 godina pod dirigovanjem nacionalističkih političkih struja, dobijamo samo šutnju.
Pošto već postoji tema "Nacionalizam (i patriotizam)", neka ona služi za kritiku nacionalizma, a ova na program za denacifikaciju društva i/ili zajednice.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Vogue
Banovani korisnik

Duh bunta: +4/-7
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 11.04.2008. 11:37 » |
|
Jedan od tri osnovna zadatka organizacije Differentia (uz decentralizaciju i regionalizaciju) jeste i denacifikacija.
Denacifikacija je pojam koji uvode Saveznici u Nemackoj po zavrsetku Drugog svetskog rata, a kako bi narod oslobodili nacistickih pretenzija i indoktrinacija o velicanstvu germanske rase.
Preneseno na Srbiju to bi znacilo biti na suprotnoj strani u odnosu na trenutnu i vlast Milosevica, koji su se svim snagama trudili da velicajuci srpski narod, na razne nacine pokusavali da navedu obican narod da sa netrpeljivoscu posmatra ostale narode koji su i gori i mladji i nikakvi u odnosu na Srbe, te da Srbin mora da brani tu indukovanu "svetost" i "velicanstvenost". Takvo stanje stvari omogucilo je mobilizaciju Srba za ratove u BiH, Hrvatsku, za rat na Kosovu, narodno odobravanje pri bombardovanju Srbije '99. godine, a sada se pokusava istim nacinom odbraniti vlast tako sto ce se optuziti Medjunarodna zajednica i Kontakt grupa za to sto ce Srbija ostati bez Kosova; sve zato sto se radi o narodu srpskom, koji drugi zele da pokore.
Denacifikacijom Srbije uspostavile bi se demokratske i gradjanske vrednosti, koje podrazumevaju neposrednu relaciju prema coveku samom a ne na srpsku nacionalnost kojoj ovaj pripada. U konkretnom slucaju vezanim za Hag, isporucenje Karadzica i Mladica trebalo bi uciniti bez obzira na to sto su oni srpske nacionalnosti, te razumeti kao nekakvu hajku protiv srpstva na koju Srbija mora poslusno da reaguje, nego zato sto se pretpostavlja da su ti ljudi krivi i odgovorni za zlocine protiv covecnosti.
Da li je Hrvatska denacifikovana posle proterivanja i likvidacije Srpskog zivlja ? Hajmo malo na tu temu da diskutujemo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 11.04.2008. 12:59 » |
|
Da li je Hrvatska denacifikovana posle proterivanja i likvidacije Srpskog zivlja ? Nekoliko pitanja bih ti postavio pre nego se pozabavim odgovorom na to pitanje: 1. Smatraš li da je (medijski) proces denacifikacije nešto loše po državu na koju se odnosi? 2. Da li ovim pitanje iskazuješ zabrinutost po pitanju razvoja situacije i standarda u Hrvatskoj, budući da nacifikovana država ne može dobro da funkcioniše u savremenom svetu, i brzo postaje izolovana? Dakle, da li ti je stalo do Hrvatske u toj meri da si zainteresovana za njenu denacifikaciju? 3. Da li si na bilo koji način informisana o tome šta se događalo u Hrvatskoj? Ako nisi, preporučio bih ti diskusiju (ovde neće biti rasprave o Hrvatskoj, BIH ili ratovima): Zaboravljeni zločini na prostoru bivše Jugoslavije. A odgovor na tvoje pitanje je sledeći: Hrvatska je u većoj meri denacifikovana u odnosu na Srbiju, budući da ta zemlja ima proevropsku vlast, dok se Srbija još uvek bavi razmišljanjem o tome da li je bila u pravu devedesetih i da li su devedesete Srbiji iznova potrebne (dolazak Narodnjaka na vlast i držanje vlasti duži niz godina od 2000-te naovamo, a uskoro i verovatan povratak Radikala i Socijalista na vlast u Srbiji). Dakle, Srbiji je potrebna denacifikacija, više nego Hrvatskoj, jer Hrvatska je na evropskom putu, a Srbija na putu izolacije i novog pada životnog standarda, da ne pominjem situaciju na planu poštovanja i unapređivanja ljudskih prava.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 11.04.2008. 13:42 » |
|
Pozdrav od mladih denacifikovanih hrvatskih desnićarki (tzv zengice):
|
|
|
|
Sačuvana
|
Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
|
|
|
Vogue
Banovani korisnik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 11.04.2008. 14:40 » |
|
Ja bih da mi neko zaista kompetentan odgovori na pitanje. Hvala. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 11.04.2008. 15:38 » |
|
Vogue, dobila si repliku. Odgovori ako želiš, a ako ne želiš, prestani sa spamovanjem. Pozdrav od mladih denacifikovanih hrvatskih desnićarki (tzv zengice) Gospodine Gazivoda, ja sam se nedavno nalazio u blizini sličnih ženskih stvorova samo što su imale četničku uniformu. U čemu je razlika? Mislite da podržavamo ove hrvatske neonaciste, a srpske osuđujemo? Nas samo zanima situacija u Srbiji, jer u njoj živimo, želeći njoj boljitak. A boljitka nema sa nacifikovanim stanovništvom (kao što je npr. ova Vogue). Kako misliš da bi izgledalo vođenje države od strane onih koji su debelo nacifikovani Srbi (u Srbiji)? Zamisli Gorana Davidovića koji pravi koaliciju sa Šešeljem, Koštunicom i Veljom Ilićem, i vladaju Srbijom. Je li to Srbija kakvu želite? (Očigledno je da tako nešto žele Vogue i njoj slični.)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 11.04.2008. 16:05 » |
|
Gospodine Zdajniče, razumem ja vašu poziciju. I mene dakako zanima Srbija jer u njojzi živim, samo sam primetio da su ove dvije drugarice na slici nekako sexy. E sad, kakvu Srbiju ja želim, to je sasvim druga stvar. Tom Srbijom sigurno ne bi vladali imenovani. Možda napišem knjigu o tome. S druge strane, glede hrvatske denacifikacije, poređenja radi, tamo je stvar poput bivše DDR i ostalih država bivšeg Sovjetskog bloka, gde do toga općenito nije došlo. Organizovala NDH koncentracione logore i nikom ništa. Ni DN od denacifikacije, baš poput Litvanaca, Slovaka i drugih istočnoevropskih nacija-saradnika nacizma. Tu postoji značajna razlika. Srbija jeste imala Nedića, ali Srbija nije bila NDS a gro ljudstva u borbi protiv fašizma bili su upravo Srbi. Tu su Srbi i Slovenci na ravne časti, što se za druge SFRJ etnije ne bi moglo reći (izuzev Jevreja, Makedonaca i Roma). S druge strane Srbi nisu terali Hrvate u logore. Bilo je ubijanja i koječega ali logori..... Hrvati će se uhvatiti za Blajburg, ali iza toga je stajala vojska Hrvata-komuniste Josipa Broza (barem zvanična istorija tvrdi da je bio Hrvat). Naš problem na Balkanu je što još uvek nismo raščistili sa Drugim svetskim ratom a desio nam se građanski rat za nasledstvo SFRJ.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
|
|
|
Vogue
Banovani korisnik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 13.04.2008. 02:27 » |
|
Da se podsetimo
20.09.2005.
Napori Hrvatske da istraži nacističke ratne zločine u proteklih godinu dana bili su nedovoljni i neuspešni, ocenjuje se u godišnjem izveštaju Centra 'Simon Vizental' u Jerusalimu o istrazi i procesuiranju nacističkih ratnih zločinaca u svetu. Izveštaj, čije delove prenosi hrvatska štampa, obuhvata period od 1. januara 1991. do kraja marta ove godine.
Centar navodi da je Hrvatska tokom proteklih 15 meseci istražila slučajeve trojice osumnjičenih, ali da nisu donete presude ili podignute nove optužnice. Direktor 'Simona Vizentala' Efraim Zurof rekao je za Hinu da je reč o slučajevima Mirka Eterovića i Ive Rojnice, koji se nalaze u Argentini, i Luiđija Pape, koji je u Italiji.
'Tražimo od hrvatskih vlasti da nastave i završe odličan posao učinjen u slučaju Šakić i ulože što veće napore da počinitelji holokausta budu izvedeni pred lice pravde', navodi se u izveštaju.
I sada, mala digresija...
Hrvatska četvrta u svijetu po riziku od kreditnog sloma
Pogodi li svijet kreditna kriza, Hrvatska će biti četvrto tržište u nastajanju koje će platiti najveću cijenu. Konzultantska tvrtka Aon sa stručnjacima poznate Oxford Analytice objavila je Indeks globalnog kreditnog sloma za 2008., prema kojemu su Letonija, Turska, Mađarska, Hrvatska i Libanon države najizloženije potresima na svjetskim financijskim tržištima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 13.04.2008. 03:30 » |
|
Ne razumem kakve veze denacifikacija ima sa ovim što si ovde izložila, pogotovo sa ovim drugim delom poruke koji govori o ekonomskoj krizi u Hrvatskoj. Je l' to treba da nam da naznake da je Hrvatska slaba zemlja? Da je siromašna? Da će pući? To je nešto čemu se raduješ pa si ovde iznela da pokažeš kako je Srbija lepša, pametnija i bogatija od Hrvatske?
Što se tiče onih optuženih za holokaust... i neuspeha Hrvatske da neke od njih pronađe i osudi... Šta kažeš za srpske Škorpione i njihov način obračunavanja sa odmetnicima iz pravoslavlja? To se nije dogodilo pre 60, već pre petnaestak godina, a ti ljudi (ili zveri) biće pušteni na slobodu uskoro. Dakle, da li si ti uopšte protiv nacističkog ponašanja ili si za? Sve ukazuje na to da i ne znaš šta je šta, ali da u svakom slučaju odobravaš ubijanje ako to čini srpska strana.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Vogue
Banovani korisnik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 13.04.2008. 16:38 » |
|
Au, sta je sve obrisano...
A ja sam samo iznela istinu...u kojoj niko od nas nije ucestvovao...
Znaci, ovde se iznosi selektivna istina- udri po Srbima.
Dakle, sto se tice ekonomske krize u Hrvatskoj, vest je sa hrvatskog sajta, ja nisam nista izmislila, a govori o ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj...ne radujem se tome, zabole me za njihovu ekonomiju, ko za lanjski sneg....ali nije lose znati cinjenice...
A sto se tice Jasenovca 1941., opet nisam ja nista izmislila. I Skorpioni sa tim nemaju nikakve veze. Ne pada mi na pamet da opravdavam hrvatske zlocine nad Srbima, Jevrejima i Romima zbog Skorpiona. Mislim, bzvz.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Libertarijanac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 13.04.2008. 18:13 » |
|
Gospodine Zdajniče, razumem ja vašu poziciju. I mene dakako zanima Srbija jer u njojzi živim, samo sam primetio da su ove dvije drugarice na slici nekako sexy. E sad, kakvu Srbiju ja želim, to je sasvim druga stvar. Tom Srbijom sigurno ne bi vladali imenovani. Možda napišem knjigu o tome. S druge strane, glede hrvatske denacifikacije, poređenja radi, tamo je stvar poput bivše DDR i ostalih država bivšeg Sovjetskog bloka, gde do toga općenito nije došlo. Organizovala NDH koncentracione logore i nikom ništa. Ni DN od denacifikacije, baš poput Litvanaca, Slovaka i drugih istočnoevropskih nacija-saradnika nacizma. Tu postoji značajna razlika. Srbija jeste imala Nedića, ali Srbija nije bila NDS a gro ljudstva u borbi protiv fašizma bili su upravo Srbi. Tu su Srbi i Slovenci na ravne časti, što se za druge SFRJ etnije ne bi moglo reći (izuzev Jevreja, Makedonaca i Roma). S druge strane Srbi nisu terali Hrvate u logore. Bilo je ubijanja i koječega ali logori..... Hrvati će se uhvatiti za Blajburg, ali iza toga je stajala vojska Hrvata-komuniste Josipa Broza (barem zvanična istorija tvrdi da je bio Hrvat). Naš problem na Balkanu je što još uvek nismo raščistili sa Drugim svetskim ratom a desio nam se građanski rat za nasledstvo SFRJ.
Slazem se u svemu, s tim sto bi ja tako ove dve mlade drugarice guzio...A Gazivoda ih posmatra akademski. Sto se tice nerasciscenog...Maslenicki most 1991., dobrovoljacka 1992., Medacki dzep i Maslenicki Plato 1993., Bljesak i Oluja 1995., Kosovo 1998. i 1999. i 2003.,...Spirala nasilja se vrti i vrtece se na Balkanu...Sa dugovima se ne ide u svetlu buducnost, vec u mracnu proslost.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
Dilan Dog
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +18/-18
Van mreže
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 13.04.2008. 19:46 » |
|
@Vougue
Ko je ovde uopshte pravdao Jasenovac Shkorpionima? Niko. Pa shta znachi tvoj apel da se Jasenovac ne pravda Shkorpionima? Nishta. On je besmislen. Njegove jedini cilj je da se ponavlja infantilna kukumavka "a shta su oni nama radili?" kao vechiti izgovor za sopstvene nepodopshtine. Jasenovac je bio genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima. Srebrenica je bila genocid nad Boshnjacima. Nijedno ne pravda ono drugo. To niko ne tvrdi.
Zashto onda prichati pre svega o Srebrenici a ne Jasenovcu? Zato shto je Srebrenica nasha odgovornost, a Jasenovac nije. Jasenovac (kao i u skorijoj istoriji Bratunac, Medachki Dzhep, Oluja itd.) je pravda koju za sebe trazhimo - neshto potpuno normalno i spontano. Za Srebrenicu, medjutim, mi smo pravdu drugima duzhni. Jasno? I naravno da je uvek lakshe prichati o nepravdama koje su drugi nama naneli - to je ljudski i razumljivo. I naravno da BASH ZBOG TOGA treba shto vishe i glasnije prichati o nepravdama koje smo mi drugima chinili. Bash zato shto je lako zavaravati se u sopstevnu korist, shto su mehanizmi poricanja i samo-zavaravanja uvek sebichni i uvek u nashu rade u nashu korist kao pojedinaca i kao grupa - bash zato, ako zhelimo da budemo moralni i zreli, moramo i kao pojedinci i kao grupe, stalno da se podsecamo nepravdi koji smo chinili drugima. Nepravde koje su drugi nama chinili svakako nece nestati iz pamcenja.
@Zhile
Sa Zhiletom se potpuno slazhem - na Balkanu imamo posla sa spiralom nasilja. Ali kako se perpetuira ta spirala? Tako shto svaka grupa (Sbri, Hrvati, Boshnjaci) neprekidno insistira na sopstvenoj viktimizaciji i onda pozivajuci se na status zhrtve smatra da joj sve dozvoljeno. To se kao shto rekoh deshvalo na svim stranama, ali ja se, buduci odrastao u Srbiji, najbolje secam srpske manipulacije statusom zhrtve (koji smo zaradili upravo u Jasenovcu). Tipichan primer je recimo izjava Mirka Jovica, predsednika SNO-a ( imate je na netu): "(Hrvate) treba polako, natenane, prvo Vukovar, pa Dubrovnik. Ja sam za njihovo "čišćenje". Oni nikad nisu osetili genocid i to im treba omogućiti. Ja sam za genocid nad Hrvatima." Dakle, mi se svetimo, mi imamo prava na sve.
Kako se prekida ta spirala? Prihvatanjem sopstvene odgovornost. Svaka strana kazhe - krivi smo za zlochine chinjene u nashe ime. Nema vadjenja na druge, nema klinachkih "ko je prvi pocheo" prepucavanja (jer niti se to ikada sa sigurnoshcu da utvrditi, niti je to ikakav izgovor), nego lepo priznash da su tvoji zasrali, pohvatash ih i na sud. Tako treba u svakoj drzhavi. Da li Hrvati to rade? Pa i malo vishe nego Srbi - Gotovina je u Hagu, a Mladic nije. Ali chak i da nije tako, chak i da u Hrvatskoj nema bash nikakvog napora za suochavanje sa proshloshcu - to nas bash ni najmanje ne lishava odgovornosti za ono shto je chinjeno u nashe ime.
Da zakljuchim - odgovornosti za zlochine se ne potiru. Svaka strana snosi odgovornost za ono shto je chinila. Srebrenica je nasha odgovornost. Jasenovac i Oluja su hrvatska. Odgovarati na pitanje zashto zlochince nismo priveli pravdi, pitanjem "A zashto oni svoje nisu priveli?" znachi svoditi sebe u stanje razmazhenog predshkolskog deteta koje josh nije shvatilo da je samo odgovorno za svoje postupke.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #44 poslato: 13.04.2008. 19:59 » |
|
Nisam stigao da pročitam odgovor Dilana, ali verujem da me je preduhitrio i da će dati pravi odgovor na poruke ŽileŽilet-a i Vogue, čije sam odgovore čak razmišljao u jednom trenutku da potpuno izbrišem sa foruma jer odudaraju od naslova teme. Dakle, pre odgovora, apel da se držite teme. Za nabrajanje zločina (ili onog što se pod tim pretpostavlja) nad Srbima, bilo danas, juče, devedesetih, u WW2 ili u doba osmanlijskog osvajanja - postoje posebne teme te bih vas zamolio da tamo o tom govorite (ovo se posebno odnosi na ŽileŽilet-a). Au, sta je sve obrisano... Izbrisana je reklama ka sajtu čiji je tekst ionako kopiran. A ja sam samo iznela istinu...u kojoj niko od nas nije ucestvovao... Vogue, istina je da si ti nacionalista koji širi mržnju među narodima gde god stigne. Poruke tipa: "Nikako ne kupujte Hrvatsko!", podsećanje na zločine u Jasenovcu tamo gde tome mesto nije, zaboravljanje ili namerno zaboravljanje ili hvaljenje zločina nad Hrvatima, Bošnjacima i drugim nesrbima koje su počinili Srbi, sve to navodi na istinu koja ti sigurno ne bi prijala kad bi je čula. No, na forumu si dužna da tu istinu o sebi ne puštaš vani, odnosno da je čuvaš u sebi i za sebe, a ne da svoj konflikt ili kompleks lečiš vređajući sve nesrbe na forumu i one koji ovde dođu da čitaju. Poruke koje šalješ su opasne po mir i ideju mira koji propagira ovaj forum. Stoga te još jednom opominjem kako ne bi uskoro dobila zabranu pisanja na političkom delu foruma. Znaci, ovde se iznosi selektivna istina- udri po Srbima. Nigde na forumu nije "udareno" po Srbima. Forum pokreću ljudi koji su srpske nacionalnosti i u interesu im je zdrava i bolja Srbija, a ne nacionalistička i puna mržnje prema susedima i skoro čitavom svetu, što ti propagiraš sve vreme. Dakle, sto se tice ekonomske krize u Hrvatskoj, vest je sa hrvatskog sajta, ja nisam nista izmislila, a govori o ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj...ne radujem se tome, zabole me za njihovu ekonomiju, ko za lanjski sneg....ali nije lose znati cinjenice... Zašto je bilo potrebno da znamo istinu o ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj na diskusiji koja se zove "Denacifikacija"? Ne pada mi na pamet da opravdavam hrvatske zlocine nad Srbima, Jevrejima i Romima zbog Skorpiona. Mislim, bzvz. Ne traži se da ti opravdaš zločine Hrvata zločinima Srba, već da osudiš i jedne i druge, za razliku od onoga što trenutno činiš, što se zove selektivna osuda (prema tome koje je nacionalnosti onaj koji je zločin počinio).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|