Stranice: 1 [2] 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Petar Lukovic - tekstovi i komentari  (Pročitano 4553 puta)
debeli dud
Nazionalist

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 26.12.2007. 14:31 »

Od njega nema goreg novinara, koji mrzi Srbe i sve sto je srpsko. Nije problem sto mrzi srpski narod nego sto se veoma neprofesionalno odnosi prema kolegama novinarima. I to je najvece zlo koje je srpska drzava mogla da iznedri u novinarstvu.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #16 poslato: 27.12.2007. 11:49 »

Od njega nema goreg novinara, koji mrzi Srbe i sve sto je srpsko.

Zasto svi vi koji ne razumete sta ti ljudi govore odmah racionalizujete svoju glupost i neznanje tako sto kazete da taj neko mora da je srbomrzac? Nisi se zapitao sta ako on vidi dalje od tebe? To ti nije dopustivo razmisljanje? Pa hajde pokusaj. U stvari ti bi dosao do odgovora, uz ne preterano veliki angazman sopstvenog intelekta, samo kad bi poceo da razmisljas o tome sta se dogadja u Srbiji. Ali nazalost to zahteva napor, pa je zato lakse reci da je taj gospodin koji cudno govori u stvari srbomrzac.
Sačuvana
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +14/-9
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 30.12.2007. 14:49 »

........nekada sam mislio da je P.L. nezavisan novinar. Onda je uradio nešto što u Srbiji zovu "....pljuvanje pa lizanje, popljuvanog....". Svo busanje u grudi, čitanje lekcije kolegama i onda saznam da i P.,L. ima svoju cenu. Izgleda da je to znao i Željko Mitrović  i uvede Peru na Pink. Od tadam mislim da Peru više niko ozbiljno ne uzima..........
« Poslednja izmena: 08.01.2008. 17:58 Domaci izdajnik » Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Demijan
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 31.01.2008. 05:10 »

Pera Somic-Likovic nije los novinar. Jedino sto moramo da mu nadjemo novine...
Sačuvana
Branko
Urednik

Duh bunta: +11/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 16.03.2008. 03:08 »

Peščanik, emisija 323. Govori Petar Luković.

Ne pamtim situaciju koju bih mogao da nazovem samo jednim imenom, ali ovo jeste agonija, apsolutna agonija. Ovi traže rezoluciju, ovi mišljenje vlade, ovi ne daju mišljenje vlade, ovaj viče idemo u Evropu sa Kosovom, drugi kaže idemo i Kosovo i Evropa. Dobro, čekaj, kako ta vlada funkcioniše? Jedan deo vlade ne govori sa drugim delom vlade, jer jedan deo vlade smatra da su ovi bolesni, a ovaj drugi smatra da su ovi kreteni i onda kažeš - pa dobro, čekaj, koji klinac ostaješ u vladi, zašto ne ideš iz te vlade. A ne, vlada mora da funkcioniše na pet principa. Jebalo vas pet principa, ja znam za samo jedan princip, princip evropskih integracija. A gde su te evropske integracije, ovaj što još uvek šilji olovku, Đelić, je li to? I niko neće da iziđe iz vlade, ma niko, jer zamisli da se napuste svi upravni odbori, sve mogućnosti za drmanje para, uticaja, vlasti. Svi hoće da uđu u izbore sa pozicije vlasti. Totalna agonija. Svi su mi odvratni ovde, a najodvratniji su mi oni za koje sam verovao da imaju snagu da nešto urade. Jebote, pa taj Tadić, nije prošlo ni mesec dana. Je l' dobi čovek 2 miliona i 300.000 glasova i šta se sa tim čovekom desilo? Njegov ministar inostranih poslova je stvarno bolesnik, jer on sada kaže da nam je jedina šansa da se ponovo vratimo pregovorima. Jutros ga slušam da će učiniti sve da se organizuje nekakva sednica Saveta bezbednosti, što je jako teško, i da će opet da traži od Amerike da poništi nezavisnost Kosova. To je kao da zahtevaš od Sunca da prestane da sija - ne može.
   Neko treba da ustane i da im kaže - šta vam je, to je gotovo, završeno, gledaj šta možeš da uradiš, ako možeš nešto da uradiš uopšte. Kakvo poništavanje, kakvi pregovori, pre ću ja da odem peške do Meseca, nego što ćemo imati pregovore, pre ču ja da budem žensko. Neće biti poništeno, neće, gledaj šta treba da radiš. A šta si radio u međuvremenu? Otimaju se želenice, pa se vraćaju železnice. Molim te, otimaju se železnice, jer kvalitet usluga nije bio dobar. I naravno, zajebali su ih već sledećeg dana, nisu ih pustili da idu i gotovo. Juče ponosna vest u novinama - Srbi su u nekom mestu dali otkaz na sva radna mesta. Super, prestaće i da jedu, fenomenalno. Je li to deo akcionog plana? Taj čuveni, famozni, fantastični akcioni plan o kojem ništa ne znamo, taj akcioni plan se piše iz dana u dan. Kako nekom nešto padne na pamet, on dodaje i izmišlja. Pa idi bre, treba preživeti sve to. Zamisli, molim te, 2008. godine mi govorimo o tome da će eventualno da bude referendum, na kome će da pitaju da li će Srbija da ide u Evropu ili ne. Odlučite, pa ako nećemo, u redu je, snaći ćemo se mi koji mislimo da tamo treba ići.
   Nećemo, u redu je, imate svoje razloge, ali gde ćemo, ne, stvarno, gde ćemo? Hajde, hoćemo li sa Rusijom? Ta Rusija u koju su se kleli, evo, kada je došao onaj Medvedev pre deset dana, svi u Beogradu su hteli da popizde, jer je grad bio u blokadi. Sadili su mu cveće u Pančevu u onoj rafineriji, preko noći su mu sadili cveće. Stvarno sam zamišljao kako on ide među onim radnicima i kaže - hoću ovu ženu, hoću ovo dete, hoću ovog čoveka - misliš da mu ne bi dali? Dali bi mu sve! I ta ista Rusija evo, šest dana kasnije, krk, 30 odsto veća cena gasa. Zamisli, sada su rekli 30 odsto, a šta će raditi za dve godine, kada im nešto ne bude po volji? Zamisli ti, daleko bilo, da Srbija, što je nemoguće naravno, uradi nešto što se Rusiji ne dopada. Pa 300 odsto poskupljenja gasa, pa hladni radijatori i tako 30 godina. 30 godina dati nekome na upravljanje sudbinu zemlje, nekome koji može da ti zavrne gas kad mu god padne na pamet. Pa jebote, kako da ne budeš besan.
   Ta vrsta besa koju ja imam nije zbog toga što je Kosovo postalo nezavisno, koliko god da me Đorđe Vukadinović ubeđivao da je to duboka DNK trauma. Sada je samo ozvaničeno ono što smo znali. Kao u braku, ne žive godinama zajedno, gotovo, završeno, samo je sada sud potvrdio razvod. Nemoj me sada ubeđivati da je Kosovo integralni deo Srbije i da ćemo tako ući u Evropsku uniju. To su bolesne fantazije o granicama i carinama. Pogledaj te Srbe koji tamo žive, gledaj da tim ljudima pomogneš, a ne da ih teraš na ludila, a oni su, hvalim te bože, takva vrsta po tim SAO jedinicama, da jedva čekaju da naprave neko sranje, da otmu voz, da daju otkaz, da ne govore sa strancima. Kaže, izbegavati svaki kontakt sa okupatorom, dobro ga odmeriti, pljunuti ga, šutnuti ga nogom u jaja, udariti mu šamar, mučiti ga dok ne prizna. A šta ako se razboliš, šta ćeš da radiš onda, gde ćeš, onda moraš da odeš u neku ambulantu? Svi u majku Srbiju, sve ćemo mi to da platimo, svaku platu tom nekom jebanom železničaru i nekom nadrkanom tipu koji je dao otkaz. To ćemo ti i ja da platimo kroz neke poreze i cene.
   Kosovo je postalo univerzalni alibi za bilo šta. Danas čitam u novinama kako onaj uhapšeni Bata Kan Kan iz Novog Sada kaže da mu nije važna njegova sudbina u zatvoru, važno mu je Kosovo. Čitam izjavu Siniše Kovačevića - jebeš život sa punim frižiderom i automobilom, kada su ti uzeli dušu. Pa idi bre u pičku materinu, stvarno. Šta treba sad da radim, da štrajkujem glađu, da sedim na nekoj livadi i da se udaram glavom o drvo dok se Kosovo ne vrati? Ej, ljudi, pa šta ste radili svih ovih 10, 15, 20 godina? Kako ste se ponašali prema Albancima, da se vratim na to, kako ste ih gledali svih ovih godina? Kako ih sada gledamo? Evo, već 15 dana u Somboru ispred pekara koje drže Albanci, neidentifikovane, pazi, grupice ljudi dele građanima hleb. Ko malo zna istoriju, mogao je da vidi apsolutno identične scene, u kojima pripadnici Removih SA odreda u Nemačkoj 1934. stoje ispred jevrejskih radnji i na isti način, u istoj pozi stoje i zabranjuju da se kupuju hleb i namirnice kod pripadnika genetski prljavog naroda. Kao u filmu Dan mrmota, svakog dana isto, ovi stoje ispred pekara i sa nekih improvizovanih klupa i iz gepeka dele hleb. I ljudi uzimaju taj hleb. Čekaj bre, pa ko je taj narod, ko je taj koga možeš da kupiš za 26 dinara time što mu daš hleb? Boli njega dupe za saosećanje i za moral i za pravdu i za sve ga boli dupe, važno je da on dobije 26 dinara. Što reče jedan od njih - mene politika ne interesuje, važno je da je džabe. Pizda ti lepa materina, pizda ti lepa materina, da bog da tebi ispred tvojih vrata tako stajali, pa ti zabranjivali da jedeš hleb ili da ideš na posao.
   Kakav je to, bre, narod? Pa je l' moguće da u tom gradu nema 50 ljudi, 30 ljudi da naprave demonstracije, da ga gađaju paradajzom, da naprave bilo šta, da mi vidimo da u tom Somboru postoji bar 30 ili 20 ljudi, koji se ne slažu s tim. Čitav Sombor ćuti, a gradonačelnik kaže pre neki dan - mi tek treba da vidimo o čemu se radi. Pa jesi li ti normalan, čoveče? Pa vidimo svi, ceo svet vidi o čemu se radi. Ovaj ombudsman koji treba da brani ljudska prava iz Vojvodine kaže pre neki dan - zatražio sam informaciju. Serem ti se u informaciju. Iz policije kažu da ne mogu da identifikuju te ljude. Očigledno da oni to neće da rade, to je deo usluge koja se daje tom rastućem nacizmu. I posle kažu da Srbija nije fašistička zemlja. Izvini, jeste. Slušam njihove ideje, po kojima je trebalo da ti nesrećni Albanci koji rade u pekarama već 18. februara izađu i da naprave miting, da kleknu i da se zakunu majci Srbiji da su oni srpski građani, da promene ime i prezime na -ić i ne znam više šta. To bi ih verovatno zadovoljilo, neko ritualno samobičevanje. I što jedan kaže - manjine su se mnogo osilile.
   Kada govorimo o predsedniku republike, koji nema neku izvršnu vlast, ja znam da nesrećni, kilavi i mlitavi Boris Tadić nema načina da pozove policiju da to reši, ali on može da napravi ritualni gest. Može da ode na televiziju i da kaže da je strašno ovo što se dešava u Somboru i da ode u tu pekaru i da pojede osam kifli. To je nešto što očekujemo od predsednika, dakle, da se suprotstavi ludilu, da bude tu. Ne pada mu na pamet. Njegov savetnik pre neki dan piše tekst u kome je prva rečenica - u moj DNK je upisano Kosovo. Pa pustite me sa tom teorijom krvi, tla i DNK, bre. Pustite me, otkud znam šta mi je u DNK, nemam pojma - samo znam da nije Kosovo. Kakvo Kosovo, kakvi manastiri, kakve gusle, sada hiljade njih pričaju da su odrasli na tatinom krilu koji im je pričao o Kosovu. Nisam, hvala bogu, imao sam normalnog oca i bolelo ga je dupe da mu sedim u krilu i da mi on priča o Kosovu. Daleko bilo, hvalim te bože, zamisli da sam odrastao tako. Zamisli da sam tako odrastao, na šta bih ja ličio, pa valjda bi danas bio član DSS-a ili bi stajao pred tom albanskom pekarom. Ali čemu bre, 2008. godine, ej, genetski kodovi i čistoća krvi.
   Da ne govorim o tome što smo svi već apsolvirali - pljačke, napade, ambasade, patike, svo to ludilo, koje je deo istog procesa. Vlast je dozvolila ljudima tu vrstu anarhije - Evo, slobodno, imate 4-5 sati, šta vam god padne na pamet vi to radite, to je bila ideja. Mislim, ja ne govorim više o osećaju sigurnosti, to je već davno prestalo da postoji ovde, nego ti živiš u jednoj zemlji u kojoj ti vidiš da je sve moguće. Izvini, o onom nesrećniku što je poginuo u američkoj ambasadi sve vreme, evo 15 dana, idu glasine - da li su ga ugušili gasovi, da li su ga ubili marinci, da li je otrovan, a niko ne pita - čoveče, šta si ti tražio na prvom spratu tuđe ambasade, niko ne postavlja to pitanje. Ne, on je heroj, on je Obilić, on je dao svoj život. Pa čekaj, šta si tražio u ambasadi, u koju inače ne možeš da uđeš. Zamisli obratnu scenu, da je neko ušao u našu ambasadu u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, pa je zapalio, pa zamisli šta bi bila reakcija odavde. Je li to način da se obračunaš sa novim svetskim poretkom, sa Amerikom? Strašna je ovo zemlja. Odeš pa čitaš ovu Novu srpsku fašističku misao i tu ti je data suština i sadržina onog što nas čeka, tamo ti je sve lepo objašnjeno. Što bi rekao Đorđe Vukadinović - zašto mi baš toliko žurimo da idemo u Evropu, nema potrebe da žurimo nigde. Pa nema, nema, šta je za Srbiju jedno vek, dva, šta je to. Do kraja moga života, koliko god budem živeo, do kraja moga života ja neću živeti u zemlji, za koju ću moći da kažem da je iole pristojna, nema šanse. Ova vrsta tektonskog udara, medijskog, rekao bih, psihološkog, sve što se desilo je  napravljeno da izazove takvu vrstu reakcije kod ljudi.
   Izvini, moram da kažem, ja mislim da se niko nije obradovao nezavisnosti Kosova više od Koštunice. To im je glavno političko oružje, jer imaju pred sobom potpuno imbecilnu i kretensku narodnu masu. Ti ljudi se sada čude, zgroženi su nezavisnošću. Gde su živeli svih ovih godina, šta su mislili, da će Albance da spreči preambula ustava? Daješ im sve, nudiš im čak i ono što oni ne traže, ali samo da oni kažu - mi smo deo Srbije. Možeš ti da se kurčiš, da kažeš - Srbija nema rupu sa leve strane svoje mape. Ima rupu, došla rupa i gotovo i sada šta da radiš. Znao si to i nemoj me zajebavati da je to nekakva teška trauma, tragedija. Ne smem ni da jedem više, ne smem da se radujem, ne smem da slušam muziku, jer su dani žalosti. RTS je zabranio američke filmove na sedam dana, jer je to opomena zapadu. Ako ne bude pazio kako se ponaša, mi ćemo ukinuti njihove filmove na osam meseci. Kada uzmeš novine, to je stvarno da poludiš. Odem na sportske strane, rekoh, hajde da pobegnem od Aligrudića, da pobegnem od svih ovih ludaka, i od Nade Kolundžije da pobegnem. Otvorim tenis, a tamo sa tri prsta Novak Đoković poručuje iz Dubaija da se on nikada neće pomiriti sa činjenicom da je Kosovo albansko, da će Kosovo u njegovom reketu uvek ostati srpsko. Marko Jarić iz Mineapolisa mi javlja da mu je teško pri duši zato što je Kosovo nezavisno. Pa koga lažeš, šta se kurčiš? Zamisli da sada nekome na ulici kažeš - ja sam za Evropsku uniju, rekao bi ti - majku ti jebem. Ili da kažeš - imam želju da odem u Ameriku ili - volim šoping.
   Kakav život oni meni nude? Da stavim u dnevnu sobu mapu s Kosovom i da svake večeri uz sveće sedim i da zurim u to i da se udaram po glavi? Ne interesuje me više, gotovo, vi ste doveli do toga, vi, vi, radikali, socijalisti, taj Koštunica, svi ste vi 90-ih godina uživali u tome ne razmišljajući šta će biti, i u hapšenjima i u terorizmu i ubijanju i u zatvaranju i u ponižavanju. Kakvi Albanci, nedržavotvorni narod, divljaci, tako je to bilo. E, odjednom više nije tako. Možda je to problem ove Srbije, da se mi ponovo vraćamo na najelementarnije stvari - nemoj da kradeš, nemoj da lažeš, ne ubij bližnjeg svog, ko tebe kamenom, ti njega hlebom. Pazi, a u Srbiji je - ko tebe kamenom, ti njemu zapali ambasadu. Sećam se tvoje priče, kada si bila besna na nekog Austrijanca, koji je govorio da će Srbiji posle petog oktobra najviše biti potrebni psihijatri. Evo, to vreme je došlo. I ja ne govorim o deset psihijatara, govorim o nekoliko miliona psihijatara, po dva psihijatra na svakog Srbina. Jedan da ga drži, a drugi da mu čekićem objašnjava kako treba da se ponaša, jer ovo su iracionalna ponašanja. Znaš, ja mogu da razumem da na kolektivnom nivou ima nacija koje povremeno polude, ali je teško da zamisliš bilo koju zemlju u bliskoj istoriji koja je non stop luda, koja je non stop u iracionalnom besu. Koju vest ja to treba da čekam na televiziji?
   Možda je to vest za koju oni misle da će se desiti, da je danas kosovski parlament sam poništio deklaraciju o nezavisnosti i odlučio da poklekne pred čvrstim argumentima Voje Koštunice. Je li to vest koju mi treba da čujemo? Već smo izgubili decenije, sada gubimo godine, a meni je žao kada izgubim i jedan dan. Šta lepo mogu da pamtim iz ovih pet godina Koštuničine vlasti? Ljudi se plaše, gomila ljudi je uplašena i zato kaže - pa nije red da tako izgubimo Kosovo. Šta hoće, da priznam da osećam tešku traumu. Ne osećam ništa, tu traumu nisam ja izazvao, nisam u njoj učestvovao i zašto bih ja delio taj imaginarni bol, zašto, da bih pokazao da sam na strani Đorđa Vukadinovića? Izvini, to odbijam. Ali plašim se da je taj prizor u Somboru slika buduće Srbije, jer sutra će biti Kraljevo, pa Kruševac, pa Niš, pa će se desiti drugi oblici toga. Postoji čitav repertoar nacističkih rituala, paganskih, od zapaljenih baklji, preko marširanja do kristalne noći, razbijanja izloga, otmica, ubistava. Nemoj da kažeš da je ovde nešto nemoguće. Hiljadu puta smo se uverili u to da je u Srbiji sve moguće. Što bi rekao Dragan Tomić, onaj iz Jugopetrola, 1998. godine - Srbija je čudo. Srbija je čudo, jer je to jedina zemlja u kojoj je sve moguće.
   Pazi, zemlja u kojoj se racionalnima smatraju Rada Trajković, Dragan Marković-Palma i Mlađan Dinkić osuđena je da propadne. Kakve god izjave ovo troje davali, ne postoji način da se ja sa njima složim. Izvini, ne mogu, posle svih ovih godina dinkićizma, dakle, otimačine, prevara, laži, imbecilnosti, kretenizma, svega. Pa seti se ostavke njegove grupe u parlamentu, koja nije bila ostavka četiri meseca. Pa Nacionalna štedionica, pa vojna oprema, potrebno mi je osam Peščanika da ispričam osnovne elemente dinkićizma. I sad ja treba da kažem - Dinkić je ipak normalan. On meni 2008. otkriva da je Koštunica bolestan. Pa sa tim Koštunicom si pet godina sedeo u vladi. Jesi li možda primetio da je bolestan? Odakle ti sada ideja da je bolestan, tek kada te je nešto zajebao. Je l' ti loše u vladi, loše mi je, pa izađi iz vlade - aaa, ne mogu da izađem iz vlade. I šta ja treba da kažem - Dinkić je genije, on će biti deo zajedničkog fronta demokratskih snaga. E, serem se u taj front. Kada bi se, daleko bilo, desilo da se napravi takav demokratski front - DS, taj G17 i LDP, ja nikada, ni mrtav neću da učestvujem u tome.
   Zamisli da na bilo koji način doprinesem rehabilitaciji Mlađana Dinkića ili Borisa Tadića. Tako je i Palma postao super, Palma je fenomenalan, a Rada Trajković je glas razuma sa Kosova. Treba da poverujem u nagle psihosomatske promene u mozgu, da se Dinkić vratio svesti. Eventualno bih rekao da je napravio dobar potez da demonstrativno izađe iz vlade. Ali on da izađe iz vlade? Pa pre ću ja da uđem u vladu, nego što će on da izađe iz nje. Niko neće da izađe iz vlade, ama niko, ta vlada nikada stabilnija nije bila i sve je stabilnija što oni manje govore među sobom. Da li me razumeš, svako ima svoj sektor, ne moraju više da se konsultuju, ne moraju ništa više zajedno da rade. Zašto ta vlada ne bi funkcionisala? Niko ni sa kim ne govori, oni se ne viđaju, dolaze u različita vremena, sednice održavaju telefonom, ko se javi, javi se, ko se ne javi, ne javi se. Vlada nije bitna i skupština nije bitna. I onda odeš negde van zemlje i sledi čuveno pitanje - da li možeš da nam kažeš šta se dešava u Srbiji. Beži bre od mene, kako da ti objasnim. Tri dana sam bio u Hrvatskoj, a potrebne su mi tri godine da im objasnim o čemu se ovde radi. Kako da im objasnim razmere tog ludila, kako da im objasnim zašto me ljudi zovu i kažu - moraćemo ipak sa Dinkićem. Pa idite u pičku materinu s njim. To su neke varijante prodemokratskih struja u prodemokratskom bloku. Zaslužili smo da propadnemo, zaslužili smo da propadnemo totalno.
   Bilo bi zdravije za ovu zemlju da dođu ovi radikali, pa da znamo na čemu smo, da imam jasnu ideju protiv koga se borim, da znam ko mi je neprijatelj. Imam ludački utisak da su mi svi neprijatelji. U vreme Miloševića si imao fiksaciju na Miloševića, na režim, na radikale, JUL, znao si gde si. Ali nisi imao tako širok dijapazon ludaka oko sebe. Sada je sve ludačko, od vlade, skupštine do medija. Ko uzme analizu medija zadnjih 20 dana, jebo te život, to je uživanje u nesreći, i to u onim epskim kategorijama. To je guslanje, to je zemlja, to je krv, to je nasleđe. Kao kasnih 50-tih, početom 60-ih, pa ti u školi daju temu - Tito i revolucija, pa ti kažeš - polja žita koja se savijaju, sunce koje se pojavljuje... Ukratko, najebali smo.
« Poslednja izmena: 16.03.2008. 03:14 Branko » Sačuvana
Idi dada amin
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +23/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 22.03.2008. 02:53 »

Pero, care......evo , da procitam pred spavanje, nesto sto mi daje nade, da ima u Srbiji bar jos nekolikolicina , koliko god mala ta grupa bila ljudi, koji mogu , smeju i znaju da napisu istinu o Srbiji........

I dok , kako se zvase ona emisija na "Studiju B", "dok deca spavaju" i sanjaju Milose Obilice, Slobodane Samardzice i slicne stare i nove kosovske junake , umesto da planiraju pred san  kako da skontaju neku lepu devojcicu, lagano , sa uzivanjem citam Perine lucidne tekstove, kao uspavanku , glas neke normalne Srbije, koja , kada razmislis , normalna nikada nije ni bila.....ali, ako....laku noc...

Sačuvana

Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota.
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 22.03.2008. 08:58 »

Pera je legenda. Cudno je kako ga nisu do sada likvidirali posto ima najzesci stil pisanja. Mada citam da ga neki ne podnose a cak su na nasoj strani. Da li su to maskirani DSovci, sta li, nazivaju ga ludakom, te mnogo psuje. Pa kako da ne psuje kad je ogorcen situacijom. Sve debili na daskama kroje nam buducnost.
Sačuvana
svetac38
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 22.03.2008. 17:13 »

Pero, care......evo , da procitam pred spavanje,........

..........zar te horor priče uspavljuju?

Citat: Plodni bizon
Pa kako da ne psuje kad je ogorcen situacijom.

Psuje se kada se nema argumenata, kada si inferioran, nadjačan. Na velikom broju foruma je na primer zabranjeno pisanje velikim slovima sa objašnjenjem da je pisanje velikim slovima isto što i vikanje ili psovanje, a taj način komunikacije nije poželjan..........
« Poslednja izmena: 22.03.2008. 17:13 Plodni bizon » Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 22.03.2008. 20:59 »

mnogo psuje, ali chovek je ogorchen i ne zna se vishe shta normalni ljudi mogu da preduzmu, da ne psuju. i u poredjenju sa drugima, pera lukovic ne lazhe. govori golu istinu bez obzira koliko je ruzhno chuti je.
na srecu pa nije jedini koji se tako ponasha.
Sačuvana
svetac38
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 22.03.2008. 23:54 »

mnogo psuje, ali chovek je ogorchen i ne zna se vishe shta normalni ljudi mogu da preduzmu, da ne psuju. i u poredjenju sa drugima, pera lukovic ne lazhe. govori golu istinu bez obzira koliko je ruzhno chuti je.
na srecu pa nije jedini koji se tako ponasha.

.......opet cilj opradava srestvo........ koja je pouka? Da svi, kada smo nezadovoljni, jer svet nije onakav kakav mi želimo,  psijemo, na poslu u kući na ulici. Ne, Pera L. nije iskren čovek. To je i dokazao. On samo galami (vešto koristi elokventnost) da bi se čuo, da se o njemu priča, estrada, a kao što je odavno zaključeno i politika i estrada su kurve...........
« Poslednja izmena: 23.03.2008. 00:35 Domaci izdajnik » Sačuvana

Idi dada amin
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +23/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 25.03.2008. 01:55 »

.......opet cilj opradava srestvo........ koja je pouka? Da svi, kada smo nezadovoljni, jer svet nije onakav kakav mi želimo,  psijemo, na poslu u kući na ulici. Ne, Pera L. nije iskren čovek. To je i dokazao. On samo galami (vešto koristi elokventnost) da bi se čuo, da se o njemu priča, estrada, a kao što je odavno zaključeno i politika i estrada su kurve...........

:srbenda:.......ali, reci......kako moze covek da prica o Voji Nejakom, o Tomi , ili Aci Picoustom.....a da mu se pri tom ne otrgne jedna socna, domacinska , psovka, kao pridev pomenutim subjektima...?????...i njihovom blizem okruzenju........

Pa to je , gusenje emocija........i nije zdravo... :skakutavi:
Sačuvana

Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota.
svetac38
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 26.03.2008. 00:07 »

:srbenda:.......ali, reci......kako moze covek da prica o Voji Nejakom, o Tomi , ili Aci Picoustom.....a da mu se pri tom ne otrgne jedna socna, domacinska , psovka, kao pridev pomenutim subjektima...?????...i njihovom blizem okruzenju........
Pa to je , gusenje emocija........i nije zdravo... :skakutavi:

........još gore.......... da li je priča o profesionalizmu, zamisli navijačko novinarstvo. Novinar, nije učesnik u politici, uloga novinara nije da polemiše sa političarima, neka se upiše u bilo koju stranku i eto mu prilike da se pokaže da je bolji od ovih koje čašćava. Sva Perina zgražavanja su mi bljutava, kada se setim njegovog balavljenja pred Željkom Mitrovićem i ulaska u Pink. Mnoge Perine mete su u poređenju sa njim, moralne gromade......................, zna to i Pera,
« Poslednja izmena: 26.03.2008. 00:36 Domaci izdajnik » Sačuvana

Branko
Urednik

Duh bunta: +11/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 27.03.2008. 11:09 »

20.03.2008 Petar Luković
Nezavisna Šumadija

Taksista mi dobacuje da je Kosovo "tek početak" i da iz prve "ima podatak" da će već iduće nedelje Vojvodina postati nezavisna i da će nam trebati pasoš za Pančevo, Novi Sad a posebno za Suboticu. "Odlično", obradujem se glasno – možda posle toliko godina konačno odem u inozemstvo, recimo u Bačku Palanku, ali me taksista preduhitri i objasni da nakon Kosova i Vojvodine sledi Sandžak, i konačno Šumadija s glavnim gradom Kragujevcom.

021M/ SRBIJA JE KOSOVO ILI KAKO JE BARAK OBAMA POSTAO PRVI AFRICAN SERBIAN: Na uglu ulice Ivana Milutinovića i Bulevara JNA - udario partizan na partizane - u petak popodne vaistinu se porodi billboard; iz četničkog taksija u kojem su nalepnicama zalepljeni svi postojeći srpski sveci including photo haškog DJ residenta Vojislava Šešelja, srpska zastavu s krunom i nekoliko verskih dosetki Nikolaja Velimirovića poput "Kuvarice manje zbori, da ti Kosovo ne zagori", sa sve torbom u rukama na putu za bolnicu, radoznalo, na vrlo duuuuugačkom semaforu, gledam radnike koji lepkom doteruju mega-poster; s leve strane rahmetli John F. Kennedy, s desne strane Barak Obama, u sredini mapa lažne države Kosovo sa sve srpsko-engleskim prevodima "Kosovo is Serbia", "Kosovo je Srbija", "Jedinstvena Srbija" iliti "Entire Serbia", a preko sredine ćirilicom, da crni Obama razume, piše: "Barače Obama, budi uvek s' nama".

Prekrstim se i levom i desnom torbom, taksista ljut kao Hrvat: "Nešto vam smeta?" pokazujući rukom na billboard; "Taman posla" kažem i brutalno lažem, neću da nerviram taksistu kilometar od Kliničkog Centra, ko da ide peške petkom usred Beograda, ali mi đavo ne da mira i dodajem "Dobar je Obama: odlična je rima." Još uvek na semaforu Bloody Red a taksista se uskopistio, gleda me sumnjivo, zuri u moj bedž na kojem piše: "Ja sam jedna od nas" i pita me, pokazujući na crveno metalno kazalo: "Je l to nešto o pederima?", nonšalantno mu odgovaram da je u pitanju neka vrsta kosovskog devojačkog zaveta, ali primećujem da mi ništa ne veruje, dobacuje da je Kosovo "tek početak" i da iz prve "ima podatak" da će već iduće nedelje Vojvodina postati nezavisna i da će nam trebati pasoš za Pančevo, Novi Sad a posebno za Suboticu.

"Odlično", obradujem se glasno - možda posle toliko godina konačno odem u inozemstvo, recimo u fucking Bačku Palanku, ali me taksista preduhitri i objasni da je ovo "svetski plan" i da sledi "razbijanje Srbije" po šavovima; prvo Kosovo, potom Vojvodina, onda Sandžak, konačno Šumadija s glavnim gradom Kragujevcom. Nismo stigli tamo gde smo trebali jer mu pokazujem da stane: bolje da hodam nego da ga slušam. Nema bakšiša: čekam poslednji dinar da mi klon Nikolaj Velimirovića koji se kao njegov idol nije kupao godinama vrati 20 dinara: izem mu svece kad nije video sapun decenijama, verovatno iz straha da ne sastruže rodoljublje u mirisnim domoljubnim smrad-slojevima.

022Q/SRBIJA JE RUSIJA ILI KAKO JE VLADIMIR PUTIN OTKRIO SRPSKU SEKSUALNOST: Hodam do Kliničkog Bolničkog Centra pored voljene Ruske ambasade i sve mi u glavi matematika s fakulteta: ako je x jednako y, onda je y jednako x - hoće se reći: ako je Kosovo Srbija, onda je Srbija Kosovo. A Kosovo ne samo da je "lažna i divlja država", nego "nezavisna na pepelu" (naslov iz Novosti), "izvorište heroina i belog roblja", "zemlja korupcije i bede"... što, gle, onom jednačinom matematike Srbiju pretvara u tipično Kosovo gde je idućih šest meseci na vlasti tehnički premijer dr. Koštunica koji vlada bez Parlamenta, gde se agonija odavno pretvorila u svakodnevicu i gde svakog zabole za činjenicu da je nekakva berza doživela šok golišavom činjenicom da se inozemni kapital ubrzano povlači, niko nije lud da ulaže u Srbiju koja tvrdi da je ona Kosovo, tko zna šta će već sutra mudri Srbi Tamo Dole preduzeti: valjda im je Akcionim Planom naređeno da slede inteligentnu SAO strategiju devedesetih godina, stavljaju balvane ili bandere nasred puta, preuzimaju železnicu koja stoji u mestu, hvalisaju se srpskim zastavama - sve dok ne stignu oni šumari iz UNMIKA i za pola sata ih razbiju kao zvečke.

Istog onog dana (u ponedeljak) kad je tisuće pripadnika fašističkih falangi - zvali se oni 1389. org ili Srpske Dveri ili Srpsko Nacionalno Jedinstvo ili Stormfront ili Nova Srpska Fašistička Misao - hodalo ulicama Beograda, stojeći u stavu mirno uz rusku himnu, veselo šireći tolerantne ljubavne poruke ("Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji!"), teh. premijer Koštunica obznanio je da će se sa "Rusima" dogovoriti o "sledećim koracima" glede situacije na Kosovu. Već sutra, kao rezultat razgovora, umesto nesrećnog Obame, priviđa mi se billboard na kojem piše: "Vladimire Putine, razmakni nam butine!" Pa da kolektivno uživamo u sveopštem ćiriličnom seksu!

023T/ IMA NEKA TAJNA VEZA ILI KAKO BOKI TAKI USVAJA SIROČIĆE: Ovih me dana predsednik Demokratske stranke Boris Tadić (u daljem tekstu: Boki Taki, iz milja) neodoljivo podseća na majku nerotkinju koja je rešila da na brzinu napravi dečji vrtić za delimično retardiranu dečicu čiju naklonost kupuje slatkišima zavijenim u prezervative: nikad se u Boki Taki vrtiću ne zna tko će koga, naročito kad se u hodalici odjednom pojave s cuclom Mlađan Dinkić, Rasim Ljajić, Nenad Čanak ili dete Vuk Drašković!

Ovaj protuprirodni kvartet koji zadovoljava sve kriterijume incesta impresionira potmulim a zvečećim ludilom: imamo finansijskog Dona Dinkića koji je godinama rušio Demokratsku stranku; nesrećnog Rent-a-Bošnjaka Ljajića koji može sa svima ako mu dobro plate, prvo s Koštunicom, potom s Bokijem, konačno s Vukom; Čanka koji se presalamudio preko provedene noći s Boki Takijem da odjednom otkrije da je onaj kojeg je godina zajebavao i podjebavao - njegova jedina erotska nada i uteha; finally, Vuk Drašković kojeg je rođena supruga famous Dana odavno otpisala - postao je Tadićevo omiljeno štene, valjda zbog đenerala Draže Mihailovića i Ravnogorskog pokreta koji su ključni igrači u ovom samozvanom (smeh je zabranjen) Pro-Europskom Pokretu, grupaciji koja bi (ponavljam: smeh je strogo zabranjen) ovakvu raspolućenu i poremećenu Srbiju trebalo da odvede u mirne i dosadne vode Europske Unije.

Pod nekim teškim humanitarnim drogama, Boki Taki sasvim je poludeo. Dinkićevim mafijašima velikodušno je ponudio 25-26 odsto svih mandata ove Vrtić-Koalicije; Dinkićeva interesna ćelija, koja inače ne može da dostigne cenzus ni u teoriji jer baš toliko G17+ kretena ni Srbija u ovom času nema - poklon u obliku loto-dobitka proslavila je u kafani "Reka" zajedno s Boki Takijem koji je svoj ego zadovoljio kad se na sceni pojavio i u duetu s Dinkićem otpevao pesme "Ima neka tajna veza" (Bregović) i "Zajedno" (Stublić); šteta što s njima nije Vuk Drašković da krenu u demokratsku obradu hita "Sve su straže đenerala Draže", ali ima vremena, kampanja ovog proeuropskog bloka tek je započela!

Informacije radi: Vuk Drašković za kojeg se do juče mislilo da je iz higijenskih razloga prestao da se bavi politikom, od Boki Takija dobio je čitavih pet odsto budućih mandata; toliko Vuku, siguran sam, ne bi dala ni njegova Dana! Lovac na Mladića - neumoljivi Rasim Ljajić na poklon je od Bokija dobio par odsto; koliko god dobio, mnogo je; Nenad Čanak takođe nije prošao loše koristeći Tadićevu charity-bolest, šest-sedam ili osam odsto čini se kao zgodan poklon u situaciji kad Boki Taki deli šapom i kapom. Ima se, može se! Čekamo samo da se još Dragan Marković Palma, Arkanov saborac, pridruži Bokiju pa da cirkus poseduje sve naše voljene životinje!

024/N: KOŠTUNIČIN ČETVORONOŽAC ILI KAKO JE ALEKSANDAR TIJANIĆ OTKRIO UBICU: Petogodišnjicu likvidacije Zorana Đinđića, državni DSS servis zvani RTS proslavio je prošle srede uveče "dokumentarnim filmom" čiji je tajni scenario ispisao Aleksandar Tijanić, a potpisao Filip Švarm aka Davor Kalember, novinar Vremena; u šezdesetak minuta ovog DB rimejka na temu "Zorana su ubili Beba i Čeda", u ustupljenom Tijanićevom studiju prodefilovala je svaka vrsta novinarskog zločinca koji se iščuđavao nad sudskom odlukom da su Legija /Zvezdan/Zemunci ubili Zorana Đinđića; sasvim svejedno da li je to nekakav kriminalac Katić iz lista Identitet čiji su se novinari oduševljeno radovali 12.03.2003. jer su pogodili da će Đinđić biti ubijen i zbog toga zahtevali "veću platu" ili je u pitanju nekakav proliv-podcast koji se kliče Nebojša Spaić čija neizmerna dementnost zveči Legijinim honorarom odbrane ili je u pitanju glavni urednik i budući vlasnik Vremena Dragoljub Žarković koji se žali na brifinge u Vladi Srbije koji su mu, obeznanite ga, onemogućili da razvije "istraživačko novinarstvo", poput ovog Kalemberevog koje kao da je uređivao Rade Bulatović, šef ovdašnje UDBE.

Highlight programa bio je trenutak kad je Švarm imao zadatak da opere Tijanića i pruži mu priliku da kaže da rečenicu "Ako Đinđić preživi, Srbija neće" nikad ne bi izgovorio da je znao šta će se desiti. Majke ti?

Poanta jeste da je direktor RTS-a tu rečenicu izgovorio jer je znao šta će se desiti; Aleksandar Tijanić, Vojislav Koštunica, Dejan Mihajlov, Rade Bulatović, Aco Tomić, Braca Grubačić, Borisav Mikelić, Milorad Vučelić i Ljilja Nedeljković - jesu grupa koja je organizovala, podržavala, inspirisala i pomagala ubistvo Zorana Đinđića; svako od pomenutih jeste ubio Đinđića pre nego što su Legija i Zvezdan tehnički to obavili, uz pomoć BIA prijatelja. Ali, Tijanić napaljen da iskoristi svaku uplašenu budalu (Švarma/Kalembera), krenuo je u medijsku DSS kampanju da optuži Vladimira Bebu Popovića kako je, navodno, sat posle ubistva ukazao na ubice i tadašnjom RTS-u dao fotografije ubica i saučesnika, što po Tijanićevom uzvodnom toku mozga dokazuje da je Popović bio taj Mastermind, s pištoljem u ruci iznad Đinđićevog tela.

Neće moći ove noći: ko je čitao sudske spise ili tko je u Srbiji živeo 2003, vrlo dobro zna tko je Tijanić: ako već lično nije povukao oroz zbog čega verovatno žali, uživao je kad su ubili Đinđića. Zato je pred svedocima otvorio šampanjac i 12. 03. 2003. popodne javno slavio! A uveče otišao u kafanu i unezverio se od sreće! Da bi nam pet godina kasnije poručio kako je on hodočasnik istine koji se ne boji činjenica.

025/X: SRBIJA ILI MI JE SASVIM SVEJEDNO: Sasvim mi je svejedno. S jedne strane radikali, s druge Boki Taki sa dečurlijom i nestašnim Vukom, s treće pomahnitali Koštunica s poremećenim Veljom Ilićem. Šta god da se desi između ova tri plemenska pokreta, odavno je prestalo da me zanima, nikako mi nije jasno zašto se već jednom polno ne ujedine i reše nas erotskih dilema.

Za malu utehu, imam LDP. Opet sam poklekao i pristao da budem kandidat za poslanika u Parlamentu; imam čak nekoliko sigurnih sms-glasova, Alahu Akbar! Ako se desi da postanem novi Koštunica, ništa ne brinite: Hrvatska će uvek biti najnaprednija srpska pokrajina!
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +123/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 28.03.2008. 01:48 »

Pera - ubitačni šaljivdžija. Čovek se nervira dok govori, to je očigledno. Možda manjim delom i glumi (histeriše), ali na taj način kao da suštinski oponaša prosečnog srpskog intelektualca koji živi kao stoka u Srbiji već dvadeset godina.

Ovo je vreme ludila i ono se može opisati jedino grubim rečima, na kraju - psovkama. Pera je u potpunosti u pravu, i tu istinu saopštava na jedan - čini mi se - ipak narodski način. Nažalost, taj prost narod teško da je u stanju i tako sažvakanu - istinu - da razume.
Sačuvana

Dekadent
Teatralni mislilac

Duh bunta: +6/-0
Van mreže Van mreže

prost k`o pasulj

« Odgovor #29 poslato: 28.06.2008. 03:12 »

da osvezimo perinu temu..

Kod:
www.e-novine.com

„Feral Tribune“:
Pero s onog svijeta
Objavljeno: Sre, 25. 06. 2008. 15:08

DOLE VLADA!

Nema tog razloga zašto danas da podržim Dačića via Tadić; neću, ne dolazi u obzir, ni mrtav, samo me poštedite objašnjenja da je sve ovo u „korist Srbije na njenom budućem evropskom putu“. Ako je Dačić supružnik Tadića, a jeste, ne usuđujte se da me pitate da li ću ikad podržati ovu Smrdljivu Vladu: nikad, never, not in a million years, ne dolazi u obzir, jok, zaboravi, fade away!

Piše: Petar Luković (koji će svoje kolumne za „Feral“ objavljivati na web portalu e-novine sve dok „Feral“ ponovno ne počne da izlazi)

024: KAKO JE BORIS TADIĆ POSTAO ČLAN SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRBIJE: Nakon 45 dana od već zaboravljenih izbora koji su – seća li se iko: proglašavani historijskim i dramatičnim i prelomnim i odlučujućim u nezadrživom jurišu Srbije ka voljenoj Europskoj Uniji – Rubikova kocka srpske politike konačno je sastavljena po ekskluzivnim partijskim bojama; buduća Vlada Srbije biće hibridni mutant iz polne veze Borisa Tadića (Demokratska stranka) i Ivice Dačića (Socijalistička partija Srbije), specifični oblik vlastodržačkog Frankeštajna koji se hrani lešom Slobodana Miloševića da bi, kao Popaj preko špinata, obezbedio dovoljno proteina za navodno neuzastavljivu ofanzivu ka europskim integracijama. Brak Ivice Dačića i njegove supruge Borisa Tadića ne samo da poseduje fino naštimovanu erotsku melodiju neophodne bliskosti, već je – kao u standardnim američkim tv sapunicama – zaštićen bračnim predugovorom; precizno je odmeren prostor za patriotsku švaleraciju Ivice Dačića koji se bez kondoma može kurvati sa rahmetli Miloševićem i tvrditi da je ulazak u ovu Bračnu Vladu potvrda da je SPS još devedesetih godina bio u pravu kad je insistirao na „evropskom putu“.

Sećamo se, jebiga, tog evropskog puta s početka devedesetih: hrabrih napada s brda crnogorskih rezervista na Dubrovnik, još hrabrijih ali europskih napada na Vukovar sve dok ne zaliči na Hirošimu; četiri godine opsade Sarajeva koje je sistematski, precizno, espeesovski dirljivo, granatirano iz dana u dan; seća li se danas iko logora Omarska ili masovnih likvidacija u Prijedoru koje je SPS Ivice Dačića logistički obezbedio do poslednjeg zaklanog; kako smo u neformalnim pregovorima oko Vlade, gle, odjednom zaboravili granatiranje Zagreba, tko danas pominje Srebrenicu ili klanja na višegradskom mostu ili „Škorpione“ koji su kao srpska MUP formacija radili ono što im je iz Beograda naređeno.
Veličanstveni Boki Taki, autor kovanice o pružanju ruke onima sa kojima smo se devedesetih sporili – trenutno nije u mentalnoj mogućnosti da se pedalom sećanja vraća u prošlost; Boki Taki uvek gleda u budućnost – a budućnost su nova radna mesta za članove Glavnog Odbora njegove Demokratske stranke, nova radna mesta za članove Upravnog DS Odbora, nova radna mesta za već stara radna mesta u Parking Servisu, Poslovnom Prostoru ili već u nekom od tisuće DS firmi stvorenih da isisaju državu do poslednjeg nameštenog tendera.
Ako je za taj zadatak potreban Dačić kao bračni partner, imaćemo Dačića!
Znamo mi Ivicu: zadovoljiće se s punim koferčetom para, zadovoljiće se mestom Potpredsednika Vlade uz mesto ministra za unutrašnje poslove; tko će bolje braniti interese korumpiranih nego najkorumpiraniji među njima! U potrazi za pravom slikom izgubljenog identiteta, nesrećna Srbija konačno je našla svoje ogledalo: Ivica Dačić, šef policije!
Boris Tadić je potpisao pristupnicu za SPS onog časa kad je, pun finansijskog razumevanja, pristao da mu Ivica Dačić – od svih, po defaultu, krimogenih SPS figura – postane ne samo vice-premijer nego i ona vrsta Državnog Žandara koja će, tobože, voditi brigu o „organizovanom kriminalu“, kad je čak i budali, uključujući Pahomija, jasno da je ovo veliki dan za svaku lopužu, pedofila ili nosioca koferčeta od 100.000 evra, jer je nebo postalo limit za opštenarodnu mućku s oblicima policijskog populizma.
Ali, Boki Taki zabavljen težim problemima: koga da postavi za premijera Carskim Ukazom, da li nesrećnog Pajtića iz Vojvodine, da li još nesrećnijeg Cvetkovića iz nekakvih finansija, da li najnesrećnijeg među svima nama Vuka Jeremića – nakon čega bi krik „Koštunice, vrati se, sve ti je oprošteno“ imao svaku vrstu duhovnog smisla – taj Boki Taki koji samo na džepnom kalkulatoru računa koliko je on dobar dnevno, pomenuti Boki Taki nema vremena da se više seća Dačića kojem je već dao prerogative za svaku vrstu uhićenja, pod uslovom da u pitanju nisu članovi Vlade.
Hapsi sve ostale!

021: KAKO SE VEĆ UNAPRED, PRE NEGO ŠTO JE I FORMIRANA, ISPOSTAVILO DA JE OVO JEDNA OD BOLESNIJE GLUPLJIH VLADA:
Svaka Vlada u kojoj su Mlađan Dinkić i Tomica Milosavljević – a nema te Vlade u poslednjih sedam godina u kojoj oni nisu bili – ima večiti problem sa ovom dvojicom žitkolikih gmizavaca sposobnih da sarađuju sa Đinđićem, malo za Živkovićem, do jaja sa Koštunicom, a danas sa Tadićem i Dačićem, cooool, nema frke, sa svima može G17+, mafijaški organizam koji se kao u onim virusnim SF romanima uselio u svako telo nesrećnog pacijenta koji je poverovao Mlađanu Dinkiću da ima samo jedan stan i neku siću od evra u banci. Suočeni sa metafizičkim problemom: ili će ostati u vlasti ili će zaglaviti u zatvoru – sredine nema – Dinkić i njegov sluga Milosavljević bez problema su progutali Dačića, Mrkonjića, Obradovića, ministra prosvete Petra Škundrića, jebe se Dinkiću za nauku i prosvetu dok pod svojim skutom drži skijališta, šume, telekomunikacije, banke... možemo da nabrajamo do sutra ili prekosutra ili do iduće godine.

A onda se od mene zahteva da u ime „europskih“ integracija podržim Dinkića i Dačića, da ih tetošim kao braću po ideologiji, zahteva se da budem „pragmatičan“ jer će u protivnom doći zli radikali i vrlo zli Koštunica sa kojim su – sećamo li se? – Dinkić i Milosavljević bez frke sarađivali godinama, nasmejani i veseli, oduševljeni što su sa Premijerom radili u dva lukrativna mandata.
I traži se od mene, kao priglupog građanina koji čita „Blic“ i „Blicu“ veruje, da poverujem Boki Takiju da zna šta radi; naravno da Boki zna šta radi – ali to nikakve veze nema sa mojim životom; Boki gleda da uposli svoju raju i o ničem drugom ne razmišlja, jebe se Bokiju a naročito Takiju za Sporazum o pridruživanju i već o nečemu, važno je, misli Boki Taki, da udomimo svoje ljude, posle ćemo da vidimo šta ćemo.
DS uber alles!

081: KAKO JE OPASNO PODRŽAVATI OVAKVU VLADU: Onog političkog časa kad utvrdimo lekciju da je Srpska DS+SPS Vlada, u stvari, interesna organizacija koja ima šarmantan običaj da laže glede bilo čega, naročito spram saradnje s Haškim Tribunalom i europskim integracijama za koje ih zabole miloševićevsko prokletstvo – u situaciji smo da se ne čudimo da je buduća predsednica Parlamenta Slavice Đukić-Dejanović, u socijalističkom tremensu, izjavila da se SPS „nikad neće odreći Miloševića“.

Pragamatizam tipa „mi znamo koje je govno SPS, ali to govno moramo da podržimo“, jer alternative nemamo: ako ih ne podržimo – vratiće se Koštunica, doći će radikali, sa njima stižu suše, zemljotresi, poplave, bojkoti, izolacije, inflacija... sva ta priča obrađena je u reklamnim spotovima Bokija Takija u njegovoj nesuvisloj borbi da bude Predsednik Srbije; ali, onog časa kad pred sobom imamo Dačića kao ministra policije, poremećenog Škundrića kao ministra prosvete, Mrkonjića kao ministra za infrastrukturu (onaj koji je pre neki dan s naslovne strane „Kurira“ poručivao: „Evropo, jedi govna!“), razularenog Dušana Bajatovića kao ministra energetike i rudarstva...uz tradicionalno bolesnog Vuka Jeremića kod kojeg diplomatska bolest napreduje, onda nema nijednog razloga da bilo ko unapred abolira/podrži ovakvu frankenštajnovsku Vladu ili Skupštinu na čijem će čelu biti Slavica Đukić Dejanović koja 1996. zbog učešća u krađi izbora mesecima nije smela da izađe na ulicu jer bi je ljudi u rodnom Kragujevcu linčovali.

Danas je sve zaboravljeno; Slavica Đ.D. je super; Krkobabić je super; Palma je super – tko se još seća da je u Skupštini Srbije svojevremeno pozivao na državni udar, pominjući hapšenje demokrata sa kojima je danas u koaliciji; super je Dinkić, kakva bi to Vlada mogla bez njega; super je Tomica Milosavljević, čovek sa pedeset ministarskih mandata u zdravstvu, jebeš što pacijenti nemaju grejanje zimi i hlađenje leti, jebeš što svako mora da u bolnicu nosi svoj jastuk, svoju gazu, svoj lek, svoju wc šolju, važno je da je Tomica rekorder po ministarskom stažu, ima se u G17+, može se, juče voljeni Voja, danas voljeni Boki Taki, nema veze, važno je da imamo Vladu u kojoj će dinkićevci otimati pare, što je, stvarno, slađe od desetina miliona stotina eura koje samo čekaju da budu ubrani?
I nema tog razloga zašto danas da podržim Dačića via Tadić; neću, ne dolazi u obzir, ni mrtav, samo me poštedite objašnjenja da je sve ovo u „korist Srbije na njenom budućem evropskom putu“. Ako je Dačić supružnik Tadića, a jeste, ne usuđujte se da me pitate da li ću ikad podržati ovu Smrdljivu Vladu: nikad, never, not in a million years, ne dolazi u obzir, jok, zaboravi, fade away.

Baš kao što će Srbija u tom vladinom mandatu nestati u ehu fade away dačićeve tužne melodije o Srbiji koju nitko, čak ni Hrvati, nisu kriminalno mogli da razumeju...
I unapred:
Dole Vlada!
« Poslednja izmena: 28.06.2008. 11:48 Domaci izdajnik » Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: