Biljana Srbljanović pre godinu dana:
http://www.youtube.com/v/FegU2M4PMLw&rel=1U emisiji su mi se više dopali komentari Borke Pavićević, ali svejedno, da ne otvaram zbog nje poseban topik...
Pitanje: Da li će ova vlada uhapsiti Ratka Mladića?Borka Pavićević: Neće.
Biljana Srbljanović: Ova vlada će morati da uhapsi Ratka Mladića.
Moj komentar: mislim da je mnogo poučnije i pedagoškije reći da neće, kako bi se neko ipak trgnuo i pokušao da tu vladu natera na delanje u pravcu koji bi državu izveo na evropski put. Komentar Srbljanovićke mi nije jasan budući da je bilo očekivano da kritikuje rad vlade, a kazavši da će "morati da uhapsi Ratka Mladića" (iako ovo "morati" zvuči kao da se ne radi o njenoj želji već o nekakvom uslovljavanju spolja, svedoci smo toga da se u Srbiji često još više vlast inati, zajedno s narodom, kad joj se preti i kad se uslovljava faktorima van države) ona u stvari kazuje da ima poverenja u tu vladu.
Pitanje: Kada će Srbija ući u EU?Borka Pavićević: Kada shvati šta je to.
Biljana Srbljanović: Pa, ako EU preživi, za jedno petnaestak godina.
Moj komentar: opet, mislim da je Borka mnogo bolje odgovorila. Goni na razmišljanje i zaključak da su za EU oni koji znaju nešto više o njoj, dok oni koji nemaju pojma jesu protiv.
Pitanje: Kako vidite Srbiju za pet godina?Borka Pavićević: Kao Leskovac.
Biljana Srbljanović: Silom - čistiju i lepšu.
Moj komentar: Opet, Borka - dobro reče g. Gazivoda, u mom stilu - čini mi se odgovara poučnije, mada će se Leskovčani možda uvrediti (mada najverovatnije nisu kadri da to shvate kao uvredu).
Pitanje: Najbolji srpski brend?Borka Pavićević: Hrvati, Albanci, Mađari...
Biljana Srbljanović: Mrzim tu reč, ne pristajem na tu reč...
Moj komentar: šaljivo, ali i dalje poučno... ovog puta sa obe strane.
Ukupno, ovaj "dvougao" i nije nešto poučan, niti su dve gošće prikazale nešto naročito, ali opet vredi odgledati.