Differentia diskusije
17.05.2008. 08:32 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Knjizevni konkursi, skole i seminari  (Pročitano 4502 puta)
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #15 poslato: 24.01.2008. 22:17 »

Iako sam imao nameru da preko neke veze odštampam svoju prvu knjigu, izgleda da bih mogao ipak da pošaljem na ovu adresu... Baš me zanima šta će od toga biti. Možda bude nagrađena i proglašena najboljom, pa me to ohrabri da dalje radim.

Videćete koliko će to da bude veliki hit. Iskren da budem, nikakva negativna kritika (a dobio sam je od jednog profesora Univerziteta u Beogradu, nekog kome književnost nije stručna oblast, ali misli da može da oceni moj rad) ne može da utiče loše na mene, pa i kada bi došla od stručnih ljudi, jer dobro znam da ono što sam sa internet prijateljima napisao mora da bude ako ne najbolje onda jedno od najboljih književnih ostvarenja na ovim prostorima u poslednjih deset godina.

Inače, na sajtu Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu stoji još i ovo:

Uslovi konkursa:
- Pravo učešća imaju autori do 35 godina starosti koji do sada nisu objavili knjigu;
- U obzir dolaze pesnički, prozni, esejistički, dramski i međužanrovski radovi;
- Konkurs je otvoren do 15. aprila 2008. godine;
- Žiri će objaviti imena autora čije knjige ulaze u izdavački plan edicije "Prvenac", na dan Univerziteta, 21. maja 2008. godine;
- Radove sa punim imenom i prezimenom i kraćom biografijom, dostaviti u tri primerka na adresu: Studentski kulturni centar, Radoja Domanovića br. 12,  34000 Kragujevac;
- Autori izabranih radova biće lično obavešteni;
- Studentski kulturni centar će izabrane knjige objaviti do Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu;
- Rukopisi se ne vraćaju.
« Poslednja izmena: 24.01.2008. 22:23 Domaci izdajnik » Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
Monarch
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +22/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 26.01.2008. 17:01 »

Ima li tu i novcane nagrade za najbolji materijal ili je objavljivanje knjige jedina nagrada?
Sačuvana
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #17 poslato: 26.01.2008. 18:55 »

Kako pretpostavljam, mislim da nema novčanih nagrada. Nagrada je, eto, objava knjige. U principu, ja bih mogao da štampam pošto imam štampariju koja bi to odradila, ali ne znam kako bi to išlo, tj. da li je nužan izdavač, i ko će tu knjigu onda da plasira na tržište. Ovako planiram da kad mi ovu knjigu objave, u verovatno nekih bednih 200 primeraka, i pošto knjiga doživi veliki uspeh, odem kod nekog značajnijeg izdavača i dogovorim drugo izdanje.
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #18 poslato: 05.02.2008. 14:37 »

KONKURS
Disovog proleća

Povodom 45. Disovog proleća Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" i Odbor Disovog proleća raspisuju tradicionalni konkurs za rukopis za prvu pesničku zbirku, namenjen autorima sa srpskog govornog područja do 31 godine starosti.
    Autor dostavlja organizatoru rukopis u tri primerka na srpskom jeziku sa najmanje 30 pesama, potpisan šifrom. Rešenje šifre slati u posebnom kovertu uz rukopis. Konkurs je otvoren do 10. aprila 2008. godine. Autoru najboljeg rukopisa, po odluci tročlanog žirija, pripada plaketa Mladi Dis i pravo da mu Biblioteka objavi prvu pesničku knjigu u ediciji Tokovi. Razultati konkursa biće objavljeni do 20. maja, a nagrada će biti dodeljena u Čačku na završnim svečanostima 45. Disovog proleća.
Rukopise slati adresu Gradske biblioteke "Vladislav Petković Dis" - Gospodar Jovanova 6, 32000 Čačak, sa naznakom "za konkurs".
Sačuvana
Ruze vetrova Vinika
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #19 poslato: 07.04.2008. 14:56 »

JAVNI POZIV IZDAVAČIMA I POJEDINCIMA

NAGRADA STEVAN SREMAC dodeljuje se i ove godine (peti put) za roman ili knjigu priča pisanu srpskim jezikom, a objavljenu 2007. godine.

U svojstvu članova žirija, knjige proze će čitati Mihajlo Pantić, predsednik, Ivanka Kosanić i Vesna Trijić.

Izdavači i pojedinci svoje predloge mogu slati ( po jedan primerak knjige) zaključno do 8. maja 2008, na adresu:

NIŠKI KULTURNI CENTAR, Ulica Stanoja Bunuševca bb, 18000 Niš.

NAGRADU STEVAN SREMAC dodeljuje Niški kulturni centar, a finansira Skupština grada Niša i Ministarstvo kulture Republike Srbije.
« Poslednja izmena: 08.04.2008. 09:45 Ruze vetrova Vinika » Sačuvana

Не бој се! Ја сам са тобом!
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!