Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Knjizevni konkursi, skole i seminari  (Pročitano 5692 puta)
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #15 poslato: 24.01.2008. 22:17 »

Iako sam imao nameru da preko neke veze odštampam svoju prvu knjigu, izgleda da bih mogao ipak da pošaljem na ovu adresu... Baš me zanima šta će od toga biti. Možda bude nagrađena i proglašena najboljom, pa me to ohrabri da dalje radim.

Videćete koliko će to da bude veliki hit. Iskren da budem, nikakva negativna kritika (a dobio sam je od jednog profesora Univerziteta u Beogradu, nekog kome književnost nije stručna oblast, ali misli da može da oceni moj rad) ne može da utiče loše na mene, pa i kada bi došla od stručnih ljudi, jer dobro znam da ono što sam sa internet prijateljima napisao mora da bude ako ne najbolje onda jedno od najboljih književnih ostvarenja na ovim prostorima u poslednjih deset godina.

Inače, na sajtu Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu stoji još i ovo:

Uslovi konkursa:
- Pravo učešća imaju autori do 35 godina starosti koji do sada nisu objavili knjigu;
- U obzir dolaze pesnički, prozni, esejistički, dramski i međužanrovski radovi;
- Konkurs je otvoren do 15. aprila 2008. godine;
- Žiri će objaviti imena autora čije knjige ulaze u izdavački plan edicije "Prvenac", na dan Univerziteta, 21. maja 2008. godine;
- Radove sa punim imenom i prezimenom i kraćom biografijom, dostaviti u tri primerka na adresu: Studentski kulturni centar, Radoja Domanovića br. 12,  34000 Kragujevac;
- Autori izabranih radova biće lično obavešteni;
- Studentski kulturni centar će izabrane knjige objaviti do Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu;
- Rukopisi se ne vraćaju.
« Poslednja izmena: 24.01.2008. 22:23 Domaci izdajnik » Sačuvana

Monarch
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 26.01.2008. 17:01 »

Ima li tu i novcane nagrade za najbolji materijal ili je objavljivanje knjige jedina nagrada?
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #17 poslato: 26.01.2008. 18:55 »

Kako pretpostavljam, mislim da nema novčanih nagrada. Nagrada je, eto, objava knjige. U principu, ja bih mogao da štampam pošto imam štampariju koja bi to odradila, ali ne znam kako bi to išlo, tj. da li je nužan izdavač, i ko će tu knjigu onda da plasira na tržište. Ovako planiram da kad mi ovu knjigu objave, u verovatno nekih bednih 200 primeraka, i pošto knjiga doživi veliki uspeh, odem kod nekog značajnijeg izdavača i dogovorim drugo izdanje.
Sačuvana

Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #18 poslato: 05.02.2008. 14:37 »

KONKURS
Disovog proleća

Povodom 45. Disovog proleća Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" i Odbor Disovog proleća raspisuju tradicionalni konkurs za rukopis za prvu pesničku zbirku, namenjen autorima sa srpskog govornog područja do 31 godine starosti.
    Autor dostavlja organizatoru rukopis u tri primerka na srpskom jeziku sa najmanje 30 pesama, potpisan šifrom. Rešenje šifre slati u posebnom kovertu uz rukopis. Konkurs je otvoren do 10. aprila 2008. godine. Autoru najboljeg rukopisa, po odluci tročlanog žirija, pripada plaketa Mladi Dis i pravo da mu Biblioteka objavi prvu pesničku knjigu u ediciji Tokovi. Razultati konkursa biće objavljeni do 20. maja, a nagrada će biti dodeljena u Čačku na završnim svečanostima 45. Disovog proleća.
Rukopise slati adresu Gradske biblioteke "Vladislav Petković Dis" - Gospodar Jovanova 6, 32000 Čačak, sa naznakom "za konkurs".
Sačuvana
Ruze vetrova Vinika
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +1/-0
Na mreži Na mreži

« Odgovor #19 poslato: 07.04.2008. 14:56 »

JAVNI POZIV IZDAVAČIMA I POJEDINCIMA

NAGRADA STEVAN SREMAC dodeljuje se i ove godine (peti put) za roman ili knjigu priča pisanu srpskim jezikom, a objavljenu 2007. godine.

U svojstvu članova žirija, knjige proze će čitati Mihajlo Pantić, predsednik, Ivanka Kosanić i Vesna Trijić.

Izdavači i pojedinci svoje predloge mogu slati ( po jedan primerak knjige) zaključno do 8. maja 2008, na adresu:

NIŠKI KULTURNI CENTAR, Ulica Stanoja Bunuševca bb, 18000 Niš.

NAGRADU STEVAN SREMAC dodeljuje Niški kulturni centar, a finansira Skupština grada Niša i Ministarstvo kulture Republike Srbije.
« Poslednja izmena: 08.04.2008. 09:45 Ruze vetrova Vinika » Sačuvana

Не бој се! Ја сам са тобом!
lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +50/-8
Na mreži Na mreži

Enforcer

« Odgovor #20 poslato: 01.06.2008. 18:37 »

Evo jednog konkursa ali je file potrebno otvoriti:

* konkurs.jpg (69.22 KB, 650x630 - pregledano 55 puta.)
Sačuvana

Drugom cesto oprastaj, sebi nikad!

latinska
Ruze vetrova Vinika
Narodni mudrac
**

Na mreži Na mreži

« Odgovor #21 poslato: 05.06.2008. 08:38 »

Narodna biblioteka Užice i časopis Međaj objavljuju

Konkurs
za nagradu
Milutin Uskoković
U 2008. godini

Nagrada Milutin Uskoković dodeljuje se za najbolju
neobjavljenu savremenu pripovetku na srpskom jeziku

Uslovi konkursa:

Tekst pripovetke (do petnaest kucanih strana) poslati
u tri štampana primerka pod šifrom na adresu:

Narodna biblioteka Užice,
Trg partizana 12, 31000 Užice,

sa naznakom – za Konkurs Milutin Uskoković.

Pripovetke poslati poštom najkasnije do 31.12.2008. godine.
Uz radove priložiti rešenje šifre i to u posebnoj, zapečaćenoj koverti.
Jedan autor može učestvovati najviše sa tri pripovetke.
Rukopisi se ne vraćaju, a autori svojim učešćem pristaju na štampanje pripovedaka koje budu izabrane u deset najboljih.
Objavljivanje pripovetki se posebno ne honorariše.
Rezultati konkursa biće saopšteni početkom marta 2009.

Stručni žiri će od prispelih radova najpre izabrati najbolju pripovetku, zatim još dve pripovetke koje će, uz prvonagrađenu, biti novčano nagrađene i još sedam pripovetki koje će, uz nagrađene, biti štampane u posebnom zborniku časopisa Međaj koji se objavljuje na kraju godine.

Uručenje nagrada obaviće se u Užicu, marta 2009. godine.
« Poslednja izmena: 15.06.2008. 02:28 Admini... » Sačuvana

Ruze vetrova Vinika
Narodni mudrac
**

Na mreži Na mreži

« Odgovor #22 poslato: 15.06.2008. 22:14 »

ODRŽANI 45-ti RACINOVI SUSRETI U VELESU

Godina 2008. je u Makedoniji proglašena RACINOVOM GODINOM. Povod je stogodišnjica od rođenja i šezdesetpetogodišnjica od smrti najznačajnijeg makedonskog pesnika Koče Racina. Tradicionalni Racinovi susreti, 45-te po redu, trajali su tri dana sa veoma bogatim, dobro osmišljenim i izvanredno organizovanim programom (11, 12 i 13 juni 2008).

Susrete su otvorili gradonačelnik Velesa Ace Kocevski i Georgi Stardelov, predsednik Makedonske akademije nauka i umetnosti. Na tradicionalnom pesničkom mitingu učestvovalo je dvadeset pesnika iz šest balkanskih zemalja (Akademik Gane Todorovski iz Makedonije, Dmitru M. Jon iz Rumunije, akademik Sreten Petrović iz Crne Gore,  Nikolaj Šopov iz Bugarske, Zoran Pešić Sigma iz Srbije i drugi).

Održan je naučni skup na temu RACIN I BOGOMILSTVO. Moderator je bila Kristina Nikolovski, a učestvovali su akademik Gane Todorovski, dr Stefan Vlakhov-Mitsov, akademik Sreten Petrović, prof. Jordan Plevneš, prof dr Dimitar Pandev, prof dr Miroljub Stojanović, dr Vasil Tocinovski, prof dr Vesna Mojsova Čepiševska...

Počasno Racinovo priznanje dobio je češki makedonist, akademik Ivan Dorovski. Racinovu nagradu za najbolju knjigu dobijo je Luan Starova za knjigu Potraga za Elen Lajbovic koju je objavila Matica makedonska. Odlučivao je žiri u sastavu Venko Andonovski, Gane Todorovski i Petre Bakevski.

Program je sem tradicionalnog odavanja pošte spomenicima Racinu, obilaska Muzeja- Racinove spomen kuće, posete Lopušnika, mesta gde je ovaj veliki makedonski pesnik tragično nastradao, sadržao i zanimljivu izložbu Racin u Narodnom muzeju Samobor, nastup maestra Borisa Trajanova i celovečernji koncert Biljane Krstić i Bistrik orkestra.

Sačuvana

Ruze vetrova Vinika
Narodni mudrac
**

Na mreži Na mreži

« Odgovor #23 poslato: 24.06.2008. 23:05 »

U ČETVRTAK, 26.06.2008. u 20,30 u Klubu simfonijskog:

Promocija knjige Miloša Petkovića "Vukovi Sudbine", (žanr - epska fantastika) u izdanju Zografa.

O knjizi govore - Branislav Bata Stanojevic - pisac
prof.dr Radomir Djordjevic, sociolog i istoricar
Mladen Djordjevic - ekspert za Tolkinologiju

Klub prijatelja SF i fantastike LIRA

Sačuvana

Ruze vetrova Vinika
Narodni mudrac
**

Na mreži Na mreži

« Odgovor #24 poslato: 24.06.2008. 23:10 »

Izabrano pet naslova za treće kolo edicije Istok-Zapad

Танјуг -

BEOGRAD - U trećem kolu edicije "Istok-Zapad", čiji je izdavač Matična biblioteka "Svetozar Marković" iz Zaječara, u 2008. biće objavljeno pet knjiga a dve ravnopravne nagrade podeliće Radoslav Petković za rukopis "Upotreba vilenjaka" i Zoran Pešić Sigma "Voz za jednog putnika".

Pored toga, uređivački odbor te edicije odlučio je da u tom kolu budu štampani i "Dovoljno" Dejana Aleksića, "Voda u prahu" Nemanje Mitrovića i "U začaranom trouglu: Crnjanski - Kiš - Pekić" Ale Tatarenko.

Uređivački odbor u sastavu Gojko Božović (predsednik), Djorđe Despić i Saša Jelenković doneo je jednoglasnu odluku da autorima nagrađenih rukopis pripadne iznos od po 2.000 evra.

Petkovićeva knjiga eseja "predstavlja lucidno i analitično promišljanje književnosti i savremenosti, unoseći u savremenu srpsku književnost novu esejističku paradigmu", ocenio je Odbor dok je za Sigminu knjigu pesama zaključio da se "izdvaja uzbudljivom pesničkom emocijom, slikovnošću i poetičkom koherencijom".

Ovogodišnje kolo biće objavljeno 27. novembra na Dan zaječarske biblioteke.
Sačuvana

Ruze vetrova Vinika
Narodni mudrac
**

Na mreži Na mreži

« Odgovor #25 poslato: 30.06.2008. 12:25 »

2008. lipanj 30

NAGRADNI KONKURS ZA KRATKE PRIČE O VODENICAMA

Pod pokroviteljstvom Specijalne bolnice Ribarska Banja, nedeljnik Grad i sajt Art-Anima.com raspisuju konkurs za kratke priče o vodenicama.

Konkurs se raspisuje u kategorijama:

- minijatura - do 3.500 slovnih mesta (računajući i razmake)
- pripovetka - do 12.000 slovnih mesta (računajući i razmake)

Na konkurs se primaju radovi pisani na srpskom i srodnim jezicima.
Priče otkucane u Wordu (sa standardnim YU fontovima), dostavljati u okviru attachment-a poruke, na mail adresu:

vodenica.konkurs@yahoo.com.

Uz radove je potrebno poslati kratku biografiju i lične podatke autora (ime, prezime, adresu i broj telefona).
Pravo učešća imaju svi radovi koji ranije nisu objavljivani u štampanom obliku.
Svaki autor može poslati najviše tri rada po kategoriji.
Konkurs je otvoren do 31. marta 2009. godine.

Žiri, čiji će sastav naknadno biti saopšten, oceniće pristigle radove tokom aprila 2009. i proglasiti najuspešnije u kategorijama. Tokom juna 2009. u turističkom kompleksu Ribarske Banje (kod Kruševca) biće održana svečana dodela nagrada i promocija zbirke najboljih priča sa konkursa.

Rezultati konkursa biće objavljeni u nedeljniku Grad, kao i na sajtu Art-Anima.com, a svi učesnici će biti pismeno obavešteni.

NAGRADE

Za autore najuspešnijih radova (po tri iz obe kategorije), predviđene su novčane nagrade i besplatan boravak u Ribarskoj Banji.

OBJAVLJIVANJE

Po završetku konkursa biće objavljena zbirka najboljih radova pristiglih na konkurs.
Tokom trajanja samog konkursa, kao i po završetku, sve minijature koje kvalitetom budu zadovoljile književne i estetske norme biće objavljene u nedeljniku Grad.
Najbolji pristigli radovi (iz obe kategorije) koji budu sadržali fantastičke elemente, biće objavljeni i na sajtu Art-Anima, uz posebno predstavljanje autora.

* Objavljivanje priča se ne honorariše, ali će autori objavljenih radova dobiti besplatne autorske primerke publikacija u kojima njihova dela budu štampana *

PROMOCIJA KONKURSA
Promocija konkursa posvećenog vodenicama biće održana krajem avgusta 2008. godine u turističkom kompleksu Ribarske Banje, a tom prilikom će biti organizovan obilazak renoviranih vodenica i drugih znamenitosti tog kraja.

Objavio/la Dušan Gojkov u 11:10   Balkanski književni glasnik
Sačuvana

Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +27/-1008
Na mreži Na mreži

« Odgovor #26 poslato: 01.07.2008. 00:32 »

Ja cu da napishem prichu "Goranche i njegov prijatelj Vodenica"
Sačuvana
differentiana
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #27 poslato: 15.07.2008. 00:10 »

Konkurs za antologiju svetske poezije o zivotinjama

U cilju razvijanja svesti o negovanju ljubavi prema zivotinjama Novosadski humanitarni centar (NSHC) raspisuje konkurs za antologiju pesama o zivotinjama koju sastavlja knjizevnik Stojan Simic Krpica i koja ce biti objavljena u izdanju NSHC.Konkurs za antologiju svetske poezije o zivotinjuama:
Pravo ucesca imaju svi stanovnci planete Zemlje svih godina i godista.

Salju se do 3 pesme u 3 primerka do 21.9.2008,na srpskom,hrvatskom,bosanskom ili engleskom jeziku, uz kratku biografiju autora, objavljene knjige (ako ih ima), fotografiju, adresu, email adresu (ako ima), tel (ako ima).

Radove slati na adresu:
stojan simic krpica
(za antologiju svetske poezije o zivotinjama)
Marka Miljanova 18
21000 Novi Sad
Republika Srbija

ili na email:
stojan.simic.krpica@gmail.com

381 63 550 681
Stojan Simic Krpica
« Poslednja izmena: 15.07.2008. 01:18 Domaci I. » Sačuvana
Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +27/-1008
Na mreži Na mreži

« Odgovor #28 poslato: 15.07.2008. 12:32 »

ovo je divno.
posebno mi se svidja deo sa fotografijom.
ja cu poslati tri pesmice o zhivotinjama
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #29 poslato: 15.07.2008. 15:01 »

Siguran sam da će pričice/pesmice gospodarice Rino biti ubedljivo najbolje na tom konkursu, čak ne moraju ni da se čitaju ostali radovi. Ipak, skeptičan sam po pitanju razumevanja ovih... Zato ja nikada ne šaljem svoje radove ni na kakav konkurs. Ko zna ko tu odlučuje, ko je žiri, i da li je taj sposoban da razume svu dubinu ili širinu dela.

Komentar se ne odnosi isključivo na ovaj konkurs (o njemu ništa ne znam), nego uopšte.
Sačuvana

Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: