Stranice: 1 [2] 3 4 ... 11   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Hocete li da osnujemo knjizevni casopis?  (Pročitano 5569 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #15 poslato: 22.11.2007. 19:50 »

Mislim da neću uspeti da se pozabavim ovim kreiranjem novog časopisa budući da imam previše ozbiljnih obaveza. Ali biću tu da ovu ideju izguram kad god bi iko nju započeo umesto mene, ili pak ako biste sačekali da završim sve ono što moram, kako bi se i ovaj projekat mogao finansirati (iz mog džepa) i tako da bi dobio ozbiljniju dimenziju.

Ujedno bi bilo interesantno ako bismo pronašli nove ljude, u svakom od gradova u kojima živi bar jedan naš čovek, kako bismo stvarali grupu okupljenu oko ideje performansa aspurdnih ideja. Otprilike kako su radili nadrealisti okupljeni oko Bretona, te i u bivšoj Jugoslaviji - okupljeni oko Oskara Daviča.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
DaXa
Gradjanin
*

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #16 poslato: 22.11.2007. 21:21 »

Pa, ovaj... g. Daxa... vi izgleda uopće ne čitate kakve stvari pišemo i šta se očekuje. A ni ovu temu kladim se da niste pročitali, želite sve na tanjir ižvakano. E, pa, pročitajte prvo, eto vam.
Nisam josh uvek prochitao. Hocu da uchestvujem ako nema nikakvih besmislenih ogranichenja i ideala samo poezija. A sad cu se dati na chitanje.

Btw. moglo bi to da bude i neshto komercijalno elem isplativo tom vashem dzepu ako se na pravi nachin plasira, ja obecavam da cu se potruditi da taj isti bez obzira uchestvovao ili ne u njegovom sadrzhaju, plasiram.
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Monarch
Opšti urednik

Duh bunta: +35/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 24.11.2007. 21:02 »

Mislim da neću uspeti da se pozabavim ovim kreiranjem novog časopisa budući da imam previše ozbiljnih obaveza. Ali biću tu da ovu ideju izguram kad god bi iko nju započeo umesto mene, ili pak ako biste sačekali da završim sve ono što moram, kako bi se i ovaj projekat mogao finansirati (iz mog džepa) i tako da bi dobio ozbiljniju dimenziju.

Hajde, hajde, nemoj da bataljujes. Sto se tice ljudi koji ce da pisu, njih barem ima. Jedino bi novac bio problem. Ali, ne treba ti puno novca ako ce casopis da bude fotokopiran, ne stampan. A nema tu nekih slika pa sad da to lose izgleda. Moze da se fotokopira i uradi nesto slicno fanzinu. Da ne bude veliki broj primeraka, nego da se dostampava (do-fotokopirava osmeh) po potrebi-narucivanju, and stuff.
Sačuvana

Slatka mala izvrnuta signaturica.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #18 poslato: 24.11.2007. 23:10 »

Btw. moglo bi to da bude i neshto komercijalno elem isplativo tom vashem dzepu ako se na pravi nachin plasira, ja obecavam da cu se potruditi da taj isti bez obzira uchestvovao ili ne u njegovom sadrzhaju, plasiram.

U principu sam protiv komercijalizacije. Da ne spominjem sve prepreke u pravnom smislu pošto postoje komplikacije kad želiš časopis da registruješ kao onaj koji ima cenu. A i kad bi se naplaćivao kako bismo podelili novac? Pravilno bi bilo da svako od učesnika dobije ponešto, a onda sav taj novac izađe na maksimalno par stotina dinara (do 5 evra) po osobi, ne računajući troškove štampanja.

Zbog toga sam za elektronsku besplatnu verziju.

Sto se tice ljudi koji ce da pisu, njih barem ima. Jedino bi novac bio problem. Ali, ne treba ti puno novca ako ce casopis da bude fotokopiran, ne stampan.

Najpre, smatram da je najveći problem naći ljude koji bi hteli da pišu, ali konstantno da pišu (za svaki broj da pripreme i srede lepo po jedan tekst) za časopis. Za prvih nekoliko brojeva bilo bi moguće sakupiti sa foruma, ali nadalje bismo morali da tražimo ljude preko neta...

Potom, ne računam na časopis koji bi se štampao, i tako plaćao, već na neku vrstu elektronskog, poput Zapada, s tim što bi svako ko ga simpatiše mogao da ga štampa ili fotokopira i deli prijateljima. To je uvek otvoreno.

Jedino što bi bilo na meni je da sve sakupljene tekstove lepo sredim u jedan PDF fajl, ukrasim da izgleda profesionalno, potražim ISSN kod Narodne biblioteke Srbije, i plasiram na net ili okviru CD-a. Iz iskustva sa časopisom Zapad znam da bi to trajalo barem 10 dana konstantnog gledanja u monitor, što prati pomeranje dioptrije, glavobolja, anksioznost, usamljenost, propuštanje ispitnog roka, itd. Trenutno mi je to neprihvatljivo. Ali biće.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
DaXa
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #19 poslato: 24.11.2007. 23:41 »

Pare bi ishle na rachun drage nam organizacije, to sam mislio. Ali ako je tako odlucheno. Ja cu se privatiti nekoga pisanja, onih pjesama iam neshto materijala neobjavljenog ;] Tak' da rachunajte i na mene.
Sačuvana

Monarch
Opšti urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 25.11.2007. 08:58 »

U principu sam protiv komercijalizacije. Da ne spominjem sve prepreke u pravnom smislu pošto postoje komplikacije kad želiš časopis da registruješ kao onaj koji ima cenu. A i kad bi se naplaćivao kako bismo podelili novac? Pravilno bi bilo da svako od učesnika dobije ponešto, a onda sav taj novac izađe na maksimalno par stotina dinara (do 5 evra) po osobi, ne računajući troškove štampanja.

Zbog toga sam za elektronsku besplatnu verziju.

Nerviras me.

Kada bi se radio kao nekakav fanzin onda bi se izbegle i te silne komplikacije oko registrovanja, i slicno. Posto od toga vrlo verovatno nece biti neke (velike) zarade, onda bi zaradjen novac isao onome ko je finansirao stampanje, da bi bio na pozitivnoj nuli. A ako bude nesto vise od toga, super.
Svako ko je pisao za broj dobija primerak tog broja besplatno, i ko ga jebe u dupe junacko. Zelenko

Najpre, smatram da je najveći problem naći ljude koji bi hteli da pišu, ali konstantno da pišu (za svaki broj da pripreme i srede lepo po jedan tekst) za časopis. Za prvih nekoliko brojeva bilo bi moguće sakupiti sa foruma, ali nadalje bismo morali da tražimo ljude preko neta...

Pa nema veze brate. Ce ih trazimo, preko neta. A i ne mora da bude ljudi koji ce konstantno da pisu.

Potom, ne računam na časopis koji bi se štampao, i tako plaćao, već na neku vrstu elektronskog, poput Zapada, s tim što bi svako ko ga simpatiše mogao da ga štampa ili fotokopira i deli prijateljima. To je uvek otvoreno.

Glupo je brate, glupo je.

Jedino što bi bilo na meni je da sve sakupljene tekstove lepo sredim u jedan PDF fajl, ukrasim da izgleda profesionalno, potražim ISSN kod Narodne biblioteke Srbije, i plasiram na net ili okviru CD-a. Iz iskustva sa časopisom Zapad znam da bi to trajalo barem 10 dana konstantnog gledanja u monitor, što prati pomeranje dioptrije, glavobolja, anksioznost, usamljenost, propuštanje ispitnog roka, itd. Trenutno mi je to neprihvatljivo. Ali biće.

Kad radis nesto sto volis onda to i nije veliki problem.
Sačuvana

provincijalka
Gradjanin
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #21 poslato: 28.11.2007. 16:06 »

Ideja mi se svidja,ljudi mogu da se nadju...nova sam na forumu,ne znam vas pa ne bih da se guram nepozvana  ali me je cela prica odusevila pa cisto da se javim,ponudim svoju pomoc..pisem,poezija naravno,ja sam dete-sanjar pa ako bi nesto od mojih zvrljotina bilo paznje vredno stoji  vam na raspolaganju.
Sačuvana

Ako nisam za sebe,ko ce za mene biti?Ako sam pak samo za sebe,ko sam?
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 28.11.2007. 17:00 »

Kol'ko se ja razumem u ribolov, g. Daxa i gospa Provincijalka, poezija tesko da bi prosla ako ce casopis da bude koncipiran kao nekakav nadrealisticki pamflet-performans. A ja sam shvatio da je nesto takvo u planu. Ono kao apsurd, komedija, drame, aprobabilizam ili tako nesto.

Uostalom, evo pogledajte drame i price pa vidite kakve stvari bi trebalo da prolaze, plus Rinine i Starceve iluminacije.

Ali dobro sad, mozda moze i nesto kao "promocija mladih pesnika", pa da tu udje i klasicna poezija. Mada je to skroz van konteksta predvidjenog.
Sačuvana
Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +82/-1014
Na mreži Na mreži

« Odgovor #23 poslato: 29.11.2007. 20:06 »

ja sam osnovala svoj vlastiti chasopis ali bice mi drago da uchestvujem i ovom vashem jadnijem chasopisu...moj chasopis se zove "100% Isus".... a poshto je kuci poplava ne mogu da vam dostavim slichke za chasopis a mnogo su lepe...
Sačuvana

DaXa
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #24 poslato: 29.11.2007. 21:38 »

Haha, jel i kod tebe poplavilo?

@P.B. gore sam naveo da bih uchestvovao da nema nikakvih ogranichenja, ak' cemo vec biti knjizhevni, mozhemo biti i slobodoumni, bez tih odredjivanja. Ak' bude to poslacu cu vam ako ne bude predvidjeno ne zhelim se uplitati i kvariti vam sklad medj textovima. ;]
Sačuvana

Cvica
Gradjanin
*

Duh bunta: +8/-5
Van mreže Van mreže

Rinin najveci fan na svetu!!!!!!

« Odgovor #25 poslato: 11.02.2008. 16:15 »

A zašto se stalo sa ovim? Ja imam neke prelepe priče koje bih mogla da vam dam. Znate koliko bi Rino bila srećna kada bi imala novinu sa nekim njenim delom, ili sa delom o njoj u rukama, pa svuda bi trčala da se hvali
Sačuvana

Rino je najveca!!!
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #26 poslato: 11.02.2008. 16:37 »

Moramo da imamo malo više vremena za taj projekat. Moram ja najpre da završim fakultet pošto bih verovatno radio dizajn tog elektronskog časopisa. Dakle, samo je vreme problem, mada i nedostatak pisaca-saradnika može da bude... ako ne odmah ono za drugi/treći broj. No, neka se ovde gospoda prijavi koja bi htela da učestvuje, da bismo je obavestili na vreme kad budemo počeli da realizujemo ovu ideju.

Ne treba ni od čega odustajati.
Sačuvana

Monarch
Opšti urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 11.02.2008. 16:54 »

Svidja mi se ova zadnja recenica. Potpuno je besmislena.

Nego, mogao bih ja da uradim dizajn casopisa i taj teret da ti skinem sa uda, ovaj, ledja. Od materijala bih jedino ejakulate imao da prilozim, pa, ako gosn. K. Kurati Kekenj hoce moze to da uzme i objavi, ali naravno, pod drugim imenom.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #28 poslato: 11.02.2008. 17:09 »

Znate kako, presveti kurati gospodine Monarch, znao sam da ste ono... onaj ženski polni organ, ili muški, ali prcoljast, tako da se bojite objaviti pravo sopstveno ime, ali nisam znao da na tome toliko značajno insistirate. Pa šta ćete sutra kad bude trebalo da objavite knjigu erotskih priča? Nećete objaviti pod svojim imenom ni to? Isti ste kao presveti kurati gospodin Starac i nadkurati uberGospod Nihilist koji se srame svojih genijalnih ostvarenja i ne smeju to sve objaviti sa mnom u jednoj zajedničkoj zbirci. Falusi i vulve...

Elem, što se tiče vašeg doprinosa, to bi bilo jako dobro. Skinuli biste mi sa uda, kako sami rekoste, ogroman posao, jer, znate, ja bih se tu posvetio značajnije nego kod neke obične izrade pdf-a, tako da bi mi otišlo dosta vremena. U svakom slučaju, morao bih najpre da pogledam (a i ostali članovi komisije) kakav rad obećavate, te vas molim da dostavite neki svoj uradak u pdf-u (neki fanzin za download, linak za download). Aj'te, pa da dalje vidimo što ćemo.
Sačuvana

Monarch
Opšti urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 11.02.2008. 17:26 »

Znate kako, presveti kurati gospodine Monarch, znao sam da ste ono... onaj ženski polni organ, ili muški, ali prcoljast, tako da se bojite objaviti pravo sopstveno ime, ali nisam znao da na tome toliko značajno insistirate.

Vidite ovako: Nikakvog straha koji stalno spominjete nema, vec su sasvim drugi razlozi u vulvi. Ovaj, u pitanju. Tako da bi bilo veoma prijatno, cak bi mi izazvalo i verovatno najlepsu ejakulaciju, kada biste najzad prestali da tandrljate o tome.

Pa šta ćete sutra kad bude trebalo da objavite knjigu erotskih priča? Nećete objaviti pod svojim imenom ni to?

Ah, pa, vidite g. Kekenj Veliki Kurati, ja necu ni objaviti knjigu erotskih prica. Ni jednu pricu takve sorte nemam, niti me zanima da pisem niti me je ikada zanimalo da pisem. Zasto bih pisao tako nesto, recite mi?

Elem, što se tiče vašeg doprinosa, to bi bilo jako dobro. Skinuli biste mi sa uda, kako sami rekoste, ogroman posao, jer, znate, ja bih se tu posvetio značajnije nego kod neke obične izrade pdf-a, tako da bi mi otišlo dosta vremena. U svakom slučaju, morao bih najpre da pogledam (a i ostali članovi komisije) kakav rad obećavate, te vas molim da dostavite neki svoj uradak u pdf-u (neki fanzin za download, linak za download). Aj'te, pa da dalje vidimo što ćemo.

Ne, ne, ne ide to tako. Prvo se sakupi zrno materijala za taj presveti nad-helitisticki svemirski knjizevni casopis preveliki, a onda mi Vi kazete sta i kako od vulve... sha, opet sam, zeca mu, pogresio - dakle, sta od dizajna zelite i ja tek tada ulozim svoje nadznanje u kosmicku konstrukciju i realizaciju istog. Pa Vam predam na sud.
Sačuvana

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 11   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: