Nate, ja sam ovih dana u teskom stanju, ne radim cak ni na svojoj knjigi a trebalo b. Nemam hinspiracije ni za sta, cak vise ne znam sta da spremim za dorucak. A juce sam jeo dzem na leb i popijo malo mleka, nepodgrejanog. Prekjuce, ako me secanje dobro sluzi, sam jeo krmenadle, pasulj iz konzerve i neku salatu, a posto je to bila udarna doza zinka odma su mi nabrekli moj matori testisi ka u mladica od dvaes leta. Pre tri dana jeo sam tunu, al dimljenu, i to sniclu od nekih, sto seset grama, mnogo dobra stvar, a jevtina, i zdravo bre. Pre sedam dana bijo sam kod kineza i jeo neki s-chuan, bilo mnogo slano, tad mi se smucilo i reko ne idem vise kod nji.
Zbog ovakvih stvari trebalo bi da gospodin izda konačno jedno sveto delo građanima na dar. No, šta nas briga ako gospodin odobri da se to pre te objave nađe i u časopisu, kao što su veliki pesnici objavljivali prvo u Parnasu, pa ondak zbrajali sve to i objavljivali u sopstvenim pojedinačnim zbirkama. Onako kako je Branko Hmiljković pisao za neke beogradske listove.
A što se vaše knjige tiče, ne dopada mi se onaj naslov. A mislim i da se šalite. Morao bi nositi drugačije ime. Ne valja vam ništa to. A možda pak ne želite da zvuči pompezno, kao što bi moglo da bude ako bi se zvao Mladi starac ili pak nešto od onih niknejmova koje ste nam ranije spominjali. Znate, to je hpompenzno.
Slobodno koristite ako želite, nema nikakvog copylefta.
No, to još ne znači da nema i copyright-a?

Šta se tiče ostalih kandidata za ime, možda bi valjalo da smislite varijaciju na neku frazu, tipičnu za vaš jezik. Npr. u Dalmaciji se često za vrijeme požara kaže da "hara vatrena stihija" (ovo stihija je rob vatre), a onda mi je na pamet pala sintagma "vodena stihija"- eto, nešto po tom principu.
Mogli bismo da napravimo sprdnju sa lokalnim jezikom i kulturom, ali bi ipak to ostavili za eventualno jednu od rubrika, ne i za naslov. Naslov mora biti nadrealističkog tipa. Recimo i "Krokodil" ne bi bilo loše. Kraće je od onih predloženih koji uglavnom sadrže dve reči (i daju jači efekat, priznajem).
Odlična je ova ideja za časopis, rado bih pomogao ako nekako mogu.
Prikazaćemo ovde početni materijal pa ko hoće neka se uključi. Što više ljudi, to bolje.
A za urednički tim predlažem g. Starca i još eventualno dve ili tri osobe. Možda i sebe vidim međ nji'.