Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 11   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Hocete li da osnujemo knjizevni casopis?  (Pročitano 5715 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #30 poslato: 12.02.2008. 14:04 »

Oni koji imaju potrebu da pišu u suštini nešto nije u redu sa njima.
Sačuvana

peMzije mladima!
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 15.02.2008. 03:24 »

A znate li kako se dolazi postupno do tog stava? Evo ovako. Pisanje je vrsta komunikacije. Pisac komunicira sa čitalačkom publikom. Sa onim ko čita. Dakle, on i piše da bi bio čitan. Komunicira, dakle, jer želi nešto da kaže. A, dakle, on nešto želi. Nešto želi onaj kome nešto (upravo to što želi) fali. Tako bog npr. ako ga hoćemo proglasiti savršenim bićem - ne bi ništa mogao još da želi, inače ne bi bio savršen.

Na kraju, pošto čovek uvek nešto želi, nikada ne može da bude potpun, te - na kraju - on jeste biće kojemu nešto fali. I to stalno - fali. Zaključak je da je komunikacija, pa i ta kroz pisanje, ljudski autentični način postojanja.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 17.02.2008. 23:01 »

Na primer taj casopis bi mogao da se prodaje i da se novac koristi za finansiranje autora u drugom broju. Tako bi mogli da obezbedimo nove pisce za naredne brojeve, ako novi pisci traze pare za svoje radove? U stvari jos bolje, moze da bude raspisan konkurs za svaki naredni broj. Sta mislite o toj ideji?
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 27.06.2008. 12:31 »

Da bi se pokrenuo ovaj časopis mislim da su zasad potrebne samo dve stvari:

1. Da se g. Monarch odobrovolji da radi dizajn i pripremu za štampu ili samo elektronsko spremanje,
2. Da se g. Monarch i gospojica Rino pomire i žele da rade na zajedničkoj stvari.

Je li to moguće, gospodo?
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +88/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 27.06.2008. 14:44 »

Ne, nije moguce da se pomirim sa takvim chovekom koji bi mogao iz zezanja da me baci u bunar.
A i ne vidim zashto je to od vazhnosti za chasopis, zaista ne vidim.
Jedino ako on ne bi hteo da pishe neshto ili uradi jer ja tu pishem, ali eto, on pishe ovde i ja pishem tako da to nece biti problem
Sačuvana

Mrzim svoj mobilni telefon.
Monarch
Opšti urednik

Duh bunta: +35/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 27.06.2008. 16:57 »

Da bi se pokrenuo ovaj časopis mislim da su zasad potrebne samo dve stvari:

1. Da se g. Monarch odobrovolji da radi dizajn i pripremu za štampu ili samo elektronsko spremanje,
2. Da se g. Monarch i gospojica Rino pomire i žele da rade na zajedničkoj stvari.

Haha, vidim sve zavisi od mene. Razmislicu.
Sačuvana

Slatka mala izvrnuta signaturica.
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #36 poslato: 28.06.2008. 09:46 »

Monarch kao Dacic.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 28.06.2008. 10:23 »

Mozda osoba pod nickom Ruze vetrova Vinika moze da pomogne...deluje kao neko ko ima uvida u izdavastvo...nekim savetom, predlogom?
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 28.06.2008. 12:32 »

Jedino ako on ne bi hteo da pishe neshto ili uradi jer ja tu pishem, ali eto, on pishe ovde i ja pishem tako da to nece biti problem

Eto, to se traži, da se makar gospoda uvažava toliko, i biće dovoljno.

Haha, vidim sve zavisi od mene. Razmislicu.

Nema šta da razmišljate, g. Pušokur. Dogovorili smo se da radimo na ovome, pa šta sad fali? Dajte da se uozbiljimo pa da radimo i književni časopis, tj. vi da radite književni, a ja ću i politički i književni. Tolike drame i priče čekaju na objavljivanje.

Mozda osoba pod nickom Ruze vetrova Vinika moze da pomogne...deluje kao neko ko ima uvida u izdavastvo...nekim savetom, predlogom?

Lako je tim ljudima koji imaju gotov novac na raspolaganju, pa plate da se sve odradi samo od sebe. Nije tu potrebno neko umeće, mada gospodina ne poznajem. U svakom slučaju, da imamo para ne bi ništa od ovoga, niti sličnog, bilo problem.
Sačuvana

Monarch
Opšti urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 28.06.2008. 15:06 »

Nema šta da razmišljate, g. Pušokur. Dogovorili smo se da radimo na ovome, pa šta sad fali? Dajte da se uozbiljimo pa da radimo i književni časopis, tj. vi da radite književni, a ja ću i politički i književni. Tolike drame i priče čekaju na objavljivanje.

Mislite splacine?

Ma hocu, sto necu. Zezao sam se malopre. Uradicu dizajn i pripremu za stampu, samo moramo malo da se dogovorimo kako hocemo da ovo izgleda. A za materijal cu staviti nesto sto vec cuci na hardu. Zajedno cemo napraviti selekciju, vazi?
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 28.06.2008. 15:12 »

Trebalo bi urediti dve stvari (wow, ispalo ih četiri!):

1. Prikupiti tekstove koji će konkurisati za ulazak u časopis,
2. Isplanirati dizajn i obim brojeva časopisa,
3. Podeliti poslove,
4. Odrediti na koji način će se odlučivati ko ima pravo da uređuje časopis i to koji će tekst proći, a koji ne.

Predlažem otvaranje nove teme koja će imati za cilj da okupi tekstove koje želimo da budu objavljeni. A da bi se izbegao stid, bolje bi bilo da pravilo bude da svako prijavljuje sopstveni rad.
Sačuvana

Miroslav Ibic
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 28.06.2008. 15:32 »

JA odredjujem koji će tekst proći.
Sačuvana

Monarch
Opšti urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 28.06.2008. 17:22 »

JA odredjujem koji će tekst proći.

NE

Predlažem otvaranje nove teme koja će imati za cilj da okupi tekstove koje želimo da budu objavljeni. A da bi se izbegao stid, bolje bi bilo da pravilo bude da svako prijavljuje sopstveni rad.

Nikako! Nikako! Zasto bi neko uopste kupio casopis ako vec sav materijal iz tog casopisa ima na netu, za dzabe? Nista od sadrzaja ne sme biti obelodanjeno javnosti dok casopis ne izadje.
Sačuvana

Miroslav Ibic
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 28.06.2008. 17:27 »

Molila bih da se vrati ignor lista kako bih dotichnog stavila na nj. Ako li kazhe neshto shto bih trebala da znamti, od zhivotnog znachaja, molila bih da mi to neko drugi prenese.
Sačuvana

Monarch
Opšti urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 28.06.2008. 17:28 »

Ja cu tebe staviti na tu listu, ne ti mene. I budi dobra, ako hoces da ti se objavi nesto u tom casopisu. Znas ko odlucuje..  frajer
Sačuvana

Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 11   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: