Stranice: [1] 2 3 4   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Hocete li da osnujemo knjizevni casopis?  (Pročitano 3035 puta)
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +123/-94
Van mreže Van mreže

« poslato: 28.10.2007. 10:17 »

Ova tema će samo privremeno da nosi ovakav naziv, ukoliko njen zahtev prođe kod forumaša od kojih se očekuje da podrže ideju.

Bezbednost objavljivanja i sigurnost vaših tekstova

Naime, svi znate da će Zapad kao časopis za građansku politiku i kulturu biti preregistrovan i u sledećem broju neće izaći kao štampani već kao isključivo elektronski medij. Registracija besplatnog časopisa u elektronskom formatu ne košta ništa, a prava autora objavljenih pod tom registracijom se strogo čuvaju. To znači da ćete svoje radove moći da objavite u časopisu, a da ih takve niko ne sme preuzeti ukoliko ih budete potpisali. Svaki registrovani časopis ima Copyright koji ne dozvoljava da bilo ko dira u vaš potpisani rad i objavljuje na nekom drugom mestu pod drugim imenom.

Sa druge strane, vaš tekst ili rad objavljen u tom potencijalno novom glasniku mogli biste sami da objavljujete i na drugim mestima, kako časopisima tako i u nekim vašim budućim knjigama.

Naslov i oblast interesovanja budućeg časopisa

Naslov bi bio otvoren za korigovanje i konsultacije sa ostalim ljudima koji obitavaju na forumu. Suština bi bila u tome da izražava tematiku. A tematika tog časopisa bila bi, ako ćete se složiti - apsurd književnost, nešto nalik Harmsu. Naravno, mi bismo isto tako mogli i da proširimo i kažemo da će se časopis baviti i nekim drugim tekstovima, ali to ostavljam vama.

Trenutno kao pisce onog prvopomenutog žanra vidim g. Starca, g. Rino, g. Nihilista, g. Monarcha, g. Maelstroma i sebe, g. Kenjkenja.

Ostalo

O svemu detaljnije možemo da razgovaramo ovde. Morao bi to da bude otvoreni projekat tako da svako ko slično razmišlja i govori može da nam se pridruži sa mogućnošću da i sam uređuje politiku časopisa.

No, pre svega hajde da vidimo da li se gospoda slaže sa tim da uopšte takvu stvar pokrenemo.

Što se tiče tehničkog dela, nju bih radio ja, ukoliko neko drugi ne poželi da sam preuzme na sebe tu muku. Dakle, i to ostaje slobodno, pa ako ko predloži neko bolje dizajnersko rešenje mogli bismo ga baš i usvojiti.
Sačuvana

Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +25/-1008
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 28.10.2007. 12:58 »

hoćemo hoćemo
Sačuvana
Vidovita Rino
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 28.10.2007. 13:01 »

ja sam za da se časporis zove KAGUO (Kamenje gutati - opasno, iz neke Harmsove priče), i želim da imam nekoliko ličnosti
Sačuvana
Otrovni Starac
Genij

Duh bunta: +47/-9
Van mreže Van mreže

Palios kai Dilitiriodis

« Odgovor #3 poslato: 28.10.2007. 14:02 »

Ho, majku mu, ulepsaste mi ovo smrdljivo nedeljno popodne, gopodine Kekenj. Podrzavam hideju.
Sačuvana
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 28.10.2007. 16:13 »

Podrzhavam. Ajde da vidimo kako tje da vam se zove taj chasopis.
(PS. Mozhda tje tako i neki novi intelektualci da udju u politichki "ZAPAD")
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #5 poslato: 28.10.2007. 16:31 »

Znaci svi se slazu da se osnuje casopis, samo se ne zna ime? Ajde onda da ga krstimo! Ja imam nekoliko predloga:

- krzneni krokodil [tipicno harmsovsko-kenjkenjski]
- figurativni muzLjak [umesto casopisa za muskarce, playboy i slicno tome]
- biciklA za infalide [za mlade pankere i pankerke koji fole izlomljeNA sloFa]
- kursk na nishavu [lokal-patriotski]
- leteca guda [rinoteletabiski]

Ajde bez guranja, dajte glas ili predlozite novu mogucnost.
Sačuvana
Vidovita Rino
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 29.10.2007. 00:13 »

Meni se najviše svidja leteća guda, i bila sam spremna da se za to borim čak i do smrti, kada mi je gospodin Kekenj predložio da pitamo g.Silovanog leptira da li nam dozvoljava da iskoristimo njegov predivni nadimak za naziv našega časopisa. Meni taj naziv godi
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 29.10.2007. 01:04 »

Pre svega, pozitivno sam iznenađen što je presveti gospodin Starac pristao da učestvuje u ovoj stvari. A onda i moje razmišljanje o tome koliko bi još vremena trebalo odvojiti za taj pomenuti tehnički deo posla... Pa ipak, rešiće se. Veći je problem za mene što ću biti odgovoran za to da svakog meseca iskukam tekstove, kao što moram da činim za ovaj već pokrenuti časopis.

Što se naslova tiče, predlažem da svi predložimo po neki, i da onda odlučimo šta valja, a šta ne.

Zanimljive predloge je dao PB, nešto u duhu nadrealista. Ja bih se složio sa bilo kojim od tih predloženih, i pritom nemam ništa drugo da dodam. Očekujmo šta bi o tom mogao g. Starac da kaže (možda pak predložiti upravo "Otrovni starac" ili "Mladi starac" za naslov? Ovo potonje deluje više neg zanimljivo.

Rino je već kazala da sam pomenuo kao mogućnost i Silovanog Leptira, a i o tome ostavljam drugima da prokomentarišu i predlože favorite.
Sačuvana

Otrovni Starac
Genij

Duh bunta: +47/-9
Van mreže Van mreže

Palios kai Dilitiriodis

« Odgovor #8 poslato: 29.10.2007. 12:17 »

Nate, ja sam ovih dana u teskom stanju, ne radim cak ni na svojoj knjigi a trebalo b. Nemam hinspiracije ni za sta, cak vise ne znam sta da spremim za dorucak. A juce sam jeo dzem na leb i popijo malo mleka, nepodgrejanog. Prekjuce, ako me secanje dobro sluzi, sam jeo krmenadle, pasulj iz konzerve i neku salatu, a posto je to bila udarna doza zinka odma su mi nabrekli moj matori testisi ka u mladica od dvaes leta. Pre tri dana jeo sam tunu, al dimljenu, i to sniclu od nekih, sto seset grama, mnogo dobra stvar, a jevtina, i zdravo bre. Pre sedam dana bijo sam kod kineza i jeo neki s-chuan, bilo mnogo slano, tad mi se smucilo i reko ne idem vise kod nji.
A sto s tice tog naziva, pa kazem vam nista mi ne pada na pamet, trebalo mi je tri godine da se odlucim za naziv knjige koju evo, bogu hvala polako zavrsavam, moje kapitalno delo, cedo moje.. sreca moja. smiso jedini moj.. O sta b ja bez teebe. Zove se "plantaze korova", sta mislite o tome, ja bas mislim da je dobro.

p.s. nate, skoro sam crto neki strip u pejntu, radi se gradjanima s ovog foruma, u glavnim ulogama monarh, kekenj,rino, truman, i ostali, al nisam ga zavrsijo, propo projekat, jer mnogo vremena treba a kad sam vido da nisam kekenja pogodio iz profila potpuno sam se razocaro. s
Sačuvana
Silovani_Leptir
Teatralni mislilac

Duh bunta: +16/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 29.10.2007. 12:55 »

Laska mi šta je moj nick predložen za naslov. Slobodno koristite ako želite, nema nikakvog copylefta.  Šta se tiče ostalih kandidata za ime, možda bi valjalo da smislite varijaciju na neku frazu, tipičnu za vaš jezik.  Npr. u Dalmaciji se često za vrijeme požara kaže da "hara vatrena stihija" (ovo stihija je rob vatre), a onda mi je na pamet pala sintagma "vodena stihija"- eto, nešto po tom principu.

Odlična je ova ideja  za časopis, rado bih pomogao ako nekako mogu.
Sačuvana

Moja kazna najveća je, ona drugom otišla je.
Monarch
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 29.10.2007. 15:12 »

Znaci svi se slazu da se osnuje casopis, samo se ne zna ime? Ajde onda da ga krstimo! Ja imam nekoliko predloga:

- krzneni krokodil [tipicno harmsovsko-kenjkenjski]
- figurativni muzLjak [umesto casopisa za muskarce, playboy i slicno tome]
- biciklA za infalide [za mlade pankere i pankerke koji fole izlomljeNA sloFa]
- kursk na nishavu [lokal-patriotski]
- leteca guda [rinoteletabiski]

Ajde bez guranja, dajte glas ili predlozite novu mogucnost.

Picka.

Enivej, razmisljam se da l' da pristanem da pisem za ovaj casopis, jer ce tu Otrovni Starac takodje sudjelovati. Ja da budem u timu sa takvim hostaplerima, c, ne, nece da moze.
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 30.10.2007. 11:45 »

Nate, ja sam ovih dana u teskom stanju, ne radim cak ni na svojoj knjigi a trebalo b. Nemam hinspiracije ni za sta, cak vise ne znam sta da spremim za dorucak. A juce sam jeo dzem na leb i popijo malo mleka, nepodgrejanog. Prekjuce, ako me secanje dobro sluzi, sam jeo krmenadle, pasulj iz konzerve i neku salatu, a posto je to bila udarna doza zinka odma su mi nabrekli moj matori testisi ka u mladica od dvaes leta. Pre tri dana jeo sam tunu, al dimljenu, i to sniclu od nekih, sto seset grama, mnogo dobra stvar, a jevtina, i zdravo bre. Pre sedam dana bijo sam kod kineza i jeo neki s-chuan, bilo mnogo slano, tad mi se smucilo i reko ne idem vise kod nji.

Zbog ovakvih stvari trebalo bi da gospodin izda konačno jedno sveto delo građanima na dar. No, šta nas briga ako gospodin odobri da se to pre te objave nađe i u časopisu, kao što su veliki pesnici objavljivali prvo u Parnasu, pa ondak zbrajali sve to i objavljivali u sopstvenim pojedinačnim zbirkama. Onako kako je Branko Hmiljković pisao za neke beogradske listove.

A što se vaše knjige tiče, ne dopada mi se onaj naslov. A mislim i da se šalite. Morao bi nositi drugačije ime. Ne valja vam ništa to. A možda pak ne želite da zvuči pompezno, kao što bi moglo da bude ako bi se zvao Mladi starac ili pak nešto od onih niknejmova koje ste nam ranije spominjali. Znate, to je hpompenzno.

Slobodno koristite ako želite, nema nikakvog copylefta.

No, to još ne znači da nema i copyright-a?  nedoumica Cheesy

Šta se tiče ostalih kandidata za ime, možda bi valjalo da smislite varijaciju na neku frazu, tipičnu za vaš jezik.  Npr. u Dalmaciji se često za vrijeme požara kaže da "hara vatrena stihija" (ovo stihija je rob vatre), a onda mi je na pamet pala sintagma "vodena stihija"- eto, nešto po tom principu.

Mogli bismo da napravimo sprdnju sa lokalnim jezikom i kulturom, ali bi ipak to ostavili za eventualno jednu od rubrika, ne i za naslov. Naslov mora biti nadrealističkog tipa. Recimo i "Krokodil" ne bi bilo loše. Kraće je od onih predloženih koji uglavnom sadrže dve reči (i daju jači efekat, priznajem).

Odlična je ova ideja  za časopis, rado bih pomogao ako nekako mogu.

Prikazaćemo ovde početni materijal pa ko hoće neka se uključi. Što više ljudi, to bolje.

A za urednički tim predlažem g. Starca i još eventualno dve ili tri osobe. Možda i sebe vidim međ nji'.
Sačuvana

DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #12 poslato: 31.10.2007. 15:23 »

Chek'te ljudi ja sam za. Ali shta cemo u stvari pisati? Na koju temu i u kom obliku? Ako Vam ne bi bilo teshko da mi poshaljete na mail poshto slabo mrtvarim po netu a mail proveravam redovno. Hvala unapred.
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 17.11.2007. 07:48 »

Pa, ovaj... g. Daxa... vi izgleda uopće ne čitate kakve stvari pišemo i šta se očekuje. A ni ovu temu kladim se da niste pročitali, želite sve na tanjir ižvakano. E, pa, pročitajte prvo, eto vam.

A ja sam osmislio naslov. U stvari, u ovom bunilu dok mi krči od gladi u stomaku, i dok se kanim otići na spavanje, dakle, padaju mi nekakvi slonovi na pamet. I setih se da bi se mogao zvati "Slonovi", ne "Slon", već "Slonovi". Šta god to značilo. A onda se setih da i oni krokodili nisu loši. U svakom slučaju neka životinja. Neka ogromna a teško pokretljiva životinja. Takve najbolje zvuče.

Mi ćemo na konkretnije stvari preći pošto budem završio ovo mučenje sa ozbiljnijim, političkim časopisom. Privodim kraju, tj. do kraja meseca mora biti gotovo, mogao ja to da izvedem ili ne. A onda krećemo sa ovim. I to obećavam.
Sačuvana

debeli dud
Nazionalist

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 18.11.2007. 23:29 »

Podrzavam osnivanje knjizevnog casopisa. Necu moci da doprinesem u njegovom radu posto ne objavljujem nista svoje, ali cu rado citati kad budete objavili prvi broj.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: