Druid
Teatralni mislilac

Duh bunta: +13/-0
Van mreže
Nonus Equlibrium
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 10.04.2008. 12:35 » |
|
Trenutno Sun Tzu - "Umijece Ratovanja" ; jako zanimljivo i poucno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
~Nothing to Fear but Fear Itself~
|
|
|
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +7/-2
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 10.04.2008. 12:38 » |
|
malo suvoparno???
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
Druid
Teatralni mislilac

Duh bunta: +13/-0
Van mreže
Nonus Equlibrium
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 11.04.2008. 10:30 » |
|
Zasto? Mozes izvuc nebrojene paralele medu milenijima vremena. I danas ljudi ratuju, istina na jedan malo sofisticiraniji nacin ali sustina i jezgro su ostali isto.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
~Nothing to Fear but Fear Itself~
|
|
|
debeli dud
Nazionalist
Slobodni mislilac

Duh bunta: +9/-17
Van mreže
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 18.04.2008. 21:51 » |
|
120 dana Sodome. Perverzniju stvar u zivotu nisami citao. Ne bih se usudio da kazem da mi je omiljeno, daleko od toga. Muka vam je na kraju knjige.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Monarch
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 20.04.2008. 17:39 » |
|
Meni je knjiga bila urnebesna. Cuo sam i da je film dobar, mora se nabaviti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 20.04.2008. 18:51 » |
|
Pešiću, postoji film 120 dana Sodome? Ili je drugačije kršten? Meni je g. Nihilist slao neki film koji se u podnaslovu zove tako nekako (120 dana Sodome) ali mislim da nije rađen po knjizi (koju usput i nisam čitao, otud što je nisam ni uspeo nabaviti). I možete li nam opisati zašto vam se dopada knjiga?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva." Dr Zoran Đinđić
|
|
|
|
Monarch
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 20.04.2008. 22:33 » |
|
Postoji film, zove se "120 of Sodom" ili "Salo" i radjen je po knjizi. A knjiga mi se svidela, tacnije - bila smesna, zbog ideja oko gresnih stvari i umova koji to smisljaju, i naravno kako se sve to realizuje. Mora da je bila veoma sokirajuca u doba kada je izasla i mora da je izazivala razna gadjenja, i slicno. Danas to uopste ne izgleda ekstremno, vec lici na gomilu nabacanih splacina. Ni ne smatram takve autore knjizevnicima, jer skoro svako moze tako nesto da ispalamudi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Monarch
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 20.04.2008. 22:34 » |
|
Zaboravih: Upravo skidam film, pa cu javiti utiske na podvorumu o filmovima. Mozda i otvorim temu o tome.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Orionka
Sumnjiv tip
Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 22.04.2008. 08:39 » |
|
Antoni de Melo - "Buđenje", Koeljo, Erich fon Deniken , Benedikt.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
helloiza
Sumnjiv tip
Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 22.04.2008. 22:44 » |
|
cioran - kratak pregled raspadanja
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 22.04.2008. 23:36 » |
|
Antoni de Melo - "Buđenje" Hm... Imamo jednu temu posvećenu De Melu... pa bi bilo sjajno ako biste se uključili tamo... možda dobijemo malo manje standardan komentar... Evo je: Antoni de Melo. Takođe, bilo bi sjajno da se uz navedeno delo i autora navede i razlog. Tipa: Ovo delo mi se dopada jer je ovakvo... a nije onakvo...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva." Dr Zoran Đinđić
|
|
|
lanavi
Kvalitetan korisnik
Slobodni mislilac

Duh bunta: +21/-3
Van mreže
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 24.04.2008. 13:59 » |
|
Sve od Turgenjeva, Cehova, Dostojevskog (zanimljivo je da samo Idiota nisam procitala), Kundere, Singera, Moravie, a pojedinacno... Majstor i Margarita- Bulgakov, Bog malih stvari-Arundati Roj, Slika Dorijana Greja- Oscar Wild, Mramorna koza - Drakulic, Travnicka hronika -Andric. Visedelni (pocev od Korena) Cosic mi godi ali unese nespokojstvo. I naravno Kapor kao "najlaksi" pisac na prostorima ovdasnjim...i toliko toga...
Mozda bi bilo lepo da se napravi spisak predloga knjizevnih dela koja bi trebalo obavezno procitati a da se nakon izvesnog vremena utvrdi koja su...kao topla preporuka svima onima koji cene i vole knjizevnost.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ivanita
Narodni mudrac

Duh bunta: +2/-2
Van mreže
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 01.05.2008. 02:57 » |
|
Alber Kosri - Siroti i gordi (izdavac "Geopoetika")
"mladic od devedeset cetiri godine koji zivi u istoj hotelskoj sobi od 1945. godine kada je iz Kaira stigao u priz. Ovaj usamljenik, kome su se divili h. Miler i A. Kami, napisao je osam knjiga u skladu sa svojom zivotnom filozofijomda lenjost nije mana vec vrsta kontemplacije"
Dzordz Orvel - Niko i nista u Parizu i Londonu
Igo - Jadnici
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|