|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #195 poslato: 14.09.2007. 20:12 » |
|
Lepe su mi te recenice pa zelim da ih podelim sa drugima.
- Pesimista je optimista sa iskustvom.- Ditrih
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #196 poslato: 06.10.2007. 21:03 » |
|
-Religija je staka za lose drzavne ustanove.- Artur Sopenhauer
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Mr.Dzo
Narodni mudrac

Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #197 poslato: 22.10.2007. 13:38 » |
|
Demokratija-igra koja ne postuje pravila.A.L
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #198 poslato: 24.10.2007. 21:28 » |
|
-Ako se bojis usamljenosti, ne zeni se.- Cehov
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #199 poslato: 14.11.2007. 02:02 » |
|
"Onda je otac rekao: pamti, nesreća je što kod nas niko ne misli da je na pravom mestu, i svako svakome je mogući suparnik; ljudi preziru one koji ne uspeju, a mrze one koji se uspnu iznad njih; navikni se na prezir ako želiš mir, ili na mržnju ako pristaneš na borbu. Ali ne ulazi u okršaj ako nisi siguran da ćeš oboriti protivnika. Ne upiri prstom na tudje nepoštenje ako nisi dovoljno jak da to ne moraš dokazivati."Meša Selimović, Derviš i smrt
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Senex Veneficus
|
 |
« Odgovor #200 poslato: 14.11.2007. 13:21 » |
|
Nate, Selimovic je... tja. Nema te rijeci.
Pre neki dan moro sam da davnlovdujem dervis i smrt i odstampo sam drugo poglavlje, kada Nurudin ide da razgovara sa onom zenom. Onda opisuje njene ruke... Kakve recenice.. Bogom dane. Zbilja, cini mi se da sam vec nekoliko godina unazad potpuno opcinjen ovim delom a i onim ko ga je napiso. Uticaj Selimovica osjecam i u svojim recima, kada nesto sam pisem.
Zato sam i poco govoriti jekavicu.
Mislim da posle dervis i smrt nije vise morala biti napisana nijedna knjiga. Sve posle toga cini se nekako nedostojnim. A posto sam ja mlogo samokritican, reci cu da mi se moje reci najvise gade.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #201 poslato: 14.11.2007. 15:55 » |
|
Ovo što sam danas pročitao od zapisa presvetog gospodina Starca je najbolja kratka forma koju je moguće napisati. Čak bi moglo da stoji i van konteksta i da bude savršeno: Nate, Selimovic je... tja. Nema te rijeci. Jednom rečju: FENOMENALNO! Pokušajte ovo da izgovorite kao na filmu i videćete da to već nije to! Zato kažem da je ovo fenomenalna književna forma jer samo je u književnom izrazu moguće zamisliti u glavi tu idealnu situaciju izrečenog. Kad budem imao razloga da pišem na Antologiji savršenih reči i izraza ili O umetničkom, dodaću i ovu genijalnost g. Starca.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Monarch
|
 |
« Odgovor #202 poslato: 14.11.2007. 15:57 » |
|
Izadji malo iz te starceve bulje, pogle kako si sav govnima umazan.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Senex Veneficus
|
 |
« Odgovor #203 poslato: 14.11.2007. 17:11 » |
|
Jedared rekao sam: Kekenj nije ja, i ja nisam Kekenj. Bilo je to doba revolucije, sjecam se, jos nas je mladost sluzila, mijenjali smo svijet. U stvari, stitili pravni i ustavni poredak presvete diverencije od napada oportunista, i jos tu nekih, abdericana. Medjutim, to sto sam tada rekao, nije bilo sasvim istinito. Nije ni danas. Lago sam. Kekenj i ja smo oduvijek bili jedno, dva presveta sveta, dva presveta uma, objedinjeni u presvetoj uniji. Dvije sile, svjetlost i tama, dvije boje, crna i bijela, dva cvijeta, mirisljavko i smrdljevak. Ali uvek jedno, te isto.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Građanin

Duh bunta: +12/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #204 poslato: 20.11.2007. 21:18 » |
|
Mislim da posle dervis i smrt nije vise morala biti napisana nijedna knjiga. - Unapred si spreman da se ne složiš sa mnom, ma šta ja rekao. Teško će se sporazumeti dva čoveka koji misle različito. - Lako će se sporazumeti dva čoveka koji misle. Iz knjige: Meša Selimović, Derviš i Smrt Slažem se, jedan od najboljih sa ovih prostora.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #205 poslato: 21.11.2007. 13:33 » |
|
"Postao sam istovremeno svestan i cinjenice da ja zapravo i necu prisustvovati svojoj smrti, kao sto ne prisustvujem ni svom snu, i to me malo smirilo."Danilo Kis
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
direktor bolnice
|
 |
« Odgovor #206 poslato: 23.11.2007. 20:45 » |
|
Expect the unexpected, and you will save yourself from the state of shock. Chuck Schuldiner
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Truman
|
 |
« Odgovor #207 poslato: 23.11.2007. 22:45 » |
|
Expect the unexpected, and you will save yourself from the state of shock. Chuck Schuldiner
I onda kad se desi nesto ocekivano sto nisi ocekivao u'vatice te sok. Usput, ko je taj Chuck Schuldiner?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
direktor bolnice
|
 |
« Odgovor #208 poslato: 24.11.2007. 16:52 » |
|
Kompozitor i muzichar. A citat je iz njegove pesme koja se zove Expect the unexpected.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
debeli dud
|
 |
« Odgovor #209 poslato: 25.11.2007. 12:55 » |
|
Krenuo je prema vratima gledajuci u dubine tame kao da se sprema da se obrati oluji. Ali onda progovori treperavim glasom: "To je budjenje u duhu; onaj ko ga poznaje nije u stanju da ga iskaze recima, a onaj ko ga ne poznaje nikad nece razmisljati o podsticajnoj i divnoj zagonetki postojanja�"Halil Dzubran: Oluja
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|