Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Niski univerzitet  (Pročitano 9495 puta)
madammim
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: 22.02.2008. 17:17 »

Sve sami mislioci, a ni jedan operativac!!! Zato ova zemlja propada.
Bas me zanima sta ste konkretno uradili po pitanju poboljsanja zivota gradjana Nisa (ili bilo kog drugog grada Centalne Srbije).
A sto se tice tvojih optuzbi-tesko da, kao aktivista DS-a, mogu da budem nacionalista u tom smislu.
Sačuvana
FinalCutNow
Ludak

Duh bunta: +19/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

SIN BOŽIJI

« Odgovor #61 poslato: 22.02.2008. 17:29 »

Oho, aktivistkinja DS-a je među nama.  :zaboga:  Jel to beše onaj niški odbor koji je svojevremno tražio da Diferencija radi za njih? Neka se Ds niški ne sekira, sve je ostalo zabeleženo u hronikama, pa i tadašnji susreti. Šteta što jedna bivša članica Diferencije sada nije tu, ali tu je Alex koji se, pretpostavljam, dobro seċa tog sastanka.
Sačuvana

Ne nastaje čovek od Boga, nego čovek rađa i stvara Boga zato što je deta otac detata
madammim
Sumnjiv tip
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: 22.02.2008. 17:37 »

Kad bi samo ti clanovi Diferencije hteli da mi odgovore na pitanje sta su oni konktertno uradili...osim sto stalno misle i misle i misle...i niko ne vidi vajdu od toga
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: 22.02.2008. 19:48 »

Sve sami mislioci, a ni jedan operativac!!! Zato ova zemlja propada.

Propada iz drugih razloga, i iz velikog broja razloga. Jedan od njih je ovaj koji je i tebe zahvatio, i ne da ti da razmišljaš kao slobodan i politički osvešćeni građanin: nacionalizam.

Citat
Bas me zanima sta ste konkretno uradili po pitanju poboljsanja zivota gradjana Nisa (ili bilo kog drugog grada Centalne Srbije).

Znaš kako se obično započinje ovakva vrsta diskusije? Najpre izložiš šta si sama uradila, pa onda kažeš: "Evo, dragi građani, to je ono što sam ja uradila! možete li sada vi da kažete šta ste uradili, pa da uporedimo, ako li ste išta i pokušali da uradite?" A ti ovako tražiš da ti mi kažemo šta smo uradili, bez obzira na to što sama nisi prstom mrdnula ili te mrzi da nam kažeš. Zašto bi ti mi odgovarali tako bezobraznoj? Očekuješ da te uvažimo zato što imaš sexy nick ili šta? No, pošto je Diferencija, za razliku od DS-a i ostalih niških političkih organizacija otvorena za sve ljude koji žele nešto da upoznaju ili nauče, te i da se priključe, ukoliko imaju kvalitetne stavove i čiste, humane namere a ne neposredne i lične interese u aktivizmu, progovoriću ti šta smo uradili.

Kao prvo, još pre zvaničnog osnivanja Diferencije (pre 12. maja 2006. godine) nešto mladih ljudi - a i to su studenti Univerziteta u Nišu, samo dosta drugačijeg razmišljanja u odnosu na ove huligane od 20. februara pred Banovinom - je došlo do ideje da pokrene nekakvu akciju koja će građanima dati do znanja da centralizam uništava ovaj deo Srbije i da bi nešto trebalo preduzeti po tom pitanju, pošto lokalni odbori beogradskih stranaka to ne čine, budući da su poltroni svojih centrala i uloga im je da ispunjavaju svoje partijske zadatke po strogo uređenoj stranačkoj hijerarhiji, a ne da se interesuju za grad ili opštinu. O svom trošku odštampali smo provokativne plakate (u dva navrata) i lepili ih po gradu. Jednom prilikom je došlo čak i do sukoba sa vašim prijateljima, skinheadima ali, na našu sreću, umerenim neonacistima - pa su to i Narodne novine zabeležile jednim člankom (i to postoji na sajtu organizacije). Pojavljivali smo se u medijima i praktično molili stranačke strukture u gradu da se aktiviraju po ovom pitanju, ali do aktiviranja nije dolazilo. Vaše glavonje iz Gradskog odbora DS-a najpre nemaju pojma šta je decentralizacija (Boška Ristića ne uzimam kao pripadnika te skupine, jer on je narodni poslanik i gotovo da nema nikakve veze sa lokalnim DS-om), potom nisu se nikada aktivirali na planu bilo kakve decentralističke ideje, niti pratili rad centralističke vlade svih ovih godina, kako bi to makar kritikovali. Što je najgore, lokalni DS nije osudio raspodelu sredstava za kulturu u 2007. godini koju je sastavio vaš partijski kolega i naš poznati glumac Brajović (članak na sajtu Differentia-e). Prema toj raspodeli Beogradu je pripalo više od 60% sredstava, iako će ista ta vlada da govori kako ulaže u ravnomerni regionalni razvoj. I to neće biti kraj. Dok je Differentia beležila svaki centralistički korak centralističke vlasti, bilo da se u njoj DS nalazio ili je medijski afirmisao kroz politiku kohabitacije i tolerancije, gradski odbor pomenute stranke je ćutao kad su ga pitali, a sam nije imao pojma niti se interesovao da dođe do podataka o tome koliko je u ukupnom iznosu za 2006. godinu Niš oštećen, te koliko su tek oštećeni drugi gradovi Centralne Srbije pri raspodeli sredstava za kulturu iz Nacionalnog investicionog plana (razlika je mnogo veća nego u 2007. godini, i o tome je dnevni list Danas nedeljama obaveštavao: Nacionalni investicioni plan za kulturu). Dok je Diferencija istraživala i o centralizmu izveštavala, te dok su o tome pisali Danas, Blic, NIN, Svedok i Večernje novosti (ova dva poslednje navedena medija su sramni listovi ali vredi navesti da su se čak i oni interesovali), niški DS je zevao kao retardirano biće koje ne zna gde se nalazi. Zašto? Ti ljudi tamo verovatno ne sede u stranačkim prostorijama da bi zakazivali žurkice i veselja, održavaju neke sastanke i imaju verovatno bar 100 članova na lokalu. Pa gde su i šta rade ti vaši članovi? Differentia koja je tada imala tri ili četiri aktivna člana radila je više (u toku 2006. godine) nego što je DS od 5. oktobra u Nišu uradio.

A mogli bismo još i nešto loše da pomenemo u vezi sa lokalnim DS taborom. Evo šta. Naime, krajem 2006. godine održan je referendum o novom ustavu koji su krojili Tadić, Nikolić i Koštunica. Kako je moguće da se upravo ono što pogađa Niš i Centralnu Srbiju "palo" da Tadić sređuje, i kako je moguće da tako važnu stvar za Niš i ostale napaćene gradove i opštine ošteti smešnim predlogom o teritorijalnoj organizaciji? Na kraju, kako je moguće da taj centralistički ustav, ustav koji afirmiše unutrašnju politiku Slobodana Miloševića (ali je i po nekim stavkama gori od tog starog ustava), usvoji i lokalni odbor DS-a? Da li se mogao čuti i jedan piskavi glasić koji bi tamo kazao: "A kako to? Živimo li mi u Beogradu ili Nišu? I dokle više?" Ne, svi su pognuli glavice i zajedno sa omladinom SRS-a, DSS-a i Nove Srbije hvalili na prevaru usvoji nakaradni ustav. To se zove izdajom. Pre svega izdajom lokala i decentralističkih ideja, pa tek onda svega ostalog.

Tu moram da pomenem da je i vaša satelitska organizacija Protecta ćutala. Zašto, ako se bori za decentralizaciju (jedan od sektora im je vezan za ovaj problem, a i dobili su silna sredstva na kontu te borbe, iako ništa nisu uradili)? To je pitanje za vas, budući da su vaši otvoreno kazali da je Protecta pod vašom šapicom.

Citat
A sto se tice tvojih optuzbi-tesko da, kao aktivista DS-a, mogu da budem nacionalista u tom smislu.

Hoćeš da kažeš da postoji i neki dobar nacionalizam? I još to da aktivista DS-a po defaultu nije (loš!?) nacionalista? Jezivo zvuči.

Jel to beše onaj niški odbor koji je svojevremno tražio da Diferencija radi za njih?

Nije sramota što su tražili da radimo za njih (i to nas troje, četvoro, dok je njih stotinu puta više, ali ih mrzi da rade, ili ne znaju zašto se nalaze u stranci). Problem je to što sami ne žele da vide da postoji problem, ili ga negiraju. A i mrzovoljni su da se za bilo šta sem za fotelje bore. Evo, uskoro će lokalni izbori. Šta misliš zašto su oni aktivisti Reformističke došli ovde i otišli pošto smo pokazali da nismo zainteresovani? Misliš da ih briga za grad, i društvo, kao što je nas, koji radimo a da ne dobijamo nikakvu naknadu za to? Oni dođu radi dobijanja nekih novih snaga koje mogu da im donesu par stolica u skupštini. Tako i ovaj DS, a to se videlo tokom naše posete toj ogavnoj partiji, pogotovo jezivoj na lokalu gde bi navodno trebalo da se bore za ideje oko kojih je Diferencija i formirana, a to je implementacija evropskih vrednosti, a što dalje znači hitna decentralizacija sa regionalizacijom Srbije. Nijedna ideja nije odatle potekla. Ništa, ali ništa nije lokalni DS u gradu uradio. Jedva čekam da vidim kakva će tek demagogija da istrči iz njihovih prostorija na gradske ulice pred lokalne izbore.

Citat
Šteta što jedna bivša članica Diferencije sada nije tu, ali tu je Alex koji se, pretpostavljam, dobro seċa tog sastanka.

Tražili smo im da zajedno radimo na tada planiranom časopisu za politiku i kulturu (tada nije trebalo da se zove Zapad). Navodno nisu imali sredstva, ali su nam zato ponudili prohodnost u svim medijima, pod uslovom da kao lutkice ponavljamo ono što oni budu hteli (lokalni DS), i da ih često spominjemo u našim saopštenjima kao dobru stranu, jedinu koja u gradu vredi. Usput su nam kazali da je u njihovom programu zableženo da se zalažu za decentralizaciju pa bi trebalo da smo im ideološki bliski. To je valjda rečeno zbog toga što se iz njihovog rada nama nije učinilo da se radi o stranci koja propagira decentralizam (bez smešnog lokal-patriotizma, a tako i sirovog populizma kojim gori npr. Reformistička).

Kad bi samo ti clanovi Diferencije hteli da mi odgovore na pitanje sta su oni konktertno uradili...osim sto stalno misle i misle i misle...i niko ne vidi vajdu od toga

Ja sam ti odgovorio u ovoj poruci, mada možda i više o tome možeš da vidiš na stranici: Generalna kritika udruženja Diferencija. A što se tiče mišljenja... Bili bismo prezadovoljni (mi u Diferenciji) kada bi bar svaki stoti vaš član na lokalu bio inteligentan i politički osvešćen koliko je jedan prosečan član ovog foruma ili Diferencije. A bio bih oduševljen kad bi svaki hiljaditi član vaše partije (opet na lokalu, ako toliko članova imate) razumeo ideje koje mi propagiramo.
Sačuvana

madammim
Sumnjiv tip
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: 22.02.2008. 21:09 »

S obzirom na vreme koje provodis na ovom forumu, rekla bih da nista drugo i ne radis u zivotu. Iskrano, drgo mi je zbog toga jer bi svako delanje takvih kao sto si ti bilo i previse destruktivno po okolinu. Verovatno znas onu cuvenu iz Skupstine: bolje glup i lenj, nego glup i vredan... Tolika kolicina mrznje i besa definitivno nije odlika jedne normalne i zrele osobe. No, to nije moj problem. Koliko cujem, postoji realna mogucnost i osnova da ti ljudi koje si nazvao bagrom i huliganima podnesu tuzbe, tako da ce se za tvoj nesrecni slucaj pobrinuti nadlezni organi. Zelim samo da ti napomenem da medju tim ljudima koje si ti tako izvredjao ima onih koji su za Fakultet osvajali nagrade u vidu pehada i diploma, na raznim takmicenjima (u sta se mozes uveriti ako malo zagledas vitrine i table na kojima su ova priznanja istaknuta). Bas me interesuje sta si ti uradio za taj Fakultet, osim sto se zalazes da se ukine.
Sto se DS-a tice: govoris o necemu u sta ni najmanje nisi upucen. Naime, GrO DS je u saradnji sa Centom za Regionalnu politiku zapoceo projelkat na temu decentralizacije, pa je , izmedju ostalog, krajem prosle godine organizovao okrugli sto, koji je odrzan u Nisu i kome su prisustvovali istaknuti profesori sa svih Univerziteta u Srbiji, kao i najistaknutiji autonomasi iz Vojvodine (Nenad Canak i Bojan Kostres). Vise detalja o tome mozes pronaci na sajtu Centra za Regionalnu politiku, pa se informisi malo pre nego sto javno pocnes da baljezgas. Takodje zelim da ti napomenem da je ovom dogadjaju prisustvovao (i u njemu uzeo aktivno ucesce) i Bosko Ristic, koji se i u Skupstini aktivno zalaze za decentralizaciju Srbije (ali da bi to znao moras malo da pratis politicka desavanja)
S druge strane, vidim da se celokupna aktinost Diferencije svodi na internu razmenu misljenja medju clanovima i pisanja po forumu. Izvini, ali lepljenje plakata ne mogu da shvati za ozbiljnu akciju, pogotovu ne kada je u pitanju ovako vazna stvar.
Casopis Zapad nikad nije bio niti je jedan od projekata DS-a. Tako da je tvoja tvrdnja, da ste od lokalnog rukovodstva ove stranke odbijeni kao saradnici, jedna brutalna laz.
I kad si vec spomenuo NGO-ove na kojima smo "mi stavili sapicu" zamolicu te da mi napravis specifikaciju istih, jer mi taj podatak nemamo, a dobro bi nam doslo da znamo ko je na nasoj starni.
O znacenju reci "nacionalizam" mozes da se informises iz raznih enciklopedija i recnika (preporucujem "filozofski recnik", a ako ne uspes od silnog razmisljanja i forumarenja, da prelistas neku od knjiga, informisacu te ja narednom prilikom.
Zelim ti prijatan vikend uz kompjuter. Pozdrav
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: 22.02.2008. 21:46 »

Opet bezobrazluk i laž, ali ovog puta svesna laž, od strane DS mladeži. Ovog puta od strane mladeži, juče od strane njihovih odraslih, nadređenih tatica.

Pre svega, tražila si da čuješ šta se radilo u Diferenciji. Ja sam ti opisao da se za jedno leto 2006. godine uradilo više nego što je DS uradio za 8 godina u Nišu. I to je fakt, a na tvoj pokušaj repliciranja odgovoriću u daljem tekstu poruke.

S obzirom na vreme koje provodis na ovom forumu, rekla bih da nista drugo i ne radis u zivotu.

Voleo bih da mi još kažeš šta misliš čemu bi trebalo da ovaj forum služi. To je jedno, i drugo, da dodam kako je jedna poruka (pa i bilo koja) vrednija od deset vaših sastanaka, budući da, ponavljam, baš ništa u gradu niti pokušavate da uradite, a kamo li da radite.

Citat
Iskrano, drgo mi je zbog toga jer bi svako delanje takvih kao sto si ti bilo i previse destruktivno po okolinu. Verovatno znas onu cuvenu iz Skupstine: bolje glup i lenj, nego glup i vredan... Tolika kolicina mrznje i besa definitivno nije odlika jedne normalne i zrele osobe.

To šta ja osećam moja je stvar, pa i kada bih tu okolinu mrzeo. A i svaka zrela osoba bi morala da mrzi ovako retardiranu sredinu, sem ako i sama nije zaostala u nekom smislu. To je, dakle, moja i stvar onih nezadovoljnih ljudi u gradu.

A osobina je palanačke svesti da bilo kakvom intelektualcu (ili intelektualnoj organizaciji) želi propast, a to je ono što se iz tvoje poruke jedino vidi.

Citat
Koliko cujem, postoji realna mogucnost i osnova da ti ljudi koje si nazvao bagrom i huliganima podnesu tuzbe, tako da ce se za tvoj nesrecni slucaj pobrinuti nadlezni organi.

Da si mi ti živa i zdrava i da mi dođeš na to suđenje. Prvo, moraće ta bagrica da se suoči sa problemom kršenja zakona i ustava Srbije, onog istog centralističkog kojeg ste vi, draga dečice, usvojili krađom. Dakle, moraće ta divna dečica da objasne kako to da je snimak zabeležio momenat za koji ta divna, nebagraška dečica ne treba da odgovaraju?

Postupak je na meni hoću li da ga pokrećem ili ne. U ovom trenutku ne znam ko su vinovnici, niti želim da idem u SUP da im predajem snimak, ali ako do toga dođe, biće mi drago da se bagra otkije sama. Dakle, neka se tvoji drugari jave.

Citat
Zelim samo da ti napomenem da medju tim ljudima koje si ti tako izvredjao ima onih koji su za Fakultet osvajali nagrade u vidu pehada i diploma, na raznim takmicenjima (u sta se mozes uveriti ako malo zagledas vitrine i table na kojima su ova priznanja istaknuta).

Pehare i diplome za šta? Na Filozofijadi? Ima i članova Diferencije koji su osvajali diplomice i slično na tako smešnim takmičenjima. Ja sam za ovu Srbiju osvojio bronzu na jednom evropskom takmičenju. Ali kakve sve to veze ima sa onim o čemu govorimo? Je li to uspeh DS-a, ili pokušaj odbrane huligana na skupu pred Banovinom? To što je neko osvojio u ekipnom takmičenju u ispijanju piva ili preskakanju lasteža medalju za fakultet spašava ga od optužbe za rasizam i naci-šovinizam?

Citat
Bas me interesuje sta si ti uradio za taj Fakultet, osim sto se zalazes da se ukine.

Za sam fakultet ništa. Za Srbiju mnogo. Kao i za Niš. Fakultet je posebna priča, i ti nisi ni blizu razlog da govorim šire o toj smešnoj instituciji.

Citat
Sto se DS-a tice: govoris o necemu u sta ni najmanje nisi upucen. Naime, GrO DS je u saradnji sa Centom za Regionalnu politiku zapoceo projelkat na temu decentralizacije, pa je , izmedju ostalog, krajem prosle godine organizovao okrugli sto, koji je odrzan u Nisu i kome su prisustvovali istaknuti profesori sa svih Univerziteta u Srbiji, kao i najistaknutiji autonomasi iz Vojvodine (Nenad Canak i Bojan Kostres).

Da si mi ti živa i zdrava i da još puno takvih informacija potražiš i naučiš šta ste sve radili. Vidiš, Centar za regionalnu politiku je najpre otvorio čovek koji je mene molio da se učlanim u DS i govorio kako je DS jedina moćnija stranka koja će jednom moći da se založi za "našu stvar" (decentralizaciju). Ja sam na to odgovorio da je ta stranka, pored piskavog glasa Boška Ristića, u Nišu mrtva i da od vas, pogotovo nakon referenduma i predloga ustava ne treba ništa očekivati. Bio sam u pravu. A Jovan Živković (čovek koji stoji iza organizacije kojom se razmećeš i navodiš da je partner sa DS-om u organizaciji skupa) je inače taj skup sam organizovao. DS se nigde u projektu ne pominje. Projekat sam dobio lično od Jovana Živkovića, tako da se nemoj truditi da demantuješ. Postaviću ovde doc fajl sa memorandumom, pokušaš li.

Citat
Vise detalja o tome mozes pronaci na sajtu Centra za Regionalnu politiku, pa se informisi malo pre nego sto javno pocnes da baljezgas.

Da ti kažem nešto, devojčice. Prvo, Jovan Živković (i Centar za regionalnu politiku) ne zna šta da radi sa DS-om, kako da vas na lokalu navuče na ideju decentralizacije. Drugo, on je nakon organizacije onoga što je organizovano u Banji odustao od bilo kakvog rada, nigde ga nema (meni je žao zbog toga), a od DS-a ni u Banji nije bilo traga sem ako prisustvo Ristića smatraš takvim. Čanka i Kostreša, molim te, ne mešaj sa vašom smešnom ideologijom. I treće, CRP ne bi ni došao u kontakt sa DS-om da je uspeo u ideji okupljanja NVO sektora u gradu oko ideje decentralizacije, a to je ideja u vezi sa kojom je i sam Jovan prišao nama još 2006. godine i zatražio da napravimo savez. Od toga nije bilo ništa, i on se čovek okrenuo vama, kao smešnoj ali na kraju jedinoj preostaloj opciji. Tako je to bilo, a ti se, draga partijska oportunistkinjo iz DS-a, informiši malo bolje kod tate i mame.

Citat
Takodje zelim da ti napomenem da je ovom dogadjaju prisustvovao (i u njemu uzeo aktivno ucesce) i Bosko Ristic, koji se i u Skupstini aktivno zalaze za decentralizaciju Srbije (ali da bi to znao moras malo da pratis politicka desavanja)

Je li? Boško Ristić? Eto, dobro je da za njega znaš. A znaš li kakav stav imaju u lokalnom DS-u prema njemu? Eto, ti si u DS-u, možda si i nekakav faktor tamo, ili su ti tatica i mamica, pa mi reci. Mora biti da znaš kakav je njihov stav o BR-u.

Citat
S druge strane, vidim da se celokupna aktinost Diferencije svodi na internu razmenu misljenja medju clanovima i pisanja po forumu.

Tako vidiš iz razloga što još uvek nisi pročitala šta sam gore napisao? Ili ne uspevaš da razumeš? Mogu ja i na nišlejskom jeziku ako je potrebno.

Citat
Izvini, ali lepljenje plakata ne mogu da shvati za ozbiljnu akciju, pogotovu ne kada je u pitanju ovako vazna stvar.

Posle priče o plakatima (a voleo bih da čujem da li ste vi tamo jednom sami platili plakate) postoji još 9/10 teksta koji govori o tome šta se radilo. Mrzelo te ili si se smorila?

Citat
Casopis Zapad nikad nije bio niti je jedan od projekata DS-a. Tako da je tvoja tvrdnja, da ste od lokalnog rukovodstva ove stranke odbijeni kao saradnici, jedna brutalna laz.

O štampanju časopisa Zapad nije ni bilo reči. Pročitaj još jednom šta je tamo u prethodnoj poruci pisalo. I pitaj partijske kolege, ali one matorije, i one koji su 2006. bili u vrhu DS-a.
I još jedna stvar. Kako to da smo odbijeni kao saradnici? DS nije nikada imao ideju o pokretanju časopisa, tako da Diferencija ne bi bila saradnik već osnivač, a DS bi bio saradnik. Pročitaj, molim te, još jednom komentar, i ako želiš da nastavimo diskusiju, odgovori kao osoba koja ume čitati.

Citat
I kad si vec spomenuo NGO-ove na kojima smo "mi stavili sapicu" zamolicu te da mi napravis specifikaciju istih, jer mi taj podatak nemamo, a dobro bi nam doslo da znamo ko je na nasoj starni.

I to ti je rečeno. Ne znam zašto sam ti bilo šta pisao ako te mrzelo da čitaš. Zajebavaš me? Eto, to je legitimno. Bolje je nego da lažeš.

Citat
O znacenju reci "nacionalizam" mozes da se informises iz raznih enciklopedija i recnika (preporucujem "filozofski recnik", a ako ne uspes od silnog razmisljanja i forumarenja, da prelistas neku od knjiga, informisacu te ja narednom prilikom.

Informiši me, pošto se nedovoljno tim problemom bavim, a verujem da si ti prava osoba koja može da me pouči. Živo me interesuje. Samo nemoj nešto kratko i jednostavno. Voleo bih da čujem detaljnu analizu pojma i fenomena.
Sačuvana

Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: 23.02.2008. 03:00 »

Neke stvari su iz ove diskusije sa verovatno visokom funkcionerkom DS/a očigledne ali je najvažnije da Diferencija izvuče pouku da nikada više ne bi trebalo da bude tolerantna prema pomenutoj stranci ne samo zbog centralističkog raspoloženja u samoj strukturi i programu stranke, nego i zbog ponašanja lokalnog odbora i dotične koja je sve samo ne dobronamerna prema gradu i organizaciji.
   Zatim, pomenuta je organizacija Centar za regionalnu politiku koja sve informacije o učešću Demokratske stranke iz Niša drži na svom sajtu. Izvinjavam se što možda detaljišem, ali pretražio sam taj sajt (www.crp.org.yu) i nikako da naiđem na pojam Demokratska stranka. U delu za projekte nalaze se dva okrugla stola, od kojih je jedan održan u novembru, a drugi u maju '07. godine. Na jednom i na drugom stoji ovako:

Citat
Naučni skup sa međunarodnim učešćem

Poštovane kolege/koleginice,

Obaveštavamo Vas da će se u organizaciji Centra za regionalnu politiku iz Niša održati Naučni skup sa međunarodnim učešćem na temu Decentralizacija, regionalizacija i povezivanje pograničnih regiona u procesu evrointegracije.

Programski odbor Naučnog skupa:

* Dr Milorad Božić, red. prof, Ekonomski fakultet, Niš
    * Dr Irena Peić, vanr. prof, Pravni Fakultet, Niš
    * Dr Dragan Čorbić, red. prof, Pravni Fakultet, Niš
    * Boško Ristić, advokat, Niš
    * Dr Jovan Živković, vanr. prof, Filozofski fakultet, K. Mitrovica
    * Dr Aleksandar Đurić, docent, Pravni fakultet za prvosudje i privredu, Novi Sad

Sekretari Naučnog skupa:

* Dario Milenković, sociolog.
    * Vladan Kuzmanović, student diplomatije.

Nigde ni traga ni glasa od Demokratske stranke kao organizatora, kao što može da se vidi iz priloženog.
   Zatim mnogo je indikativno što je predstavnica Demokratske stranke na pitanje šta je DS uradio u gradu Nišu za sve ove godine odgovorila da je to organizacija naučnog skupa koji je u stvari organizovao Centar za regionalnu politiku, i to još bez Demokratske stranke, jer tamo nigde ne stoji Demokratska stranka, nego piše da ih je podržala strana fondacija pod imenom Hans Zajdel.

Pozivam ovom prilikom Diferenciju da se jasno postavi prema prestojećim lokalnim i dalje na svim izborima, i da pruži podršku idejama koje propagira Liberalno demokratska partija. Demokratska stranka vam je pokazala u nekoliko navrata lice, i treba da se iz tih susreta nešto nauči. Nadam se da vam nije potreban treći susret.
Sačuvana
Nebojsa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #67 poslato: 23.02.2008. 04:06 »

Uh bre dokle ste stigli da se iskenjate ovoliko. Prvo ova devojka nema pojma o tome sta se dogadja u DS-u tako da ne donosite prebrzo zakljucak o stranci na osnovu jednog primerka. To valjda znate vi koji sebe zovete denacifikatorima. Gde je tu principijelnost? Zatim ti Branko do juce si bio cutljiv i sramezljiv, sad odjednom postao glavni advokat LDP-a na ovom forumu. Otkad si ti drug clan partije?
A vi Nislije takvom politikom nikad necete da se izborite za decentralizaciju. Svi na svoju stranu guraju i niko da popusti.
Sačuvana
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: 23.02.2008. 13:31 »

Kao što možeš da primetiš, ovde nije bilo reči o Demokratskoj stranci uopšte nego o njenom gradskom odboru Niš koji ovde predstavlja "madammim". Ako hoćemo da govorimo o Demokratskoj stranci uopšte neka se piše u podforumu za opštu politiku.
   I zašto tebe interesuje od kada sam ja član? Otkad je bitno?
   Kada govoriš o popuštanju sa tim moram da se složim, ali i da primetim da nekad ne možeš da se udružuješ sa onima koji ne daju ništa i nemaju dobre namere. Da je kako ti kažeš ne bi trebalo da postoje ni partije ni organizacije nego jednopartijski sistem bez prava na formiranje alternativnih udruženja i medija. Ne živiš u Nišu ali tek da znaš da je isto kao što si i tražio, svi su složni oko toga da ih Niš ne interesuje.
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: 23.02.2008. 14:00 »

Ni LDP nije na lokalu mnogo bolji od ovih neradnika i nacionalista iz DS-a. Da jeste, ne bih imao nikakve dileme šta da radim, a i sam bih postao član. Ovako nije baš da mnogo vredi podrška, jer se ne vidi slobodarsko ideološko uporište u niškom ogranku LDP-a. O tome, ipak, ovde i nije reč. Reč je o studentskoj populaciji u Nišu koja ovih dana divlja na ulicama grada. Još jedan snimak koji me je juče iznenadio, zabeležen je na protestnom okupljanju u centru grada 18. februara (snimak je loš, ali vredi odslušati):

<a href="http://www.youtube.com/v/emiCGjEm6Fc&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/emiCGjEm6Fc&rel=1</a>

Dobro se primećuje sledeće:
- uzvikivanje "Ubij, ubij, ubij Šiptara, Šiptara...", zatim paljenje zastave SAD-a uz oduševljenje prisutnih, i na kraju uzvikivanje "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji!".

Okupljeni su i ovog puta bili mladi u Nišu, srednjoškolci i studenti. I za sve to trebalo bi zahvaliti Narodnjacima i njihovim kohabitantima, pogotovo na lokalu. Međutim, deo krivice moraju da snose i ljudi iz LDP-a jer je ta stranka jedina koja diže glavu nad ovim auto-terorom Srbije, i sramno je što Niš nema sposoban gradski kadar da se bori protiv ove pošasti zvane neonacizam i nazzi-šovinizam.
Sačuvana

direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: 25.02.2008. 15:39 »

Domatji  osmeh nisi mi odgovorio na postavljena pitanja sa prethodne stranice !!
A zamolio bih te josh jednom da mi kazhesh shta u stvari osudjujesh
Da li su to studenti i studentske organizacije ili ko ? Ko je drugi tamo bio ? Dveri chine takodje uglavnom studenti pravnog i filozofskog , shta je onda u stvari za osudu ? Njihov stav ?
Sačuvana
avant-garde
Teatralni mislilac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: 26.02.2008. 16:16 »

u nishu ima 1400 doktora nauka a niko od njih nije ukljuchen u razvoj grada i drushtva

zašto to ne bi bila tema sledećeg broja časopisa zapad?
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #72 poslato: 27.02.2008. 01:57 »

Verujem i da hoce. Ili ovog ili sledeceg, ali pravi smer je baviti se time sta rade oni skolovani ljudi u gradu. Rade li nesto ili su sve gradske institucije, pocev od onih bezazlenih, preko kulturnih do visokih, akademskih - prepustene sirovinama i intelektualnim autsajderima.
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #73 poslato: 03.03.2008. 10:45 »

Vera za katedrom
S. BABOVIĆ, 02.03.2008

NIŠ - Najkasnije do jeseni, saznaju "Novosti", na Univerzitetu u Nišu formiraće se nastavni plan za Bogoslovski fakultet. Studenti će, prema predlogu programa za novi fakultet, moći da upišu dva smera, opštu teologiju i katehetski smer, a izvesno je i otvaranje poslediplomskih studija po novom zakonu o univerzitetu.
Naučno-stručno veće humanističkih nauka NU, na jednoj od narednih sednica, u saradnji sa Centrom za crkvene studije, trebalo bi da konačno razmotri nastavni plan i program, a objektivno, otvaranje novog, 14. niškog fakulteta, može da se očekuje već naredne godine, potvrđeno je "Novostima".
- Osnovne studije će na opštoj teologiji trajati sa diplomskim delom 10 semestara (osam akademske osnovne studije), dok je katehetski smer zasad osmišljen kao desetosemestralni program (šest na osnovnim studijama), sa ukupno 300 ESPB bodova - otkriva nam rektor prof. dr Radoslav Bubanj, ističući da će se akademcima ponuditi najmanje pet izbornih predmeta na oba smera. Studije na opštoj teologiji podrazumevaće izučavanje istorijskog bogoslovlja, istoriju umetnosti, srednjovekovlje, uvod u Novi i Stari zavet, istoriju SPC, dok bi se katahetski smer oslonio na izučavanje pedagogije, psihologije, metodike.
U praksi, po završenom školovanju na oba smera, dobijaće se zvanje diplomirani teolog, sa odgovarajućim "bolonjskim" dodatkom (suplementom diplome), koji bliže određuje obrazovni profil diplomca. Posle osnovnih studija na opštoj teologiji, međutim, stiče se zvanje teologa, a po završetku osnovnih studija na katahetskom smeru postaje se veroučitelj.
Centar za crkvene studije u Nišu inicirao je ideju za otvaranje Bogoslovskog fakulteta, a prema saznanjima iz ovog centra, u toku se razgovori sa Departmanom za pravoslavne studije Univerziteta Velsa u Lampeteru, kako bi se zajednički realizovao program bogoslovskih nauka.
- Sveti arhijerejski sabor je maja prošle godine dao načelnu saglasnost o osnivanju Bogoslovskog fakulteta - napominje u razgovoru za "Novosti" prof. dr Dragiša Bojović, direktor Centra za crkvene studije. - Našem obrazovnom sistemu je neophodan još jedan bogoslovski fakultet. Podsećam da ih po nekoliko imaju zemlje u okruženju (Rumunija, Grčka, Bugarska), kao i da te zemlje čine velike napore na razvoju teologije. Već je zabeleženo izuzetno interesovanje u naučnim krugovima za osnivanje niškog fakulteta, za rad u nastavi, saradnju, kao i za studiranje.

HRIŠĆANSKA ŠKOLA
U Centru za crkvene studije u Nišu podvlače da novi fakultet neće predstavljati klasične teološke studije, već će se temeljiti na širokim hrišćanskim naukama. Učiće se i crkvena književnost, pravna istorija i sociologija, arhitektura, filozofija, medicina, fizička kultura i druge naučne discipline, koje već imaju svoje matične i srodne predmete na NU.

TRADICIJA
REKTOR prof. dr Radoslav Bubanja smatra da je na Univerzitetu u Nišu obaveza da nastavi drevnu hrišćansku tradiciju u gradu gde je rođen car Konstantin, neposredno zaslužan za prelazak sa mnogobožačke na hrišćansku religiju. Strateški posmatrano, fakultet bi zajedno sa već preseljenom Prizrenskom bogoslovijom u Nišu, mogao da bude duhovni most sa Srbima na Kosmetu.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #74 poslato: 09.03.2008. 13:10 »

Je li bre, koja je to Marija Mitrovic? Odakle ona po novinama? Neki student NU?

Student prorektor niškog Univerziteta Marija Mitrović rekla je da mirni protesti u Kosovskoj Mitrovici pokazuju pravo lice Srbije koja nikada neće pristati na otimanje dela svoje teritorije.
Mitrovićeva je istakla da su studenti Fakulteta umetnosti Niškog univerziteta, posle jednostrane odluke o proglašenju nezavisnog Kosova, oslikali transparente koji su obišli ceo svet.

Da nije Dveras?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: