Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Niski univerzitet  (Pročitano 9479 puta)
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +123/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: 19.02.2008. 13:01 »

Mene su, kao i čitavu Diferenciju, već optužili da sam izdajnik i nepatriota, a organizacija nepatriotska, jer ne samo da ne želim da izađem da prošetam i protestujem protiv nezavisnosti Kosova, nego i zbog toga što još i pozivam protiv organizovanja bilo kakvih protesta. Kažu da mora biti da Diferencija zarađuje, da radi na ličnom interesu, a ne na interesu Niša i Srbije.

Ne znam više šta da radim... Ne znam više šta sebi da kažem kad se zamislim i pogledam šta sam do sada radio. Dođe mi da uperim pištolj u glavu i prosviram taj metak konačno. Sve oko čega sam se trudio doživljeno je naopako, i uvek mi se ljubav vraćala kao bol. I ovo sada, toliko očigledan angažman za bolji Niš i bolje društvo vraća mi se kao da sam izdajnik, kao da sam nekakav... ne znam... Eto kažu da zarađujem. Pa, bože, kakav je to um mogao da smisli! Ja koji sam izdvojio pare moje majke koja svakog dana radi po 10 sati i koja je bukvalno iscrpljena da bi zaradila nešto za mene i brata, ja koristim njen trud i njenu zaradu da bih se nekako borio za ovaj jebeno retardirani grad i još retardiranije ljude u njemu. A oni meni: Ti imaš lične interese. Jebem im mater, ovako preko foruma, da im jebem. Kad moram da budem prost... jednom neka budem.

A što se tiče tih studentskih parlamenata... Kakva je to tek bagra. Sve najgori ološ tamo sedi i drhti od politike, a ovamo poziva na taj skup. Ma sve je otišlo u kurac.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

...mlad majore....

« Odgovor #46 poslato: 19.02.2008. 13:09 »

Pobesneo Maks!  :zaboga:
Sačuvana

Rino hitno da ode na nošu!
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: 19.02.2008. 17:55 »

Dveri Srpske su pozvale studentske organizacije da se pridruže protestima, a ovi idioti pristali. Evo upravo gledam na Niškoj TV kako govore mladi iz Dveri Srpskih, i još sebe nazivaju intelektualcima.

Inače, na ulazu na Filozofski fakultet zatekao sam upravo to obaveštenje (čudi me kako nisu odštampali neki bogatiji plakat, i postavili na svaki korak u gradu i posebno na fakultetu):

Ovom prilikom pozivam sve politički osvešćene građane, studente, omladinu građanske orijentacije da se ne odazovu na poziv klerofašista i njihovih drugara neonacista sa niških fakulteta, i da pomognu što bržoj stabilizaciji situacije u Srbiji. Srbija samu sebe uništava ovakvim stavovima, nacifikuje se i postaje sve više slepa za sopstvene, unutrašnje probleme. Niš nije marširao svih ovih godina sopstvenog propadanja, a sada kada marširanje može samo lošu reputaciju da donese, najmanje kompetentni za političku analizu pozivaju na ulice.

Danas se na tim ulicama govorilo kako će matori otići na Kosovo. U centru Niša se tako govorilo danas u 16h. A bili su sami mladi ljudi tamo, a govorilo par njih matorih (ne znam iz koje partije ili organizacije, samo se nadam da nisu studentske). Srednjoškolci i studenti se okupili da slušaju. Evo šta sam zabeležio:

Ostatak ću staviti na raspravi Nezavisno Kosovo.
Sačuvana

direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: 19.02.2008. 18:04 »

Dveri Srpske su pozvale studentske organizacije da se pridruže protestima, a ovi idioti pristali. Evo upravo gledam na Niškoj TV kako govore mladi iz Dveri Srpskih, i još sebe nazivaju intelektualcima.

Nije to nishta  :zbunjen: Pozvali su i omladina DSS i omladina SRS i omladina SPS da se izadje sutra na studentski protest. Svi oni zajedno organizuju , narodno jedinstvo , sabornost. Ono shto su Velja Ilitj i Koshtunica zagovarali ...
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 20.02.2008. 14:26 »

Gospodo draga,

Danas je u Nišu, ispred zgrade Banovine, održan skup niških omladinskih i studentskih organizacija, u organizaciji Dveri Srpskih i rektora Univerziteta u Nišu (dr Radoslav Bubanj). Da ne biste pomislili da spadam među tu bagru, tamo sam bio samo da bih pribeležio ono što se govorilo, i imaćete prilike da se uverite u ono što sam pretpostavljao da ću tamo da sretnem. Skandiranje: "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji!!", te još neke zanimljive detalje.

Bio sam sa kamericom tako da ću to postaviti najkasnije večeras, pošto budem zakačio na YouTube, a onda i obezbedio da se na forumu mogu prikazivati direktno YT klipovi.

Ostanite budni.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #50 poslato: 20.02.2008. 14:31 »

A jesi li razmišljao o tome šta bi bilo da te je neko "prepoznao"?
Sačuvana

Rino hitno da ode na nošu!
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: 21.02.2008. 03:03 »

Jesam. I nije me bilo mnogo briga (možda otud što imam mnogo agresivnosti u sebi, mnogo toga što ne dam da ispliva, pa se tako formiraju i mazohističke pobude...). Mislio sam da ovo šaljem B92 ili inostranim medijima, ali zbog užasnog snimka na YouTube-u, ne vredi nigde postavljati sem na nekoliko lokacija, odnosno blogova Diferencije, kao i na našem glavnom sajtu, uz verovatno kritički tekst o događaju.

Evo kako je izašlo na YouTube-u jedan delić (a i njegov upload je trajao 2 sata... iako koristim kablovski net, dosta brz).

<a href="http://www.youtube.com/v/g3OmzS6coOk&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/g3OmzS6coOk&rel=1</a>

Ako iko ima predlog kako da se DVD fajl isecka a potom prebaci na YouTube tako da ne izgubi ovoliko na kvalitetu, neka mi javi. Ja sam ovaj snimak sa DVD-a prebacio (i usput secnuo fajl) najpre u AVI format, pa onda to uploadovao na YouTube. AVI format ovog snimka izgleda sjajno u originalnoj verziji, ali evo kad sam prebacio na ovaj YouTube, izgleda katastrofalno, iako je fajl bio težak 65 mb-a.
« Poslednja izmena: 24.05.2008. 03:48 Domaci izdajnik » Sačuvana

madammim
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 21.02.2008. 12:59 »

Ja nikako ne mogu da shvatim kako je moguće da neko ko se zalaže za evropske vrednosti ne poseduje ni onaj minimum kulture i sveti, pa studente naziva bagrom. I kako je moguće da se od par hiljada ljudi na skupu (kome inače nisam prisustvovala iz privatnih razloga) izdvoji samo jedan koji kaže da je to pogrešna stvar. Mislim da se ti ljudi bore za neka svoja uverenja na jedini preostali način. Ne opravdavam nasilje huligana koji su lomili objekte i maltretirali novinare, ali studentsko okupljanje prošlo je bez i jednog incidenta. Iskreno, ja na onom snimku vidim grupu od par ljudi koji skandiraju i pri tom to skandiranje traje čitavih 9 sekundi!!! Složićete se da je u masi nemoguće kontrolisati svakog pojedinca. Uvek će se naći bar jedan koji će sebe smatrati dovoljno kompetentnim, pametnim i "čistim" da kritikuje i kad nista ne radi, i da vređa one kojima intelektualno ne može da parira   
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: 21.02.2008. 13:44 »

Ja nikako ne mogu da shvatim kako je moguće da neko ko se zalaže za evropske vrednosti ne poseduje ni onaj minimum kulture i sveti, pa studente naziva bagrom.

Ako primećuješ, nisam sve studente nazvao bagrom, već one koji su se juče okupili ispred Banovine. I ne verujem da nisi prisustvovala... ako pogađam ko stoji iza tvog nicka. Dakle, ako si se osetila prozvanom, hajde da razgovaramo zašto sam studente okupljene na Molebanu tako nazvao. O tome može da se diskutuje. A o studentima kao bagri uopšte ne bih mogao da se izjasnim, jer bih morao da poznajem baš sve studente, i teško će biti da među studentima nema pametnih ljudi. Budući da i sam još uvek spadam međ njih, i pošto sebe smatram samo jednim od nekoliko preostalih intelektualaca na svom fakultetu, ne verujem da bi se moglo reći tako nešto za studente uopšte (niti je o tome bilo reči).

Citat
I kako je moguće da se od par hiljada ljudi na skupu (kome inače nisam prisustvovala iz privatnih razloga) izdvoji samo jedan koji kaže da je to pogrešna stvar.

Da je šta pogrešna stvar? Misliš da je prava stvar uzvikivati "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji"? Dobro, ja te onda nisam razumeo. Evo, izvinjavam se sebi što uopšte odgovaram osobi koja opravdava klanje Šiptara. Neću ni da pitam zbog čega bi ih klala.

Citat
Mislim da se ti ljudi bore za neka svoja uverenja na jedini preostali način.

Jeste, to je dobro. I podžao bih takvu borbu, bez obzira na to što se ne slažem da je to prioritet Srbije, a najmanje da je prioritet studenata u Nišu (imaju oni mnogo patriotskijih razloga za pobunu, a to su pre svega decentralizacija i regionalizacija Srbije, koje bi sutra mogle da im omoguće bolji i kvalitetniji život u gradu, nakon njegovog dvodecenijskog propadanja zahvaljujući centralizmu). Međutim, onakvo skandiranje je odraz nečega bolesnog u glavama tih ljudi, i kroz to skandiranje moguće je posmatrati njihove motive. Ne može plemenito srce i dobroćudna osoba ni da pomisli da tako nešto izgovori, a kamo li da ostane u takvoj skupini ljudi koja uzvikuje pomenuto (čime inače neposredno podleže krivičnoj odgovornosti pošto je ustavom zagarantovano da je ovo država koja poštuje nacionalnu, versku i rasnu različitost, tako da je skandiranje prekršaj za koji bi trebalo da čitava skupina odgovara pred zakonom).

Citat
Ne opravdavam nasilje huligana koji su lomili objekte i maltretirali novinare, ali studentsko okupljanje prošlo je bez i jednog incidenta.

Meni se čini da je ovo incident:

<a href="http://www.youtube.com/v/g3OmzS6coOk&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/g3OmzS6coOk&rel=1</a>

I isto tako ne isključuj mogućnost da student bude u isto vreme i huligan. Mnogo puta se to potvrdilo. Evo jednoga sa mog (i, ako sam u pravu, tvog) fakulteta:

Dakle, to što se tamo događalo i što je pribeleženo kamerom nije slučajni "incident" nekolicine, već je stav studenata, čak onih koji i ne pripadaju klerofašističkoj organizaciji Dveri Srpske, koja je bila jedan od organizatora Molebana.

Citat
Iskreno, ja na onom snimku vidim grupu od par ljudi koji skandiraju i pri tom to skandiranje traje čitavih 9 sekundi!!!

Trajalo je duže, ali i onaj upload od desetak sekundi na YouTube koštao me je nekoliko sati, tako da sam odustao od toga da uploadujem čitav "doživljaj" kratkog bivstvovanja među mladim studentima-neonacistima.

Citat
Uvek će se naći bar jedan koji će sebe smatrati dovoljno kompetentnim, pametnim i "čistim" da kritikuje i kad nista ne radi, i da vređa one kojima intelektualno ne može da parira

Ako ovom rečenicom misliš na mene kada kažeš da intelektualno ne mogu da pariram... Onda u redu. Jer ja zaista ne bih voleo da me neko upoređuje sa neonacistom, kakvog god on obrazovanja bio (dr Milan Petrović je takođe bio u koloni, kao osvedočeni naci-provokator i šovinista).
« Poslednja izmena: 24.05.2008. 03:47 Domaci izdajnik » Sačuvana

madammim
Sumnjiv tip
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 21.02.2008. 19:11 »

Prvo: Moj ti je savet da prelistaš ponovo gramatiku svog maternjeg jezika, jer ovoliko jezičkih nepravilnosti u pisanju ne priliči jednom obrazovanom akademskom građanu.
Drugo: Mitingu nisam prisustvovala (ko što rekoh, iz ličnih razloga) i vrlo je neprimereno s tvoje strane da iznosiš sumnje u tako nešto. Za razliku od nekih, ja sam iz kuće ponela lepo vaspitanje i ponosna sam na to što su me roditelji naučili da laganje nikome ništa dobro nije donelo.
Treće: Ne opravdavam takvo skandiranje jer i sama ljude ne delim po nacionalnij pripadnosti, nego na dobre i loše, ali u masi od par hiljada ljudi će se uvek pronaći ekstremisti koje niko neće moći da kontroliše. Suludo je da se zbog takvih pojedinačnih slučajeva cela skupina ljudi nazove bargom. Lično poznajem neke ljude koji su prisustvovali skupu i garantujem da nikada nisu nikome ni pomislili ništa loše, tako da je tvoja optužba da bi oni klali i ubijali, totalno neopravdana.
I ne znam odakle ti upošte pravo da uopšte govoriš o studentima u bilo kom kontekstu, kad mi je dobro poznato tvoje zalaganje za ukidanje Filozofskog fakulteta u Nišu, na kome i ti studiraš
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 21.02.2008. 20:05 »

Dakle, idemo redom.

Prvo: Moj ti je savet da prelistaš ponovo gramatiku svog maternjeg jezika, jer ovoliko jezičkih nepravilnosti u pisanju ne priliči jednom obrazovanom akademskom građanu.

Moj ti je savet, a baziran na opštoj kulturi vođenja razgovora, komuniciranja među ljudima, da onda kada nekoga za nešto optužuješ ujedno pružiš i argument. U ovom slučaju bi sagovornik koji prigovara trebalo da ukaže na greške, a ne da baljezga o nečemu za šta smatra da je stručan. Pri tom, ja sam ubeđen da daleko bolje poznajem i sam srpski jezik i književnost od tebe, studirala ti to (ozbiljno) ili ne.

Citat
Drugo: Mitingu nisam prisustvovala (ko što rekoh, iz ličnih razloga) i vrlo je neprimereno s tvoje strane da iznosiš sumnje u tako nešto. Za razliku od nekih, ja sam iz kuće ponela lepo vaspitanje i ponosna sam na to što su me roditelji naučili da laganje nikome ništa dobro nije donelo.

Drugo, nije loše da se ne predstavljaš za ono što nisi. Ako si ono biće koje smatram da jesi, onda će biti i da lažeš. No, ostavićemo to za dalju diskusiju.

Ono, međutim, što mene zadivljuje je to što govoriš o lepom ponašanju i tome kako si ga ponela od kuće, što sam mogao da primetim i na drugom forumu. Pa ipak, nisi naučila šta je nacionalizam i kakvo zlo proizvodi (mada i sam po sebi jest zlo i diskvalifikacijski, dehumanizujući pojam). O tome ćeš moći da se obavestiš ako li budeš malo više čitala. Ukoliko želiš da se edukuješ, daću ti literaturu.

Citat
Treće: Ne opravdavam takvo skandiranje jer i sama ljude ne delim po nacionalnij pripadnosti, nego na dobre i loše, ali u masi od par hiljada ljudi će se uvek pronaći ekstremisti koje niko neće moći da kontroliše. Suludo je da se zbog takvih pojedinačnih slučajeva cela skupina ljudi nazove bargom.

I ja sam bio u toj skupini, pa mi nije bilo teško da je nazovem bagrom. Moja klasifikacije se odnosila na najveći broj onih koji su tamo otišli, a to su upravo Dveraši i bolesni nacionalisti. Ako to ne zaslužuje da se nazove bagrom, kao i tvoj drugar Kornjača, onda na svetu uopšte ne postoji loša osoba.

Citat
Lično poznajem neke ljude koji su prisustvovali skupu i garantujem da nikada nisu nikome ni pomislili ništa loše, tako da je tvoja optužba da bi oni klali i ubijali, totalno neopravdana.

Pa, to je tvoja lično viđenje tih ljudi. Možda tebi govor onoga Kornjače, ili pak onih mladića i devojaka sa klipa od 9 sekundi ne izgleda kao govor ljudi koji bi klali, ali da su skandirali, i da se slažu sa tim skandiranjem, to je fakt. Bilo da se to tebi sviđa ili ne.

Citat
I ne znam odakle ti upošte pravo da uopšte govoriš o studentima u bilo kom kontekstu, kad mi je dobro poznato tvoje zalaganje za ukidanje Filozofskog fakulteta u Nišu, na kome i ti studiraš

Ovo gore citirano je sjajan primer kako postupno izvodiš zaključke. O mom komentaru u vezi sa ukidanjem nečega što liči na fakultet, što možda ima neku skicu fakulteta, i što formalno jeste fakultet, još ne bismo mogli da razgovaramo. To je visoka filozofija za tvoj nivo razumevanja politike i obrazovanja.
Sačuvana

direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: 22.02.2008. 10:05 »

DI , shta u stvari treba da znachi to shto se protivish organizovanju ovih skupova ? Da li mislish da studenti trebaju da tjute ili da se ne zalazhu za Kosovo ? Shta u stvari tebi smeta ? To shto su govorili da treba ubiti Shiptare ili shto su izashli ispred Banovine ?
Meni je skroz jasno da je taj Moleban organizovan od strane nekih politichkih partija koje drzhe Univerzitet u Nishu i univerzitete po Srbiji ali opet , studenti su sami izashli , niko njih nije tukao i vukao da shetaju gradom , a to treba da se isprati ili tjutke ili odobravanjem , tako ja mislim
Sačuvana
madammim
Sumnjiv tip
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: 22.02.2008. 16:41 »

Nemas pojme koliko si mi jadan sto i dalje pretpostavljas ko sam, a nisi ni blizu da pogodis. Ako bi bio ljubazan samo da mi objasnis ko je Kornjaca?!?!
Sto se tice te literature koju mi tako velikodusno nudis- tebi ce mnogho vise trebati, zadrzi je.
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: 22.02.2008. 16:43 »

Ti si ta koja boluje od nacionalizma, tako da ne razumem komentar u vezi sa literaturom. Ponudio sam ti pomoć da prevaziđeš svoj kompleks.
« Poslednja izmena: 22.02.2008. 19:10 Domaci izdajnik » Sačuvana

FinalCutNow
Ludak

Duh bunta: +19/-27
Van mreže Van mreže

SIN BOŽIJI

« Odgovor #59 poslato: 22.02.2008. 16:49 »

Nemas pojme koliko si mi jadan

Jadan si mi, bedan si mi, nula si, ne znaš kako te sažaljevam, luzeru, itd itd…
Daj curo smisli nešto originalnije.
Sačuvana

Ne nastaje čovek od Boga, nego čovek rađa i stvara Boga zato što je deta otac detata
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: