Opet bezobrazluk i laž, ali ovog puta svesna laž, od strane DS mladeži. Ovog puta od strane mladeži, juče od strane njihovih odraslih, nadređenih tatica.
Pre svega, tražila si da čuješ šta se radilo u Diferenciji. Ja sam ti opisao da se za jedno leto 2006. godine uradilo više nego što je DS uradio za 8 godina u Nišu. I to je fakt, a na tvoj pokušaj repliciranja odgovoriću u daljem tekstu poruke.
S obzirom na vreme koje provodis na ovom forumu, rekla bih da nista drugo i ne radis u zivotu.
Voleo bih da mi još kažeš šta misliš čemu bi trebalo da ovaj forum služi. To je jedno, i drugo, da dodam kako je jedna poruka (pa i bilo koja) vrednija od deset vaših sastanaka, budući da, ponavljam, baš ništa u gradu niti pokušavate da uradite, a kamo li da radite.
Iskrano, drgo mi je zbog toga jer bi svako delanje takvih kao sto si ti bilo i previse destruktivno po okolinu. Verovatno znas onu cuvenu iz Skupstine: bolje glup i lenj, nego glup i vredan... Tolika kolicina mrznje i besa definitivno nije odlika jedne normalne i zrele osobe.
To šta ja osećam moja je stvar, pa i kada bih tu okolinu mrzeo. A i svaka zrela osoba bi morala da mrzi ovako retardiranu sredinu, sem ako i sama nije zaostala u nekom smislu. To je, dakle, moja i stvar onih nezadovoljnih ljudi u gradu.
A osobina je palanačke svesti da bilo kakvom intelektualcu (ili intelektualnoj organizaciji) želi propast, a to je ono što se iz tvoje poruke jedino vidi.
Koliko cujem, postoji realna mogucnost i osnova da ti ljudi koje si nazvao bagrom i huliganima podnesu tuzbe, tako da ce se za tvoj nesrecni slucaj pobrinuti nadlezni organi.
Da si mi ti živa i zdrava i da mi dođeš na to suđenje. Prvo, moraće ta bagrica da se suoči sa problemom kršenja zakona i ustava Srbije, onog istog centralističkog kojeg ste vi, draga dečice, usvojili krađom. Dakle, moraće ta divna dečica da objasne kako to da je snimak zabeležio momenat za koji ta divna, nebagraška dečica ne treba da odgovaraju?
Postupak je na meni hoću li da ga pokrećem ili ne. U ovom trenutku ne znam ko su vinovnici, niti želim da idem u SUP da im predajem snimak, ali ako do toga dođe, biće mi drago da se bagra otkije sama. Dakle, neka se tvoji drugari jave.
Zelim samo da ti napomenem da medju tim ljudima koje si ti tako izvredjao ima onih koji su za Fakultet osvajali nagrade u vidu pehada i diploma, na raznim takmicenjima (u sta se mozes uveriti ako malo zagledas vitrine i table na kojima su ova priznanja istaknuta).
Pehare i diplome za šta? Na Filozofijadi? Ima i članova Diferencije koji su osvajali diplomice i slično na tako smešnim takmičenjima. Ja sam za ovu Srbiju osvojio bronzu na jednom evropskom takmičenju. Ali kakve sve to veze ima sa onim o čemu govorimo? Je li to uspeh DS-a, ili pokušaj odbrane huligana na skupu pred Banovinom? To što je neko osvojio u ekipnom takmičenju u ispijanju piva ili preskakanju lasteža medalju za fakultet spašava ga od optužbe za rasizam i naci-šovinizam?
Bas me interesuje sta si ti uradio za taj Fakultet, osim sto se zalazes da se ukine.
Za sam fakultet ništa. Za Srbiju mnogo. Kao i za Niš. Fakultet je posebna priča, i ti nisi ni blizu razlog da govorim šire o toj smešnoj instituciji.
Sto se DS-a tice: govoris o necemu u sta ni najmanje nisi upucen. Naime, GrO DS je u saradnji sa Centom za Regionalnu politiku zapoceo projelkat na temu decentralizacije, pa je , izmedju ostalog, krajem prosle godine organizovao okrugli sto, koji je odrzan u Nisu i kome su prisustvovali istaknuti profesori sa svih Univerziteta u Srbiji, kao i najistaknutiji autonomasi iz Vojvodine (Nenad Canak i Bojan Kostres).
Da si mi ti živa i zdrava i da još puno takvih informacija potražiš i naučiš šta ste sve radili. Vidiš, Centar za regionalnu politiku je najpre otvorio čovek koji je mene molio da se učlanim u DS i govorio kako je DS jedina moćnija stranka koja će jednom moći da se založi za "našu stvar" (decentralizaciju). Ja sam na to odgovorio da je ta stranka, pored piskavog glasa Boška Ristića, u Nišu mrtva i da od vas, pogotovo nakon referenduma i predloga ustava ne treba ništa očekivati. Bio sam u pravu. A Jovan Živković (čovek koji stoji iza organizacije kojom se razmećeš i navodiš da je partner sa DS-om u organizaciji skupa) je inače taj skup sam organizovao. DS se nigde u projektu ne pominje. Projekat sam dobio lično od Jovana Živkovića, tako da se nemoj truditi da demantuješ. Postaviću ovde doc fajl sa memorandumom, pokušaš li.
Vise detalja o tome mozes pronaci na sajtu Centra za Regionalnu politiku, pa se informisi malo pre nego sto javno pocnes da baljezgas.
Da ti kažem nešto, devojčice. Prvo, Jovan Živković (i Centar za regionalnu politiku) ne zna šta da radi sa DS-om, kako da vas na lokalu navuče na ideju decentralizacije. Drugo, on je nakon organizacije onoga što je organizovano u Banji odustao od bilo kakvog rada, nigde ga nema (meni je žao zbog toga), a od DS-a ni u Banji nije bilo traga sem ako prisustvo Ristića smatraš takvim. Čanka i Kostreša, molim te, ne mešaj sa vašom smešnom ideologijom. I treće, CRP ne bi ni došao u kontakt sa DS-om da je uspeo u ideji okupljanja NVO sektora u gradu oko ideje decentralizacije, a to je ideja u vezi sa kojom je i sam Jovan prišao nama još 2006. godine i zatražio da napravimo savez. Od toga nije bilo ništa, i on se čovek okrenuo vama, kao smešnoj ali na kraju jedinoj preostaloj opciji. Tako je to bilo, a ti se, draga partijska oportunistkinjo iz DS-a, informiši malo bolje kod tate i mame.
Takodje zelim da ti napomenem da je ovom dogadjaju prisustvovao (i u njemu uzeo aktivno ucesce) i Bosko Ristic, koji se i u Skupstini aktivno zalaze za decentralizaciju Srbije (ali da bi to znao moras malo da pratis politicka desavanja)
Je li? Boško Ristić? Eto, dobro je da za njega znaš. A znaš li kakav stav imaju u lokalnom DS-u prema njemu? Eto, ti si u DS-u, možda si i nekakav faktor tamo, ili su ti tatica i mamica, pa mi reci. Mora biti da znaš kakav je njihov stav o BR-u.
S druge strane, vidim da se celokupna aktinost Diferencije svodi na internu razmenu misljenja medju clanovima i pisanja po forumu.
Tako vidiš iz razloga što još uvek nisi pročitala šta sam gore napisao? Ili ne uspevaš da razumeš? Mogu ja i na nišlejskom jeziku ako je potrebno.
Izvini, ali lepljenje plakata ne mogu da shvati za ozbiljnu akciju, pogotovu ne kada je u pitanju ovako vazna stvar.
Posle priče o plakatima (a voleo bih da čujem da li ste vi tamo jednom sami platili plakate) postoji još 9/10 teksta koji govori o tome šta se radilo. Mrzelo te ili si se smorila?
Casopis Zapad nikad nije bio niti je jedan od projekata DS-a. Tako da je tvoja tvrdnja, da ste od lokalnog rukovodstva ove stranke odbijeni kao saradnici, jedna brutalna laz.
O štampanju časopisa Zapad nije ni bilo reči. Pročitaj još jednom šta je tamo u prethodnoj poruci pisalo. I pitaj partijske kolege, ali one matorije, i one koji su 2006. bili u vrhu DS-a.
I još jedna stvar. Kako to da smo odbijeni kao saradnici? DS nije nikada imao ideju o pokretanju časopisa, tako da Diferencija ne bi bila saradnik već osnivač, a DS bi bio saradnik. Pročitaj, molim te, još jednom komentar, i ako želiš da nastavimo diskusiju, odgovori kao osoba koja ume čitati.
I kad si vec spomenuo NGO-ove na kojima smo "mi stavili sapicu" zamolicu te da mi napravis specifikaciju istih, jer mi taj podatak nemamo, a dobro bi nam doslo da znamo ko je na nasoj starni.
I to ti je rečeno. Ne znam zašto sam ti bilo šta pisao ako te mrzelo da čitaš. Zajebavaš me? Eto, to je legitimno. Bolje je nego da lažeš.
O znacenju reci "nacionalizam" mozes da se informises iz raznih enciklopedija i recnika (preporucujem "filozofski recnik", a ako ne uspes od silnog razmisljanja i forumarenja, da prelistas neku od knjiga, informisacu te ja narednom prilikom.
Informiši me, pošto se nedovoljno tim problemom bavim, a verujem da si ti prava osoba koja može da me pouči. Živo me interesuje. Samo nemoj nešto kratko i jednostavno. Voleo bih da čujem detaljnu analizu pojma i fenomena.