Stranice: [1] 2 3 ... 8   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Niski univerzitet  (Pročitano 9512 puta)
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 25.02.2006. 14:13 »

sluchajno nalazim u arhivi Narodnih, ali vredno je pazhnje:

PROFESORI NEMAJU POJMA

- Akademiju u Nišu (Fakultet umetnosti) treba ukinuti, profesori pojma nemaju. U mojoj formi ne bi mogli vodu da nose, a tek njihovi studenti. A meni sada treba 30 stručnih radnika, ali pravih, i gde da ih nađem - rekao je, između ostalog, Dragan Cvetković, vlasnik grafičke firme "Galeb".

komentar?
« Poslednja izmena: 08.06.2008. 14:16 Domaci izdajnik » Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 07.11.2006. 16:26 »

Kako vam se cini rad ove institucije u gradu (ili selu)? Juce sam na faxu video da konkretno Filozofski fakultet tj. unija ili asocijacija (pre bih rekao da je unija) sprema izlazak casopisa koji ce verovatno da finansira fakultet. Dakle, nesto se tamo dogadja, neke pare imaju, a nisu hteli da podrze projekat KontraForum pod izgovorom da nemaju para. Oni definitivno nemaju ljude da to izvuku i odrade kako treba, niti imaju kvalitetne tekstove kakve mi mozemo da sakupimo, sto dokazuju i plakate koje su postavili na faksu kako traze da im se studenti jave. Prilicno je jadno ono kako pozivaju i kakve tekstove ocekuju da im salju studenti, uopste oblast interesovanja casopisa je suvise uska i ne preterano edukativna niti interesantna, ne prelazi oblast interesovanja vezanih za fakultet i to ne za oblasti na fakultetu nego za fakultet kao zgradu i ono sto se u njoj organizuje povremeno.

Takodje sam procitao da ce ovih dana tj. u ovom mesecu gostovati Matija Beckovic. Zasto su na nasem faksu plafon od velikih licnosti Isidora Bjelica i Matija Beckovic (sa izuzetkom prosle godine Kozomare).
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 19.03.2007. 19:12 »

Naslovio sam temu Filozofski fakultet u Nisu mada je moglo da bude i "Sta radite, bre". Izbegao sam ovo drugo zato sto je suvise opste. Smisao je isti. Ne studiram na tom fakultetu ali sam danas zavirio unutra, i evo na sta sam naisao.

Izvrsni odbor studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta u Nisu raspisuje:

KONKURS ZA SEMINARSKI RAD
Kosovo je najskuplja srpska rec

Pobednik odlazi na filozofijadu u Vrnjackoj Banji, koja se odrzava od 27. aprila do 3. maja 2007. u organizaciji Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Radove dostaviti Studentskom parlamentu u Dekanatu do 15. aprila.

Neonacizam je dakle dosao do glave Univerziteta u Nisu, ni manje ni vise nego odmah zapucao na Filozofski, mada ni Pravni nije daleko od toga. U saradnji sa SKC-om i DVERIMA (!!) organizovace tribinu o Teslinom POREKLU! To je druga tema.
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 19.03.2007. 20:38 »

Filozofski fakultet u Nišu je rupa bez dna. To je prostor koji je nekada bio ženski zatvor, kao i prostor gimnazije 9. maj. Još uvek se mogu uočiti ti prozori koji su u hodnicima tako visoko podignuti, te se preko njih nalaze i dalje one šipke kojima se sprečava da ljudi iskoče, ako bi i nekako stigli do ovih prozora.

Filozofski fakultet u Nišu je inače nelegitimno pušten u rad, odnosno mogao bi da bude zatvoren kad bi Ministar za prosvetu samo pukao prstima. Radi se o tom što ovaj fakultet ne samo da ne ispunjava uslove po kojima po jednom studentu fakultet mora obezbediti minimum 5 metara kvadratnih, nego je ovaj propis Filozofski u Nišu debelo premašio: čak i da je zgrada duplo veća, ne bi ispunio ove uslove!

O tome se razgovara unutar fakulteta, i tražena je pomoć od države. Država je, kao i obično kad se radi o nekoj ustanovi u Nišu - odbila da pomogne. Ovih meseci spekulisalo se o tom da fakultet ipak sopstveno dvorište (tj. jedan njegov deo, gde se sada nalazi košarkaško igralište) pretvori u gradilište novog fakultetskog odeljenja, koje bi se spojilo sa starom zgradom. Interesantno je što bi u tom slučaju, zbog nezainteresovanosti države, investitori bili privatnici koji bi u prizemlju fakulteta otvorili neke kancelarije ili preduzeća, dok bi se na prvom i drugom držala nastava, a u potkrovlju bili izgrađeni apartmani za gostujuće profesore, pošto je to standard pri izgradnji fakulteta u svetu.

Što se tiče konkursa... Ne bi trebalo da čudi. Niški filozofski fakultet je tako loš da je njegova najponosnija grupa ona za istoriju, a svi znamo kakva i kolika je indoktrinacija neonacističke vrste na toj katedri.
« Poslednja izmena: 20.03.2007. 00:08 Admini... » Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 04.07.2007. 12:38 »

Dovoljno je videti taj sajt...

Kad oni tamo ne mogu da nadju jednog pocetnika u dizajniranju onda je valjda jasno koliko sve to kipi od pameti i dobre volje.
Sačuvana
meda
Kvalitetan korisnik
**

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 24.10.2007. 23:57 »

Kako vam se cini rad ove institucije u gradu (ili selu)? Juce sam na faxu video da konkretno Filozofski fakultet tj. unija ili asocijacija (pre bih rekao da je unija) sprema izlazak casopisa koji ce verovatno da finansira fakultet. Dakle, nesto se tamo dogadja, neke pare imaju, a nisu hteli da podrze projekat KontraForum pod izgovorom da nemaju para. Oni definitivno nemaju ljude da to izvuku i odrade kako treba, niti imaju kvalitetne tekstove kakve mi mozemo da sakupimo, sto dokazuju i plakate koje su postavili na faksu kako traze da im se studenti jave. Prilicno je jadno ono kako pozivaju i kakve tekstove ocekuju da im salju studenti, uopste oblast interesovanja casopisa je suvise uska i ne preterano edukativna niti interesantna, ne prelazi oblast interesovanja vezanih za fakultet i to ne za oblasti na fakultetu nego za fakultet kao zgradu i ono sto se u njoj organizuje povremeno.

Da krenemo redom. Iako su neki postovi malo stariji.
1. Selo ili grad je individualni osecaj pripadnosti ovoj gradskoj sredini koji ne bi trebalo da se mesa sa daljim delom posta.
2. To sto si ti video je poziv da se studenti (amateri u tom poslu) ukljuce u stvaranje neceg sto bi im donelo iskustva koja bi mogla da se primeneu struci. Tako da je sasvim logicno da ce se prijaviti i neki ljudi koji ne znaju taj posao i da ce valjda u tom procesu nesto nauciti.
3. Casopis je iz tih razloga finansiran od strane Fakulteta i ucrtaj na nekoj mozdanoj celiji da studentske organizacije nemaju para. To ponavljam kao papagaj. One se bave stud. organizovanjem. I nemoj da nabads sta je to vec dodji i prisustvuj njihovim aktivnostima i upoznaj ih.
4. Zasto bi visokoskolska institucija finansirala projekat van fakulteta koji nema blagu vezu sa edukacijom i usavrsavanjem studenata????? Svejedno to ne moze biti ni neka studentska organizacija.
5. Iz onog tvog zakljucka da oni nemaju ljude da to odrade kao sto treba se vidi uvreda na kub!
6. Kao sto sam vec jednom negde komentarisao na ovom forumu, dodji ukljuci se u rad tih unija ili asocijacija ili kako god vec pa napravi neki projekat koji ce biti koristan za studente(primarno), da nema prirodu zarade (sto nekazem za kontra forum) i ta ista organizacija ce biti u obavezi da ide kod nadleznih organa da moli i ubedjuje da se tvoja ideja finansira iz kase FAKULTETA koji i inace finasira obrazovanje studenta.
7. Inace novac ste trazili od Asocijacije.

Citat
KONKURS ZA SEMINARSKI RAD
Kosovo je najskuplja srpska rec

Kao sto i sami znate, svake godine se organizuje filozofijada. Kako Fakultet ne naplacuje semestralnu uplatu koju bi davao na koriscenje Studentskom parlamentu u takve svrhe, svake godine na Filozofijadu ide do 10ljudi. Fakultet retko moze nesto vise da pruzi. Za razliku od drugih fakulteta gde na racun istih ide i po 100-150 studenata.

Ideja seminarskog rada je zamisao Filozofskog iz Kosovske Mitrovice i oni bi platili troskove tog ucesnika. Lepo od njih da su uspeli da organizuju filozofijadu.

Uostalom tema se moze smatrati kao dvosmislena. Moze biti puna patrioptizma i zelje za opstankom Kosova kao dela Srbije. Licno mogu prekociti sve te patriotske i ne patriotske ideje i shvatanja. Za mene je to najskuplja rec jer od kada sam rodjen tamo su problemi i narod neprestano gine i u ratu i u miru. Kao neko ko je malo humaniji od onih koji bi sve resili ratnim sukobima moja je zelja da se tamo problemi bilo kako rese samo da vise ema izbeglica, nastradalih i patnje.
A zar nije najskuplja rec?
Zbog sukoba `99 meni je u sred Nisa pala bomba na 3m od prozora sobe. Danas u toj sobi spava dete od dve i po godine.
Mislim da smo dosta kaznjavani.

Citat
Filozofski fakultet u Nišu je rupa bez dna. To je prostor koji je nekada bio ženski zatvor, kao i prostor gimnazije 9. maj. Još uvek se mogu uočiti ti prozori koji su u hodnicima tako visoko podignuti, te se preko njih nalaze i dalje one šipke kojima se sprečava da ljudi iskoče, ako bi i nekako stigli do ovih prozora.

Mislim da je istorija nebitna. pa nema duhova zenskih zatvorenika koji bi ometali rad institucije. osmeh

Citat
Filozofski fakultet u Nišu je inače nelegitimno pušten u rad, odnosno mogao bi da bude zatvoren kad bi Ministar za prosvetu samo pukao prstima. Radi se o tom što ovaj fakultet ne samo da ne ispunjava uslove po kojima po jednom studentu fakultet mora obezbediti minimum 5 metara kvadratnih, nego je ovaj propis Filozofski u Nišu debelo premašio: čak i da je zgrada duplo veća, ne bi ispunio ove uslove!

Pa sto se tice nedostatka prosotora si potpuno u pravu, ali kako FF jos nije u postupku akreditacije (koji pocinje za par meseci) koja propisuje takve zahteve niko ne mogao da ga zatvori zbog prostora. Jos.

Citat
O tome se razgovara unutar fakulteta, i tražena je pomoć od države. Država je, kao i obično kad se radi o nekoj ustanovi u Nišu - odbila da pomogne. Ovih meseci spekulisalo se o tom da fakultet ipak sopstveno dvorište (tj. jedan njegov deo, gde se sada nalazi košarkaško igralište) pretvori u gradilište novog fakultetskog odeljenja, koje bi se spojilo sa starom zgradom. Interesantno je što bi u tom slučaju, zbog nezainteresovanosti države, investitori bili privatnici koji bi u prizemlju fakulteta otvorili neke kancelarije ili preduzeća, dok bi se na prvom i drugom držala nastava, a u potkrovlju bili izgrađeni apartmani za gostujuće profesore, pošto je to standard pri izgradnji fakulteta u svetu.

I tu si u pravu. I panoramski lift i viseci hodnik koji bi spajao te dve zgrade. Da je to fax u BGD ili npr Cacku dobili bi i heliodrom i aparate za nes kafu. Da ne pominjem 5 studentskih domova u Kosovskoj Mitrovici koji su savrseni i ostatak para koji ide dole za njihove studente i profesore koji imaju 250% od plate.

Citat
Što se tiče konkursa... Ne bi trebalo da čudi. Niški filozofski fakultet je tako loš da je njegova najponosnija grupa ona za istoriju, a svi znamo kakva i kolika je indoktrinacija neonacističke vrste na toj katedri.

Istorija nije dominantna vec sociologija, a oni su bas dobri Zvrko. Ipak moram ponovo da ti priznam da si upravu sto se tice istorije(ne dominantnosti). Dok nije raskinut ugovor, g prof M. A. je predavao na faxu i studenti na Departmanu za Isrtoriju ucili iz knjiga posvecenih *Vojislavu Seselju, hrabrom borcu za istinu i haskom optuzeniku predsedniku Srpske Radikalne Stranke*. To je mesanje politike u visokoskolstvo i  Studentski parlament je odreagovao i tako je doslo do raskida ugovora. Mozda je on najbolji covek i profesor, ali to je politika. Inace pomenuti gospodin je bio i ministar u vladi RSK.

Dovoljno je videti taj sajt...

Na sajtu i u RC rade kvalitetni ljudi, nije problem u njima vec u onima koji donose odluke kako ce se FF predstavljati. Inace nije on toliko los vec je prazan. Niko od prof ne zeli da se bakce oko njega i konstantno daje podatke. A da ne govorim o tome koliko vecina prof ne znaju da koriste savremenu tehnologiju  nesiguran i koliko je ona potrebna studentima.

Ima nekih ideja da se postavi forum i jos neke sitnice, ... videcemo sta ce biti.
« Poslednja izmena: 25.10.2007. 01:39 Plodni bizon » Sačuvana
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 25.10.2007. 01:44 »

Ljudi bre, kakav filozofski fakultet..... chim vidim tu zgradu propadne mi dan. Mada je dobro shto uvek kad ne prodjesh na nekom jachem faksu nash filozofski je uvek tu kao rezerva.  aplauz Na faksu inache porodichna atmosfera, zaposhljava ko kako i koga stigne. Svog, razume se.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 25.10.2007. 02:02 »

4. Zasto bi visokoskolska institucija finansirala projekat van fakulteta koji nema blagu vezu sa edukacijom i usavrsavanjem studenata????? Svejedno to ne moze biti ni neka studentska organizacija.

- Ako mislis na casopis, on ima i te kako veze sa studentima mada i sa vanfakultetskim aktivnostima. Ako fakultet moze da organizuje zurku u holu fakulteta ili neki konkurs za neki rad, onda zasto bi pisanje kvalitetnih knjizevnih, knjizevno-teorijskih, socioloskih i politicko-teorijskih radova bilo suprotno edukaciji i usavrsavanju studenata? Sta im je to fakultet organizovao da studenti mogu aktivno da ucestvuju i da se ujedno usavrsavaju? Pogotovo ovaj u Nisu. Sramota.

Citat
Dok nije raskinut ugovor, g prof M. A. je predavao na faxu i studenti na Departmanu za Isrtoriju ucili iz knjiga posvecenih *Vojislavu Seselju, hrabrom borcu za istinu i haskom optuzeniku predsedniku Srpske Radikalne Stranke*. To je mesanje politike u visokoskolstvo i  Studentski parlament je odreagovao i tako je doslo do raskida ugovora. Mozda je on najbolji covek i profesor, ali to je politika. Inace pomenuti gospodin je bio i ministar u vladi RSK.

Znaci neki nesudjeni haski optuzenik predavao na nasem fakultetu i to na departmanu za istoriju... sta reci? Ali molim te daj jos podataka o njemu, kako se stvarno zove, od kada do kada je predavao i jos bolje ako imas neki clanak o njemu. Bilo bi savrseno opisati takvu duhovnu nakazu koja radi na fakultetu u Nisu, i to na Filozofskom.
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 25.10.2007. 02:15 »

meda i vi prethodni komentatori propushtate da kazhete da nije isto kad neko na fakultetu propagira neonacizam, kako to radi ta grupa ljudi-profesora, i kad neko na fakultetu pokushava omladinu da pokrene iz stanja apolitichnosti. pokrenuti nekoga i drmnuti iz stanja politichke nezainteresovanosti je poziv na pojedinachnu drushvenu odgovornost, dok je drzhanje jednog profesora koji zastupa ideje jedne pre svega neobichne politichke partije, neonacistichke provenijencije, u najmanju ruku zlochin onoga koji je takvog profesora tolerisao i bio za njega poslovno odgovoran.
i mene sada stvarno zanimaju podaci o tom profesoru, ali i ko ga je uopshte drzhao na fakultetu.

a shto se politike i fakulteta tiche, nadam se da sam medi objasnio razliku. jedno je propagirati politichku odgovornost na fakultetu i poziv na politichko (pro)mishljanje, a drugo je kad propagirash u toj ustanovi konkretnu politichku partiju. najgore od svega, shto prevazilazi i propagiranje obichne politichke partije, je kad propagiraju neonacizam, kako je chinio taj profesor, iz priche mede.
Sačuvana
meda
Kvalitetan korisnik
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 25.10.2007. 15:10 »

Bizone moram da ti kazem da dosta ljudi sa ovog foruma ispoljavaju izuzetne kvalitete i da bi trebali da se ukljuce u rad studentskih organizacija i na taj nacin doprinesu poboljsanju npr FF. Ipak, ta apatija ima duboke korene i studenti se prepustaju toku reke koja ih primetno vodi ka pogresnoj obali. Na FF covek MORA da se bavi samo stvarima koje se ticu FF i njegovih studenata. Mislim da je to dovoljno da se ispolje sve kretivne sposobnosti mladih ljudi, a ko zeli da se bavi necim drugim ima politicke partije i NVO pa neka bira.
Citat
on ima i te kako veze sa studentima mada i sa vanfakultetskim aktivnostima
Mislim da ljudi koji svoje vreme odvajaju za ovaj forum itekako imaju snage da nadju finansijere za svoje projekte i iste odrade u okvirima ove NVO.

Sto se tice tog profesora prica je zavrsena jer kako sam rekao coveku je odmah raskinut ugovor. Ko je on? Izguglajte malo... imate dovoljno informacija.  A sta i ima veze. Samo da znate je covek stvarno dobar strucnjak.. Taj primer nije za hvaljenje i javnu raspravu vec dokaz da na FF postoje ljudi koji hoce da urade nesto za boljitak svih i to rade kad god imaju prilike.
Citat
ali i ko ga je uopshte drzhao na fakultetu.

to nema veze. Covek je strucnjak. Kao i vecina profesora.Ko je kriv nekima ko se bave politikom.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 25.10.2007. 16:35 »

Sto se tice tog profesora prica je zavrsena jer kako sam rekao coveku je odmah raskinut ugovor.

Kako raskinut? Da li je radio na fakultetu ili nije? Ako je radio, neko treba da snosi odgovornost za to sto je takvog coveka zaposlio.

Citat
Ko je on? Izguglajte malo... imate dovoljno informacija.

Raspitacemo se na faksu.

Citat
A sta i ima veze. Samo da znate je covek stvarno dobar strucnjak..

Ne moze da bude strucnjak ako je poklonik Seseljeve "istorije" i Seseljevih ideja, koliko god poznavao neke druge stvari.

Citat
Covek je strucnjak. Kao i vecina profesora. Ko je kriv nekima ko se bave politikom.

Ako je istina da je zastupao ideje koje kazes da je zastupao, onda to vise nije ni istorija, ni politika, nego propagiranje neonacizma. A ta tema je veoma interesantna za nas.
Sačuvana
meda
Kvalitetan korisnik
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 26.10.2007. 12:52 »

Mislim da mesas babe i zabe.

1. Covek je strucnjak i tacka.
2. Nije propagirao bilo kakve ideje sem sto je svoju knjigu posvetio Seselju.
3. Niko nije odgovoran sto je taj covek zaposljen jer nije ni znao sta ce on izdati.
4. Jedina greska je sto je u samoj posveti napissao samo ime i prezime coveka kome posvecuje knjigu. Tada niko ne bi mogao da mu nesto kaze. Tada bi to bilalicna volja i postovanje, ljubav, ... mozda mu je spasio zivot nekada pa ga covek postuje.
5. Proslo je vise od sest meseci tako da je glupo da se bilo sta prica, a mene cudi kako nisi cuo.

Mozda bi bilo bolje da svoju energiju prebacis na projekat koji sam predlozio u onoj temi o abortusu. To bi vam bilo zanimljivo.
Sačuvana
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 26.10.2007. 14:50 »

1. Covek je strucnjak i tacka.
:srbenda:

2. Nije propagirao bilo kakve ideje sem sto je svoju knjigu posvetio Seselju.

3. Niko nije odgovoran sto je taj covek zaposljen jer nije ni znao sta ce on izdati.
Sačuvana
meda
Kvalitetan korisnik
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 27.10.2007. 09:57 »

Postovani direktore bolnice, na forumima koji se bave upoznavanjem i pomalo vlaznim dopisivanjem mozete sebi dopustiti razne slikovne komentare. Kako ovaj forum ima obrazovni karakter i samim tim aktivnu razmenu misljenja molim Vas da uputite malo jasniji komentar na moj post koji ste citirali. Hvala.
Sačuvana
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 27.10.2007. 12:56 »

Zanemariću ova politička prepucavanja jer me ona ne zanimaju. Ono što mene zanima su izjave mojih prijatelja iz srednje škole koji studiraju u Nišu, i to nemali broj baš na fakultetu o kojem se ovde razgovara, na Filozofskom. Mnogi od njih kažu da su zažalili što tu studiraju i kažu da je trebalo da odu. Žale se na pristup profesora, na neozbiljnost nastave i na same uslove za rad. Takođe i na dešavanja odnosno na nedešavanja u gradu, što i nije krivica samog Univerziteta, ali bi se i on mogao uključiti u projektovanja studentskog života u gradu.
   Kako vi gledate na studiranje u Nišu? Molio bih samo komentare bez uplitanja politike.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 8   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: