Jedna žena iz Niša koja je videla ove slike koje sam postavio zvala je srednju Muzičku školu da pita zašto ti natpisi stoje na fasadama, na šta je dobila odgovor da će nešto preduzeti povodom toga, ali i pitala na kom je to sajtu objavljeno (očigledno nije strašno ako je na našem). Danas sam prošao pored iste škole i video da je prefarbano samo ono "Pedere na kolac", ali ne u potpunosti, već je tek nekim sprejom prešarano ono "kolac", tako da je ostalo "Pedere na...". Kada narednom prilikom budem prošao tuda (žao mi je što se nisam ipak setio da i ono uslikam sada kada sam prolazio), uslikaću da prikažem šta su uradili od natpisa.
A sada nove slike. Neke od njih su kritika Niša, druga su samo prikazi za one koji ne znaju kako Niš izgleda (neutralna perspektiva).
Počinjemo sa ovim drugim, neutralnim, koje nemaju za cilj da kritikuju lokalnu vlast... bar ne značajno.

Tvrđava. Letnja pozornica.

Park u centru grada, ka tvrđavi.

Pogled sa Crvenog Pevca ka Bulevaru Nemanjića.

Pogled sa Crvenog Pevca ka Bulevaru Zorana Đinđića (zgradi TV5).

Ulica Hajduk-Veljkova.
Reka Nišava i oko nje.

Tvđava i pijaca oko nje.

Neizmeštena pruga u samom centru grada. Prema Čairskoj ulici i prema Ulici Vojvode Gojka.

Ka zgradi gradonačelnika (s boka, sa zapadne strane).

Ulica Voždova danas (12.2.2008)

Narodno pozorište u Nišu. Pogled iz Voždove.

Pijaca u centru Niša.
A sada slede slike koje prikazuju da u Nišu postoje ljudi koji propagiraju antisemitizam i neonacizam. Ovo je opet slikano samo u prolazu, a kompletan izveštaj dobićete za par dana kada obradim malo šire područje grada.

"Krv i čast" uz kukasti krst. Ugao Josifa Pančića i Hajduk Veljkove.

Zabranjena (mada samo u Vojvodini) klerofašistička organizacija "Obraz" na ulazu u zgradu Umetničke škole (Prvomajska ulica).

"Skinheads" (sa nazzi simbolom). Fasada Muzičke škole (Prvomajska ulica).

"Death to ZOG" (antisemitski simbol). Ulica Prvomajska.

"Obraz" i kukasti krst (takođe i već poznato "Smrt Ciganima"). Ugao Prvomajske i Generala Bože Jankovića.

"Pederi slomiću vam pičku", "Skins", četiri ocila i kukasti krst. Pored osnovne škole "Vožd Karađorđe" (centar grada).

Širi plan lokacije. Ugao ulica Prvomajske i Todora Milovanovića. Slikano prema srednjoj školi "Bora Stanković".
Komentar?