Stranice: [1] 2 3 4   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Reformisticka stranka  (Pročitano 4737 puta)
Layla
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« poslato: 25.01.2007. 10:09 »

U Nisu decentralizacija vise nije tabu a nije ni nepoznati pojam. Od afere sa dodelom nacionalnih TV frekvencija, aktivnoscu TV5 i onom hip-hop grupom ili reperima, ne znam sta su, ne zamerite mi, njihovim angazmanom u medijima i angazmanom Differentie vise na underground pozornici, stampanim medijima i internetu, Nis je nekako svestan problema ali nema volje da stvarno pocne sa reformom sistema. Nis i dalje nema stranku koja ce zastupati interese Nislija, vec jedino ekspoziture beogradskih.

Kragujevac ima vec dugo jednu lokalnu partiju sa regionalistickim konceptom sto ga svrstava u gradjanski razvijeniju sredinu od Nisa i regiona. Tamo gde ne postoji lokalna partija sa iskljucivo lokalnim interesima ne moze da se govori o lokalnoj politickoj sceni. Cak i Leskovac ima lokalnu partiju koju zanima samo lokal, a Nis ima nesto smesno kao sto je Reformisticka stranka (jedina stranka "poreklom" iz Nisa) koja podrzava predlog novog ustava.

Smatram da je Kragujevac bar 10 godina ispred Nisa u pogledu razumevanja gradjanskih vrednosti.

Kazes smesna ti je Reformisticka stranka, a ne vidis da si ti sam smesan. Nije ti kriva ni Reformisticka stranka sto vi sami ne umete da osnujete nista i pored toga sto ste vi 'ispred' Nisa. I za tvoju informaciju Reformisticka stranka je stranka sa dosta kvalitetnih i mladih ljudi, punih energije i spremnih da urade nesto, kojima je glavni cilj da urade nesto najpre za svoj grad,a ne samo da se zale kao ti i tebi slicni.
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 26.01.2007. 09:34 »

Izvinjavam se unapred za offtopic! Molim urednike da podele temu posto budem odgovorio.

I za tvoju informaciju Reformisticka stranka je stranka sa dosta kvalitetnih i mladih ljudi, punih energije i spremnih da urade nesto, kojima je glavni cilj da urade nesto najpre za svoj grad,a ne samo da se zale kao ti i tebi slicni.

Reformisticka stranka ako zeli da stvarno bude Niska stranka treba da se ugleda na Ligu za Sumadiju a ne da se kroz predizbornu kampanju bori za glasove na isti nacin kojim su i radikali izasli. Nista Reformisticku stranku ne izdvaja iz mase drugih vec dugo postojecih partija na politickoj sceni Srbije osim toga sto joj centar nije u Beogradu. Programom i delovanjem od pocetka njenog postojanja pokazuje jedino neupucenost u to sta su vodeci gradski problemi i problemi Srbije sto je najvaznije, zatim to nuzno implicira da ona nema kvalitetan kadar, i trece, posto je podrzala narodnjacki ustav - pokazuje se da je populisticka.

To su sve konkretne zamerke.
« Poslednja izmena: 26.01.2007. 09:36 kvisling » Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 26.01.2007. 18:13 »

I ja bih voleo da čujem odgovore na ta pitanja: Šta su do sada radili, i u kom smislu im je Niš u planu (ukoliko tvrde da im je u planu). Ali, kao što mnogi već govore, nedostatak kvalitetnog kadra čini da ta stranka ne može dalje od onog što već sada o njoj znamo, a to je puko postojanje.
Sačuvana

Altruisticki idealista
Gost
« Odgovor #3 poslato: 26.01.2007. 22:47 »

Draga Lejla,
1. i ``u realnosti`` (mada je i ovo realnost, ne?) sve ovo mogu da kažem, i kažem! Mogu i dragom Aci sve to u lice da kažem! Organizuj nam neki sastanak!  Cheesy
2. ‚‚Dosije Otpor``? ``Dokumentarni roman``?! Ma, da, baš je svestran, pa još pismen... Možda je ‚‚jedan od osnivača Otpora u Nišu``, nije Osnivač!
3. Nije hteo da nas bombarduje spotovima, pa je stavio parice u džep? Ne optužujem pitam!
4. Očigledno nisi čitala ni stari ni novi Ustav, tako da...
5. A što da osnujemo stranke kad već postoje dobre stranke?
    Izvini što smo kritikovali tvog druga Tita! Maršal je najbolji! A i malo se plašim - nemoj da mi tih 1000 birača dođe...  Zelenko
Sačuvana
Layla
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 31.01.2007. 09:13 »

Draga Lejla,
1. i ``u realnosti`` (mada je i ovo realnost, ne?) sve ovo mogu da kažem, i kažem! Mogu i dragom Aci sve to u lice da kažem! Organizuj nam neki sastanak!  Cheesy
2. ‚‚Dosije Otpor``? ``Dokumentarni roman``?! Ma, da, baš je svestran, pa još pismen... Možda je ‚‚jedan od osnivača Otpora u Nišu``, nije Osnivač!
3. Nije hteo da nas bombarduje spotovima, pa je stavio parice u džep? Ne optužujem pitam!
4. Očigledno nisi čitala ni stari ni novi Ustav, tako da...
5. A što da osnujemo stranke kad već postoje dobre stranke?
    Izvini što smo kritikovali tvog druga Tita! Maršal je najbolji! A i malo se plašim - nemoj da mi tih 1000 birača dođe...  Zelenko
Ako zelis da razgovaras sa njim, lako mozes da nadjes broj telefona Reformisticke stranke, pa zakazes... ja nisam u stranci, pa ti za to ne mogu pomoci. Aleksandra poznajem iz Otpora i TVRDIM da je on jedan od osnivaca Otpora u celoj Srbiji. I jeste on jako svestran, samo ko ga ne poznaje moze reci suprotno. Nije autor samo romana ‚‚Dosije Otpor``, vec je napisao dosta pesama, prica, neke su bile nagradjivane, neke objavljivane u novinama...
Druga stvar, on mozda i jeste hteo da nas bombarduje spotovima i bolje upozna javnost sa Reformistickom strankom, ali da li mislis da je ta suma novca dovoljna za jedan duzi spot na RTS-u, B92 i ostalim televizijama???  A s druge strane, njihova stranka nema, kao one-velike, druge prihode novca(i to mnogo velikog), sa ko zna kojih srtrana...
By the way, sve je to vase misljenje i svako ima pravo na svoje. Moje je drugacije.
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 31.01.2007. 13:35 »

Layla, možemo li da čujemo od tebe šta su to Reformisti uradili do sada pa ih toliko hvališ? Mislim, ja nisam primetio da su nešto uradili, pogotovo ne za Niš. Ali, s obzirom na tvoje oduševljenje njima, mora biti da sam nešto bitno propustio.

Izvoli. Imaš reč.
Sačuvana

Altruisticki idealista
Gost
« Odgovor #6 poslato: 01.02.2007. 18:29 »

By the way, sve je to vase misljenje i svako ima pravo na svoje. Moje je drugacije.

U potpunosti se slažem, draga Lajla!
Svako od nas se bori za svoje ideje, a one, naravno, moraju bar u nečemu da budu različite!
Što reko čika Mao Ce Tung - ``Nek cveta 1000 cvetova!``  Namigivanje
« Poslednja izmena: 02.11.2007. 05:10 Plodni bizon » Sačuvana
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 01.04.2007. 22:17 »

Leyla se ucutala.  Zvrko  Jel Reformisticka stranka stvarno jedina domaca ovde? Mora da ima jos neke samo sto nismo culi za njih. Nemoguce da ovoliki grad nema maltene nijednu stranku, ako ne racunamo ovu iz koje Leyla dolazi.
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 30.04.2007. 21:57 »

Kakva reformistička stranka... Sramota su grada. Nemaju ni web stranicu. Nijednu akciju korisnu za grad nisu sproveli. Baš ništa nisu uradili, a nazivaju sebe strankom.

I za tvoju informaciju Reformisticka stranka je stranka sa dosta kvalitetnih i mladih ljudi, punih energije i spremnih da urade nesto...

Uf... sve mladi, energični ljudi, a nigde akcije. Da ova Lejla nije došla da nam kaže da su tamo energični mladi ljudi, ja bih pomislio da je to stranka penzionera. No, evo, i penzionerska je aktivnija od ovih "energičnih mladih ljudi".

Ali zašto odjednom pišem ovde? Zašto dižem ovu temu pošto je Lejla već odbranila obraz Reformističke stranke? Pa, zato što sam i ovde uspeo da pročitam kako je njihov vođ bio jedan od glavnih u Nišu tokom otporaških protesta. Kad sve sabereš, vidiš da su te proteste predvodili likovi kao što su onaj iz Pressinga što je pisao da Vojvodina preti otcepljenjem i kako je Čanak separatista (?!), ovaj iz Reformističke, Živković iz DS-a (danas predsednik NVO Milenijum i direktor preduzeća za pakovanje nekog vina), Bane Banana... Zašto se čuditi što je Niš tu gde je danas.
« Poslednja izmena: 30.04.2007. 22:00 Domaći izdajnik » Sačuvana

beyondmediominds
Teatralni mislilac

Duh bunta: +4/-3
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #9 poslato: 02.11.2007. 00:39 »

Reformisticka stranka je potpuno promenila kurs i to zahvaljujuci boljoj organizaciji i kordinaciji mladih ljudi koji rade "nesto".U poslednjih par meseci dosta akcija je sprovedeno u interesu grada i gradjana i sve vise ljudi se zalaze za ideju decentralizacije .Ideja je postala bliza ljudima i oni zele da i sami ucestvuju, sto je slozicete se dobro.Mislim, da bi svi pravi borci za decentralizaciju i regionalizaciju trebalo da ucestvuju u zajednickoj ideji,a ne da pljuvaju jedni po drugima, jer se time ne diferenciraju od aktuelnih vladajucih partija.
" Stetni po pojedinca i po drustvo, opasni mogu biti ljudi, koji zbog svoje ogranicenosti, neograniceno veruju u ispravnost svakog svog suda i zakljucka"
I.Andric
p.s. ljudi se menjaju.mislite o tome!
pozz
Sačuvana

Jao nama koji smo izasli van sebe i mrznemo se napolju.
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 02.11.2007. 00:59 »

Pre svega, drago mi je da se neko, nadam se daleko ozbiljniji od Lejle, uključio da ovde nešto kaže o Reformističkoj stranci. Naravno, niko ovde ne želi nikakvu propast partiji koja će aktivno uzeti učešće na ovom mediju i objasniti za šta se zalaže, pa ako joj i ne ide od ruke, zbog čega stvari baš tako (loše) stoje. Međutim, jasno je da je Ref. stranka morala ranije da se angažuje na planu prikaza svog programa i njegove specifičnosti u odnosu na već postojeće stranačke strukture.

Ono što mene trenutno zanima, a sa razlogom da bih možda uključio Reformističku stranku u inicijative i ono što Diferencija sprovodi, jeste odgovor na pitanje: Koja su osnovna načela Reformističke stranke, te šta bi jedan njen predstavnik mogao da kaže o vodećim tačkama programa te partije.

Zanima me i to koliko je Reformistička stranka uložila do sada, pre svega u finansijskom smislu, koje akcije je do sada sprovodila i kako vidi njihove efekte.
Sačuvana

beyondmediominds
Teatralni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 02.11.2007. 02:12 »

Koliko ja znam,a dobro sam obavestena, imaju program i statut i ozbiljno su krenuli da rade.Mogu da se dodatno informisem o programu i akcijama(znam da je jedna od njih bila uperena protiv RTS pretplate a druga protiv poskupljenja grejanja) pa da iznesem to ovde i da razmotrimo.Meni se licno dopada da bar neko nesto radi za nas,a mogli bi i mi svi da damo svoj doprinos,zar ne?!
do skorog kuckanja
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 02.11.2007. 05:15 »

Za gdjicu Reformistkinju... Sta bi mogla da navedes kao razlog da bi jedan politicki svestan gradjanin Nisa dao glas Reformistima, a ne recimo DS-u ili LDP-u? Eto malog zadatka, izvrsiti komparaciju izmedju stranaka slicnog programa.

Mislim, da bi svi pravi borci za decentralizaciju i regionalizaciju trebalo da ucestvuju u zajednickoj ideji,a ne da pljuvaju jedni po drugima, jer se time ne diferenciraju od aktuelnih vladajucih partija.

Na koga mislis kad kazes da se u Nisu neko bori za decentralizaciju i regionalizaciju, ali ozbiljno da se bori? Ja ne vidim takve, pa cak ni Diferenciju [posto nema para].
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 02.11.2007. 11:19 »

Zanima me i to koliko je Reformistička stranka uložila do sada, pre svega u finansijskom smislu, koje akcije je do sada sprovodila i kako vidi njihove efekte.

malim strankama uvek bih preporuchio osnivanje internet foruma i dizajniranje solidnog ili josh bolje - odlichnog sajta, jer web marketing je danas mozhe neverovatno povoljno da utiche na gradjane. posebno bi za reformistichku stranku bilo dobro to shto nish nema ozbiljan forum, ako zaobidjemo ovaj nash i kazhemo da nije lokalan, i da bi tako mogli da privuku ogroman broj nishlija.
uslov za uspeh je, naravno, da se angazhuje bar pet do deset ljudi koji ce non-stop da pishu po forumu kvalitetne ili barem donekle znachajne poruke. za to bi recimo primali odredjenu naknadu, recimo 3000 dinara mesechno, uz obavezu da se napishe bar 300 poruka mesechno po osobi, shto znachi 10 dnevno.
poshto reformista nema na televiziji, radiju i tako dalje, mislim da bi im ovo bio pravi potez.
Sačuvana
beyondmediominds
Teatralni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 03.11.2007. 03:08 »

Radi se na tome!
Neverovatno koliko misli razlicitih ljudi idu u istom smeru  osmeh
Nema ih, jer kako rekoh vec negde na forumu, nijednog urednika to ne zanima (decentralizacija na nivou medija),a ne zato sto nista ne rade.Gdjica Reformistkinja ce to da promeni uz vasu pomoc nadam se? Ako ste za neki konkretan dogovor naci cemo nacina da to sprovedemo u delo.Predlazem face to face.
Sto se ostalih kvazistranaka tice mogu samo da kazem da oni koji zive van svojih reci zive van svog smisla i ustrojstva.U Nisu im mesto nije, bar ne na onom koje im omogucava da o necemu odlucuju za ovaj grad.

Layla i Altruisticki idealista nam se ucutali  :zaboga:
« Poslednja izmena: 03.11.2007. 03:12 Admini... » Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 4   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: