Differentia diskusije
17.05.2008. 07:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 3 [4]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Politicki vampiri u Nisu  (Pročitano 5910 puta)
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #45 poslato: 03.04.2008. 16:18 »

Zašto se Diferencija nije kandidovala kao grupa građana na lokalne izbore? Da li je bilo šanse da se osvoje neki glasovi?
Sačuvana
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #46 poslato: 03.04.2008. 16:38 »

Ne bi imalo nekog smisla jer, kako možeš da primetiš, građani Niša nas ne podržavaju ni ovde na mreži, a kamo li kad nas ne bi poznavali - na ulici i na biračkim mestima. Ostaje da i dalje prosvećujemo masu, pa možda za četiri godine (u stvari skoro obavezno) izađemo na izbore. Ako ostanemo usamljeni kao organizacija, onda samo na lokalne, a ako nas neko prisvoji, udostoji društva, možda kao koalicija na parlamentarne. (smajli koji razmišlja)
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
provincijalac
Urednik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +33/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: 04.04.2008. 14:38 »

ja se slazhem sa brankom, bolje da se izashlo pa da se barem izreklamira organizacija i forum. ovako nishta ne dobijamo kad cutimo i nigde nas nema.
do kad moze da se prijavi ucesce na lokalne izbore??
Sačuvana
avant-garde
Teatralni mislilac

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: 05.05.2008. 04:26 »

smiljko je otišao na odmor i neće da se vrati pre nego se izbori završe. znači da je on odsvirao svoje i verovatno treba da bude proglašen za ubedljivo najgoreg gradonačelnika niša. ne znam kako se niko nije setio da krene u tu kampanju.... mogle su neke nevladine org?
pošto sada mandati ne pripadaju građanima na izborima na lokalu glasamo za partije a onda su građani i slabije motivisani jer oni te ljude nisu nikad do sada pred same izbore ni videli. a gradonačelnik i predsednici opština biraju se isto u partijama umesto da građani sami biraju. naša je demokratija izvitoperena, da ne liči na onu pravu.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +51/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 05.05.2008. 08:25 »

Nije Smiljko toliko opasan kao neki.

<a href="http://www.youtube.com/v/bwc7Dnz8EcQ&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/bwc7Dnz8EcQ&rel=1</a>

dr Milan Petrovic, profesor Pravnog fakulteta u Nisu i predsednik nevladine organizacije Srpska nacionalna svest:
- Ja vas uveravam da ce ogromna vecina politicki mislecih intelektualaca Nisa glasati za ekselenciju Nikolica. Isto tako verujem da ce inteligencija juga i istoka Srbije takodje listom glasati za ekselenciju Nikolica. (17. januar 2008)

Ako tako misli inteligencija, gde je onaj obican puk? U Nacionalnom stroju?
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
Slobodni mislilac

Duh bunta: +21/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: 05.05.2008. 08:43 »

dr Milan Petrovic, profesor Pravnog fakulteta u Nisu i predsednik nevladine organizacije Srpska nacionalna svest:
- Ja vas uveravam da ce ogromna vecina politicki mislecih intelektualaca Nisa glasati za ekselenciju Nikolica. Isto tako verujem da ce inteligencija juga i istoka Srbije takodje listom glasati za ekselenciju Nikolica. (17. januar 2008)

Ako tako misli inteligencija, gde je onaj obican puk? U Nacionalnom stroju?

To sto je neko profesor ne daje mu nimalo oreol uzvisenog uma i sve popijene pameti, no problem je u tome sto je u poziciji onoga koji je duzan da druge poduci necem izvan proseka, necem naprednom i ispravnom. Ukoliko ovaj iskreno misli ono sto govori to je onda dokaz kakva je intelektualna elita koja barata mladim mozgovima (usput, da li se iko od studenata susretao sa proklamovanjem nekih politickih ideja i licnih stavova na predavanjima a da to ni u kakvom kontekstu nije moglo da ima veze sa predmetom?)...naravno, ne mislim nista drugacije ni o onima kojima sam naklonjenija pa otuda nista od moje politicke ostrascenosti. Ukoliko ovaj ima neke koristi od ovoga sto prica onda bi ga trebalo "razumeti" ali obzirom i da se fizicki trosi i angazuje na paradama zvanim promocija politickih programa onda nece biti nista cudno ako sutradan osvane u jednoj od skupstinskih stolica a to je bogami velika stvar u ovoj ludari gde smo.
Sačuvana
avant-garde
Teatralni mislilac

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: 07.05.2008. 15:38 »

ovaj je loš ali je smiljko bio gradonačelnik, njegova odgovornost je mnogo veća. zaposlio pola svoje familije i drugara da primaju platu preko 100 hiljada dinara. mnogo je veći vampir nego ovaj profesor.
Sačuvana
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +3/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 08.05.2008. 13:07 »

Dal niste chuli za Volju Naroda ??? Onaj njihov je takav komichar , da bih ja njemu da dam glas . Zamislite choveka koji kazhe da je decentralizacija glupost i da bi on ukinuo sve opshtine po Srbiji jer su one bunari u koje bespotrebno gubimo pare , i da u ovom chasu , odsudnom za opstanak naroda ne smemo da se delimo ni po opshtinama a kamo li da se cepamo  smejanje

Ljudi ja tju za njega da glasam , bolji je od Velje i Karitja zajedno!!
Taj chovek se zove Dragan Stevanovitj , otcepio se od Smiljka Kostitja dok je ovaj bio glavni u Novoj Srbiji. Kao pojava je smeshan i nekako potaman za nash grad i gradjane , bitjemo svetska atrakcija , josh samo fali da na sledetjim izborima izaberemo koalu za gradonachelnika  nesiguran
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
Slobodni mislilac

Duh bunta: +21/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: 08.05.2008. 14:50 »

Sve mi se nesto cini da su kriterijumi prijema u onu ustanovu kraj Nisa (za one koji ne znaju - psihijatrijska bolnica zatvorenog tipa) poprilicno slabi i da bi se to jako brzo napunilo kada bi se u obzir uzeli svi oni koji su se po lokalu nameracili na neku od funkcija u gradu. Mozda je Smiljko zarazan? A moze biti i da je epidemija zahvatila celu gradsku upravu te se sada onako podmuklo ta bolestina siri medju gradjanima a da oni i ne znaju?? nedoumica ...moze biti i da je obrnuto...ko zna ko je nosilac virusa (mislim da nam je izolacija radi posmatranja i lecenja pod hitno neophodna).
Sačuvana
provincijalac
Urednik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +33/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 08.05.2008. 23:50 »

kad pominjesh volju naroda i decentralizaciju, stevanovic je stvarno karikatura od choveka ali slushao sam njegov placeni termini na Nishkoj televiziji i mnogo je vikao protiv beograda. chak se zalagao za nameshtanje tendera za projekte nacionalnog investicionog plana, kako bi nishke firme dobile posao a ne beogradske.
nisam nikad chuo ni shta je to prichao protiv opshtina i decentralizacije ali mislim da je preterano da kazhesh da se ne zalazhe za decentralizaciju. chovek prosto ne zna shta je to, ali ima dobre namere.
Sačuvana
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #55 poslato: 15.05.2008. 02:03 »

Ono sa Petrovićem je katastrofa. Nemam komentar. Užas. Vređanje ono malo inteligencije Niša koja je ovde ostala.

A što se tiče političke situacije u Nišu... Nakon ovih izbora izgleda da će novi gradonačelnik Niša biti niko drugi do - Mile ILIĆ. Dakle, čovek koji je devedesetih doživeo da mu lutku sahranjuju studenti, kao čoveka koji je pokrao izbore. Ne znam šta da mislim... U stvari, ja i ne znam šta bi to Niš mogao dobro da izabere (mislim da ni demokratska opcija ne daje ništa bolje), pa tako me i ne brine što je figura zvana Mile Ilić ponovo šef Niša, ali me plaši što građani dozvoljavaju da se njegova partija vrati u Niš.
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
Stranice: 1 2 3 [4]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!