Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Pisci u Nisu  (Pročitano 1746 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #15 poslato: 11.07.2008. 21:44 »

Bojim se da je takav osecaj neminovan pri poseti bilo kojoj lokalnoj biblioteci na zapadu a ne samo knjizari. Mnogo zanimljivije je da se ljudi tamo ne libe citanja na javnom mestu (autobusu, parku, metrou...gde god), ne izgledaju kao svetsko cudo sa knjigom u ruci. Uzgred, knjige su bezobrazno jeftine tako da uistinu ne shvatamo u kakvom kulturoloskom i obrazovnom getou zivimo. I jos nesto...mozda je Bg rupa sto se izdavastva tice ali sve ostalo je .....

U busu u Nisu... poznajuci kakve su guzve i koliko traju voznje (kratke linije) to je fizicki nemoguce. Takodje, u konkurenciji sa osmatranjem sagradjana, citanje u busu deluje... pa dosadno.

Interesantno, donesoh onomad u jedan kafic u Kazandzijsko Sokace knjigu moje prijateljice, da procitam knjigu uz miris dima cigarete i smrad kafe, svi pa i one najgrdje cepanke su me... pohvalili (polubucno da sam mogao cuti).

Cenim da je ljudima lepo to da vide a ne usudjuju se da sami to urade. Pitajte ih zasto... nece znati odgovor.

Malo motivacije... i da vidis promene.
Recimo besplatan caj (iz gradskih sredstva, cena sitnica) svima koji dodju u parkove i sednu da citaju knjige... negde tokom septembra ili oktobra.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 11.07.2008. 21:49 »

Nema Idijot iljadu strana nego Kuramaznovi!
Sačuvana

peMzije mladima!
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +88/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 11.07.2008. 21:54 »

Ova knjiga je imala hiljadu strana g.gazivoda!!!
to je bila neka produzhena verzija koju samo ja imam...
inache, stvarno je imala hiljadu strana, bila je manja u duzhini i shirini stranica i verovatno su bila krupna slova, ali ta knjiga je izgledala kao jedna ogromna kocka i jedva sam je drzhala u rukama
Sačuvana

Mrzim svoj mobilni telefon.
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 11.07.2008. 21:58 »

Onda je to zaista veliki idiot!
Sačuvana

peMzije mladima!
Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +16/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 16.07.2008. 11:44 »

Razlika između Beograda i Niša po ovom pitanju je ogromna, nemerljiva, ali to ne znači da su u Beogradu mnogo bolji uslovi za rad. Često su u ratnim vremenima nastajala velika književna dela, upravo inspirisana razaranjima, strahotama, glađu, i drugim nesrećama. Čoveku često kad ništa ne ostane drugo, ostaje jedino hartija i olovka da na njoj nešto od svoje nesreće zapiše.
Sačuvana
prvoskociparecihop
Nazionalist
*

Duh bunta: +20/-65
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 16.07.2008. 13:07 »

Jel to izbio neki rat u niskom regionu, da nisu arbanasi upali sa kosova. Nisam nista cuo na vestima.
Sačuvana

"Latini su stare varalice, u njih covek nema uzdanice."
Leposava
Nazzi na "uslovnoj"
*

Duh bunta: +1/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 16.07.2008. 15:05 »

zašto na ovoj lepoj temi nema nekih konkretnih pisanija?

Evo mog predloga za čitanje

IVANKA KOSANIĆ - MOJA DRAGA JELENA
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 21.07.2008. 14:16 »

Jos jedna lepa knjiga izdata preko Gradine - Poricanje nestajanja od Radmila Pejica.
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: