Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 18   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Nis i Nislije - iz mog ugla  (Pročitano 17824 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
WolfTrax
Gradjanin
*

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #135 poslato: 17.12.2007. 12:36 »

ova prva slika je zezanje ali ova druga je jeziva, jel to zaista nis?
Sačuvana

Bad day at the river is far better than the good day at the work....

Chris Craft Power Boats est. 1874
Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #136 poslato: 17.12.2007. 13:15 »

Ovo prvo mu je predgradje, a drugo urbana sredina?  nesiguran
Sačuvana
direktor bolnice
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #137 poslato: 17.12.2007. 15:36 »

Ubija nas shto smo mnogo loshi ljudi.
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #138 poslato: 17.12.2007. 18:24 »

ova prva slika je zezanje ali ova druga je jeziva, jel to zaista nis?

To su slike sa Kosova. Ali veruj mi da Nis ima i groznije ulice i slike od ove koju si video sa kravama i kontejnerima. To nije nista.

Ovo prvo mu je predgradje, a drugo urbana sredina?

E, bas to.

A ja kad sam govorio da su glupi ljudi nesposobni da budu dobri, svi me gledaju sa cudjenjem.
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #139 poslato: 18.12.2007. 17:09 »

ovo mi se svidja i skroz je tachno. uopshte ne vazhi vishe da su nishlije gostoljubivi i dobri ljudi. u stvari, mozhda smo i gostoljubivi, ali pogledajte malo kakve nishlije rade na shalterima i u prodavnicama, buticima.... da li ce lepse da vas dochekaju u beogradu i novom sadu ili u nishu? mozhesh li od nishlije da ochekujesh ljubazan i uljudan osmeh i lepe rechi od prodavca ili neposhtovanje?
velika je predrasuda da su nishlije dobri ljudi. to vazhi i za ljude sa sela, onako prostachki dobri. ali ni to vishe nismo. sada je u nishlije ushla neka zavist, niko ne voli da drugi ima vishe od njega, malo ljudi je lepo vaspitano, sve to vodi u krajnje ruzhnu sliku grada.
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #140 poslato: 21.12.2007. 22:24 »

velika je predrasuda da su nishlije dobri ljudi. to vazhi i za ljude sa sela, onako prostachki dobri. ali ni to vishe nismo. sada je u nishlije ushla neka zavist, niko ne voli da drugi ima vishe od njega, malo ljudi je lepo vaspitano, sve to vodi u krajnje ruzhnu sliku grada.

Kad bi bilo samo lose vaspitanje lako bismo mi to resili. Mislim, ne bas lako, ali lakse. U stvari problem je mnogo dublji, a da bi bolje shvatio o cemu ti pricam pogledaj serbiancafe i podforum Nis. Da vidis kako se Nislije, ovi u izgnanstvu ali i ovi odavde, u stvari utrkuju ko ce da bude gori u izrazavanju, i svako od njih se boji da slucajno ne ukalja tu nisku tradicionalnu kulturu. Ili "kulturu", mada je istina i nekultura deo kulture. Ne kao njen nedostatak nego kao modifikacija i devijacija.
Sačuvana
direktor bolnice
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #141 poslato: 22.12.2007. 12:04 »

ovo mi se svidja i skroz je tachno. uopshte ne vazhi vishe da su nishlije gostoljubivi i dobri ljudi.

-BEZOBRAZNI (prema sebi i prema drugima)
-POKVARENI (prema sebi i blizhnjima)
-LAZNO SKROMNI
-GLUPI (prema sebi i prema drugima)
-ZLI (prema drugima)
-SIROMASHNI (ali se razbacujemo kad imamo pred kim)
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #142 poslato: 24.12.2007. 13:34 »

Banke i prosjaci
Realnost Nisa... na svakom koraku banke i prosjaci.

Sačuvana
direktor bolnice
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #143 poslato: 26.12.2007. 12:28 »

Kad se malo osvrnem oko sebe , ma u kom delu grada se nalazio , vidim samo sivilo , prazne ulice, smushena lica i apatiju. Svestan sam chinjenice da ljudi u ovom gradu duboko u sebi odgajaju nezadovoljstvo trenutnim stanjem , i onda tako nadrkani sedaju pred TV prijemnike i hrane svoj gnev informacijama o dogadjajima u glavnom gradu sa drugog dnevnika javnog servisa Srbije. Shto je najgore , nemaju gde ni da suzbiju to nezadovoljstvo , osim ako se ne bi bavili kriminalom ili se drogirali. A gnev i nezadovoljstvo rastu.....
Sačuvana
Durlanac
Gradjanin
*

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #144 poslato: 07.01.2008. 11:53 »

:ljut2: A ko je kriv za to sto zivimo u septickoj jami Srbije? Svi smo za to zasluzni. Bilo cinjenjem bilo okretanjem glave na drugu stranu. Nisam rodjen u ovom gradu ali ga ne bih menjao za drugi. Voleo bih da verujem da ce jednog dana oziveti, a mislim da smo svi svesni  da od toga nece biti nista ako samo kukamo po forumima, buuhaaa, smrc kako nam je grad ruzan, ljudi namcori i barabe. Daj ljudi, onog trenutka kada pocnemo da postujemo sebe i svoj grad, ucinice to i drugi.
Sačuvana
avant-garde
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: 17.01.2008. 23:51 »

ne vredi da se kuka ali treba da se opominje i spominje svako ko uradi nesto lose ili ne radi nista. da nemamo forume i ostala mesta na kojima mozemo slobodno da kazemo sta mislimo, svi bi mogli u novinama i na televiziji da gledaju kako je u ovom delu srbije odlicno, kako nema lose ni za koga, pa jos kad se pogledaju lepe slicice grada imamo da se jos i ponosimo nasim gradom. ne vredi kad se samo prica ali je prica polaziste za sve ostalo. nadam se da to ostalo nije i dalje samo prica.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #146 poslato: 18.01.2008. 15:44 »

Drago mi je što vas nekoliko ljudi na ovom forumu koji ste iz Niša ipak vidite kako stvari stoje. Kad to kažem mislim na percepciju Niša kao propalog grada. Inače u svom okruženju srećem ljude koji su sasvim zadovoljni onim što Niš jeste, i sasvim im je svejedno ko će doći na vlast, kako u republici, tako i u gradu. Njih to ne dotiče, kao da imaju sve što im je potrebno. Jezivo. Pomalo mi čak i morbidno izgleda ovako iz moje perspektive.

No, vi, vi koji ovde govorite, koji ovde imate šta da kažete, možete da govorite i glasnije, možete da budite one koji spavaju, možete da im objasnite da mogu da imaju mnogo više, da budu mnogo značajniji, da budu vredniji ljudi, u vrednijem gradu.

Na putu te kritike stoji i uloga kritičara koju moramo da preuzmemo. Nije laka, nije lepa; većina će nas mrzeti jer misle da time što udaramo po gradu, što ga kritikujemo i vređamo, što ukazujemo na njegove nedostatke, misle da grizemo na njih, građane koji ispaštaju zbog takvog grada i takve države. Ne shvataju ništa, niti je ko hteo da im otvori pamet i učini ih svesnijim bićima. Jer da jeste, oni bi se pobunili. Tražili bi više. Znali bi za više.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +17/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #147 poslato: 19.01.2008. 22:32 »

Niš je samo jedno malo bolje osvetljeno selo, reče jednom Zvonko Karanović, pisac koji je silom prilika morao da veći deo svog života provede u Nišu, ali se nedavno preselio u Beograd. Isti autor je u nekom interjuu kazao da je to tek spavaonica, usputna stanica, čekaonica za ambiciozne i tako propale ljude.
   Voleo bih da nije u pravu, ali sve mi govori da su njegove reči samo retko izgovorena istina o većini gradova u Srbiji koji umiru.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #148 poslato: 25.01.2008. 03:11 »

Da, to kaže Zvonko Karanović, i ja se sa tim slažem. A, što je i interesantnije, sa njim se slaže i drugi niški pisac, koga sam nedavno sasvim slučajno sreo i upoznao ovde u Nišu - Zoran Ćirić, poznatiji kao Magični Ćira, dobitnik NINove nagrade za roman Hobo pre nekoliko godina.

A to je stvarno doživljaj... videti jednog intelektualca ili umetnika kako se užasava ovim gradom, baš otud što u njemu mora da živi (on još uvek živi u Nišu i izgleda da će tu morati da ostane). Tako i ovaj pomenuti pisac kaže da... citiram: "U Nišu... ha... u Nišu nema ničega, ovo je rupa... kakve knjižare, kakvi događaji. Ovo je ko zna otkad sasvim mrtvo. Više se ni ne sećam kad je ovde bilo dobro."

Ali zato sa druge strane nas primitivci uveravaju kako je u stvari Niš još uvek dobar... te kako je "drugi grad po veličini u Srbiji" (otud što ne znaju niti osnovne geografske podatke o zemlji u kojoj žive), ako ne prema standardu ili nečem drugom, onda po broju stanovnika. I pored toga što Niš danas nema niti ozbiljniju biblioteku, pozorište, koncertnu ili sportsku halu, sajam ili bilo kakvu infrastrukturu... pa tako i ne može da bude domaćin bilo kakvog kvalitetnijeg događaja, mnoge Nišlije uveravaju najpre sebe, a onda i svoj okoliš kako je ipak ovo carski grad, i kako bi trebalo da budemo ponosni što smo Nišlije.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
avant-garde
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #149 poslato: 25.01.2008. 23:49 »

mora da se osposobi privreda grada, nema boljeg zivota za Nislije dok njim Smiljko upravlja i dok nijedna firma u gradu ne radi.....
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 18   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: