reformisticarka
Sumnjiv tip
Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 07.09.2007. 00:46 » |
|
Niš nazalost nema dobar dnevni list. Postojeće, Narodne i Naše novine su jako loše. Činjenice da i vesti iz samog grada skidaju sa satova novinskih agencija, nedostatak analitičnog i istrađivačkog novinarstva, snishodljiv i poslušnički odnos prema lokalnim političkim moćnicima, doveli su medijsku stvarnost Niša u potpuni mrak.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 07.09.2007. 02:01 » |
|
Ne zove se to medijski mrak nego medijska impotencija. Mi u Nisu nemamo medije. Ako se informacija pozajmljuje ili preuzima od novinske agencije, to nije strasno, i to ne cini medijsku situaciju grada potpuno nemocnom, jer neke informacije je pozeljno preuzeti od agencija. Veliki mediji, ili makar oni koji su vredni postovanja, tu informaciju dorade, pa od toga naprave nekakvu autenticnu vest, ili kako se to narodnjacki kaze - pricu. E, to je u stvari i posao novinara koji ne pripada onom istrazivackom novinarstvu koje zahteva i vise para i vise posla, a boga mi i vise pameti nego sto je imaju novinari Narodnih i Nasih, a da ne spominjem tek ovaj noviji kadar koji ce doci sa Filozofskog i grupe za zurnalistiku.
Te cinjenice me vode u situaciju da konstatujem da Nis ne poseduje sopstveni medij, i da je to jedan od razloga njegove sve ociglednije politicke nemoci i nesvesti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 07.09.2007. 13:23 » |
|
niske narodne novine onlajn - poslednja vest 12. jun ove godine.  shta retji? ispravka - 11. juna ove godinje je poslednji put azurirana stranica. inace moze da konkurise za najamaterskiji i najruzniji srpski sajt na web prostoru. Niš nazalost nema dobar dnevni list. ako cemo o tom problemu, budimo objektivni i recimo da nis i nema kvalitetne novinare. to je cinjenica. pogledajte kakvi ljudi iz nisa pisu za blic, vecernje, politiku, da ne pominjem glas javnosti i agenciju sina za koju moze svako da posalje vest ako zadovoljava kriterijum uzbudljivosti. a da ne spominjem tek ovaj noviji kadar koji ce doci sa Filozofskog i grupe za zurnalistiku. filozofski i fakultet politickih nauka u beogradu su dve najsvetlije tacke sto se tice velikih i potrebnih inicijativa u tom gradu, a kod nas su to mesta gde od omladine stvaraju velike srbende i cirilizuju, tako da umesto da studente poducavaju da budu dobri analiticki novinari, ispada da ih uce da postanu dopisnici srpskih dveri i njihovog casopisa 'kontranapad'...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 07.09.2007. 19:16 » |
|
Narodne novine predstavljaju jedan tipičan provincijski dnevni list koji, kako reče Reformističarka, jedino kopiraju informacije sa drugih izvora (a nije loše dodati da to rade tako da kasne i po dan ili dva za beogradskim dnevnim listovima) i koji ne poseduju sektor za istraživačko novinarstvo. To znači da oni postoje ali kao da ne postoje, i opet iz dva razloga: jedan je taj što su ljudi prestali da ih čitaju, pošto su shvatili da njihove vesti kasne za vestima koje mogu čuti sa beogradskih medija, a drugi je taj što su im novinari nekreativni, neprofesionalni i politički zavisni. Treća bitna stvar, ali ne tako ozbiljna kao ove dve, jeste katastrofalna ideja o medijima koja fundira ne samo Narodne i Naše, nego i ostale gradske medije, bez izuzetka.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva." Dr Zoran Đinđić
|
|
|
|
Johnny_kG
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 09.09.2007. 00:01 » |
|
ne mogu nigde da nadjem taj sajt... bash me intereuje! Moze li mi neko dati link za Narodne novine???
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 09.09.2007. 00:48 » |
|
ne mogu nigde da nadjem taj sajt... bash me intereuje! Moze li mi neko dati link za Narodne novine??? gledaj i smej se umovima koji to vode: narodne.mediaonweb.org ili www.narodne.com
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 09.09.2007. 17:23 » |
|
Bruka! Bolje da ugase taj sajt nego sto je onakav. Pa zar je toliko tesko da plate nekog ko zna da pravi sajtove, makar neki blog, pa da objavljuju par tekstova dnevno... Ima da im napisem pismo ako hoce da im odradim nesto u par poteza i da mi plate, posto imaju nesposobnog cak i za najobicnije dizajniranje i vodjenje sajta. Seljacine.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 14.09.2007. 21:21 » |
|
Pa zar je toliko tesko da plate nekog ko zna da pravi sajtove, makar neki blog, pa da objavljuju par tekstova dnevno... Ima da im napisem pismo ako hoce da im odradim nesto u par poteza i da mi plate, posto imaju nesposobnog cak i za najobicnije dizajniranje i vodjenje sajta. Seljacine. na dizajn sve u svemu moze da se zazmuri ako je sadrzaj dobar, ali ovde je i sadrzaj katastrofa. za one koji nisu videli kako izgledaju narodne, evo slike ( obratite paznju na naslove koji se nalaze na naslovnoj strani ) 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 14.09.2007. 21:26 Plodni bizon »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 14.09.2007. 21:49 » |
|
"Predstoji najezda svemiraca" - profesor koji otkriva svemirce "Epidemija zutice u aleksinackim selima" "Gradjani zaustavili bagere" - nece grad, hoce selo "Kilo cvaraka"
Nije potrebno komentarisati.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sallynis
Sumnjiv tip
Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 21.09.2007. 10:45 » |
|
ja stvarno iznenadjena bila kad sam ih prvi put procitala i moram reci da sam bas zahvalna za novine pogotovu "nase" jer veoma je informativno a i pise iz okoline sa sela i zato moram dam jednu pohvalnicu i neka dugo traju i dalje nek budu informativni
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 21.09.2007. 12:21 » |
|
i zato moram dam jednu pohvalnicu i neka dugo traju i dalje nek budu informativni sad, neki mogu da budu zahvalni, neki ne. zavisi od toga ko sta trazi u novinama. neko je zainteresovan da cuje ko je koga zaklao u kojoj cetvrti u toku prosle noci, ko je koga opljackao, gde je kakva priredba organizovana, i da procita vesti koje su pre dva dana izasle u politici, ali je tek danas stiglo do niskih novinara. neko drugi je zainteresovan za ozbiljnije, istrazivacko novinarstvo, koje nece da nadje ni u 'nasim', ni u 'narodnim'.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 21.09.2007. 15:52 » |
|
Znate li kako novinari Nasih i Narodnih prikupljaju podatke?
- 30% preuzmu iz jucerasnjih beogradskih dnevnih listova. - 10% su autorski tekstovi njihovih novinara, prilicno slabih kvalifikacija i poznavanja srpskog jezika. - 60% se prikupi tako sto odu do SUP-a, izvade svesku i zapisuju sta su policajci pohvatali u toku jucerasnjeg dana.
I sada pitanje: Sta ce jedan ozbiljan gradjanin u njima da pronadje zbog cega bi ih kupovao?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nebojsa
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 22.09.2007. 01:30 » |
|
I sada pitanje: Sta ce jedan ozbiljan gradjanin u njima da pronadje zbog cega bi ih kupovao? Treba li Nislijama nesto vise? Palanka trazi palanacke price. Doduse Nis je univerzitetski grad, moglo bi barem da imate neki akademski list. Ovako...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 25.10.2007. 12:00 » |
|
Doduse Nis je univerzitetski grad, moglo bi barem da imate neki akademski list. Ovako... pa i ima nish neshto takvo...  pressing -urbani akademski list iz nisha  da se vratimo na narodne i nase. mislim da ovde mozhe da posluzhi pricha iz leskovca. tamo ljudi koji bi da pokrenu dnevni list ne mogu to da rade ne zato shto nemaju para, nego su svesni da ne postoji kadar koji bi to mogao da iznese. nish to iznosi zahvaljujuci nekolicini polupismenih novinara. ja neke odande poznajem i mogu sa sigurnoscu da kazhem da njih drushtveni angazhman ne zanima. oni imaju odnos prema svom poslu isto kao shto shofer autobusa ima obavezu prema nish-ekspresu da preveze putnike. nece taj da se zapita kako ce taj tekst da utiche i hoce li na neki nachin da utiche na chitalachku pobliku.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
beyondmediominds
Teatralni mislilac

Duh bunta: +4/-0
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 02.11.2007. 01:34 » |
|
Te cinjenice me vode u situaciju da konstatujem da Nis ne poseduje sopstveni medij, i da je to jedan od razloga njegove sve ociglednije politicke nemoci i nesvesti. I mene navode na istu misao, nažalost.Nemamo čak ni televiziju sa nacionalnom frekvencijom.Kolektivno nesvesno!
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 02.11.2007. 01:47 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
Jao nama koji smo izasli van sebe i mrznemo se napolju.
|
|
|
|