Tako sam danas dobio molbu od korisnika pod nazivom "Čopko", koji je jedan od pet ili šest klonova koji su ovde pisali, a iza kojih se krije - sve su prilike - nekakav Saša Stanojević iz Niškog glasnika. U toj poruci koja citira februarski "differentia bilten" kaže da nas moli da ga izbrišemo sa naše mejling liste. Čudno. Kada se taj gospodin ovde registrovao pretpostavljalo se da ga forum zanima, i da mu je tako stalo do ovog grada i medijskog delovanja u njemu. Pa ipak, uskoro je zatražio da se forum hakuje, a danas kao novinar traži da ga ne obaveštavamo o onome što radimo. Čudno. Ja sam mislio da novinar mora da bude obaveštavan o tome šta se događa, i da o tome dalje izveštava javnost.
Ponekad sam sklon tome da verujem da su teoreticari zavere u pravu, pogotovo kad vidim te interesne grupe koje ne zanima zajednica. Retki su ljudi sirokog duha i zeljni da nesto pomognu da se uradi i poboljsa zivot u gradu. Na medijsko delovanje pogotovo se gleda kao na zgubidanstvo, kao da je pricanje u prazno; ali nisu principijelni kad se time bavi novinar. Onda je to vazno. Palanka je takva, ne dozvoljava ljudima da misle, da se udube u bilo sta. Uostalom, ako si citao Konstantinovica znas da je komsiluk tu da ugusi ovog do sebe, uvek spreman da napakosti. Pa zasto bi onda citava palanka radila na dobrobit svih? Nemoguce je.
Ali da se vratimo Narodnim i Glasniku.