Stranice: [1] 2 3 ... 10   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Narodne i Nase novine (stampani mediji u Nisu)  (Pročitano 10756 puta)
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 21.02.2006. 01:41 »

izvor: B92

ŠTRAJK U NARODNIM NOVINAMA
Zaposleni u niškom dnevniku Narodne novine počeli danas štrajk upozorenja zbog zarada

U listu je danas objavljena prazna strana, a zaposleni navode da će zarade Uredbom Vlade Srbije o kontroli isplate zarada u javnim preduzećima biti dodatno smanjene, pa će plate biti manje 25,42 odsto nego u decembru 2005.

Zaposleni traže hitno sazivanje sednice Skupštine Niša na kojoj bi bio usvojen program poslovanja preduzeća za 2006. "Sindikat Narodnih novina apeluje na nadležne da preispitaju primenu Uredbe o preduzećima na jugu Srbije, koja godinama opstaju na rubu egzistencije", navodi se u proglasu zaposlenih.

komentar?
« Poslednja izmena: 07.11.2007. 04:02 Plodni bizon » Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 21.02.2006. 19:46 »

Znas kako... Te Narodne zaposljavaju svakakav sljam. I sad taj sljam pise kojekakve gluposti, pa cak ni to ne radi profesionalno. Sto bi rekao moj brat: ono sto vidis u Kuriru danas, bice u Narodnim za dva dana. (A da ne govorim sta mislim o Kuriru.) No, ne samo da su tu zaostali, vec i ono sto govore o lokalu rade tako da se cesce pojavljuje rec Beograd nego Nis. Odjednom iz tog Beograda im se plate smanjuju.

Zasto mi je drago?
Sačuvana

provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 26.01.2007. 22:10 »

Uskoro ce u Nisu poceti da izlazi novi dnevni list - "Nase" novine. U pocetku ce biti besplatno, a kasnije ce se prodavati po ceni od 10 dinara po primerku. Distribuirace se na shirem regionu Nisa.

Ono sto nas treba da zainteresuje jeste sto ce redakciju ovih novina ciniti uglavnom oni koji su razocarani Narodnim novinama (do sada jedini dnevni list u Nisu), odnosno novim rukovodstvom. Jos uvek ne znam ko ce da finansira "Nase", ali ocekujem da to bude jedna mogucnost da se promovisu gradjanske vrednosti u ovom kraju Srbije.
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 03.02.2007. 20:44 »

Jako loš list, možda ravan Narodnim novinama po kvalitetu. Neverovatno je da se tako najavljuje, kao naročito nova stvar, kao nešto drugačije, a izlazi na to da ne postoji informacija u njima koja je kritičkog karaktera. Gledam već nekoliko izašlih brojeva... sve je to tako jadno. Ipak su to uglavnom kadrovi Narodnih, nezadovoljni novim tamošnjim rukovodstvom. Dakle, isti ljudi, samo promenili dresove.
Sačuvana

provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 04.02.2007. 18:54 »

Videcemo. Kazu da imaju mlad kadar zeljan dokazivanja. Jos je rano da sudimo. Zasad im je i okvir siromashan, nema tu mnogo da se pishe, malo strana, podeljeno na gradove juzne Srbije. Treba da se saceka da zaposle jos neke ljude i da povecaju broj strana. Moglo bi tu mnogo da se uradi.
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 08.02.2007. 18:02 »

Izašlo je već dosta brojeva ovog lista i mogu da potvrdim ono što sam već izjavio: nema kvaliteta. Primećuje se da nemaju istraživačke kadrove, da prenose ono što javljaju drugi mediji, sasvim bez kritičkog posredovanja i naročitog interesovanja. Kao da otaljavaju posao. Sa ovakvim dnevnim listom Niš nije otišao ništa dalje od onog nivoa koji je imao sa Narodnim novinama.

Ipak, prizanjem, očekivao sam mnogo više od ovih, s obzirom na to kako su ih najavljivali: kao mlade, željne rada, slobodnog mišljenja. Ispostavlja se još jednom da se za slobodno mišljenje bore oni koji ga i nemaju.
Sačuvana

milanche
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 15.02.2007. 00:29 »

Stvarno,izgledaju malo jadni i bedno,ali ipak svaka promena je dobrodošla!
Ako ništa više,bar možemo da kažemo da imamo još jedan dnevni list pored "naraodnih".Zar ne?
Sačuvana

Pozz!
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 15.02.2007. 21:29 »

Na nivou su Narodnih, a narodne su jako lose u sadrzajnom smislu. Brine me poredjenje sa beogradskim listom "24h" ili tako nesto, koje su naravno daleko kvalitetnije (masni papir, buna boja, daleko vise stranica) i besplatne. Ko finansira "Nase", a ko "24h". Ako iza 24h stoji drzava ili politicka veza, i ako su na istu foru uveli "Nase" onda nije posteno da mi sve to placamo a u bg-u dobijaju besplatno.
Sačuvana
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 25.03.2007. 15:26 »

dobro je da ima pored narodnih jos jedne, od viska glava ne boli. dobro, samo ako nije na struku. ali da su losi, losi su. i to bas. Kao da prave zapis one emisije na belamiu  - slike juga, pa to objave sutradan. Regionalne ali sta se tu pominje, nema covek ni zasto da ih kupi.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 04.08.2007. 20:50 »

Nista od "Nasih". Bio do kioska, kupio danasnji broj, jeftinije su od Narodnih ali slaba vajda. Isti novinari, bezlicni tekstovi, povrsni komentari. Nema tu sta da se procita. Ono novo sto videh je da su zarasli u reklame i da u tome prevazilaze i Narodne. Reklamiraju cak i neke smesne niske sajtove.
Sačuvana
DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #10 poslato: 04.08.2007. 23:48 »

Na nivou su Narodnih, a narodne su jako lose u sadrzajnom smislu. Brine me poredjenje sa beogradskim listom "24h" ili tako nesto, koje su naravno daleko kvalitetnije (masni papir, buna boja, daleko vise stranica) i besplatne. Ko finansira "Nase", a ko "24h". Ako iza 24h stoji drzava ili politicka veza, i ako su na istu foru uveli "Nase" onda nije posteno da mi sve to placamo a u bg-u dobijaju besplatno.

Ove "24h" su kol'ko ja znam, novine nekih stranaca koji su doshli ovde da zarade, ne finasira njih niko, imaju dovoljno od reklama...
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 05.08.2007. 14:49 »

Citat
Ono novo sto videh je da su zarasli u reklame i da u tome prevazilaze i Narodne.

narodne nemaju  nene  reklame. imaju samo na pocetnoj i zadnjoj strani, sto je daleko manje od proseka za dnevne novine.

Ove "24h" su kol'ko ja znam, novine nekih stranaca koji su doshli ovde da zarade, ne finasira njih niko, imaju dovoljno od reklama...

dobar dizajn, dobra internet prezentacija, informisanost, azurnost, kvalitetna stampa i listovi, i bogato okruzenje obezbedjuju profit i uz besplatnu stampu
« Poslednja izmena: 05.08.2007. 15:03 Admini... » Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 05.08.2007. 14:55 »

Vidi se da samo otaljavaju posao. Nista kreativno ne rade. Nemaju kvalitetne dopisnike, kao da rade samo neki studenti koji su naucili da bezlicno informisu. Kao da to sto vide tamo ne mogu da nadju na TV. Novine moraju da opravdaju to sto su odstampane a ne da informisu bez ideoloske pozicije.
Sačuvana
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 18.08.2007. 22:12 »

niske narodne novine onlajn - poslednja vest 12. jun ove godine.  :(  shta retji?
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 22.08.2007. 19:07 »

Razumeti bagru i reci da nemaju nista od toga sto ce postaviti vesti na sajt, nemaju nikakvu zaradu od toga. Boli njih to sto Nis nema normalan stampani medij, to nije njihov problem. Njihovo je da stampaju i primaju platu. Online mu valjda dodje kao prekovremeni rad. Mada bih voleo da znam da li taj frajer dobija pare za to sto ne azurira sajt. Ionako im je sajt beda.

Narodne ne vredi citati. Vasardzije, rostiljdzije i buregdzije ga pisu i uredjuju. A tek ovi mladi novinari sa filozofskog... pa tek kad to udje u njihove odaje, to ce da bude uzas od dnevnog lista. Sve sto edukuje niski filozofski uglavnom se pretvara u nakazu.
Ko sto rece WolfTrax na nekoj temi, kakav grad takvav gradonacelnik. A ovde bi vazilo kakav grad takve i novine, i obrnuto.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 10   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: