Stranice: 1 ... 8 9 [10]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Narodne i Nase novine (stampani mediji u Nisu)  (Pročitano 10355 puta)
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #135 poslato: 09.01.2008. 01:54 »

A sto se pisanih novina tice i nasih i narodnih i ovih novih, kamo srece da Nis ima i pet novina i da se sve prodaju u ogromnom tirazu. To bi znacilo i da narod konacno ima para i za novine a i da zeli da cita o necemu sto se desava juzno od Beograda dakle u susednoj ulici.

Ovo odmah mogu da potpishem i ja. Nazhalost , uglavnom se hvatamo za sve shto je loshe i to naglashavamo , umesto da se borimo za vetji broj medija , pa valjda tje jedan od njih da se probije kao kvalitetan.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #136 poslato: 18.02.2008. 10:39 »

Procitao jedan broj Niskog glasnika pre nekoliko nedelja i... nista bre, sve isto kao i kod onih Narodnih. Nista posebno, ali ipak profi odradjeno. Ne znam koliko su para dobili i kakvu opremu imaju ali sasvim pristojno sa tehnicke strane, a i sto se tekstova tice. Nisu neki kvalitetni tekstovi ali nisu ni sve sama preslikavanja iz drugih listova, sto je dobro.
Sačuvana
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +120/-93
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #137 poslato: 22.02.2008. 19:05 »

Mogu oni da to odrade solidno uz ogroman novac koji dobijaju. Ali neka odrade isto bez i jednog dinara. To bi bio podvig. Sve ovo ostalo je smešno i bedno u poređenju sa onim što novinar može, i pod uslovom da je intelektualac, mora da radi. No, na sreću, o redakciji Glasnika teško da može da se kaže da je čine intelektualci (koji bi to intelektualac u Nišu poželeo da se jedini niški intelektualni forum hakuje?). Tako sam danas dobio molbu od korisnika pod nazivom "Čopko", koji je jedan od pet ili šest klonova koji su ovde pisali, a iza kojih se krije - sve su prilike - nekakav Saša Stanojević iz Niškog glasnika. U toj poruci koja citira februarski "differentia bilten" kaže da nas moli da ga izbrišemo sa naše mejling liste. Čudno. Kada se taj gospodin ovde registrovao pretpostavljalo se da ga forum zanima, i da mu je tako stalo do ovog grada i medijskog delovanja u njemu. Pa ipak, uskoro je zatražio da se forum hakuje, a danas kao novinar traži da ga ne obaveštavamo o onome što radimo. Čudno. Ja sam mislio da novinar mora da bude obaveštavan o tome šta se događa, i da o tome dalje izveštava javnost.

Elem, iz svega što sam na ovom forumu saznao o Niškom glasniku, pa i novinarima Narodnih novina, mislim da veće medijske palanke od Niša ne znam. U malim mestima kao što je Niš obično postoji po jedan štampani medij (dnevni ili nedeljni) koji okuplja nešto solidnih novinara, ali u ovom gradu to više nisu novinari nego, ispostavlja se, nekakva derlad koja se svađa na forumu i to bez ikakve volje da raspravlja o ozbiljnijim temama i informiše javnost o idejama koje ovde inteligencija plasira. Bedno, sramotno, palanački, nezrelo. Ne pada mi na pamet da više kupim lokalni dnevni ili periodični list.
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #138 poslato: 23.02.2008. 13:37 »

Tako sam danas dobio molbu od korisnika pod nazivom "Čopko", koji je jedan od pet ili šest klonova koji su ovde pisali, a iza kojih se krije - sve su prilike - nekakav Saša Stanojević iz Niškog glasnika. U toj poruci koja citira februarski "differentia bilten" kaže da nas moli da ga izbrišemo sa naše mejling liste. Čudno. Kada se taj gospodin ovde registrovao pretpostavljalo se da ga forum zanima, i da mu je tako stalo do ovog grada i medijskog delovanja u njemu. Pa ipak, uskoro je zatražio da se forum hakuje, a danas kao novinar traži da ga ne obaveštavamo o onome što radimo. Čudno. Ja sam mislio da novinar mora da bude obaveštavan o tome šta se događa, i da o tome dalje izveštava javnost.

Ponekad sam sklon tome da verujem da su teoreticari zavere u pravu, pogotovo kad vidim te interesne grupe koje ne zanima zajednica. Retki su ljudi sirokog duha i zeljni da nesto pomognu da se uradi i poboljsa zivot u gradu. Na medijsko delovanje pogotovo se gleda kao na zgubidanstvo, kao da je pricanje u prazno; ali nisu principijelni kad se time bavi novinar. Onda je to vazno. Palanka je takva, ne dozvoljava ljudima da misle, da se udube u bilo sta. Uostalom, ako si citao Konstantinovica znas da je komsiluk tu da ugusi ovog do sebe, uvek spreman da napakosti. Pa zasto bi onda citava palanka radila na dobrobit svih? Nemoguce je.

Ali da se vratimo Narodnim i Glasniku.
Sačuvana
avant-garde
Teatralni mislilac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #139 poslato: 03.04.2008. 15:53 »

čita li neko narodne novine još pored skupštinara? jedna novina po propaloj niškoj firmi a ostalo ne znam kako i kome se isplati da štampa.
Sačuvana
novinarcina
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

TRI...CETIRI...POZOR...SAD

« Odgovor #140 poslato: 04.04.2008. 16:40 »

Niski glasnik je danas ugasen.
Novac od pola miliona evra za tri meseca (od gasenja Nasih novina) nije ni stigao u Nis.Novac je zavrsio,kao sto i rekoh,na privatnim racunima.Ne,nisu prali pare...
Sačuvana

24.01.  Eci,peci,pec,ti si mali zec...
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +120/-93
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #141 poslato: 05.04.2008. 15:04 »

Svi danas peru pare. No, meni će ti ljudi (ne bi bilo loše da Novinarčina ispiše njihova imena, pošto nećemo znati ko je sve radio za Glasnik pošto je list prestao da izlazi a ja mislim da nemam nijedan primerak) ostati u sećanju kao oni koji su se detinjasto ponašali na ovom forumu i koji su pokušali da ga sruše. To što su radili honorarno za nekog privatnika koji je imao ideju da pere pare je za mene periferna stvar, mada opet posao za instituciju i nadležne organe. U sećanju će mi ostati taj nivo niških novinara, koji su ovde pričali koješta, a teško da su kazali neku smislenu rečenicu. Da su to karijeristi, ljudi koje ne interesuje lokal nego odrađuju posao (i to bilo kakav) za novac.

Nema pomaka u niškom nivonarstvu, budući da ovi koji sada studiraju na grupi za žurnalistiku u Nišu još ne znaju ni da koriste računar, a ovi koji znaju pokazali su se i dokazali kao politički retardirani, u šta se čitalac može uveriti na jednom drugom niškom forumu.
« Poslednja izmena: 05.04.2008. 19:59 Domaci izdajnik » Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #142 poslato: 05.04.2008. 23:51 »

Novine ko novine, Niski glasnik nije bio nista posebno. Prosek. Samo umnozavanje vec postojecih listova na nasem javnom prostoru stampanih medija. Niko se ne trudi da bude poseban i da zainteresuje onaj deo publike kojoj ne odgovaraju aktuelni listovi. Ali kako je Niski glasnik vec od pocetka planirao da se brzo ugasi, razumem zasto nije ni tezio originalnosti.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: