- Prostor Letnje pozornice, koliko ja znam, pripada firmi Nis Film koja je u veoma loshem stanju. A jedan deo je za neke pare i za neki nepoznat rok iznajmljen privatnoj agenciji "Pozornica". To je ono sto ja znam, a iznajmiljivanje za dz verovatno zavisi od dobre volje ljudi iz Nis Filma
- Procedura dobijanja prostora zavisi od organizacije do organizacije. Recimo, dobijanje amfiteatra u nekom fakultetu je uvek diskreciona stvar dekana i uzeg rukovodstva fakulteta i ima, da se ne lazemo, veze sa politickom nepodobnoscu ili podobnoscu
- Ja mogu da iznesem iskustva sa prostorima koje uglavnom besplatno daje firma u kojoj sam honorarni urednik. Dakle, to su KLUB NA PRAVNOM, SALA AKADEMSKOG POZORISTA i MALA SALA SKC-a u BANOVINI.
Procedura je veoma prosta, kontaktiras nekog od urednika, izlozis mu sta hoces da radis, ako je program NEPROFITABILAN, dakle ako za svirku ili tribinu neces da naplacujes karte (kao sto smo mi, recimo, radili sa Trash Festom) nema nikakvih problema da prostor i dobijes. Recimo, mislimd a ne bi imao nikakv problem da u jednom od ovihj prostora odrzis promociju "Zapada" dobio bi odgovarajuc termin i ako je potrebno i vido bim ili pal-top. Besplatno, naravno. Ovo nije prazna prica jer su mnogi vec uradili tako nesto i masi pojedinaca i organizacija je SKC na taj nacin izasao u susret.
Cak i ako hocete da naplacujete karte, recimo za svirku nekog neafirmisanog demo-benda, SKC nece naplatiti prostor vec ce se ograniciti na prodaju pica za sankom (kako bi se pokrio trosak obezbedjenja, osoblja etc.)
Zbog čega oni koji se bave kulturom ili bilo čime drugo ne bi mogli sami da se angažuju, izađu na ulice i nešto naprave?
Sta znaci to "izađu na ulice i nešto naprave?"
Ne kažem to zbog toga što želim da ih napadam, već iz razloga što mislim da grad previše opterećuje uslovima da se prikupi dokumentacija kako bi se smelo izaći na ulice i javno držati koncert ili na bilo koji način zabavljati se sa prolaznicima.
Ja stvarno ne znam kome si se ti to obracao i kakva je to dokumentacija po sredi. Procedura je kranje jednostavna. Ajde pojasni ovo, leba ti?