Stranice: 1 2 [3] 4 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Jugoistok Srbije  (Pročitano 11718 puta)
Nebojsa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 20.03.2007. 13:24 »

Sve ako cemo da uzimamo i od Borana. Nema tamo sta da se uzme. A i culi ste da je fabrika prodata za vazduh.
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #31 poslato: 08.07.2007. 13:53 »

Miodrag Stojkovic iz Leskovca, naucnik kakvog Leskovac nikad nije imao, a niti jug Srbije, vratio se iz inostranstva iako je imao ogromnu platu i sve moguce preporuke da nastavi sa naucnim radom u najvecim institutima sveta. Njegova zelja je bila da pomogne lokal, i kako kaze, osposobi Specijalnu kliniku jedinu juzno od Beograda. On kaze da je ovo bila prilika za jug koja se ne ponavlja vise. Ipak, zbog gluposti i pokvarenjastva ljudi u vlasti na lokalu, to nije moglo da se realizuje. Oni su ga devet meseci drzali u pat poziciji, tako da je mladi naucnik resio da pocne sa pakovanjem kofera.

To je situacija na bednom jugu. Ko je kriv? Lokal. Zasto? Zato sto nema kvalitetan kadar koji bi se bavio politikom. Zasto nema? To je pitanje za one koji podrzavaju centralizam i odlazak mladih iz tog grada ka severu.
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 22.07.2007. 16:22 »

Jug Srbije, okolina Pirota i Kursumlije, gori u pozarima koji se ne gase vec dva dana. Drzava apeluje da gradjani nesto preduzmu jer sami ne mogu da ugase pozar. Do sada su angazovali samo jednu letelicu za gasenje pozara, pa su kontaktirali i okolne zemlje da pomognu. Jocic, ministar policije iz theSSa kaze da to nije samo drzavni problem nego problem lokala.
Sačuvana
DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #33 poslato: 24.07.2007. 10:17 »

Koji crni problem lokala? Sa cime bre mi da gasimo to? Sa koficama punim vode? Evo sinoc sam stigao sa letovanja na jedno 1 km od kuca bukti ogroman pozhar, ovi vatrogasci nesto pokushavaju ali chime? Oprema zastarela a onaj ruski avion gasi samo Staru Planinu. Ipak mislim da ovaj ovde pozhar nije izazvan velikim temperaturama. Poshto taj deo ide prema Kosovu i ima Albanaca verovatno su oni potpalili(ne bi im bio prvi put). Zanima me dal bi bio problem lokale da tom ministru gori nesto 1 km od kuce...
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 24.07.2007. 12:57 »

pa naravno da nisam mislio da je lokalno stanovnistvo odgovorno. moj cilj je bio samo da pokazem kako razmislja jocic i vrh drzave. koliko se drzava ne brine za podrucje juga srbije. da je pozar izbio u okolini beograda mozda bi proglasili vanredno stanje u zemlji i sve skoncentrisali samo na gasenje pozara. a ovako nikog nije briga, nek se gradjani snalaze.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 24.07.2007. 21:02 »

Stvarno bre, samo je jug Srbije goreo ovih dana, i jos uvek gori. Svrljig, Pirot...
Sačuvana
DaXa
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #36 poslato: 25.07.2007. 19:21 »

Zanimljivo mi je sto nijedna od ovih Beogradskih TV-stanica nije dala bilo kakav komentar na pozhare koje su zadesili V. Trnovac i Vranje. Josh uvek nisu ugasheni...
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 25.07.2007. 19:56 »

Evo ceo dan jedan ruski avion obilazi ovde oko Nisa, kazu da gasi neki pozar u Pirotu, a ovde se vraca da bi zahvatio vode. Samo jedan avion, i to strani, gasi pozar na jugu Srbije... Jebo te, koja drzava.
Sačuvana
DaXa
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #38 poslato: 26.07.2007. 00:07 »

A imali smo 4. Gledao sam na televiziji. Prodato za male pare 8 i kusur miliona dolara. Zar nam je to bilo toliko neophodno.
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 26.07.2007. 13:08 »

Prema nekim saznanjima, zavrsetak autoputa do granice sa Makedonijom trebalo bi da pocne tek sredinom 2008. godine. Tender ce biti raspisan tek septembra ove godine, a dva meseca posle toga bi trebalo da se izabere izvodjac radova. Sve to ukazuje na priliku da je ova deonica daleko manji prioritet nego sto je ona od Horgosa prema Pozegi, iako se radi o slepom crevu sto se vaznih evropskih koridora tice. Autoput od Nisa do Sofije isto tako nije zapocet, i svi su izgledi da ti radovi nece krenuti isto pre 2008. godine.
Sačuvana
DaXa
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #40 poslato: 26.07.2007. 20:52 »

Hteo sam postovati neshto na tu temu ali eto preduhitrio si me. I za to je kriva chinjenica da nemamo autonomiju. Svako odlaganje ovoga autoputa Horgosh-Pozega tretira se kao najozbiljnija greshka i odma svi iz Vojvodjanskog parlamenta zapochnu galamu. A mi? Mi smo bespomocni. Chekamo milostinju.
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 01.08.2007. 17:42 »

Da stvar bude jos komicnije i zalosnija, priprema se i izgradnja autoputa Novi Sad - Loznica!! Znaci ministar Ilic ce da finansira sve sto je potrebno po zapadnoj Srbiji, a jug moze da ceka. Toliko smo razvijeni da ne moramo da imamo puteve. Verovatno zbog niskog aerodroma.  aplauz  Hauevr, ti ludaci sa juga i iz centralne Srbije i dalje ce glasove da daju retardiranom i nevaspitanom Selji i Voji Kostunici.
Sačuvana
DaXa
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #42 poslato: 13.08.2007. 00:10 »

Haha, nasmeja me... Znachi sad i Loznica?! Tim ljudima koji za njih glasaju i da predochish ovo ostace na svome. Budale, eto sta ja kazhem o njima, zadovoljavaju se sitnicama. Dajte im dzak smokija! I nek pocrcaju... To zasluzhuju.
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 13.08.2007. 14:22 »

Pa bila je neka akcija "Tegla za Beogradjane" u planu, pa se odustalo. Hteli smo da clanovi organizacije prikupljaju pare za siromasan sever i Beograd, posto je ocigledno da mi imamo dovoljno jer se niko ne buni protiv centralizma, a sami Beogradjani, tj. drzavni vrh, ne razmislja o tome sto na jugu nema sta da se jede, a o kulturi da ne govorimo.

Nislije i dalje misle da "Beograd nije nista posebno", barem oni koji ovde ostaju, a deo njih kaze: "Ako, i treba da imaju vise i da zive bolje, jer oni zive u glavnom gradu." - e, tek su ti ljudi suicidalni elementi jednog grada.
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 22.08.2007. 13:46 »

Predstavnici Evropske agencije za rekonstrukciju i JP Putevi Srbije potpisali ugovor o rekonstrukciji putne mreže u istočnoj Srbiji
Za put od Kladova do Niša 10,4 miliona evra

Šef operacija Evropske agencije za rekonstrukciju u Srbiji Hristos Gofas i generalni direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Branko Jocić potpisali su juče ugovor o zajedničkom finansiranju projekta "Rekonstrukcija puteva u istočnoj Srbiji". Projektom je predviđena rekonstrukcija magistralnog puta M-25 od Kladova do Niša i nekoliko regionalnih puteva, a vrednost radova je 10,4 miliona evra. Potpis na ugovor stavio je i Dragan Zdravković, direktor Preduzeća za puteve Zaječar, koje je izvođač radova.

Generalni direktor Puteva Srbije Branko Jocić izjavio je na konferenciji za novinare da je region istočne Srbije dugo trpeo posledice nedovoljnog ulaganja, kako u održavanje putne mreže, tako i u razvoj puteva prve i druge kategorije, zbog čega je usporena i privredna aktivnost tog regiona.

- Vlada je u protekle četiri godine uložila značajna sredstva u taj deo Srbije. Investirano je u održavanje puteva i u obilaznicu oko Zaječara i region Bora. Sanirana su i četiri važna mosta na putu M-25, dok je u rehabilitaciju puteva uloženo više od 2,5 miliona evra - naglasio je Jocić i najavio da će Putevi Srbije uz pomoć kredita Evropske investicione banke za petnaestak dana objaviti tender za obnovu četiri mosta na putu Paraćin - Zaječar.

Šef operacija EAR Hristos Gofas rekao je da obnova puta M-25predstavlja deo paketa pomoći razvoju 15 opština u istočnoj Srbiji koja se realizuje kroz 70 projekata.

- Put M-25 predstavlja kičmu komunikacije i ključ za ekonomski razvoj regiona. Svi koji smo njime putovali videli smo da je potrebna hitna rehabilitacija. Istočna Srbija ima velike turističke potencijale zbog blizine Dunava i popravka transportne infrastrukture je presudan korak napred. Zadovoljni smo što je izvođač radova lokalno preduzeće i verujem da ćemo za godinu dana videti nov put - istakao je Gofas.

Inženjer Dragan Pavković iz Puteva Srbije podsetio je da dve strane snose jednako finansijsko učešće u projektu i da će pet miliona evra koje daje EAR biti uloženo u izradu projekta i finansiranje izvođenja radova na putu M-25, a Putevi Srbije će svoj deo sredstava uložiti u obnovu regionalnih puteva R-104, R-105, R-121, R-243, R-244, R-248, R-260 i magistralnog puta M-9 u dužini od 54 kilometara. Pavković je podsetio da će radovi početi u drugoj polovini avgusta i da je rok za završetak šest meseci. Na putu M-25 biće rekonstruisano devet deonica u dužini od 30,2 kilometara. Reč je o putu kojim prođe između 3.000 i 7.000 vozila dnevno i predviđena su i proširenja u dužini od šest kilometara. Procenjena vrednost radova iznosi 4,69 miliona evra.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: