Stranice: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 57   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Grad Nis - vesti i komentari  (Pročitano 76330 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #705 poslato: 10.02.2008. 03:55 »

ja na taj sajam ne idem ne samo shto ce da bude jadan i shto je u shivari nego i zato shto je svetosavski. :) shala mala, iako stvarno ne idem ali iz ova dva razloga. inache cena karte je 30 dinara.
da li ste chuli u medjuvremenu shta se dogadja sa pokushajem izgradnje industrijske zone na nekoj periferiji grada? kazhu da su obezbedjena sredstva iz nac. inv. programa, ali da meshtani ne dozvoljavaju izgradnju privrednih objekata, nego zhele pijacu. iz direkcije kazhu da ce tako samo da propadnu pare koje je obezbedio nip, jer nece nishta da se gradi umesto da se makar izgrade fabricki pogoni i prodajna preduzeca. medjutim smiljko kostic je odmah pritekao meshtanima u pomoc jer se ipak radi o njegovom birachkom telu i rekao im da se utishaju jer je stopirao projekat izgradnje industrijske zone.
ko shta radi, tek smiljko je vesht u stopiranju obecavajucih projekata.
Sačuvana
direktor bolnice
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #706 poslato: 11.02.2008. 15:57 »

Bolje ishta nego nishta  Zvrko
Nadam se da tje na pazar da budu dobre knjige , a tu pre svega mislim na kompjuterske i nauchne a ne kuvari i habjanovitjke na koje smo navikli
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #707 poslato: 12.02.2008. 02:44 »

Da li neko od vas razume zbog čega na ovom forumu, koji je ipak pokrenut iz Niša i čiji su administratori uglavnom iz tog grada, i grada koji se ovde na forumu forsira od bilo koje druge oblasti ili regije, da li razumete zbog čega ovde ima najmanje upravo Nišlija? Gledam, okrećem se, nije mi jasno. Zar se ovde piše toliko nerazumljivo? Ili ti ljudi ne znaju da čitaju? Mrzi ih da učestvuju, misle da je besmisleno? Znam par takvih ljudi. Kažu to je internet, i onda se smeju kao da se radi o nekoj video-igrici. A nije igrica, niti je zezanje, niti je tek "internet". Forum je medij i on uči druge ljude nečemu. Poslati vest ovde, objaviti komentar, pokrenuti akciju, ili tek pisati/učestvovati - korisno je jer će veći broj ljudi da se uključi ako i vi budete pisali, ako se mesto pokrene i konačno zaživi. A to zaslužuje, više od bilo kog drugog lokalnog okupljališta.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #708 poslato: 13.02.2008. 03:27 »

Kakav grad...

POLA GRADA U MRAKU!
Učestalim pljačkama doprinela je i činjenica da je više od polovine Niša u mraku, jer je račun Direkcije za izgradnju grada, koja je zadužena za održavanje javne rasvete, već mesecima u blokadi. Izlazak na ulice u večernjim časovima postao je prava avantura čak i u gusto naseljenim delovima grada!

Vise Nis nije ni "malo bolje osvetljeno selo", sad je malo gore osvetljeno selo. sadista

Forum je medij i on uči druge ljude nečemu. Poslati vest ovde, objaviti komentar, pokrenuti akciju, ili tek pisati/učestvovati - korisno je jer će veći broj ljudi da se uključi ako i vi budete pisali, ako se mesto pokrene i konačno zaživi. A to zaslužuje, više od bilo kog drugog lokalnog okupljališta.

Kad bi bilo malo vise ljudi i ostali bi poceli da se ukljucuju i mislili bi da je medij znacajniji. Ovako ako dodju i vide 3 registrovana coveka online i jednu poruku na sat vremena, ne verujem da bi mnogo obracali paznju na to sta se pise ovde i ko tu pise. Mora nesto da se uradi da bi se povecala posecenost.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #709 poslato: 14.02.2008. 02:45 »

Vise Nis nije ni "malo bolje osvetljeno selo", sad je malo gore osvetljeno selo.

Čini mi se da će ovom gradu "biti dobro" sve dok to malo svetla još bude imalo koga da radi ili za koga da radi. Niš će uskoro početi da pada na planu broja stanovnika. Još samo da sasvim presuše sela, a pri kraju su, i Niš će početi da propada i u tom demografskom smislu. Mladi ambiciozniji ljudi se masovno sele za Beograd, Novi Sad i inostranstvo. A sve novije generacije su i ambicioznije tako da neće još dugo da potraje Niš kao treći grad u Srbiji. Nažalost, ali tako je.

Citat
Kad bi bilo malo vise ljudi i ostali bi poceli da se ukljucuju i mislili bi da je medij znacajniji. Ovako ako dodju i vide 3 registrovana coveka online i jednu poruku na sat vremena, ne verujem da bi mnogo obracali paznju na to sta se pise ovde i ko tu pise. Mora nesto da se uradi da bi se povecala posecenost.

Mislim da je skoro svaki politički zainteresovani Nišlija već makar jednom prošao pored ovog foruma. Neki su učestvovali pa odustali. Ljudi ne vide izgleda svrhu učešća na nečemu što nema cilj da zaradi, već da nauči. Ne ulaze svi u politiku radi prosvećivanja mase.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #710 poslato: 15.02.2008. 17:45 »

„Merkator“ u Nišu od 6. marta
Autor: B. J. | 15.02.2008 - 06:15

Prvi „Merkator“ centar u Nišu biće otvoren 6. marta u podne na Vizantijskom bulevaru, potvrdili su juče predstavnici ove trgovinske grupacije. Direktor „Merkatora“ u Srbiji Stanka Čurović kazala je da će novi objekat biti najmoderniji u Srbiji i da će se u njemu zaposliti 260 Nišlija.
Na oko 32.000 kvadrata naći će se prodavnice i predstavništva 54 renomirana proizvođača odeće, obuće, sportske opreme igračaka, nakita, tehnike i kućnih aparata iz zemlje i inostranstva kao i moderan hipermarket na oko 4.000 kvadratnih metara. U ovom centru će se nalaziti i igraonica za decu, restoran i avenija mode, a posetiocima će na raspolaganju biti 500 parking mesta. Ovaj centar je nastao kao plod saradnje „Merkatora“ i niških preduzeća.
Sačuvana
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +82/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #711 poslato: 15.02.2008. 21:00 »

Ana.mi:  Ja sam se zabezeknula kada sam malopre cula ovo.Zamislite da su oni kinezi kidnapovali zene u nasem gradu da bi im uzeli bubrege i prodali ih!!!!!!!Aman pa ovo nije normalno.Evo price koju sam ja cula:Muz i zena su posli negde i zena je htela da svrati u kinesku prodavnicu da kupi neke snalice za cerku.Ona se zadrzala a muz je za to vreme odlucio da ode nesto da pogleda na brzinu.Kada se vratio ona ga nije cekala, a bilo je proslo vise od sat vremena.On je usao u kinesku prodavnicu i poceo da se raspituje gde je ona i da li su je videli.Kinezi su se pravili da nista ne znaju i ovaj se tu nekako pobije sa njima.U toj tuci ovaj muz odgurne nekog kineza i ovaj pri padu razbije neki pregradni zid iza koga su bile tri zavezane zene(ne kineskinje) osisane na celavo!!!!!Pri tome su tim zenama dali neke lekove da bi sto pre preminule, a ti lekovi su toliko jaki da su jednoj od tih zena nagrizli (donekle sprzili) creva.Strasno!!
Nisam rasista ali posle ovoga mi nije bas svejedno.S obzirom na to da drze skoro sve najbolje lokale u najuzem centru grada, da su dosli masovno u nasu zemlju bez ikakvih viznih teskoca, da ih nismo lose prihvatili(u odnosu na to kako zive u drugim zemljama) trebalo bi da nam budu zahvalni, a oni nam ovako vracaju!

Principessa: Ja sam čula nešto slično da su kidnapovali neke dve devojke u Beogradu, isto tako su bile zatvorene u nekoj prostoriji u prodavnici...e sad ne znam da li je sve ovo samo trač ili ne...

Ana mi: Za ovo u Nisu znam iz prilicno pouzdanih izvora, vec se organizuju ljudi za neki apel ili tako nesto slicno.Ne znam samo da li je bilo na vestima ili nije jos.Inace u Nisu se to dogodilo u dve kineske prodavnice i uhapseni su neki

Popi Hani: A da nisu te dve krale pa ih kinezi zatvorili dok ne dodje policija Молим?
Nemoguce da je bas tako,brujalo bi na sve strane.Da osamute i usmrte,vade bubrege...ne verujem stvarno. Jedan zine i ta rec ima 300 repova,
Cula sam i ja tako neku pricu,ali kao da su hteli da prodaju te devojke i sl.
Necu ni ja da diskriminisem,ali samo neka se te radnje skoncentrisu na 1 mesto,neka imaju svoju 'cetvrt'. Grad nam od njihovih radnji lici na seoski vasar.

sanja: E znate kako... Ima tako nekih urbanih legendi... Znate kao ono da je svaki vas drug nasao stapic od sladoleda sa 100.000 evra pa ga bacio jer nije znao? E pa, sad su popularne ove s bubrezima. I ja sam skoro cula o nekoj devojci koju su nasli na klupici pod dejstvom raznih lekova kojoj je falio bubreg. Mislim, ne kazem da je nuzno laz, ali svakave price kruze, a verujem da bi to bila udarna vest na tv-u da je istinita.
A ako nam je drzava toliko slepachka da to sve previdi... onda stvarno...

Ana mi: Nisam 100% sigurna, uostalom nisam bila prisutna, ali osoba koja mi je rekla je bila prisutna nekoj organizovanoj diskusiji(ili nesto slicno) koja je bila o tome.Daj Boze da se nije dogodilo ali ......

Hejz: I ja sam cuo za ove price ali iskreno da vam kazem ne verujem u to....
Mislim da se stvarno tako nesto desilo reagovala bi cela drzava, a nebi se samo pricalo po gradu.
Meni kinezi malo jezivo deluju od uvek, ali se iskreno nadam da nisu spremni bas na ovakve stvari
Sačuvana

Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #712 poslato: 16.02.2008. 14:24 »

Znao sam da su Kinezi krivi za nesrecu i bedu Nislija.  :srbenda:
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #713 poslato: 17.02.2008. 12:12 »

Citat
Meni kinezi malo jezivo deluju od uvek, ali se iskreno nadam da nisu spremni bas na ovakve stvari

Kladio bih se da svaki rasista u svetu, a da nije iz Srbije, razmišlja na ovaj način ali o - Srbima. I mislim da ako je ovo citirano prosečni stav građana ove države, da smo to i zaslužili. U Nišu? U Nišu je to pravilo. Pa, čekajte, ko će ovde da razmišlja drugačije? Mediji? Koji mediji? Fakultetski profesori? Koji? Oni po Filozofskom? One karikature? Studenti, mladi i otvoreni? Koji? Oni fašisti što odlaze da navijaju za Radnički i usput nacrtaju - svako bar po jedan - fašistički krst na zidine stadiona?

Ne, to jeste građanski potencijal grada Niša. Ako se sagleda ko se protiv takve svesti bori, eto još i odgovora na to koliki je otpor. Ni njega nema.

Znao sam da su Kinezi krivi za nesrecu i bedu Nislija.

Pa naravno da su Kinezi. A ima nešto malo i hrvatske, slovenačke (sad kad otvore Merkator i njima ćemo da podmetnemo neki leš, ali ubijen gospodski, na slovenački način) i bošnjačke krivice, uz onu standardnu da su Crnogorci rak-rana Srbije, kako reče Velja Ilić u Čačku.
Sačuvana

avant-garde
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #714 poslato: 18.02.2008. 13:28 »

za kineze ne znam, ali ne verujem da su to stvarno radili. da jesu brujali bi svi mediji. to je verovatno neko ko ima prodavnicu a okruženu kineskim prodavnicama, hteo da pusti bubu da su kinezi loši, a naši ljudi su takvi da odmah poveruju jer ionako žive u strahu od pripadnika drugih nacionalnosti.
te ljude koji su pustili bubu treba policija da pronađe i makar privede na razgovor.
Sačuvana
direktor bolnice
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #715 poslato: 19.02.2008. 03:08 »

I meni izgleda kao klasichna podmetachina . Nisam chuo ni na jednoj nishkoj televiziji a stalno mi je ukljuchena ili nishka ili belami.
Neko je tu neshto pustio a vidimo i sami kako se to brzo proshiri kad se narod nalozhi.
Slozhitju se sa mojim prethodnikom , pochinilac tog dela , pushtanja tracha i poziva na linch pripadnika kineske nacionalnosti treba da bude gonjen od strane organa reda.
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #716 poslato: 27.02.2008. 11:22 »

U znaku prosvetitelja
S. BABOVIĆ, 25.02.2008

Svetosavski sajam knjiga, koji će u utorak u sajamskom prostoru "Šivara" otvoriti pesnik Dobrica Erić, pojačan je ove godine za još jednog značajnog izdavača. Kompanija "Novosti", tradicionalno prisutna na velikom jesenjem sajmu knjiga i grafike u Nišu, rešena da obraduje i posetioce ove značajne smotre u znaku srpskog prosvetitelja, ponudiće izuzetne popuste na svom štandu, na sva izdanja. Čak 42 izdavačke kuće iz Srbije učestvovaće na aktuelnoj smotri izdavaštva do 4. marta.
- Izdavači su ponudili popuste od 20 do 60 odsto, a biće i mnogobrojnih dešavanja oko knjiga i književnika koji će biti naši gosti - kaže za "Novosti" Aleksandra Stranjinić, predstavnik "Aksioma". - Promocije knjiga i multimedijalnih izdanja su svakodnevne, kao i gostovanja pisaca: Dejana Stojiljkovića, Marka Vidojkovića, Dragana Jovanovića. Predstaviće se zbirka erotske fantastike "Ugriz strasti" ("Lazar Komarčić", Beograd), "Preobraženje" Violete Jović (Zadužbina "Bora Stanković").
Gostovanje predstave "Ženski razgovori" sajam knjiga za kratko će "preseliti" u Klub Vojske 1. marta, a istog dana, nešto ranije, svečano će se uručiti i kompleks nagrada "Svetosavski pečat". Izdavači konkurišu za čak šest priznanja, gde se vrednuje ukupna izdavačka produkcija knjiga, najbolji autorski i izdavački poduhvat, negovanje i afirmacija književne tradicije Niša, grafičko oblikovanje, štampa i oprema. Udruženje "Stari Niš" zasebno dodeljuje povelju za afirmaciju niške kulturne baštine.
Iako je zvanično otvaranje Svetosavskog sajma zakazano za 18 časova i 30 minuta, prvi izdavači postaviće svoje knjige već od 10 časova. Sajam je svakog dana otvoren do 20.30.

JEFTINE KNJIGE
NE samo da će se knjige prodavati po skoro simboličnoj ceni, u "Aksiomu" podvlače da će i sajamske ulaznice biti krajnje povoljne. Cena pojedinačne karte je 30 dinara, a organizovani posetioci (pre svega đaci) plaćaju upola manje!
Sačuvana
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #717 poslato: 28.02.2008. 22:47 »

prichaju neki ljudi, kako taj sajam zanishta ne valja, ali varaju se grdno.
ja sam kupila chak dve knjige, Hajdi Johane Shpiri, i Brevijara Kjerkegorovog
Bilo je vrlo zanimljivo na sajmu. Bili su tu neki ljudi u crnom, ponosni, koji su bili naslonjeni na bibliju ogromnu i prodavali hrishcanske knjige. Bilo je puno tih bozhijih izaslanika. a iznad njih, izvijao se glas strashan nekoga choveka koga zovu marko vidojkovic, koji je chitao delove svojih knjiga. svi prodavci su prichali "ajde bre ne deri see vishe". a zaista se je drao.
bash sam bila srecna shto sam kupila hajdi. to je moja omiljena knjiga, josh od petog razreda osnovne shkole. davno je nisam videla, ali sve ove godine, uspomena na nju me je odrzhavala u zhivotu. sada, konachno imam pored sebe svoju voljenu knjigu, i nikada se necemo rastati.

ah, da, bila je i knjizhica

od chetrdesetak stranica za 280 dinara, verujem veoma dobra knjizhica, sa dubokim filozofskim implikacijama i dodirom svih vazhnijih filozofskih disciplina, narochito gnoseologije, takodje i etike, a naravno i stil je izuzetan koliko sam mogla videt. josh dodajte da je pisac profesor filozofije na velikim univerzitetama, na knjizhici je pisalo svasha jejl, ovo ono, a na netu sam nashla da predaje na prinstonu
Sačuvana

Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Van mreže Van mreže

« Odgovor #718 poslato: 28.02.2008. 23:10 »

ajmo gledat ajmo gledat svi

<a href="http://www.youtube.com/v/0q_h5ZyjJWA&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/0q_h5ZyjJWA&rel=1</a>

divan chovek
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #719 poslato: 29.02.2008. 00:47 »

prichaju neki ljudi, kako taj sajam zanishta ne valja, ali varaju se grdno.
ja sam kupila chak dve knjige, Hajdi Johane Shpiri, i Brevijara Kjerkegorovog
Bilo je vrlo zanimljivo na sajmu. Bili su tu neki ljudi u crnom, ponosni, koji su bili naslonjeni na bibliju ogromnu i prodavali hrishcanske knjige.

Ovo gore je sjajno rečeno, kao i - u književnom smislu - čitava poruka. No, ja bih da dodam nešto. Naime, jedan moj dobar prijatelj mi pre nekoliko dana reče kako počinje ovaj sajam i tada napravi neki čudan osmeh na licu. Ja se malo začudih u stilu "zašto se smeješ?", pa upitah: "A hoćeš li da ideš?" On meni, međutim, odgovara odlučno: "Ne! Kako, bre, tamo da idem?", i dodaje: "Pa znaš li da su tamo sve knjige pisane ćirilično?" I onda me pitao jesam li ja išao ikad tamo, te šta sam tražio, ako li sam i bio. Rekoh da sam bio još na prvom takvom sajmu, i da nisam primetio da je organizator bio tako grubo selektivan kod izbora tezgaša. Bilo je tu svega i svačega, a naravno dosta manje nego na onom velikom Niškom sajmu knjiga.

Meni je ipak ostalo drago to što je neko uz mene pri ideji da bojkotuje sve one koji ideološki ne odgovaraju, pa bilo da nešto i rade korisno u gradu. Taj stav sam tek nedavno usvojio. Ponosan sam što imam onakvog prijatelja.

Citat
Bilo je puno tih bozhijih izaslanika. a iznad njih, izvijao se glas strashan nekoga choveka koga zovu marko vidojkovic, koji je chitao delove svojih knjiga.

Haha, ovo je fantastičan komentar (u književnom smislu), ali bi još bolje izgledalo kad bi ljudi ovde znali kako se Marko Vidojković stvarno pokazao večeras. To jest, koliko je vikao i kako je to stvarno izgledalo.

Citat
svi prodavci su prichali "ajde bre ne deri see vishe". a zaista se je drao.

Baš tako. Moj komentar je bio: Ovaj će sve posetioce da rastera.

Citat
bash sam bila srecna shto sam kupila hajdi. to je moja omiljena knjiga, josh od petog razreda osnovne shkole. davno je nisam videla, ali sve ove godine, uspomena na nju me je odrzhavala u zhivotu.

Ne znam šta da dodam. Sve sam podvukao. Genijalan dodatak uz prethodni navod.

Citat

od chetrdesetak stranica za 280 dinara, verujem veoma dobra knjizhica, sa dubokim filozofskim implikacijama i dodirom svih vazhnijih filozofskih disciplina, narochito gnoseologije, takodje i etike, a naravno i stil je izuzetan koliko sam mogla videt. josh dodajte da je pisac profesor filozofije na velikim univerzitetama, na knjizhici je pisalo svasha jejl, ovo ono, a na netu sam nashla da predaje na prinstonu

Moje prastaračko iskustvo me uči da novije knjige (knjige novijeg izdanja), koje uz to i nemaju baš mnogo stranica (a ova nije imala više od 50) ne vrede više od 100 dinara, a i za toliko je pitanje da li bi valjalo uzeti, koliki god njen kvalitet bio. A ova je delovala populistički (naslov: "Proseravanje" u prevodu, što u stvari paše kad je reč o filozofiji, ali deluje i komercijalno: tu se ništa ne zna), pa sam posavetovao Rino da ne kupuje to.
Sačuvana

Stranice: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 57   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: