Stranice: 1 [2] 3 4 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Reformisticka stranka  (Pročitano 6903 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
pedja018
Gost
« Odgovor #15 poslato: 05.12.2007. 02:12 »

Ja sam aktivno ukljucen u rad reformisticke stranke, i drago mi je da se o njoj polemise, pa makar misljenja bila izrazito podeljena.
Reformisticaka stranka je sada u organizaciji daleko odmakla od nekog proslogodisnjeg nivoa.
U stranci se sada mnogo ozbiljnije radi.
-Npr. formirani su opstinski odbori u vecini opstina u nisu i okolnim mestima, a gde nisu radi se na tome.
naravno znatno se povecala brojnost stranke (samo omladina broji oko 1500 clanova uz stalni priliv novih)
ako vas interesuju programska nacela navescu vam neka:
Stranka ce se boriti da veci procenat od PDV-a koji placaju niske firme ostaje u budzetu grada Nisa (kao sto je slucaj sa Novim Sadom, Cackom, Jagodinom ...)
-Boricemo se da Nis dobije pojedina ministarstva i jos neke drzavne institucije, cime bi se povecala otvoril na hiljade radnih mesta (to nisu radna mesta gde su plate 7000-8000)
pripajanje opstina Svrljig, Merosina i Doljevac su ciljevi na kojima stranka intenzivno radi. Ovim pripajanjem bi Nis i spomenute opstine zjednickim snagama bile u poziciji da dobiju znacajnija sretstva od investicionih planova, koja bi izmedju ostalog bila ulozena u razvoj preduzetnistva u nisu, resavanje problema nove deponije, i modernizaciju "zajednickog" vodovodnog i kanalizacionog sistema.
-jos jedan od ciljeva je otvaranje niza vrtica i lekarskih ambulanti (tako da budu blize i pristupacnije svakom coveku)
na tenderima nijedna niska firma ne dobije posao, vec posao po vise puta napumpanim cenama dobijaju Beogradske firme, koje kasnije angazuju Niske firme da odrade posao, po realnim cenama, a ostatak novca zadrze za sebe, a Nis je zvanicno dobio znacajna sretstva iz budzeta. Reformisticka stranka ce sve novce dobijene iz budzeta iskoristiti za dobrobit Nislija a ne Beogradjana.
-Beogradska arena je gradjena od novca Nislija kao i novca Beogradjana. Zasto se zove Beogradska. Reformisticka stranka zeli da u Nisu gradi arene, sajamski prostor(da ne smetamo sportistima koji tamo treniraju). zelimo i mi aqua park i zoo vrt,  kongresni centar, poljoprivrednu berzu, urgentni centar. (zamislite samo kolko novih radnih mesta)
-Zastita radnika je jos jedan od ciljeva stranke.
-Reformisticka stranka moze ove zmisli da sprovede u delo kao i neke od "dobrih" (pod navodnicima dobrih jer su dobri beogradjanima), ali za razliku od njih i zeli jer se sastoji mahom od Nislija, ito onih Nislija koji nikada ranije nisu ucestvovali u politici.
-reformisticka stranka je sprovela veci broj akcija, o kojima cu kucati neki drugi put, ali verovatno niste culi za njih niti su imale prevelikog uspeha zato sto stranka u prethodnom preiodu nije imala adekvatnu politicku moc, a nazalost jos uvek nema dovoljna sretstva da se reklamira na najznacajnijim drzavnim medijima (Nis koji je drugi po velicini nema nijednu tv stanicu sa nacionalnom frekvencijom iako je drugi po velicini za sta ce se stranka boriti). ali i na ovom polju ce se stvari veoma brzo promeniti jer (garantujem) posle lokalnih izbora koji ce biti odrzani u Martu Reformisticka stranka ce biti nezaobilazan politicki faktor u Nisu i okolini. Popravljaju nam se  i finansije (donacije su dobrodosle), a posle kampanje z predsednicke izbore cese mnogo vise znati o nama.

Otvoreni smo za sve predloge, tako da ako je nekog od vas iole zaiteresovalo ovo sto sam napisao moze da se javi i pomogne zajednickom cilju , svojim aktivnim ucescem u radu stranke, ili idejama. Sediste stranke se nalazi uTC. Kalca u lameli C iznad butika u kancelarijskim prostorijama. Telefon 018/259104 ili mozete kontaktirati mene na 064/1560961.
Ideja o Niskom forumu je odlicana i preko mene ce doci do predsednistva strank, kao i sve buduce ideje.
Konstruktivne kritike se pozitivno prihvataju u stranci, tako da se potpuno slazem sa vama po pitanj internet prezentacije, koja inace postoji, ali je iskreno malo budjava, i nedovrsena (radimo na tome).
Ako neko od vas zeli da volonterski radi na svakodnevnom azuriranju, ili se za nas bavi forimima sa ovakvim temama dobrodoso je. Mislim da cete tako vise pomoci decentralizaciji i Nisu nego da samo govorite kako se nista ne radi.
ako ja sednem i kukam i ko ce da radi onaj posao koji ja radim tamo. namojte da mislite da jedan covek sam ne moze da uradi   nista i da zbog toga i ne pokusavate. ako tako misli 50 000 ljudi onda 50 000 ljudi sedi i ne pomaze nikako. Ako znamo da je u Nisu potrebno 25 000 glasova za pobedu razmislite koliki je to gubitak. Ako kazete da u stranci nema dovoljno pametnih i energicnih ljudi, dobrodosli ste da svojom pamecu i energijom pogurate nas zajednicki cilj.
U stranci ima mesta za sve i pozicije nisu popunjene i zacementirane. zasluzni se brzo probijaju i dobro kotiraju.

web adresa je  www.reformisticka.org
licno predlazem strane
http://www.reformisticka.org/upitnikzanislije.html
http://www.reformisticka.org/jedan_koristan_razgovor.html

Na kraju bih dodao odgovor zasto ne Reformisticka a ne LDP ili SDP
zato sto je program ove stranke okrenut ka razvoju Nisa i svih onih mesta u Srbiji (narocito na jugu), koja su LDP-u, SDP-u i slicnima briga koliko i Azerbejdzan i Togo
Sačuvana
Aleksandar
Građanin
**

Duh bunta: +212/-109
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 06.12.2007. 03:32 »

Nisam mislio da se javljam ovde dok ne pročitam materijal koji mi je dostavljen sa vaše strane. Ali ipak ću progovoriti i sada, prokomentarisati tekst i reći sa čim se slažem a sa čim se ne slažem.

naravno znatno se povecala brojnost stranke (samo omladina broji oko 1500 clanova uz stalni priliv novih)

Svaka čast na tome, ali je pitanje otkud omladina tu ako još niste počeli sa kampanjom i ako vas još uvek nigde nema? I ukoliko je brojka isforsirana, zašto biste se stideli da kažete i ako imate svega desetak omladinaca? Zar je sramota biti stranka sa slabom podrškom birača? Pa ti birači su prilično neobrazovana gomila ljudi, normalno je da napredna partija ne dobija veliku podršku.

To o broju članova često potežu Radikali kritikujući LDP koji je navodno "kombi stranka". Oni time misle da su glasove zaslužili kvalitetom. Ipak, stvar je potpuno suprotna, i podrška birača zavisi od njihove inteligencije. Što je neko inteligentniji, teže će glas dati Radikalima, a lakše liberalnim opcijama.

Citat
Stranka ce se boriti da veci procenat od PDV-a koji placaju niske firme ostaje u budzetu grada Nisa (kao sto je slucaj sa Novim Sadom, Cackom, Jagodinom ...)

Mislim da je ovo gola laž, iako u stvari i nije tema. Zato ću se samo zadržati na tome da kažem da Jagodina i Čačak nemaju bolji status od Niša, i nema nikakvih osnova da dobijaju veći procenat od PDV-a. Štaviše, prema nekim pričama ljudi iz G17, izgleda da Niš kao grad dobija nešto više povoljnosti na tom finansijskom planu nego ove pobrojane opštine (izuzev Novog Sada).

Citat
-Boricemo se da Nis dobije pojedina ministarstva i jos neke drzavne institucije, cime bi se povecala otvoril na hiljade radnih mesta (to nisu radna mesta gde su plate 7000-8000)

Drugim rečima, to bi bila borba za neki vid decentralizacije vlasti. Sve to bi moglo da ide u okviru programa ili plana ili platforme za decentralizaciju. Ta ideja npr. nije loša. Pominju je i drugi.

Citat
pripajanje opstina Svrljig, Merosina i Doljevac su ciljevi na kojima stranka intenzivno radi. Ovim pripajanjem bi Nis i spomenute opstine zjednickim snagama bile u poziciji da dobiju znacajnija sretstva od investicionih planova, koja bi izmedju ostalog bila ulozena u razvoj preduzetnistva u nisu, resavanje problema nove deponije, i modernizaciju "zajednickog" vodovodnog i kanalizacionog sistema.

Pripajanjem opština ništa se ne bi dobilo, i priča o dobijanju projekata naprosto nije tačna. Mi smo se bavili tim pitanjem prošle godine i dobro znamo kako projekti kod NIP-a prolaze. Mogao bi Niš da pripoji celu južnu Srbiju, to neće omogućiti tom području da dobije više sredstava i ako bi ponaosob opštine izašle na konkurs. NIP sasvim drugačije funkcioniše.

Drugo, što se deponije, vodovoda i kanalizacionog sistema tiče, ta vrsta udruživanja postoji i moguća je kako kroz projekte (postoje i oni za NIP, ali oni nisu uslovljeni time da je projekat na jednoj gradskoj teritoriji, već je administrativna jedinica sasvim irelevantna), tako i kroz standardno povezivanje opština u vezi sa realizacijom neke investicije. Ništa tu ne bi pripajanje pomoglo.

Ali postoji stvar koja se ovde može primetiti kao sumnjiva. Naime, u Srbiji je najviše onih ljudi koji su osetljivi na rasprostranjenost, bilo da se radi o lokalu ili naciji. Ako Šešelj obeća da će po dolasku na vlast pokoriti "one-koji-su-zaboravili-da-su-u-stvari-Srbi" i povratiti drevne srpske zemlje, veliki broj neobrazovanih građana žuri da mu da glas. Nadam se da ova ideja Reformističke stranke nema veze s tom psiho(pato)loškom klopkom.

Citat
-jos jedan od ciljeva je otvaranje niza vrtica i lekarskih ambulanti (tako da budu blize i pristupacnije svakom coveku)
na tenderima nijedna niska firma ne dobije posao, vec posao po vise puta napumpanim cenama dobijaju Beogradske firme, koje kasnije angazuju Niske firme da odrade posao, po realnim cenama, a ostatak novca zadrze za sebe, a Nis je zvanicno dobio znacajna sretstva iz budzeta. Reformisticka stranka ce sve novce dobijene iz budzeta iskoristiti za dobrobit Nislija a ne Beogradjana.

Ovo su klasične priče koje svi ponavljaju. Tu neću da se zadržavam i analiziram.

Citat
-Beogradska arena je gradjena od novca Nislija kao i novca Beogradjana. Zasto se zove Beogradska. Reformisticka stranka zeli da u Nisu gradi arene, sajamski prostor(da ne smetamo sportistima koji tamo treniraju). zelimo i mi aqua park i zoo vrt,  kongresni centar, poljoprivrednu berzu, urgentni centar. (zamislite samo kolko novih radnih mesta)

Tako nekako govori i Lapčević, ali to nije dovoljno da bi dobio moj glas.

Citat
-Zastita radnika je jos jedan od ciljeva stranke.

U redu. Ali valjalo bi imati program vezan za to. I to transparentan, dostupan javnosti.

Citat
-Reformisticka stranka moze ove zmisli da sprovede u delo kao i neke od "dobrih" (pod navodnicima dobrih jer su dobri beogradjanima), ali za razliku od njih i zeli jer se sastoji mahom od Nislija, ito onih Nislija koji nikada ranije nisu ucestvovali u politici.

U redu. Da ne ispadne da kritikujem iz zle namere, moje je ovde samo da kažem na šta mislim da bi trebalo obratiti pažnju kad se izlazi u javnost. Šta bi to moglo da bude ponuđeno i ostvareno, zbog čega je nešto nepotrebno, preterano, irelevantno, ili klišeizirano.

Ako Reformistička stvarno ima kapacitete da istera neke od ovih ideja, onda u redu. Ako budete u lokalnoj vlasti videćemo kako će to da se odvija. Zasad je nemoguće reći bilo šta. Obećavaju i svi drugi.

Citat
-reformisticka stranka je sprovela veci broj akcija, o kojima cu kucati neki drugi put, ali verovatno niste culi za njih niti su imale prevelikog uspeha zato sto stranka u prethodnom preiodu nije imala adekvatnu politicku moc, a nazalost jos uvek nema dovoljna sretstva da se reklamira na najznacajnijim drzavnim medijima (Nis koji je drugi po velicini nema nijednu tv stanicu sa nacionalnom frekvencijom iako je drugi po velicini za sta ce se stranka boriti).

Ne treba udarati po patriotizmu ljudi jer ih time ideološki trujete (indoktrinišete krivo). Pod "udaranjem" mislim - provociranjem i jačanjem lokal-patriotizma. A taj oblik svesti poguban je koliko i nacionalistički na nivou republike. Zašto to govorim. Otud što vidim da se navodi da je Niš drugi grad u zemlji. Nekoliko puta na ovom forumu neke Nišlije su pomenule da je Niš drugi grad, i nekoliko puta su ispravljani. Drugi grad po čemu? Prljavštini? Neobrazovanim ljudima? Nezaposlenosti? Najnižoj prosečnoj plati? Prema broju stanovnika Novi Sad je od pedesetih do danas (prema podacima Zavoda za statistiku Srbije) veći grad. Godine 2002. bio je veći za tačno 50 000 stanovnika. Razlika se, dakle, može izraziti kao skoro jedna veća opština u Srbiji. Ali neki u Nišu nastoje da kažu ono što nije kako bi podigli taj nekakav ponos kod Nišlija i pridobili njihovu pažnju i poverenje pod izrazom "onaj koji te hvali ne misli ti zlo". A često je upravo obrnuto.

Citat
ali i na ovom polju ce se stvari veoma brzo promeniti jer (garantujem) posle lokalnih izbora koji ce biti odrzani u Martu Reformisticka stranka ce biti nezaobilazan politicki faktor u Nisu i okolini.

Ovaj momenat naprosto kopa oči. Zašto mislite da ćete dobiti poverenje i članove ako kažete da ćete biti u vlasti? Hoćete da poručite - "dođite, dobićete nešto od nas kad zasednemo u skupštinske fotelje"? Ili - "vaš glas neće biti uzalud potrošen ako ga date Reformističkoj stranci"? Dobro, možda vi ciljate takvu grupu ljudi (otprilike one koji razmišljaju kao Radikali, NovoSrbijanci i dSSovci, bilo da apstiniraju ili su do sada bili aktivni i davali glasove pomenutim opcijama), ali onda ne bi trebalo očekivati podršku inteligencije i građanski orijentisanog trećeg sektora.

Za nas je dovoljno da izađete sa ideološkom platformom da vidimo šta je vaše razmišljanje, ali ogoljeno, a ne namazano svim i svačim kako bi se u vas zaljubio prosečni Nišlija.

Citat
Otvoreni smo za sve predloge, tako da ako je nekog od vas iole zaiteresovalo ovo sto sam napisao moze da se javi i pomogne zajednickom cilju , svojim aktivnim ucescem u radu stranke, ili idejama. Sediste stranke se nalazi uTC. Kalca u lameli C iznad butika u kancelarijskim prostorijama. Telefon 018/259104 ili mozete kontaktirati mene na 064/1560961.

Bitno je i to da kažete koliko ćete za nove članove biti otvoreni u smislu da se menjate. Ako imate čvrsto definisanu strategiju, onda opet u redu, ali ona bi podrazumevala strogu razradu svih (transparentnih) tačaka programa.

Inače takođe pozivam Nišlije da ako ih Niš zanima barem uđu u neku nišku stranku kao što je Ref. pa neka vide kako je. Ako im se ne bude dopalo, neka idu dalje. Važno je da ne sede skrštenih ruku i ne dižu ruke od politike.

Citat
Ideja o Niskom forumu je odlicana i preko mene ce doci do predsednistva strank, kao i sve buduce ideje.

Ideja ovog foruma je da okupi niški građanski potencijal (mada dolazi u obzir i balkanski, jer radili bismo i prekograničnu saradnju, pogotovo na medijskom planu) kako bi se konačno pokrenulo nešto što bi moglo da menja svest građana. Zato je uvek u fokusu medijsko delovanje i širenje medijskih kapaciteta.

Citat
Mislim da cete tako vise pomoci decentralizaciji i Nisu nego da samo govorite kako se nista ne radi.
ako ja sednem i kukam i ko ce da radi onaj posao koji ja radim tamo.

Mislim da nisi sasvim razumeo pojam političkog angažmana. Da ne dužim pošto sam to govorio možda desetinama ljudi na ovom forumu do sada, političko nije isto što i stranačko, tako da je i angažman jednog stranačkog aktiviste na ovom forumu (koji je npr. politički medij) često veći politički doprinos nego ono što uradi kroz stranačka delatnost. Konkretno, ja mislim da je Diferencija, ako je uspela da politički obrazuje bar jednog Nišliju ili građanina Srbije, ona je uspela mnogo više da uradi nego bilo koji niški politički medij (pa tako i stranka).

Citat
namojte da mislite da jedan covek sam ne moze da uradi   nista i da zbog toga i ne pokusavate. ako tako misli 50 000 ljudi onda 50 000 ljudi sedi i ne pomaze nikako. Ako znamo da je u Nisu potrebno 25 000 glasova za pobedu razmislite koliki je to gubitak.

Možda se obraćaš potencijalnim biračima, ali moram da dodam da učestalo pominjanje izbora u najboljem slučaju baca mrlju na celo izlaganje. Kao da je jedino važno pobediti. Pobeđuje se tako što predstavnici stranke pričaju koješta, ono što se dopada prosečnom građaninu. To nisu inteligentne ideje. Zato ako želite pobediti, nikako se vaše ideje ne bi mogle poklapati sa idejama (malobrojne) građanske populacije.

Citat
Na kraju bih dodao odgovor zasto ne Reformisticka a ne LDP ili SDP
zato sto je program ove stranke okrenut ka razvoju Nisa i svih onih mesta u Srbiji (narocito na jugu), koja su LDP-u, SDP-u i slicnima briga koliko i Azerbejdzan i Togo

Nije to argument. Naprosto, isto tako bi mogao i Velja Ilić u Čačku da kaže, ili pak homofob i rasista Dragan Marković Palma - obraćajući se glasačima u Jagodini. I pretpostavljam da si mislio na SDU. Međutim, koliko znam, SDU još uvek nije oformio odbor u Nišu (niko se stručniji nije javio da obavlja taj posao, a partiju ne zanima formiranje odbora koji bi vodili neki lokalni čvarkaši).

SDU i LDP jesu kvalitetne partije i imaju dobro razrađenu strategiju za decentralizaciju Srbije, pa čak i mnogo toga još što se poklapa sa idejama koje i mi zastupamo. No, vama za pobedu u Nišu to nije potrebno. Štaviše, poželjno je da se što više distancirate od tih ideja ako želite pobedu.
Sačuvana
DaXa
Građanin
**

Duh bunta: +12/-8
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #17 poslato: 06.12.2007. 19:18 »

Mislim da postojanje ovakvih stranaka mozhe da donese samo dobro jugu, mada bi npr. partija Pcinjskog okruga sa Nishavskim bolje kotirala i mozhda bi i ushla u parlament, naravno ako bi se otvorila gradjanska svest, a to je naravno na stranci i njenoj organizaciji...
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Plodni bizon
Građanin
**

Duh bunta: +53/-53
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 06.12.2007. 19:24 »

Lokalnim partijama uglavnom nedostaje to gradjansko, zato sto su orijentisane na prosecno stanovnistvo lokalne zajednice i lokalnu politiku. U lokalnoj politici gotovo da ti nije potrebno da poznajes ljudska prava jer se ona regulisu iz republickih pravnih akata. Nije ti potrebno da imash ideoloski zdravu situaciju, jer se lokal razvija i vodi bez tog poznavanja.
I da, nije moguce da udje u republicki parlament ako zagovara zdrave vrednosti pogotovo na jugu, jer jug to ne razume. Dzaba im pricas, oni se loze na Veliku Srbiju, Velju i Voju.
Sačuvana
Branko
Građanin
**

Duh bunta: +20/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 07.12.2007. 06:20 »

Možda se obraćaš potencijalnim biračima, ali moram da dodam da učestalo pominjanje izbora u najboljem slučaju baca mrlju na celo izlaganje. Kao da je jedino važno pobediti. Pobeđuje se tako što predstavnici stranke pričaju koješta, ono što se dopada prosečnom građaninu. To nisu inteligentne ideje. Zato ako želite pobediti, nikako se vaše ideje ne bi mogle poklapati sa idejama (malobrojne) građanske populacije.

Momenat za analizu.
   Ako razmisliš o ovome malo dalje videćeš da u stvari tim postupkom zatvaraš dijalog. Nije to nešto što bi po svaku cenu trebalo izbeći ali činjenica je da ako nekoga pošalješ da skuplja glasove tako što će ostaviti pamet negde na sasvim drugoj strani, njegova pozicija više nije u stanju da bilo šta kaže. Tu je priča završena. Zbog toga mislim da nikada neće pristati na to da samo nedovoljno informisani glasač daje glas stranci koja po svaku cenu želi da pobedi. Mora da smisli argument kojim bi kako tako branila poziciju koju drži, pa bila ona i populistička.
Sačuvana
Demijan
Građanin
**

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 31.01.2008. 06:04 »

Reformisticki!
Visnjic
To je ono sto nam treba!
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +37/-23
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 31.01.2008. 11:51 »

zajebavash se ili stvarno to mislish?
Sačuvana
DaXa
Građanin
**

Duh bunta: +12/-8
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #22 poslato: 01.02.2008. 16:16 »

Elem, gospodo ja u ovome tekstu gore, nisam video skoro nishta sto bi ubedilo ljude iz Vranja da glasaju za tu stranku, ona samo govori o tome da se decentralishe samo Nish, nigde u onome tekstu nisam video bilo shta sto bi reklo dacemo Vranju to i to. Dakle, mi ovde nemamo interesa da glasamo za ovu stranku. ;]
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Plodni bizon
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 06.02.2008. 01:45 »

Pre neki dan hodam gradom i ugledam bilbord Reformisticke stranke. Kaze "SNAGA JUGA", ali stvarno ne znam kakva je to snaga Juga. I onda citam dalje, kaze se "dr. Jugoslav Dobricanin..." pa nesto razmisljam, majku mu, kako je moguce da na tolikim bilbordima ovi ljudi okace toliku pravopisnu gresku kao sto je stavljanje tacke posle titule "dr". Neka gospoda iz Reformisticke stranke lepo pogleda pravopis srpskog jezika, da ne bude i stvarno da je jug toliko nepismen da ne moze ni jedan slogan da napise bez gresaka.
Sačuvana
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +37/-23
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 06.02.2008. 16:15 »

I onda citam dalje, kaze se "dr. Jugoslav Dobricanin..." pa nesto razmisljam, majku mu, kako je moguce da na tolikim bilbordima ovi ljudi okace toliku pravopisnu gresku kao sto je stavljanje tacke posle titule "dr".

mislish da ce to nashe drage nishlije da primete? ne verujem.....
Sačuvana
beyondmediominds
Građanin
**

Duh bunta: +4/-3
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #25 poslato: 06.02.2008. 18:08 »

Pre neki dan hodam gradom i ugledam bilbord Reformisticke stranke. Kaze "SNAGA JUGA", ali stvarno ne znam kakva je to snaga Juga. I onda citam dalje, kaze se "dr. Jugoslav Dobricanin..." pa nesto razmisljam, majku mu, kako je moguce da na tolikim bilbordima ovi ljudi okace toliku pravopisnu gresku kao sto je stavljanje tacke posle titule "dr". Neka gospoda iz Reformisticke stranke lepo pogleda pravopis srpskog jezika, da ne bude i stvarno da je jug toliko nepismen da ne moze ni jedan slogan da napise bez gresaka.
hahhahahha baš si nasmejao g-đu Reformistkinju.Počinjem da brinem za tebe,ne bi bilo loše da posetiš oftalmologa.Nije dr nego mr.btw, gospoda i gospođe iz Reformističke stranke znaju pravopis, ali je firma koja je radila bilbord jednostavno previdela ovu sitnu ali skupu grešku.Naravno da smo protestvovali, ali avaj tražili su nam da doplatimo ako hoćemo da se tačka izbriše, jer bi morali da prelepe sve bilborde.Obzirom da mi para za bacanje nemamo kao pojedine pol. stranke, odlučismo da pratimo hoće li neko uopšte primetiti da je mr sa tačkom a ne bez nje.Dakle, samo vi uzvišeni intelektualci ovoga grada primetiste.Bravo!Bravisimo!
U ovom slučaju loša reklama je bila odlična reklama.
Sačuvana

Jao nama koji smo izasli van sebe i mrznemo se napolju.
meda
Kvalitetan korisnik
**

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 18.02.2008. 02:30 »

Znaci spava mi se a morao sam da procitam ovu tragediju.
Puno mi pozdravite Visnju koji u zivotu nista drugo nezna vec samo da gure sebe u prvi plan i da umislja da je neko.

Znam coveka od osnovne skole i to je jedan asocijalan tip koji zahvaljujuci tome sto se nasao na nekoliko mesta i video neke stvari dobio na mašti kao dete kada ga odvedes u diznilend. I naravno zahvaljujuci tati dekanu medicinskog fakulteta koji finansira sve njegove zivotne promasaje (jadan covek). Spisak istih je dug i bezrazlozno ga je komenarisati kada cete posle ovog posta i onako crveni u licu ustati da branite svog vodju.

Jadna ova zemlja kada i takvi ljudi dodju do onolike fotografije na bilbordu...  Ma mi stvarno moramo da propadnemo.

A za vas par clanova predlog da ne gubite vreme, osim ako ne studirate medicinu, naravno.....
Sačuvana
Plodni bizon
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 18.02.2008. 10:36 »

Znam coveka od osnovne skole i to je jedan asocijalan tip koji zahvaljujuci tome sto se nasao na nekoliko mesta i video neke stvari dobio na mašti kao dete kada ga odvedes u diznilend.

Ma nije neki problem sto dobijes na masti i pomislis da nesto mozes da uradis. To je dobro. Drugo ne valja.
Sačuvana
avant-garde
Građanin
**

Duh bunta: +4/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 19.03.2008. 11:03 »

video sam da su imali neki performans kod kalče pre neki dan.
neki transparent stop beogradizaciji. nije loše ako se bave decentralizacijom.
Sačuvana
meda
Kvalitetan korisnik
**

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 20.03.2008. 00:02 »

mislim da je svaki komentar suvisan
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 5   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: