Stranice: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 59   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Grad Nis - vesti i komentari  (Pročitano 81689 puta)
0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Građanin
**

Duh bunta: +185/-102
Van mreže Van mreže

« Odgovor #675 poslato: 10.01.2008. 07:58 »

Dobar komentar, Bizone. Poziv na odgovornost, na razmišljanje... A zaista, kako bi iko mogao da pomisli da će neko da gradi stanove na krovu Medicinskog fakulteta? Koliko bi neko trebalo da bude glup da bi poverovao? Glupost je ovog puta (na)plaćena.

Što se dolaska Seke Aleksić tiče... izgleda da ćemo Rino (Otac Debeljko) i ja otići da vidimo to čudo od osobe... a ja ću poneti kameru da snimim zajapurenu masu, verovatno u transu, a onda vam doneti da vidite (zakačiću verovatno na YouTube). Baš me zanima koliko će ljudi da okupi taj "muzički" spektakl.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
DaXa
Građanin
**

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #676 poslato: 13.01.2008. 03:35 »

Teb' su rekli? Ko?
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
modesty
Građanin
**

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #677 poslato: 13.01.2008. 03:50 »

Me vidim zlo u tome....
Da li bi bio ponosniji da su vam " poklonili" neku bloody gore metal svirku ili mozda godisnje okupljanje mladih skinheada?
Znam ja da je intelektualna elita tu da se buni, ali umesto toga bolje poradite na akciji nekoj Namigivanje
Buntovnici bez razloga vise nisu u modi...
Ne mislim da govorimo o zlu, ali znaš, put do pakla, popločan je najboljim namerama  cool
Evo, moram priznati da sam i sama skoro napamet naučila... " u sobi punoj dima, a nigde aspirina... lalallalalalalalal"... Šteta je samo što je to mainstream... Tako nekako ispada... Ne mora da bude metal, ali zar moramo ići u krajnosti? Zar baš ništa kvalitetnije nema da se ponudi, a da to narod i prihvati? Pogledaj na kom nivou ti je umetnost u državi i njeno stanje će ti biti jasno... Slažem se da ko je gladan, nema baš potrebu da razmišlja o umetnosti i estetici, ali to ne znači da bi masu trebalo još više zaglupljivati. Ipak, među "folkerima" postoji nešto više od same pesme, kao što među radikalima postoji nešto više od "udzbeničke" politike... To je ta "teška" seljačka priča koju "razmaženi građani" i "beogradski dvor" ne razumeju... To je ta "napaćenost", taj "pravi srpski, seljački, pošteni, nefolirantski, iskreni život, to je Srbija! E... za mene je to propast i zato i ne idemo dalje... Nemam ništa protiv Seke i ostale Grand ekipe, ali imam protiv da je većini naroda to mainstream, kulminacija, inspiracija, uzor, plafon u svakom pogledu... To je već problemčić, ali pored mnogih problemčina, ova vrsta problemčića, samo je indikacija... Neka Seka radi i pošteno zarađuje i dalje za svoj život, ali hajde da se malo konačno prošire vidici naroda, a tome jedino može pomoći javnost...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Morella
Građanin
**

Duh bunta: +123/-13
Van mreže Van mreže

Hodajuca Kontradiktornost

« Odgovor #678 poslato: 13.01.2008. 19:01 »

Teb' su rekli? Ko?

Prica se okolo.
Znam ja da sam ja sveznajuca al eto ponekad i meni ljudi kazu nesto..mozes li zamisliti to?
Citajuci sada ovo sto si napisao, I ovo sto sam upravo otkucala sticem utisak da se vrtimo u krug..tacnije ti mene optuzujes da imam predrasude a ja za to optuzujem tebe…
Hajmo redom…
Pre svega, ne vidim cemu toliko frke oko tamo neke Seke Aleksic? Meni je svejedno hoce li neko slusati Cecu, Maidene ili Bob marlija.
Postavlja se  pitanje zasto bi uopste neko imao nesto protiv turbo folka?
Ti meni sudis da sam puna predrasuda a sasvim se dobro zna da je ovde u pitanju sve  samo ne stvar kvaliteta. Naime samo u tom pravcu moze I teci neka kvalitetna rasprava.
Zna se zasto je ova tema postavljena, kao bunt protiv “ vrednosti “ koje sa sobom nose odredjeni muzicki pravci ( neopravdano).
U jednom si bio u pravu. Ja nemam pravo da sudim o tome sta je bolje , Maideni ili Seka. I to je ustvari prvo pitanje koje treba postaviti, KO moze da sudi o tome sta je dobro za veliku vecinu?
Problem je sto vi jedini imate problem sa tim ljudima. Postavljate se kao da neko ko slusa Cecu ne moze biti moralno ispravna ili inteligentna osoba. E sad ste se vi, kao veliki intelektualci jelte, nasli  bogom dani da sudite I postavljate kriterijume kvaliteta. Gledate na “ seljake” kao na nekoga koga treba prevaspitavati I ukazati im valjda na pravi put?
Eto ti predrasuda.
O ne, slusas narodnjake, mora da si seljacina I mentalno retardiran.
Gledas Velikog Brata, mora da si neki shaban koji nema zivot.
O ne, plesacica si, mora da pusis za 10 evra I imas sidu.
E a kad smo vec kod tih akcija, ne znam zasto si meni to pitanje postavio jer opet kazem ja nemam problem sa ovim? Upravo zato sam I pitala Betmena ( koji se vise nije javio)sta predlaze. Ja bih licno da imam moc I pare radila na tome da svi pravci budu zastupljeni jednako, trebalo bi vise para da se ulaze u Pozorista, u neke lepe kulturne dogadjaje ( ne zato sto ja volim da im prisustvujem) vec zato sto smatram da nisu dovoljno zastupljeni…niti su ljudi dobro obavesteni o nekim dogadjanjima. Pozorista su u losim stanjima, scene I sale treba bolje opremiti, finansirati vise horove .
Glupost je zabranjivati bilo sta…daj ljudima mogucnost da sami izaberu, izvuci najbolje sto mozes iz svega.
Cisto da kazem, ja sam se malo nadovezala ovde I na neke teme sa vec postojece teem o folku ( cisto da ne mislis da sad pravim bespotrebne digresije jer uvidjam da bi neke stvari mogle delovati nelogicno).
Mene zanima samo jedna stvar…
Ovo sam zelela da pitam Betmena ali vazi I za tebe.
Umesto tif folkera da ste dobili jedan lepi koncert klasicne muzike. To bi bilo fino ali me bas kopka da li bi ti otisao na to? Da li bi dao pare da odes, obucen u elegantno odelo ( kako je red I osnovna kultura ponasanja na takvim dogadjajima) I sednes I slusas dva sata Vivaldija ili Mocarta?
Nesto mislim da ne bi….ali da su organizovali jedan fin Beer Fest sa Go Go plesacicama I litrama piva….eeeee….eto ti kulture po meri…e koji merak kad padne jedna dobra sutka…
Dakle nemoj da se uvredis, ja sam se ovde sve vreme obracale Tebi, cisto radi neke preglednosti…ali ovo se moze primeniti I na vecinu…lepo je sa tvoje strane sto si dovoljno osvesten I zeljan nekog kulturnog preokreta ali kazem, ako vec uvodimo kulturu, po kom cemo je principu definisati I kako je “nametnuti”. Na ovaj nacin sigurno ne…..
Alergicna sam na propagiranje elitizma I finoce samo radi uzivanja ugleda intelektualca…..

E a sad o tim predrasudama o kojima trubis….
Da, nevaspitanih, neinteligentnih I zatucanih ima u svim slojevima. Istina.
Ali sada me vec zanima, zasto bi muzika bila vazna ukoliko je osoba moralna I valjana? Da li je zaista vazno kakvu muziku slusa ako smo vec istesali valjanog pojedinca sposobnog da dela I radi na obezbedjivanju kvalitetne egzistencije? Jer neces me ubediti da je neko intelektualno inferioran ili nemoralan po difoltu ako slusa folk.
Da li cemo muziku staviti ispred ljudskosti?
Da li ces muziku stavljati ispred mnogo vaznijeg faktora kao sto je osnovno vaspitanje koje pojedinac nosi iz kuce?
I da sta jos….ne vidim razloge za mrznju narodne muzike. Sada pricam o izvornoj, narodnoj muzici.
Znas u cemu je jedini greh..u tome sto Srbi ne umeju da pametno iskoriste ono sto imaju…Pogledaj samo sta su Irci uradili I koji su kult napravili od svog folka….Ja jednu Bilju Krstic ne bih zabranila .

Na kratko cu se osvrnuti I na naciste. Ne znam u kom si ti to tacnu delu mog posta od tri recenice video da sam ja povezala naciste I muziku? Okupljanje ne objedinjuje obavezno I muziku , mogao si to videti I u NS na nasrecu zabranjenom Nazi okupu pre par meseci. Uz veliko izvinjenje svim nacistima ja ne uvidjam nista inteligentno u rasnoj I nacionalnoj mrznji, ne vidim nista moralno u zelji da se istrebi velik broj ljudi zbog  uverenja da su kao rasa inferiorni.

Pored toliko problema I pored tolikog zla u svetu ovo dodje kao melem …

I za kraj, nema potrebe da budes ironican, titule kao “Poznavaoche svega” kojima mi se obracas ne dolikuju u jednoj normalnoj debati I razgovoru, pogotovo kada me optuzujes za nesto sto nema veze sa realnoscu.

@ Modesty
Sve je to meni jasno..ni ja sama nisam pobornik takve muzike niti je smatram kvalitetnom. Ali mislim da je ta cela stvar vec malo prenaduvana. Mozda jednostavno muziku ne dozivljavam kao presudan faktor.
E sad..pazi, problem pojedinca je sto ako je on psihicki podlozan manipulaciji , da ne kazem podlozan zaglupljivanju , vec ce naci neki nacin da "skrene sa puta". To je kao ona prica , ko je kriv sto nam je omladina zatupljena..ma kriv je Sloba, krive su 90-e, krivi su mediji....svi su krivi samo ne osoba koja te uticaje prihvata.
Joj...hajd kucacemo jos ovih dana..otkucah sad ovo Daxi a nisam spavala 36 sati i gubim se....da ne kazem sad nesto zbog cega cu zaliti kad se naspavam  osmeh
Sačuvana

My theory by A. Elk, brackets, Miss, brackets. This theory goes as follows and begins now. All brontosauruses are thin at one end, much much thicker in the middle, and the thin again at the far end. That is my theory, it is mine, and it belongs to me, and I own it, and what it is, too.
DaXa
Građanin
**

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #679 poslato: 14.01.2008. 02:11 »

Lele! Shto mrzim ovako dugachki postovi! Kraci su bolji...
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
provincijalac
Urednik

Duh bunta: +37/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #680 poslato: 14.01.2008. 13:32 »

stvarno je organizator nishki kulturni centar!! do sada nisam verovao, moram da to priznam aleksandre, ali sad kad su javili na nishkoj nemam rechi. ajde to shto je grad to priushtio svojim gradjanima, ochekivalo se da ce smiljko da tangira tu primitivniju populaciju gradjana, ali bre zashto se u te stvari mesha nishki kulturni centar??? zar jedna od retkih kulturnih institucija u gradu da se bavi organizacijom turbo-folk koncerta? shta je sledece?
Sačuvana
WolfTrax
Građanin
**

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #681 poslato: 14.01.2008. 15:58 »

u vasim postovima primecujem prilicno gadjenje izborom muzike za proslavu srpske nove godine...
mogu to da razumem ali ne verujem da postoji jebozovnija pevacica trash muzike od seke, sto je cini praznikom za oci ( sta cu kad volim dromfulje ).... licno, mislio sam da nikad necu moci nista drugo da slusam nego stari soul a danas sam stavio novi sekin hit "asprinin" kao novu zvonjavu na telefonu ( zamenila je hendrixa - crosstown trafic )

ovo je spot za tu pesmu, sniman na petrovaradinskoj tvrdjavi kod hotela leopold I

<a href="http://www.youtube.com/v/gJaPaTvPnjU&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/gJaPaTvPnjU&rel=1</a>

obavezno pogledaiI!!!
Sačuvana

Bad day at the river is far better than the good day at the work....

Chris Craft Power Boats est. 1874
Plodni bizon
Građanin
**

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #682 poslato: 14.01.2008. 18:33 »

cudjenje
Folk parada u centru grada, svi u transu, i mada je Seka ocekivala dolazak cak 50 hiljada ljudi, bilo je svega par hiljada u centru Nisa. 50 iljada ne bi stalo ni na svim trgovima u Nisu zajedno. Ocigledno Seka nikad ranije nije dolazila u Nis. Svejedno, Niski kulturni centar je pokazao da zna da organizuje koncert turbo-folk pevaljke, uz kulturno umetnicko drustvo Aleksa iz Brzog Broda i neke trubace, ali i pare Velje Ilica i Smiljka Kostica, priredili su super-docek srpske nove godine na trgu u Nisu.
Drugi put za vreme vladavine niskog kmeta, Smiljka Kostica, Nis dovodi jednu od najvecih estradnih diva u Srbiji. Pre dve godine to je bila Ceca, pa onda Zeljko Joksimovic, sada Seka Aleksic. Za to vreme u Beogradu srpska nova godina nije ni primecena, tek je minut-dva trajao vatromet u ponoc. Eto cime bi se provincija mogla da razlikuje od metropole.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Građanin
**

Duh bunta: +185/-102
Van mreže Van mreže

« Odgovor #683 poslato: 15.01.2008. 03:18 »

Eh, ne znam šta da vam kažem. Neki ljudi su me videli tamo na koncertu, bio sam na licu mesta nekih 30 minuta. Rino je htela da vidi vatromet pa smo otišli tako dvadesetak minuta pre ponoći, i ostali da odgledamo taj vatreni spektakl. U stvari, ja to ne volim, ili makar nisam voleo dok nisam video da i to može biti lepo. Bilo je još više vatrometa u ponoć 1. januara 2008.

A kakva je bila Seka? Pa, najpre, složiću se sa tim da nije bilo mnogo ljudi, ili nije bilo onoliko koliko je Seka očekivala i kakvu je izjavu dala. No, ona u ovom nije bitna. Bitne su dve stvari, ako mene ko pita. Jedna je koliko ljudi je došlo da je vidi, a druga - ko ju je doveo?

Prvo, glavni trg nije bio toliko pun kako sam očekivao. Mislio sam da će biti teško dopreti do Ambasadora iz pravca Crvenog pevca, a u stvari mogli smo da se ušunjamo pred binu koliko je bilo malo ljudi. No, pošto je u toj gužvi bilo dosta neprijatno, odmah smo se iz nje izvukli i stali podalje, odakle nismo mogli da vidimo to čudovište na daskama. Videla su se samo dva veća video-bima, a rekao bih da je većina ljudi upravo u njih i buljila pošto nju ne verujem da je iko video sem onih koji su se našli u desetak, petnaestak metara od bine. Još jedna stvar mi je pala u oči, a to je da su mnogi od onih prisutnih nosili alkoholno piće u rukama. Opijali su se i bili prilično isforsirani, kao da ih je neka muka dovela na trg, kao da nisu došli da nešto proslave i da se dobro osećaju. I devojke i mladići su bili pod alkoholom. Retki su se poljubili i zdravo ponašali, ali mi se čini da su i oni bili tu nekom greškom, kao zatečeni, u misiji da izvide o čemu se to radi na niškom Trgu Kralja Milana.

Druga stvar je ostala nejasna. To ko je platio dolazak "Kraljice" navodno ispituju lokalni mediji. Zasad dobijaju odgovor da se radi o nekakvim "prijateljima grada". Kakvi su to prijatelji grada, i zbog čega žele da ostanu anonimni, to recimo meni nikad neće biti jasno.

PS: Da, Niški kulturni centar jeste i ove godine imao udela u organizaciji koncerta turbo-folk zvezde.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
direktor bolnice
Građanin
**

Duh bunta: +7/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #684 poslato: 15.01.2008. 16:00 »

Vecernje novosti: NA dočeku Srpske nove godine, na Trgu kralja Milana u Nišu, prema proceni policije, više od 10.000 Nišlija, žitelja okolnih gradova, kao i goste iz Makedonije, Bugarske i Crne Gore, uveseljavala je koncertom folk pevačica Seka Aleksić. Nastupili su i folklorci i trubači, a uz vatromet, tačno u ponoć, sugrađanima je Novu godinu čestitao gradonačelnik Smiljko Kostić.
Među posetiocima, najviše je bilo mladih između 14 i 20 godina, koji su u više navrata tražili da čuju hit ove popularne pevačice "Aspirin", a da im je ujutru nedostajao baš ovaj medikament, govori i podatak iz Hitne pomoći da je na licu mesta tokom julijanske novogodišnje noći četvoro ljudi na trgu zadobilo povrede od petardi, a jedanaestoro zatražilo medicinsku pomoć zbog alkohola.

Glas javnosti: Uz koncert folk pevačice Seke Aleksić i vatromet na centralnom gradskom trgu u Nišu 30.000 ljudi dočekalo je Novu godinu.
Sačuvana
direktor bolnice
Građanin
**

Duh bunta: +7/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #685 poslato: 20.01.2008. 01:09 »

Blic: Zdravstvena ustanova „Apoteka Niš“ u svojih 24 objekta izdala je u prošloj godini ukupno 483.000 pakovanja lekova za smirenje, što znači da su građani u niškom regionu progutali blizu 10 miliona tableta zbog prepisane terapije ili da bi umirili živce od doživljenih stresova. Da se Nišlije više nerviraju u odnosu na ranije godine dokazuje procenat rasta korišćenja ovih lekova za 8,09 odsto u odnosu na pretprošlu godinu.
Sačuvana
Nebojsa
Građanin
**

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #686 poslato: 20.01.2008. 01:32 »

Moraju ljudi nekako da podnesu tu bedu. Dobro je da ste ipak svesni da je stanje lose. To neka bude vedrija strana ove price o tabletomaniji u Nisu.
Sačuvana
Monarch
Opšti urednik

Duh bunta: +36/-11
Van mreže Van mreže

« Odgovor #687 poslato: 21.01.2008. 17:28 »

Divlja svinja u centru Nisa. E Kekenju, gledaj samo 'de zivis... hehe.

<a href="http://www.youtube.com/v/q7t_8TGmv98&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/q7t_8TGmv98&rel=1</a>
Sačuvana

Slatka mala izvrnuta signaturica.
Plodni bizon
Građanin
**

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #688 poslato: 25.01.2008. 14:35 »

Osetile svinje sta je njihovo prirodno staniste.  zlobni
Sačuvana
beyondmediominds
Antidiferencijalac
**

Duh bunta: +4/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #689 poslato: 28.01.2008. 02:06 »

Kada ulicama Londona protrči crvena lisica( inače skoro pa domaća životinja u Engleskoj iako joj tu mesto nije) onda se građani raduju jer žele da je  nahrane, zbrinu i pripitome i  naravno, komentarišu pogrdno takve slučajeve na račun vlasti koja umesto da životinje čuva u prirodnim staništima, ne vodi brigu o njima pa one  moraju silaziti u gradove po hranu.
Ali, kada jedna divlja svinja prođe ulicama Niša, onda je to zaista razlog za podsmeh.
Demokratijo i Evropske vrednosti, evo nas bavimo sa podsmehom....................
Sačuvana

Jao nama koji smo izasli van sebe i mrznemo se napolju.
Stranice: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 59   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: