Stranice: 1 [2] 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Zasto vise nema velikih politicara?  (Pročitano 3798 puta)
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #15 poslato: 25.10.2006. 14:06 »

Ma on se toliko lozi na antisrpstvo da bi se ozenio i za "musko" samo ako dovoljno mrzi srpstvo  smejanje
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #16 poslato: 25.10.2006. 14:46 »

smejanje  Da da, tu ga potpuno razumem... i ja bih se udala i za muskarca ako treba, samo da odgovara svim standardima.  smejanje
Sačuvana
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #17 poslato: 25.10.2006. 18:30 »

Citat: "sAngiE"
Mizante, ti se toliko palis na "anti-srbsku" metaforu da je to prosto neverovatno.  smejanje  Mislim da ces da se ozenis devojkom koja je dovoljno zagrizena za mrznju prema Srpskom narodu da to bude jace od tvoje... ona ce ti jedina biti savsena i boginja kojoj ces se klanjati.  smejanje

Prikazala si na smesan nacin ali si (nazalost) potpuno u pravu. Takav ekstremno antisrpski stav moze samo da zaslepi coveka i i pokvari mu percepciju pa ma koliko bio pametan i obrazovan. To se najbolje videlo na primeru sa cirilicom. Miz jednostavno nije skont'o da ako je za zabranu cirilice , a za upotrebu iskljicivo latinice time jednostavno krsi sopstvene principe o postovanju ljudskih prava...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci I.
Urednik

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 25.10.2006. 23:48 »

Priznajem da ste u pravu. Istina je da nekako iracionalno možda čak i mrzim ono što se naziva srpskim. Daleko od toga da mrzim Srbe (niti ih volim niti ih mrzim, baš onako kako sam ravnodušan i prema ljudima drugih nacionalnosti), ali su mi draži oni koji su toliko samokritični (ako se kritika sopstvene nacionalnosti može nazvati samokritikom, a rekao bih da u rigoroznijem razgovoru ne bih smeo tako da se izrazim) da mogu da vređaju i sopstvenu nacionalnost.
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 27.10.2006. 02:19 »

Citat: "Truman"
Ovo je stav koji sam cuo u jednoj televizijskoj emisiji i mogao bih da se slozim sa njim. Dakle, zasto vise nema kapaciteta i autoriteta...

Zasto vam je uvek potreban cobanin da vas vodi? Treba vam lider, a zasto? Vi ne znate sta je dobro za zemlju? Pa kako onda moze gradjanin da ima pravo glasa ako unapred zna da ne zna onoliko koliko zna onaj koga bira. Demokratija podrazumeva coveka koji politiku razume koliko i onaj koga taj gradjanin bira, razlika je samo u tome sto se ovaj koji glasa ne zeli baviti politikom, ne zeli da bude aktivan, jer mozda zeli da se bavi drugim stvarima.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #20 poslato: 27.10.2006. 09:24 »

Citat: "No Name"
Treba vam lider, a zasto? Vi ne znate sta je dobro za zemlju? Pa kako onda moze gradjanin da ima pravo glasa ako unapred zna da ne zna onoliko koliko zna onaj koga bira. Demokratija podrazumeva coveka koji politiku razume koliko i onaj koga taj gradjanin bira, razlika je samo u tome sto se ovaj koji glasa ne zeli baviti politikom, ne zeli da bude aktivan, jer mozda zeli da se bavi drugim stvarima.

Lider je neko sa političkom vizijom i energijom da sprovodi odredjenu politiku. Taj kvalitet nemaju svi. Djindjić je bio lider a ne recimo Kolesar. Bez lidera nema ni promena, nema ni progresa. Dakle, lideri su neophodni.
Sačuvana

Banujmo sve žene!
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #21 poslato: 27.10.2006. 10:52 »

Citat: "stojan popivoda"
Citat: "No Name"
Treba vam lider, a zasto? Vi ne znate sta je dobro za zemlju? Pa kako onda moze gradjanin da ima pravo glasa ako unapred zna da ne zna onoliko koliko zna onaj koga bira. Demokratija podrazumeva coveka koji politiku razume koliko i onaj koga taj gradjanin bira, razlika je samo u tome sto se ovaj koji glasa ne zeli baviti politikom, ne zeli da bude aktivan, jer mozda zeli da se bavi drugim stvarima.

Lider je neko sa političkom vizijom i energijom da sprovodi odredjenu politiku. Taj kvalitet nemaju svi. Djindjić je bio lider a ne recimo Kolesar. Bez lidera nema ni promena, nema ni progresa. Dakle, lideri su neophodni.

Pa naravno. Treba neko ko ce najbolje da sprovodi tu politiku, dakle neko ko je natprosecno sposoban. Nisu svi gradjani podjednako sposobni. Takodje, potreban je neko ko ima pravu viziju za buducnost, a opet mislim da bi bilo uobrazeno da kazes za sebe ( No Name ) da je imas.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci I.
Urednik

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 27.10.2006. 12:28 »

Lider je potreban nesposobnim gradjanima. Objektivno gledano, Srbija mozda ima jedva 5% gradjanski nastrojenih, i 95% politicki retardiranih ljudi. Pri takvom stanju stvari lider (coban, tacnije) je neophodan, jer bi gomila (95% stanovnistva) bila kakva i jest - nesposobna za misljenje, pa tako i za bavljenje politikom.

Teznja drzave ili odredjene zajednice ljudi, pak, mora biti takva da onih 95% ljudi ucini sto pre sposobnom da odbaci lidera (sto jeste proizvod palanackog mentaliteta neke sredine) i pocne sama da razmislja, odnosno da razume svoje i potrebe drugih.

Vizionarstvo je pojam koji me golica od praznine a ipak tako cesto ga ljudi koriste; oni ljudi koji politicku stvar dozivljavaju kao nebesko-neuhvatljiv posao, pa i kad se svodi na biznis. Ako je 5% makar delimicno svesna, odnosno ako ume da prepozna prioritete i potrebe sebe i drugih (u zajednici), tada bi svako od ovih mogao da bude lider pred onom gomilaskom vecinom. Ipak, sve zajednice u kojima postoji nesto takvo kao sto je "Lider" vec samim tim opisuju mentalne sposobnosti vecine gradjana tog drustva. Lider uvek predstavlja nesposobnost drugih (oni za koje je ovaj jedan lider) da se staraju o sebi.
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 27.10.2006. 13:59 »

Ponavljam: zasto se narod oseca toliko nesposobnim? Zasto je unapred porazen, unapred niko i nista?
Citat: "stojan popivoda"
Bez lidera nema ni promena, nema ni progresa. Dakle, lideri su neophodni.

I Seselj i Nikolic su lideri, svako u svoje vreme. I sta, oni imaju viziju za koju vecina ovde kaze da je differentia specifica lidera u odnosu na "obicnog" gradjanina. Pa dokle bi nas odveli takvi lideri? Vi cete sad da kazete kako ste bas zato rekli da je Srbiji potreban lider, ali onda ta definicija lidera da je on neko ko ima sposobnosti i viziju da nesto uradi ili pokrene - nedovoljna. Cak i opasna. Lider u pravom i doslovnom smislu iskljucuje misljenja drugih. Ta osoba je tu da misli i dela, kao da to ne mogu drugi. Traziti lidera odnosno coveka koji misli mozda bi valjalo u nekoj zemlji gde ces jedva naci dva inteligentna coveka, ali u nekoj evropskoj zemlji zastupati takav stav mogu samo oni koji su ili navikli da zive pod titoistickim ili milosevicevim rezimom, sto bi u prevodu glasilo: batine i diktatura. Sem toga mnogi mogu da imaju vizije, a kako bi narod mogao prepoznati i oceniti kao "najpametnijeg" jednog od njih? Ne bi mogao. Na politicaru u demokratskim drustvima je samo da sprovodi zelje naroda, politiku ljudi a za koje se podrazumeva da su prosveceni.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #24 poslato: 27.10.2006. 14:30 »

čekajte ljudi, opet brkamo neke stvari, jel vi kad kažete "lider" mislite Fuhrer? Postoje demokratski i nedemokratski lideri. Dakle, potrebni su demokratski lideri?
Sačuvana

Banujmo sve žene!
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 27.10.2006. 14:34 »

A Hitler nije izabran na demokratski nacin? Mozda si mislio na onoga lidera koji se zalaze za demokratiju. Takav bi morao da bude u nacelu protiv liderstva, znaci protiv sebe. Takvog lidera nemamo, barem ne na politickoj sceni. A takav bi bio potreban ovom narodu, da bi ga oslobodio od te palanacke svesti "treba mi cobanin, jer sam ja glup".
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #26 poslato: 27.10.2006. 14:36 »

Djindjić....

Da, takvog više nemamo i nešto nam loše ide, dakle treba nam demokratski lider.
Sačuvana

Banujmo sve žene!
Lvzifer
Slobodni mislilac

Duh bunta: +15/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 09.11.2006. 05:25 »

iz istog razloga iz kog nema velikih muzicara, slikara, pesnika, pisaca itd...
Nema inspracije, nema ideja, nema podrske.
Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 16.11.2006. 13:11 »

nisu nam potrebni veliki politicari nego revolucionari. ne trebaju nam pametni ljudi koji nece da se angazuju, nego obicni ljudi koji zele da promene stanje i to zele svim srcem.
Sačuvana
maelstrom
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +25/-4
Van mreže Van mreže

ocean pospremljen u kutije

« Odgovor #29 poslato: 28.01.2007. 21:28 »

Velikih političara više nema jer nema više ni velikih ideala.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
k o g a  si spasao, je li?
Stranice: 1 [2] 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: