Nekoliko stvari koje je trebalo napomenuti prilikom moje prve posete forumu, kako ne bih dobio prostu etiketu "nazionalista", u kojoj ima doza rasizma...Moja greska, trebalo je da se upisem u temu "upoznavanje, predstavljanje"...
Dakle, ja sam Zile Zilet, u mladosti sam se zvao Razorblade, ali sam zbog greha u mladosti morao da promenim ime. Imam 34 godine, osecam se kao da imam sto, i vise od pola zivota sam proziveo u sranjima u kojima je bila ova zemlja. Po nacionalnosti sam Srbin, krsten, a u crkvu ne idem- ne volim "popovski" dvojni moral. Kada kazem da sam Srbin, ne dozivljavam to karakternom osobinom ili nekim "bozanskim" darom. U zivotu sam stotine puta bio u situaciji da budem ponosan sto pripadam ovoj naciji(basket, tenis, N.Tesla,npr...), ali i hiljadu puta sam zeleo da se zavucem u misiju rupu zbog sramote. Znam da ovom narodu treba "brusenja" i V.Ilic nije moj omiljen Srbin. Grobari treba da kopaju rake, a ne da vode politiku...
Tokom dugih devedesetih sam u dva navrata bio na "frontu"( V.Glava u Dalmaciji i Vogosca u Sarajevu), s obzirom da sam 16 meseci bio u JENEA. Tamo sam video i mangupe iz nasih redova i mangupe iz tudjih, i ne mogu da kazem ko je bio losiji, jer niko nije bio dobar. R.Mladic nikada nije bio moj narodni heroj, i nikada nisam hteo da se identifikujem sa razbojnicima i decoubicama koje su to cinile u moje ime...ne mislim da su Arkan i Legija deca koje majka jednom radja.
Dakle, naucio sam da ljude delim na dobre i lose, a ne na nase i njihove. Naucio sam da slusam i pricam i sa nekim ko ima sasvim suprotne stavove od mene, ako mislim da to nije zbog "zle duse", vec zbog "neobavestenosti" tog nekog...I nikada, bas nikada tom nekom ne bih silom naturao svoje misli. Bas kao sto bih se zestoko branio od toga da meni neko uteruje silom svoje.
Naucio sam da nista nije crno, u onoj meri koliko nista nije belo. I da za tragediju Milice Rakic, svako svoj deo, krivicu snose i S.Milosevic i B.Klinton, bas kao i onaj nesrecnik koji je za pare tu bombu izbacio na predgradje mog grada...I to je princip podeljene krivice koji zastupam na ovom forumu, koji me je dovodio u verbalne sukobe sa nekima od forumasa, a cesto sa tobom D.I.

Postujem energiju za promene koju posedujete i koja je dragocena u ovom vremenu totalne apatije. Takodje zelim da Srbija bude bolji i srecniji dom svima koji zive u njoj I svuda gde zive, bio to Bg,Su,Kg,Np ili Niis...Ali se ne slazem uvek u metodologiji i pristupu problemima, i uvek se trudim da na to ukazem na civilizovan i zreo nacin...
Nadam se da smo rascistili neke nesporazume!!! Srdacno vas Zile.