Bojim se da, moguce iz razloga provincijske ucmalosti, Differentia pokusava da nadmasi Papu u katolicanstvu.
Znaš li da iz istog bunara vire nacionalizam i prozivke za provincijalizam, što je najgore - iz Beograda. Dakle, ti koji zadovoljno onanišeš po Beogradu zahvaljujući centralizmu koji pod plaštom naci-paranoje uvodi Milošević početkom poslednje decenije prošlog veka, tj. legitimno pljačkanje gradova i opštine van Beograda, čineći ih rupama većim nego što su i bile, prozivaš za provinciju. Prvo istučeš i onda kažeš: Ju, gledaj kako izgledaš!
U Beogradu ima dosta NVO, mahom izdajnicko-placenickog karaktera, ali su mala deca za ovaj, ovde ispoljeni nivo srbofobije i odsustva granice pljuvanja Srba i Srbije.
Počastvovan sam već time što bi me ko uporedio sa tim, kako ih ti i tvoji drugari nacionalisti zovete - izdajničko-plaćeničkim organizacijama po Beogradu. Oni upućeni znaju da Differentia nije ni blizu tim gigantima koji su jedina svetla tačka srpske javnosti (na sreću pa postoji medij preko kojeg mogu da dođu do glasa). Znaju da jedino što imamo jeste novopokrenuti časopis, povremeno pojavljivanje u Blicu ili nekom drugom dnevnom listu, i to na temu decentralizacije (kojom se, usput, u poslednje vreme počinju razbacivati i neke nacionalističke organizacije, kao što su DSS, Ref. stranka iz Niša, G17 i još neki), te ovaj forum koji i nije tako primećen od strane građanski orijentisanih (što dokazuje divljanje Shkavela i Razorbladea, te nemoć administracije da im se suprotstavi na pravi način). Sve u svemu, tvoje nerazumevanje i strah od onoga što ne razumeš čini da te ljude koji se jedini bore za prave vrednosti u Srbiji, kao što se i Đinđić borio, smatraš izdajnicima (kao što su i njega smatrali) i stranim plaćenicima (kao što su i Đinđića zvali). Na kraju, priželjkuješ nam kraj (verovatno da neko ubije administratora ili predsednika organizacije), kao što je i Đinđić skončao od ruku onih koji ga nisu razumeli (jer ne postoji u Srbiji neko toliko loš da bi želeo smrt svojoj državi, već jedino oni koji znaju koji put je pravi, i oni koji ne znaju, pa to svoje neznanje i nerazumevanje drugih realizuju kroz prozivke ovih drugih za izdajništvo).
Kako znam da su se u Beogradu vase kolege povukle u blagu ilegalu posle skorasnjih, svima poznatih, dogadjaja, moram priznati da stvarno imate muda(ili nemate mozga) kada nastavljate dosadasnjim tempom.
Ne samo kolege u Beogradu. Čuo sam i za druge... i nikako mi nije jasno. Zbog čega bi se iko krio, i na šta liči takvo delovanje ako moraš da se kriješ od gamadi koja u isto vreme vršlja i divlja po Srbiji za koju se navodno bore te iste organizacije? Pa gde je tu odgovornost? Ako kažu da u Srbiji nema pravde, da policija ne reaguje na razbojništvo ako ono dolazi od strane onih koji su prijatelji sa onim ko drži vlast, pa potražiće međunarodno posredovanje. Zašto su se sakrili, zašto ne govore ništa, zašto su zaćutali... voleo bih da saznam. Ne mogu da poverujem da su se uplašili. Ja se ne plašim, a živim u daleko nacifikovanijem i primitivnijem Nišu; doduše i "bezazlenije" (u smislu manje intenzivno, manje značajno) delam.
Ako je u Beogradu neprijatno biti izdajnik, mogu da zamislim koliko je tek lako u Nisu.
Eto, makar toliko shvataš. Shvataš da je Niš daleko gori grad u pogledu nacifikacije. Uostalom, takva je provincija: još pamet do nje nije stigla.
Srdacno vas, sa zeljom da radite jos malo, Razorblade.
Očigledno bilo bi ti drago da nas neko "zatvori", kao što rekoh, na ovaj ili onaj način. Mislim da je to poziv na linč organizacije i njenih predstavnika. Neka. Da ima boga rekao bih "oprosti mu bože, ne zna šta čini", ali nema ga, tako da je valjda i to dozvoljeno.