Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže
Pol: 
Ja nisam luzer naprotiv...
|
 |
« Odgovor #45 poslato: 09.05.2008. 16:38 » |
|
Vratih se iz neuspesne gradske potrage za tarotom. Prvo bejah u knjizari Plato i tamo mi rekose da su nekad ima al ne vise. Onda svratih do Mamuta i tamo naidjoh na komplet tarot spil+knjiga ali nisam imao toliko para kod sebe ( skoro 2400din), a i komplet mi je bio nekako fensi. Nije ni jedan od onih autora koje ste spomenuli. Onda u sremskoj pronadjoh sediste ezoterije, neki neugledni stan u jos neuglednijoj zgradi. I zena koja tamo radi mi rece da imaju Kroulijev spil (980din), ali ne i knjigu tumacenja. Stovani forumasi, sto mi je sad ciniti?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +29/-9
Na mreži
Pol: 
Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!
|
 |
« Odgovor #46 poslato: 09.05.2008. 16:42 » |
|
Batali se ti corava posla, niko se od karata nije najeo i piva napio
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Auxilium meum a Domino
The Lord is my shepherd; I shall not want He maketh me to lie down in green pastures He leadeth me beside the still waters He restoreth my soul
|
|
|
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #47 poslato: 09.05.2008. 16:44 » |
|
Eh, to vazi i za mnoge druge stvari pa se opet zanimamo za to. Nego, ovo pitanje sam postavio pre svega sa zeljom da mi Ljubo i lanavi odgovore - da l mi je bolje da kupujem Kroulijev spil bez knjige ( cime mi je beskoristan ) ili da kupim ono fensi izdanje i da puknem pare a da ne znam koliko su dobre. A i uvek ostaje mogucnost da poslusam Dramatisa i batalim to.
E, da zaboravih da spomenem. U Platou nabasah na jednu knjizicu jako zanimljivog naziva "Tarot i snovi " pa je kupih ( posto me zanimaju i snovi ) iako jos uvek nemam tarot...Mozda deluje debilno.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 09.05.2008. 17:11 Truman »
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #48 poslato: 09.05.2008. 19:26 » |
|
Kad god čujem "tarot" setim se onog Milana sa Palme (mada ga je bilo i na drugim televizijama)... takozvani "Milan - Tarot". Ima ga i na MajSpejsu, pošto se Rino bila jednom angažovala da pronađe tog genija zajebancije, čoveka koji je prevario ogroman broj ljudi u tako kratkom periodu i to pred očima toliko mnogo ljudi. Inače, da ne skrećem osnovnu nameru gospodina Trumana, citiraću zašto je pisao ove poruke, kako bi dotični mogli da primete (možda): ovo pitanje sam postavio pre svega sa zeljom da mi Ljubo i lanavi odgovore - da l mi je bolje da kupujem Kroulijev spil bez knjige ( cime mi je beskoristan ) ili da kupim ono fensi izdanje i da puknem pare a da ne znam koliko su dobre.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +50/-8
Na mreži
Enforcer
|
 |
« Odgovor #49 poslato: 09.05.2008. 19:50 » |
|
Eh, to vazi i za mnoge druge stvari pa se opet zanimamo za to. Nego, ovo pitanje sam postavio pre svega sa zeljom da mi Ljubo i lanavi odgovore - da l mi je bolje da kupujem Kroulijev spil bez knjige ( cime mi je beskoristan ) ili da kupim ono fensi izdanje i da puknem pare a da ne znam koliko su dobre. A i uvek ostaje mogucnost da poslusam Dramatisa i batalim to.
E, da zaboravih da spomenem. U Platou nabasah na jednu knjizicu jako zanimljivog naziva "Tarot i snovi " pa je kupih ( posto me zanimaju i snovi ) iako jos uvek nemam tarot...Mozda deluje debilno.
Ne slusaj Dramatisa, on to ne razume  ...ali ukoliko dobro znas engleski jezik mogu se naci jako dobri site-ovi sa podrobnim tumacenjem svake karte i kombinacije ponaosob.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Drugom cesto oprastaj, sebi nikad!
latinska
|
|
|
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #50 poslato: 09.05.2008. 21:40 » |
|
Izdajnice, ti kao da nista nisi naucio iz onog opseznog Ljubinog posta kao i iz onoga sto je pisala lanavi  ... :(. I hvala sto pomazes tako sto podebljavas njihova imena, ali imam utisak da je to nekako ironicno, kao samo zato sto sam njih pozvao da pomognu. Mozda sam utripovao. lanavi, je l mislis da mogu da nadjem tumacenje na netu za svaku vrstu tarota posebno ( recimo za Kroulijev ) ili su sve te vrste manje - vise iste pa nije ni vazno? A sto se tice engleskog ne znam ga tako dobro, ali ni tako lose. U svakom slucaju ne dovoljno dobro da bih mogao prirodno citati, ne zelim time da se opterecujem makar za pocetak a kasnije bih se konsultovao i sa tekstovima na engleskom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #51 poslato: 09.05.2008. 21:43 » |
|
Trumane, mi smo po svemu slični sem po političkim stavovima i stepenu sujeverja (ja nisam uopšte sujeveran, a ti izgleda jesi). Znači, iznenadio bi se koliko slično razmišljamo, pa zato i razumem što misliš da sam bio ironičan. Ali nisam. Podebljao sam jer sam mislio da će Lanavi i g. Gazivoda samo preleteti preko ovoga i možda neće primetiti da tražiš savet. A pošto se piše dalje (posle te tvoje poruke), ljudi teže opažaju savete iz gore napisanih poruka.
Gazivodin tekst o Tarotu nisam čitao, pošto imam predrasudu o tome i nekako mi ne da da se ozbiljnije upustim u to, pa ni da čitam bilo šta vezano za takvu stvar.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #52 poslato: 09.05.2008. 21:45 » |
|
Nisi citao Gazivodin tekst, kakvo svetogrdje :zaboga: E pa vidis, to o cemu on pise upravo govori da nije rec o sujeverju, sa tim pojmom zapravo nema nikakve veze.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže
Pol: 
...mlad majore....
|
 |
« Odgovor #53 poslato: 12.05.2008. 14:15 » |
|
Nisi citao Gazivodin tekst, kakvo svetogrdje :zaboga: E pa vidis, to o cemu on pise upravo govori da nije rec o sujeverju, sa tim pojmom zapravo nema nikakve veze.
Ako si ga kawao, neka si ga kawao, tako mu i treba kad uzgaja predrasude prema drevnom sistemu simbola. On je tipičan izdanak hronocentričnog primitivizma koje nipodaštava dostignuća i produkte prethodnih epoha. A ovamo hoće da revolucioniše Srbiju a ne veruje u tarot - sram ga bilo! Samo Tarot Srbina Denacifikuje (S.T.S.D.) - glasi jedna srbska paleognostička izreka. Baj-d-vej Trumane, ti taroti su svi nekako skupi. Uvek možeš da daunloaduješ neki sa neta, odštampaš u koloru, isečeš makazama, prilepiš na tvrdi karton i eto imaš tarot. U sledećem krugu taj isti odneseš na plastifikaciju i bog da te vidi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Banujmo sve žene!
|
|
|
|
Domaci I.
|
 |
« Odgovor #54 poslato: 12.05.2008. 14:31 » |
|
Ja i dalje mislim da je to samo sredstvo da se čovek nekako na lakši način nađe blizu drugog čoveka. Ili, na primer, pretpostavljam da je gospodin Popivoda/Gazivoda to proučavao kako bi mogao da dahće u vrat dok "čita" (ili šta god se radilo s njim) taj tarot nekoj pozamašno-guzatoj gospodži.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +50/-8
Na mreži
Enforcer
|
 |
« Odgovor #55 poslato: 12.05.2008. 19:30 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Drugom cesto oprastaj, sebi nikad!
latinska
|
|
|
|
|
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #57 poslato: 13.05.2008. 11:20 » |
|
Ko o cemu baba o ustipcima.
Gazivoda, zasto li imam utisak da se vise podsmevas meni nego Izdajniku...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže
Pol: 
...mlad majore....
|
 |
« Odgovor #58 poslato: 13.05.2008. 11:59 » |
|
Gazivoda, zasto li imam utisak da se vise podsmevas meni nego Izdajniku...
Ko? Ja? Nije tačno....  Ja i dalje mislim da je to samo sredstvo da se čovek nekako na lakši način nađe blizu drugog čoveka. Ili, na primer, pretpostavljam da je gospodin Popivoda/Gazivoda to proučavao kako bi mogao da dahće u vrat dok "čita" (ili šta god se radilo s njim) taj tarot nekoj pozamašno-guzatoj gospodži.
Vidi se da si neproučavaoc. Tokom procesa "čitanja" obično se stoji nasuprot sagovorniku. Dahatanje dolazi kasnije, kao deo mizanscena naknadno izvedene manipulacije "pročitanim"....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Banujmo sve žene!
|
|
|
Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #59 poslato: 18.05.2008. 00:35 » |
|
U subotu ( precizno juce ) imao sam neku nadoknadu casova i bio sam na faxu od 19 do 22.30. Amfiteatar je bio prepun mladih pozitivnih ljudi, a ja sam se osetio jako lose. Ne znam zasto ovo pisem.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|