Stranice: [1] 2 3 ... 13   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: TestosTera - Zemlja snova (Nihilist)  (Pročitano 4036 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Odradek
Libertarijanac

Duh bunta: +38/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Bonus penis, pax in domus

« poslato: 10.04.2008. 00:00 »

Na molbu g. Trumana, hteo sam napisat' nekoliko redova o svojim iskustvima i zakljuccima vezanih za lepsi pol, ali, posto je ova tema drugacijeg karaktera od svih srodnih na forumu, resio sam da otvorim novu, i to bas ovde, medju "Forumskim glavicima". Ocekujem da u skorije vreme napisem jedan opsirniji uvodni post, ovo je za sada samo obelezavanje (Pu, moje!). Nadam se da ce se zenska celjad sa foruma malo vise angazovati u pracenju i komentarisanju na ovoj temi. E, tako.

U zdravlje... i ocekujte me uskoro
Sačuvana

Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #1 poslato: 10.04.2008. 10:40 »

Samo ti pisi sinko o svojim iskustvima, posto su tvoja najbolje ovde!
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +122/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 10.04.2008. 12:27 »

Ko je pominjao žensku čeljad?
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 10.04.2008. 14:50 »

Pozdravljam ovu golemokuratu pojavu koja se ovdje iz nekog razloga još uvijek potpisuje kao Nihilist. Mislio sam da se neće usuditi odati nam velike tajne svoje golemokurate stvari, ali sada vidim da se taj gospodin ipak smilovao i da će nam ovdje obelodaniti neke od veština komuniciranja sa ženskim spolovilima.

medju "Forumskim glavicima".

Drago mi je kada oni koje zovemo gospodom ne kriju i ne stide se što razmišljaju dvema glavama. Jer kad jedna nije zadovoljna, i ova druga štrajkuje. To je velika istina, a gospodin će to, nadam se, potvrditi.

Nadam se da ce se zenska celjad sa foruma malo vise angazovati u pracenju i komentarisanju na ovoj temi. E, tako.

Ženska gospoda če sigurno pratiti to što budete pisali, ali se obično boji da komentariše. Pogotovo kada budete pogodili u samu suštinu stvari, u šta ja ne sumnjam. Ljudi ne vole čuti istinu o sebi.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Odradek
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 12.04.2008. 04:04 »

Pozdravljam ovu golemokuratu pojavu koja se ovdje iz nekog razloga još uvijek potpisuje kao Nihilist. Mislio sam da se neće usuditi odati nam velike tajne svoje golemokurate stvari, ali sada vidim da se taj gospodin ipak smilovao i da će nam ovdje obelodaniti neke od veština komuniciranja sa ženskim spolovilima.

Ondak mi vi nadenite neki drugi nadimak, dragi gospod'ne, ne bih im'o nista protiv. Elem, ne zelim bit' pogresno shvacen, nemam ja golemog iskustva, samo bih zeleo prosirit' svoje znanje i ono sto znam podelit' sa drugima, kako bi mi komentari pomogli da pogledam i u nekom drugom pravcu.

Ženska gospoda če sigurno pratiti to što budete pisali, ali se obično boji da komentariše. Pogotovo kada budete pogodili u samu suštinu stvari, u šta ja ne sumnjam. Ljudi ne vole čuti istinu o sebi.

Iskreno, najgore sto mogu dobiti je neki minus na "Duhu bunta", tako da, ko hoce da se ukljuci u raspravu, dobrodosao je, a ko nece, ne mora. DemokraCija, je l' da?

No, da se vratimo na temu (koja ce, po svemu sudeci, biti malo duza i iz vise delova).
Moj aspekt posmatranja sada nije iz pozicije ogorcenog mizantropa, vec je vise iz pozicije nemog posmatraca ili E.T.-a. Ne zamerite mi sto koristim ponekad termine poput "muzjak" i "zenka", tematika zahteva to.

Nacelo prvo: Covek je biolosko bice.
(Ovime zelim pre svega da pokazem srednji prst svim uberhumanistima koji coveka gledaju kao bozansko bice koje donose rode.)

Maslovljeva hijerarhija potreba

Kao majmun, krava, kisna glista ili bubasvaba, i covek ima potrebu za hranom, vodom, vazduhom, snom, seksom, itd. Zasto je svaki organizam na ovoj planeti vodjen istim potrebama? Ukoliko nesto od prvih nekoliko pobrojanih stvari nedostaje, sta se desi? Organizam prestaje da postoji kao zivo bice. Ako nema hrane, vode, sna, umire. Bioloska svrha ovih potreba je da odrze organizam u zivotu, dakle, ove potrebe sluze da bi organizam preziveo.

Prezivljavanje - primarna svrha bioloskog postojanja.

(Namerno sam izostavio seks u gornjem poborojavanju, to je drugi deo price)
Dakle, organizam prezivljava, iz dana u dan, zahvaljujuci bioloskim potrebama koje ga teraju da trazi ono sto mu treba (hrana, voda, itd.). Takodje, vrlo jaka bioloska potreba je i potreba za reprodukcijom, ali, za razliku od ostalih pomenutih, organizam moze da zivi i postoji i ako ova potreba nije zadovoljena, ali, ona ipak i dalje jedna od najjacih. Koja je njena bioloska svrha? Svrha prezivljavanje je da se geni koje nosi jedinka ocuvaju tokom zivota te jedinke, a bioloska svrha seksualne potrebe je da tera organizam da trazi partnera za oplodnju, kako bi se egzistencija gena osigurala i kada organizam prestane da postoji. Dakle, surova istina je da ce priroda gene jedinke koja nije sposobna da privuce jedinku suprotnog pola nemilosrdno izbrisati sa lica Zemlje kada organizam prestane da zivi.

Replikacija - sekundarna svrha bioloskog postojanja.

Prostim recima, replikacija je na neki nacin nastavljeno prezivljavanje. Priroda, Bog, Usud, kosmos, karma, nazovimo to kako hocemo, zeli od nas samo dve stvari : da prezivljavamo dovoljno dugo i da se za to vreme repliciramo.
Dalje, svaka jedinka zeli da se replicira sa jedinkom za cije osobine misli da su pogodne za prenosenje na zajednicko potomstvo, kako bi imalo najvece sanse da prezivi sto duze i tako osnuje svoje potomstvo i nasledjene gene prenese sto dalje (O nacinu odabira partnera za oplodnju ce biti vise reci kasnije).

Da se malo vratimo na ljude.

Porast broja stanovnika u periodu od 1650. - 2011. godine

Danas na planeti Zemlji zivi oko 6.500.000.000 ljudi.
1970. godine  - 4.000.000.000
1700. godine  - 750.000.000
pre 10.000  godina  - 30.000.000
pre 120.000 godina  - 30.000
itd...
Otkako postojimo kao vrsta, suoceni smo sa dinamickom promenom u nasem socijalnom okruzenju i zato je, milenijumima, priroda od nas zahtevala da se prilagodjavamo tome i pronalazimo nove nacine kako bi prezivljavali i replicirali se. Socijalno okruzenje se vise promenilo u poslednjih 200 godina, nego u prethodnih 20.000. Sebi smo nametnuli okruzenje koje jos nismo spremni da prihvatimo i zato smo zastareli kao bioloske masine. Socijalni pritisak je veci nego ikada, prirodna selekcija u velikoj meri degenerisana. Priroda nije imala vremena da nas pripremi za novo socijalno okruzenje. Ali opet, fundamentalne potrebe su ostale iste, samo sto se u danasnje vreme drugacije ispoljavaju i tretiraju na drugaciji nacin. Covek je mozda kulturoloski napredovao, ali je kao biolosko bice u poslednjih par vekova nazadovao u ogromnoj meri (i o ovome ce biti puno reci kasnije).

Trenutno jedva gledam, mrtav sam umoran, i, recimo da sam i malo ponosan na ovo sto sam ispisao sada. Verovatno moj najduzi post ikada. Ovo je za sada samo pocetak, prvi deo, neka vrsta uvoda, zato, ne zamerite zbog proseravanja. Bice ih puno kvalitetnijih postova kasnije i evenutalno, dopuna ovoga...

Ocekujem komentare...

Pozdrav
Sačuvana

DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +38/-11
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #5 poslato: 12.04.2008. 09:24 »

Zanimljivo kako istichesh da priroda kaska za chovekom.
Ali opet, socijalne promene, koje su barem zakljuchujem, prouzrokovane tehnoloshkim napretkom choveka, zasita ne iziskuju od prirode da evoluira choveka brze no shto to inache radi. Razlog tome se nalazi u tom shto je celokupni chovechji napredak samo tehnoloshki, koji menja socijalno okruzenje, gde se dodatna vaznost pridaje chovechjem razumu, i njegovoj pripadnosti, tj. drushtvenosti. Dakle, dok razvoj tehnologije ima udar na ono shto sachinjava i odrzava chovechju prirodnu drushtvenost, i pripadnost menjajuci svest, ono nema direktan uticaj na samu prirodu choveka, tj. fizichku prirodu, poshto se moderan chovek predodredio za psihichku prirodu, i menjanje iste.
U biti, ljudi sa menjanjem socioloshkih polozaja ostaju isti (bioloshki chovek, i bioloshki uticaji na njega) , gde se zapravo ne menja priroda oko nas samih (koja bi nas naterala da evoluiramo dalje) nego se menja chovechja postava prema samom sebi.
Svakako da napredak otvara vrata i mogucnosti prirodnoj selekciji (moze se reci i da je sa tim napredkom prisiljavamo, ali nije tako) ali isto tako chovek radi na ochuvanju choveka, gde se trudi sve vishe da zadrzi razlichitosti, te je samim tim usporavajuci. Odluka za neshto od ovo dvoje se uglavnom vrshi preko same topografije zajednice, tj. ekonomskog uticaja na srz (kulturu) ljudi pomocu koje se mnoge mase manipulishu.
hmmm... dakle u biti ne radi se o tim fundamentalnim potrebama, vec o odluchnosti ljudi za njih...
Sačuvana

The howling shriek of death in your eyes
The whole court and the beast enter your room
The gold will turn to rust
Your empire follows you into your tomb

The wraiths of night caress
And whisper softly now, "We are the dead"
They bear your life away
They tear your heart in two
They've taken the queen

To some better place, so they think
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 12.04.2008. 11:46 »

Što se teksta uberkuratog gospodina Gospoda (Nihilista) tiče, ja nemam zasad nikakvih prigovora. Sve što je Golemokurati napisao, ja potpisujem. Sam pretpostavljam kako će Njegova priča da se odvija, ali hajde da se još uvek ne izjašnjavam o tome, nego da dopustim da te presvete reči vide i čuju (u sebi) i ostali smrtnici sa foruma, ne računajući jedino-prepodobnog uber-ubersvetog gospodina Otrovnoga Starca (samom sebi da dušu prosti).

Inače, ja sam uvek bio za to da se čovek posmatra najpre kao biološko biće, a ne kako to neki filozofi i teolozi traže, držeći ga za nekakvu ekstraordinarnu živuljku, te kao božjeg stvora (pa tako protektorisanog, zaštićenog od smrti, nekog za koga postoji uber-plan "višeg bića"), te kao nekakvo biće kojemu je diferencija specifika da misli, da mni, da ovo-mi-ono-mi, sve samo da se izbegne to da je u stvari gomila kostiju i mesa koja oseća i misli tek na nešto višem nivou (a ni to nije po pravilu i generalno tako) nego što to čini nosorog, morsko prase ili pavijan, a zahvaljujući svojoj biološkoj određenosti. A ta biološka određenost mu, naravno, daje za zadatak i još nešto, što za razliku od njega životinje "druge klase" nemaju, a to je da juri primerke suprotnog pola i gleda kako da u njih ugura svoje spolovilo (ili da mu se ugura, ako se radi o ženki čoveka); mada ne iz razloga biološke reprodukcije, već iz potrebe za održavanjem psihičkog zdravlja (što biva narušeno ako se čovek ne ponaša prema onome što mu biološki momenat nalaže).
Sačuvana

Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #7 poslato: 12.04.2008. 15:28 »

Ma svaka cast Nihiliste, ali bre ovo sam i sam znao. Znate Vi sta nas sve ovde zanima - ne neka prica o tome kako se kretao broj ljudi, to sam ja ucio i na mom faxu. Zanima nas Vas pogled na teoretski aspekt "onih stvari", ali ponajvise vasa licna iskustva. Manite se visoke nauke o krenite da pricate jezikom nas obicnih, primitivnih ljudi koji kad prolaze pored trafike prvo bace pogled na neki zuti list i rascepljene zenke.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Odradek
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 15.04.2008. 22:15 »

DramatisPersonae je dobio plusic za ovako lepo srocen post. Koncizno i korektno.
Inace, bice uskoro i prakticno primenljivih stvari, gospod'ne Trumane, sacekajte malo, zaboga. Namera ovog teksta je bila da odagna neke kasnije nesporazume i nedoumice oko mojih reci, nista vredno polemike i rasprave.
Uskoro cu napisati i drugi deo, samo da uhvatim malo kreativnog vremena.

Evo jedne Verlenove pesme koja tako mocno pogadja samu sustinu zenske seksualnosti, da sam ostao ukopan na mestu kada sam je prvi put procitao. Mozemo zajedno da je analiziramo. Ja sam hajlajtovao neke delove koji su po meni malo bitniji. Malo izgleda sareno, ali nadam se da sam jasan.

Psalam V

Iznenadno, moja će ruka, brza i silovita, na tebe da se spusti.
Uzeću te za tvoj puni i obli potiljak,
za osnovu saznanja i htenja, između duše i duha.
Držaću te za oslonac tvoje buntovne glave,
za stub tvojih svetlosti;
pritisnuću te uza šta ja želim, a ti ne želiš
i šta ja želim da ti želiš;
staviću te skršenu i lepu pod svoje noge, i reći ću ti da te volim.
I savijaću ti vrat sve dok me ne budeš shvatila, dobro, potpuno shvatila,
Jer ja sam tvoj Gospod i Učitelj.
Ti ćeš plakati, ti ćeš grcati;
tražićeš blesak slabosti u mojim pogledima;
podignućeš, savićeš svoje molećive ruke, svoje lepe tako molećive ruke, svoje bele ruke kao okovane tvojim jasnim očima.
Pobledećeš, pocrvenećeš,
smejaćeš se, zgrabićeš svojim rukama moje grube noge;
i volećeš me, i volećeš me,
jer ja sam tvoj Gospod i Učitelj.

Pol Verlen
Sačuvana

Odradek
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 16.04.2008. 00:44 »

Napomena: Ostavimo po strani sav sarkazam koji se nalazi u pesmi.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 16.04.2008. 02:24 »

Vi, gospodine Nihilist, umete pažljivo da analizirate i dobro primetite pesmu. Ja to nisam znao, premda sam sigurno bar jednom bio u kontaktu sa ovom pesmom. I stava sam da dobro pogađa i pravda sve moje predrasude o ženama, a koje je npr. Dilan interpretirao kao proizvode moje mizoginije.

Elem, ovo su ključne reči u Verlenovoj pesmi sa čim se slažem i o čemu sam već govorio da je toliko puta već evidentirano u mom iskustvu sa tim polom:

- ja želim da ti želiš (tip želi umesto žene, a ona to - takođe, mada posredno - želi)
- reći ću ti da te volim (nije bitno šta stvarno misli, bitno je da on odlučuje i da on ima reč)
- savijaću ti vrat (ona će za njega biti manje od ljudskog bića, on je savija kao što bi savijao karton)
- dok me ne budeš shvatila, dobro, potpuno shvatila (žena - u situaciji je da uči, da shvata, da se menja)
- ja sam tvoj Gospod i Učitelj
- Ti ćeš plakati, ti ćeš grcati (za njeno uživanje; ženski mazohizam)
- svoje lepe tako molećive ruke (njene su ruke tu da bi molile, bile ponizne)
- Pobledećeš, pocrvenećeš... (uplašena i osramoćena, ali u erotskoj igri zadovoljna)

... zaista, odlično odabrana pesma, gospodine Nihilist! Na sreću ili nesreću, pisci ne moraju da budu eksplicitni i daju izjave poput one moje koja glasi "žene žele da ih mužjak maltretira", već sve to znaju i lepše i implicitnije da umotaju kao Verlen u dotičnim stihovima.

Moj dubok naklon i vama i g. Verlenu.
Sačuvana

Odradek
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 16.04.2008. 03:06 »

Drago mi je da vam se dopao izbor, gospod'ne K. Donekle se slazem sa vasim tumacenjem ovih stihova, al' 'ajte, dacu vami ja svoje vidjenje, pa cemo nastavit' sa razmatranjem i analizom. (malo sam zardjao, ne zamerite ako lupim nesto)

Iznenadno, moja će ruka, brza i silovita, na tebe da se spusti.
(ovde sam podvukao "brza i silovita", jer je odredjena doza te neke prefinjene agresivnosti dokaz snage i dominacije muzjaka)

Uzeću te za tvoj puni i obli potiljak,
(polako je uvodi u svoj svet, ne prihvatajuci nista drugo)

za osnovu saznanja i htenja, između duše i duha.
(zena jos uvek nije sigurna sta zapravo zeli, ono sto pocinje da joj se desava je nesto o cemu je zapravo nesvesno oduvek mastala)

Držaću te za oslonac tvoje buntovne glave,
(zbunjena, jos uvek se otima i bezi)

za stub tvojih svetlosti;
(moralne predrasude i sve ono "sveto" u njoj, pada pod dominaciju muzjaka)

pritisnuću te uza šta ja želim, a ti ne želiš
i šta ja želim da ti želiš;
(jednostavno, muzjak ne prihvata nista drugo, on zna put i to je njegova sudbina, a samim tim i ispunjava sudbinu svoje zenke, da je podredi sebi)

staviću te skršenu i lepu pod svoje noge, i reći ću ti da te volim.
(ovde sam namerno boldovao ovo "lepu", jer odlicno ilustruje patolosku reakciju na taj, recimo, savrsen estetski prizor. muzjaku ne treba nista vise od zenke koja je celim svojim bicem pod njegovom dominacijom)

I savijaću ti vrat sve dok me ne budeš shvatila, dobro, potpuno shvatila,
(nastavlja sa demonstracijom svoje muskosti, kako bi zenka shvatila da je to njena konacna sudbina i jedini nacin na koji moze postici apsolutnu srecu)

Jer ja sam tvoj Gospod i Učitelj.
(potvrda muzjaka kao najviseg autoriteta)

Ti ćeš plakati, ti ćeš grcati;
(samo posledica zbunjenosti zenke, kojoj poslednja moralna nacela brane da se potpuno prepusti)

tražićeš blesak slabosti u mojim pogledima;
(upravo nemogucnost nalazenja te "slabosti" je verifikacija moci muzjaka. gleda ga u oci i pita se da li je on pravi kome moze da se prepusti celim svojim bicem, da li je dovoljno snazan da zastiti njeno slabasno postojanje. savrseno je ovo verlen sklopio, inace)

podignućeš, savićeš svoje molećive ruke, svoje lepe tako molećive ruke, svoje bele ruke kao okovane tvojim jasnim očima.
(na kraju, zenka mu se prepusta, dozivljava svoju iskonsku sudbinu, postaje samo njegova)

Pobledećeš, pocrvenećeš,
(konacno budjenje...)

smejaćeš se, zgrabićeš svojim rukama moje grube noge;
(svaka celija tela zenke je zadovoljena, ona je nasla svoj cvrst oslonac na ovom svetu)

i volećeš me, i volećeš me,
(prava ljubav)

jer ja sam tvoj Gospod i Učitelj.
(muzjak je uradio sve kako treba i kao bog, oslobodio zenku)

Malo sam glupo ovo analizirao, ali dobro, popravicu se kasnijim analizama. Ocekujem komentare.

P.S. Sto se forumasica tice, zaista bih voleo da cujem, tj. procitam i neki njihov komentar.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 16.04.2008. 03:49 »

Savršeno ste to izanalizirali, cijenjeni, uberkurati gospodine Gospod-Nihilist! Ja sam, 'nate, pod jako lošim naočarima, i jedva vidim, te sam pokušao da dam kratku potporu vašem izboru pesme, koji mi se zaista dopao. A vaša analiza je zaista besprekorna! Čestitam!

I, takođe, pozivam ženke da se oglase.
Sačuvana

Dilan Dog
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +18/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 16.04.2008. 04:11 »

Dobro drugari, vi mora da se shalite. Mizoginija na stranu (inache DI, ne smatram ja da tvoje predrasude POTICHU iz mizoginije, vec da su mizoginija sama), ali gore tumachenje poezije u zhivotu nisam video. Nishta, ali NISHTA u ovoj pesmi ne navodi chitaoca na zakljuchak da "zhene zhele da ih muzhjak maltretira" kako god ovu nebulozu (izvini DI, ali za to nema drugog imena) formulisali. Kao prvo, ova pesma ne govori nishta, ali NISHTA o zhenskoj seksualnosti, vec iskljuchivo o mushkom nasilju nad zhenom. MI vidimo da on zheli da je natera da ga ona voli protiv njene volje. Sve shto o njenim osecanjima znamo saznajemo IZ NJEGOVIH USTA. A i to shto saznajemo navodi nas na zakljuchak da ona pati, a ne da uzhiva. Tek na kraju pesme mi chitamo da ce ga ona "zavoleti", ali to nisu njene rechi, vec njegovi pusti snovi (zato i jesu u buducem vremenu). Pesma je neprijatna i navodi nas to da se osecamo neprijatno dok je chitamo jer nam je jasno da imamo posla sa NASILNIKOM, slepim za tudju patnju. Pesma dakle uopshte ne govori o zhenskoj seksualnosti, i jako je uznemirujuce shto vi, uprkos ochiglednom nedostatku tekstualnih dokaza za takvo tumachenje, uporno na njemu instistirate. Pesma, je chini mi se, pre svega jedna anti-religiozna metafora, gde se mushko-zhenski odnos pre svega koristi kao figura za odnos Boga i choveka (figura inache chesta i u Bibliji). Ali chak i da jeste prvenstveno o mushko-zhenskom odnosu - ona je o nasilju, ne o seksualnosti.

Daj bre, DI , shta je s tobom? Pa, ovo je upravo primer kako te predrasude koje gajish navode na izuzetno pogreshne i opasne zakljuchke. Opis nasilja dozhivljavash kao opis china u kojem zhena svojevoljno uchestvuje. Opis bola (Ti ćeš plakati, ti ćeš grcati), kao opis uzhivanja. Hvala Bogu pa je ovo samo pesma, ali bojim se, sutra cesh isto tako interpretirati kad vidish muzha kako bije zhenu na ulici (ma on to sigurno sama hoce, ona u tome uzhiva). To je ono shto je stvarno opasno u ovakvim predrasudama. Pesma na upravo ukazuje na NJEGOVU, nasilnikovu tragichnu nemogucnost da dozhivi drugu osobu kao ljudsko bice sa sopstvenom voljom, shto i lezhi u sushtini svakog nasilja, ne na njenu zhelju da bude tretirana kako je tretirana. Chinjenica da si uspeo da je protumachish pogreshno, samo ukazuje na jednu vrstu slepila za tudju patnju, koju imash kada se govori o ovoj temi. To je ozbiljan problem i shto ga pre reshish, to bolje.

Dakle, pesma NE MOZHE biti o zhenskoj seksualnosti, jer je isprichana od strane nepouzdanog mushkog pripovedacha. SVe shto saznajemo su njegove zhelje i fantazije, NE NJENE. To shto Nihilist na kraju tumachi kao ispunjenje "iskonske" zhenske sudbine, to je samo ta pripovedachave fantazija o tome kako ce uspeti silom da dobije ljubav. TO NIJE STVARNOST. I meni je stvarno glupo shto moram da istichem neshto shto je krajnje ochigledno, ali shta da radim kad vama ochiglednosti promichu.
Sačuvana
Odradek
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 16.04.2008. 04:32 »

Dragi gospodine Dilan, rado bih sa vama podelio jednu knjigu u elektronskom obliku. Sumnjam da ste imali prilike nekada da je citate, jer se dosta tesko nalazi, a u pitanju je "Moj tajni vrt" od Nensi Frajdej. Ja je imam na engleskom (kao i par drugih, njenih knjiga, sa slicnom tematikom), pa bih vas molio da mi date vas imejl, kako bih vam poslao to. Inace, knjiga se bavi zenskim seksualnim fantazijama, znaci, to nisam pisao ja, ni gospodin Kekenj, ni Jovo Tosevski, ni Sveti Petar, vec su tu skupljena autenticna pisma zena svih uzrasta i socijalnih pozicija upucena autorki. Nadam se da ce vam takvo stivo promeniti pogled na eticki aspekt musko-zenskih odnosa.

Ono sto nisam stigao jos da naglasim je da je odnos muskarca i zene uzajamno dopunjujuc i savrseno lep. Kao sto sam vec jednom rekao, feministicke ideje su mi drage, sasvim ih podrzavam i smatram da su idioti koji tuku zene i ponizavaju ih kao osobe, nista drugo, nego bolesne svinje (u nedostatku boljeg izraza). Ponizavanje koje se provlaci kroz celu moju pricu ne odnosi se na ponizavanje druge osobe sa imenom i prezimenom i degradaciju njene licnosti, vec na ponizavanje zenske seksualnosti "iza zatvorenih vrata", tj. na nekom drugom planu. Ne govorim vam o mrznji, ponizavanju, vredjanju, nasilnistvu, vec o ljubavi, razumevanju i medjusobnoj povezanosti dve polno zrele osobe.

Da, jos jednom kazem, popisam se na svakoga ko je ikada sebi dao za pravo da teoretise o etici i/ili estetici.
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 ... 13   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: