Otrovni Starac
Gradjanin
Duh bunta: +74/-22
Van mreže
|
 |
« Odgovor #75 poslato: 15.11.2007. 13:33 » |
|
Neozbiljni ste. Svi od reda. Jedino je izvesna osoba podimenom Otac dala iole konstruktivan odgovor. Moje pitanje je bilo da li bi trebalo hiv inficirane individue zatvoriti u i izolovati od drugih humanoida? Cinjenica je da ti ljudi slobodno tumaraju ovim svetom, i da mogu zaraziti koga hoce. Cinjenica je da postoje ljudi koji namerno prenose sidu. Sta vi mislite o tome? Jel nekom od vas brojka od cetrdeset milijuna obolelih (a broj se uvecava svakodnevno) znaci sto? Da li je covecanstvo ugrozeno od pripadnika svoje vrste kojima je krv zatrovana tim gadom, zvanim sida? Nije mi ovo stil, i vec se osecam nekako glupo, jer moram postaviti jos jedno pitanje (kao kad bagrasi postavljaju teme pa postave dvaes pitanja zaredom): da li je opravdano da covecanstvo bude ugrozeno od hivovaca (bog da im dusu prosti, zalim ljude, ma id a su krivi za svoju boles i da nisu) i to zarad nekog osjecanja empatije i (laznog) morala Imam za Vas dva pitanja posto ste stariji i iskusniji.
1. Sta biste ucinila kad bi Vam neki zlosretnik preoteo temu, izmenio smisao i naslov? Npr. kada bi umesto "Hivovci u pritvor" ja Vama izmenio temu i napisao "Hivovci za narodne poslanike", a onda izbrisao Vasu prvu poruku i umesto nje postavio svoju gde hvalim na sva usta te hivase? Dakle, na koji nacin biste se osvetili? Ne znam po cemu bi ovo pitanje sada bilo relevantno, niti kome je upuceno, tako da ja na nj necu odgovoriti. 2. Da Vi mozda niste ovu temu postavili jer ste se tamo u dalekoj Jevropu intimizirali sa nekim nosiocem ovog podlog, vestacki od strane vladara iz senke, napravljenog virusa pa sad posto ste kivni na tu spodobu ovde ispoljavate svoj gnev? Ako jeste samo nemojte kijati u monitor molim Vas...i podsetite me da se nikada uzivo ne sretnemo. Ne znam ja o kakvoj vi dalekoj jevropi pricate. Drugo, zar vi mislite da bi se ja intimiziro s nekim? Ja nemam kapacitet za intimizaciju bilo koje vrste. Nate.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +162/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #76 poslato: 15.11.2007. 15:17 » |
|
Vaša Preotrovna Svetosti, mislim da ste tek sada obrazložili vaš strah od HIV zaraženih, tako da vas tek sada mogu shvatiti ozbiljno, i evo javljam se da odgovorim, i, ako dozvoljavate, prigovorim vašoj presvetoj preotrovnosti.
Argument za "pritvaranje" HIV pozitivnih je to što su u stanju da nekoga zaraze ili što su nekoga već zarazili. No, ja vas da pitam, nije li svako u stanju da zarazi nekog drugog koristeći kakvu hemikaliju koju bi mogao da smuti iza svakog ćoška? Preventiva i od jednih i od drugih je da se izbegava izloženost mogućnostima da se bude zaražen od strane bilo koga, a ne samo HIV-ovaca.
A što se tiče lažnog morala... Čujte, ta priča je odavno ispričana. Vi ne morate da volite HIV pozitivne, ali im ne smete braniti nešto što je osnovno ljudsko pravo, a to je pravo na kretanje. Jer pravo na kretanje ukida se samo onima koji su izvršili neki zločin i osuđeni su od strane suda kao oni koji nanose društvu neku nepravdu. Ne vidim kako bi jedan HIV pozitivan lik bio u stanju da napakosti društvu, sem ako bi pored svoje HIV pozitivnosti bio pozitivan i na recimo sklonosti da se ponaša kriminalno, da je masovni ubica, itd. Ali onda biste ga hapsili zato što je kriminalac, a ne zato što je HIV pozitivan.
Lažnog morala nema jer je reč o principu. Hapsiti one koji nanose štetu društvu i pojedincima u njemu, dok su svi ostali slobodni. A to da li ja volim nekoga ko je HIV pozitivan je moja stvar. Isto tako neko ne bi mogao da voli ili bi čak mrzeo ljude ometene u razvoju ili ljude koji su prikovani za invalidska kolica (česti su slučajevi maltretiranja takvih ljudi na ulici), ali to je njegova stvar i njegov problem koji ako realizuje kroz delovanje (napad) mora da izazove i njegovo hapšenje od strane društva. Dakle, vi niste obavezni da volite HIV pozitivne, ali ih ne smete ni osuđivati jer to nisu ljudi koji su počinili nikakav zločin bilo kome.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
FinalCutNow
Gradjanin
Duh bunta: +34/-32
Van mreže
Pol: 
FILiUS DEI
|
 |
« Odgovor #77 poslato: 15.11.2007. 16:28 » |
|
Lažnog morala nema jer je reč o principu. Hapsiti one koji nanose štetu društvu i pojedincima u njemu, dok su svi ostali slobodni. I ako je to princip ko ċe biti taj ko određuje štetu i njenu meru u okviru društva? Preotrovna Svetost ionako banalizuje s primenom na HIV jednu staru ideju koja ima i svojih dobrih i svojih loših strana. A zašto ne bismo možda poput one fore iz autostoperskog vo… pohapsili svo neproduktivno stanovništvo putem podele na radnika i mislilaca. Svi oni nakon hapšenja, a to su oni najgori šljamovi iz redova humanoida koji ne mogu i ne umeju ništa da urade, bivaju potom deportovani na drugu planetu. Tamo rade šta hoċe i Zemljani su oslobođeni bede. Uskoro ċe postojati i tehologija za ovaj poduhvat.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Dete je otac deteta
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #78 poslato: 15.11.2007. 17:19 » |
|
Vidite Starce, ja sam mislio da je ovo tema za zajebanciju ( pa sam Vas i nesto priupitao nevezano za temu ), ali sad saznadoh da ste ozbiljni. Pomalo sam neprijatno iznenadjen Vasim stavom ( ako je to Vas stav, a ne pokrecete temu samo da bismo raspravljali ). To bi bilo recimo kao kad bih saznao da je Stojan Popivoda zaista pedofil, a da to sto se do sada zajebavao u stvari nije zajebavanje. U tom slucaju jako bi me neprijatno iznenadio ( prevedite na svoj slucaj ).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Otrovni Starac
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #79 poslato: 15.11.2007. 18:42 » |
|
Pa cujte, mozete vi da mislite o meni sta ocete, al' ja ostah uskracen odgovora da l bi sida osvetnike trebalo pohapsiti i izolovati od drugih ljudi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Cvica
Gradjanin
Duh bunta: +8/-5
Van mreže
Rinin najveci fan na svetu!!!!!!
|
 |
« Odgovor #80 poslato: 15.11.2007. 19:03 » |
|
ja mislim da bi, i mislim da nije to nikakva nepravda prema njima, jer, za njih bi, recimo, ostavili pola planete, a za nas pola planete, i niti mi idemo tamo, niti oni ovamo, tako da i sebi i njima oduzimamo isto od slobode kretanja. ali, poshto otac sviju nas nema drugog nachina braniti se od napasnika, ja ipak za ovo reshenje nisam. :* volim te oche!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Rino je najveca!!!
|
|
|
beyondmediominds
Gradjanin
Duh bunta: +4/-3
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #81 poslato: 15.11.2007. 23:47 » |
|
Cinjenica je da postoje ljudi koji namerno prenose sidu. Sta vi mislite o tome? Jel nekom od vas brojka od cetrdeset milijuna obolelih (a broj se uvecava svakodnevno) znaci sto? Da li je covecanstvo ugrozeno od pripadnika svoje vrste kojima je krv zatrovana tim gadom, zvanim sida? Cinjenica je da postoje ljudi koje uopste ne zanima koliko je ljudi bolesno, sve dok i sami ne obole.E onda ih sve zanima i onda bi da deluju.Pa tako i ljude na ovom forumu.Dijabeticara ima 246 miliona na svetu, ljudi zarazenih sidom 40 miliona itd.... a vi samo mlatite u prazno! Naravno da ne bi bilo humano osuditi ih na zatvor, ali drustvo i nadlezne institucije treba ozbiljno da s e pozabave time.Vidite onu sirotu decu u Kulini i mentalno obolele osobe u Srbiji? Jel su oni zasluzili da budu vezivani godinama i da zive kao biljke? Sram vas bilo da uopste polemisete na ovu temu!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Jao nama koji smo izasli van sebe i mrznemo se napolju.
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #82 poslato: 16.11.2007. 11:42 » |
|
Pa cujte, mozete vi da mislite o meni sta ocete, al' ja ostah uskracen odgovora da l bi sida osvetnike trebalo pohapsiti i izolovati od drugih ljudi.
NE. Ete Vaom odgovora. Hajte zamislite da Vas ne daj boze strefi ta pocast, verovatno biste proklinjali ovu temu. Ili ne biste?! Mozda biste se sami prijavili za konc logor? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Otrovni Starac
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #83 poslato: 27.12.2007. 14:09 » |
|
Odlicno. Gospodin Џ je bijo toliko vredan da je sve sto sam ga molio vec obavio, svaka mu chas i bog ga blagoslovio.
A sada ostaje samo jos konzervirati moju svetost, tako da njen lik i delo ostane zanavek, za sve buduce narastaje koji ce nju proucavat, i od nje uciti, i nesto nauciti. To ce biti poslednji cin pred moj povratak u vecnost, koji ce imati da demonstrira kolika je moja odgovornost, prema samom sebi, a i tom soju humanoida. Obim i znacaj mog dela je enorman. Nemerljiv. Zato je konzervatorske radove neophodno obaviti sto pre, i ovom prilikom apelujem na gospodina Џ. da se kao pravi profesionalac odma baci na poso.
Ne znam sta vise da vam kazem. Nemam sta vise kazat. Sve sto sam imao rec reko sam. Onaj ko je cuo cuo je, ko nije mnogo izgubio je. A pametnog moje rijeci aficiraju, glup preko nj prelece ka' пћелица s cvijeta na cvijet, muva bez glave, i falus bez cvrste ruke.
Za kraj svih krajeva i za osjecajne tuznog trenutka, hteo bih da prokomentiram jos nesto vrlo vazno. Naime, Rinoteletabis je zauvek prognan sa ovog voruma, i iz presvetog udruzenja naturalnih elitista, jer je bio u kolaboraciji, dosluhu sa bagrom, najljucim neprijateljem mojim. Mislim da ce to izgnanstvo doneti ovom mestu prosperitet, integritet i teritorijalni suverenitet. A ujedno izrazvam nadu da ce u skorije vreme svi spijuni i strani placenici biti prepoznati i udaljeni sa ovog presvetog mesta.
E tako. Sve je gotovo. Vama je zao sto ja odlazim u vecnost, jer uskraceni bogojavljanja i ovakvih plemenitih beseda ostacete, i jer zavidite privilegiji mojoj - da u vecnost odem, jer na ovom svijetu da prozivite svoje filistarske egzistencije ostacete, izrodite neke derane koji ce na vas beskorisni biti, i naposlijetku 'mrete svi od reda i u zaboravu nestanete. A ime moje, preotrovnog starca, Maximilijana Ernerajha Anastasijevica, zanavek pamceno bice i svak ko je taj bijo znace.
Ja vas ne zhalim. Niste chak ni tog osjecanja dostojni. A dobro, pitanje je mogu li ja uopste i osecati, hohoho.
Ajd, Jebite se, i u zdravlje!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #84 poslato: 27.12.2007. 14:36 » |
|
Kad ste je već spomenuli, to biće više ceni par poluretardiranih bagraša nego li vaš ili moj rad. Tako je to sa ljudima, katkad se učine da liče na elitu, ali to brzo izbledi. Elitista uvek svedoči svoj elitizam: rječju, djelom, stavom.
Pročitao sam svima u prostoriji ovaj vaš govor, naglas. Jedan od najboljih radova koje videh. Mislim da svet u ovom trenutku nema boljeg spisatelja od vas, presveta i preotrovna Svetosti. Trebalo bi da to iskoristite, ili pak da im pružite to zadovoljstvo da onanišu nad vašim spisima, da im date sebe na tu vrstu korišćenja. Nemojte da budete toliko škrti i svoj dar, preklinjem vas, podelite sa drugima, van ovog jebačkog foruma gde obitava kako vaša podanička vojska elitista od par ljudi, tako i mnogo one bagre koja se u ove redove uvukla pod krinkama nadripovrtarstva.
'Vaj! badava govorim kad vas slava nimalo ne zadovoljava/dira međ prepone. Za koga vi pišete, gospodine kurati, gospodine preotrovni, presveti Starče?
Pola sedam, pet i petnaest. Dvadeset do dva. Koje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #85 poslato: 07.01.2008. 16:05 » |
|
Sliku ovoga gospodina, gospodina presvetoga, Premladog i Preotrovnog Starca, trebalo bi uramiti i staviti da visi tamo gde ćete moći po ustajanju iz kreveta, svakog jutra, da pogledate u nju i kažete da na ovom svetu još ima ljudi sa kojima vredi raditi, govoriti, koje vredi čitati i slaviti.
Bog da mu dušu prosti... neka mu je večna slava i mir.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #86 poslato: 07.01.2008. 20:32 » |
|
Pa necete valjda reci da se zauvek oprostio od foruma. Zaista, sta je to sa njim? Bez njega je ovaj forum dosadnije i gluplje mesto ( mada, i bez njega je tisucu puta zanimljivije i pametnije od onih svastarskih foruma ).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #87 poslato: 08.01.2008. 03:49 » |
|
Ne znam je li tako... Taj gospodin se često ponovo rađa. To jest, On vazda vaskrsava, zavisno od situacije. Zavisno od toga koliko nam treba i koliko Mu se molimo. Ako bude primetio da ga trebamo, možda će uslišiti naše molitve. Predlažem da Mu se svake večeri i jutra, i u podne, svečano i čisti, - pomolimo, odsad pa nadalje.
Inače, planiram da ako li ikada još bude vaskrsao pokušamo napraviti jednu sličicu sa Njegovim likom i stavimo je na vr' foruma, da bude ikona intelekta i ovog foruma, kojega je On osveštao i učinio svetim.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #88 poslato: 08.01.2008. 10:47 » |
|
Odlicna ideja za slicicu! Ali uopste nije neophodno da se javi, mozete to uciniti vec sada, da bude neka ikona foruma. Privlacice i "strane turiste" 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #89 poslato: 09.01.2008. 14:15 » |
|
Ideja bi mogla da se prosiri na jos neke ljude koji su zaduzili ovaj forum, izmedju ostalog mislim da i sam zasluzujem da se tu nadjem (slika preplodnog bizona bi dobro dosla na naslovnici, tj. headeru foruma). Podsecalo bi na onu planincinu u Americi na kojoj su isklesane glave predsednika... Tako ovde u headeru da stoje glave velikih ljudi, koji zaduzise ovo mesto. Mozda i Rinotileksomanicharka, Stojan Dereta i jos neko da se tu nadje?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|