...
pa ako vlasniku ove podteme ne smeta neka mi odgovori:
Gde si ako nisi u Srbiji i kako dozivljavas nas ovde, sebe tamo, nas tamo i tebe ovde?
Nisam, ja vlasnik ove teme, ovu temu je Veliki Vodja i Mesija izdvojio iz jedne druge (kao moju) a onda mi ne dozvoljava da njom upravljam iako pise da je moja i da je deponija.
Na pitanje gde sam ne mogu da ti odgovorim jer trenutno nemam stalno boraviste. Najvise vremena provodim u Juznoj Africi i Jamajci. Zbog posla. Posao me salje da sam bilo gde gde se ukaze potreba za mojim "retardiranim" znanjem u rudarskoj industriji (ground radar). Da navodim zemlje u kojima sam sve bio (cak i duze) nece znaciti nista jer su tek samo 3 kulture ostavile pecat na mene (sem SRB): Jamajka, Afrika i Australia jer sam tu najvise vremena proveo.
Vas ovde ili u SRB ne mogu da dozivljavam uniformno jer ne postoji kolektivnost karaktera u SRB.
Meni je jasno zasto su Srbi (i sve Manje Narodne Zajednice - da se Veliki Vodja ne naljuti) podeljeni oko dve politicke frakcije i potpuno razumem argumente i jednih i drugih. Kada odozgo posmatras Srbiju (ne intelektulano nego imparcijalno i iz drugog plana), kada vidis kako i jedni i drugi emotivno i strastno blate drugacija misljenja a velicaju svoja, place mi se. Jer niti jedna ideologija u SRB nije ni blizu da je na dobrom putu,
zbog ekstremizma SVIH politickih opcija.
Sebe dozivljavam kao gradjanina sveta jer gde god da sam otisao bio sam primljen i prihvatao sam ljude takvim kakvi jesu i nikada ne bih mogao da se "vratim" za stalno kao sto je san vecine iz dijaspore. Ako bih se i vratio, bilo bi to samo da najvise vremena godisnje provedem u SRB. Mali je prostor SRB za moju viziju zivota. Moze mi se tako jer sam dugo radio da tako postane.
Da vi's kako mi je BG tek sada kao
palanka (mizantropova)... i nema razlike od Nisa sem u kolicini para koja se vrti.
Inace, ne mislim da sam poseban pa tako znam da bi mnogi iz SRB mogli na slican nacin da prirastu za globalnost kao lokalnost. Potrebna je tolerancija nevidjenih razmera (mnogi je imaju, npr ti), otvorenost ka novom (itekeko je imaju) i hrabrost da se podje "lajkovackom prugom".
PS
Po meni ne postoji neistomisljenost izmedju mene i Velikog Vodje i Mesije, barem ne u vecini stvari.
Postoji OGROMNA neistomisljenost u pogledu primenjivanja istih na SRB politicku scenu i narod. Veliki Vodja i Mesija cesto iskrivljuje znacenje mojih reci (od nekoliko tumacenja - cinjenica da je retko ko matematicki precizan u govoru - on uvek uzima najgrdje) pa tako i pravi famu oko mog
navodnog nacionalizma, fasizma, retardirano-seljacnosti, neinteligencije i tako toga.
Ali nema veze, njegovo je pravo da se ljuti ili da mrzi.