Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 29   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Domaci Izdajnik  (Pročitano 22123 puta)
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +124/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #30 poslato: 28.01.2007. 23:46 »

Gospodin Miler bi rekao da se ovde radi o pravoj najezdi mladih elitista.

Prijatelju Maelstrom, imam 23, a osećam se kao da mi je 100 godina više (i da ću svakog časa skončati). Ali ne bi trebalo da se bojite za sebe. Mislim da se razlog za depresivno stanje u jednom momentu učenja racionalizuje, tako da depresija, iako ostaje tu, daje prostora za zadovoljstvo i prilično srećan život. O svemu tome bi trebalo na temi o depresiji, no, eto, neka je ovde usputno.

Inače videh u profilu da vam je 17. Neverovatno je, međutim, koliko zrelo deluju vaši komentari. Depresivno stanje je tu neminovnost, čini mi se.
Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #31 poslato: 05.02.2007. 06:24 »

Dnevnik morona, 5 - 6. februar/veljača 2007.

Slučajno, dok prolazim pored ogledala, vidim nežne ruke, ruke nekakvog mesije, izbavitelja, tvoračke ruke, ruke koje lepo govore. U ogledalu momak pod crvenom kapuljačom. Lice voljno, neumorno, inteligentno. Kosa seda. Ofarbana u crno zbog ljudi koji zure i čekaju.

Žuto svetlo izbija ispod kratkih, zatvorenih vrata. Radio iz kupatila drnda "Maria, you've gotta see her". Razmišljam o politici. Paničim. Prisećam se nekih ljudi. Još gore.

Niš. "Kakva rupa! Kanibalska rupa!" Evo i Marije: "Ubiće te taj Niš." Mnogo joj dugujem. Sve vreme je bila u pravu. Primećujem da ipak o njoj ne mislim kao nekad. To je pomak napred. Ali ozdravljenje je daleko, nikad dalje.

"Šta li je potrebno ovom ovde kretenu da se makne? Hoće li makar jednom u životu da se zapita može li se živeti bolje! Zar je moguće da se za ovu stvar može boriti samo intelektualac? Zar je moguće da ovo ne primećuje baš svaki umno sposoban stvor? Zar sam i u ovoj stvari pogrešio? Zar je moguće da su ovog puta svi u pravu?"

Sjajna rečenica: Zar je moguće da su svi u pravu! Obično je ono što svi zastupaju nekakva obmana, najčešće se to naziva glupošću. Ali u ovom trenutku glupost dominira, vrši teror nad mnom i... ne usuđujem se kazati - meni sličnim ljudima, jer takve ne uspevam da primetim.

Pre nekoliko dana zurim u prozorsko staklo i razmišljam o tome kako lepo kroz rupice na roletnama prolaze oni sveži sunčevi snopovi. Nisam stigao niti da ih doživim, a već pomislio na to kako da ih prenesem drugome, kroz reči, kroz zapis koji bi uhvatio taj momenat. U tome ima ili previše sebičnog, ili premalo ovog. "Čemu da to drugi vide ako ni sam nisam hteo da doživim ono što želim da drugi dožive?"

Setih se jednog momka sa interneta koji je govorio kako se u Nišu još neke organizacije bore za ovu stvar. Naveo je one koji se najlepše smeškaju i za te najkrupnije osmehe dobijaju krupan novac, a od ideje nigde ništa. Najgore od svega je to što ti nežni, nasmejani momci i udruženja čine paralelnu zbilju, medijsku pistu po kojoj šetaju sopstvene pozadine, dok iza nje mlade Nišlije kupuju karte za predstojeći koncert Ajrn Mejdena u Be-geu.

Pred tezgom. Stojim i čekam potpise. Dogovarao sa svima, ali su svi odbili. A i da su prihvatili, moji bi me najbliži odbili. Sve u svemu, Kihot je dete u pelenama u poređenju sa onim što ja radim.

- Molim vas, jeste li za regionalizaciju Srbije?
- Za šta?
- Za regionalizaciju. Ako jeste mogli biste da potpišete ovde.
- 'De?
- Evo ovde.
- A da ja tebi jebem mater?

Sviće prokletstvo još jednog dana.
« Poslednja izmena: 05.02.2007. 06:30 Domaći izdajnik » Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #32 poslato: 11.02.2007. 18:37 »

Sve jasnije vidim da je nemoguće boriti se protiv, i za - bagru sopstvenog okruženja, istovremeno.

Trebalo bi pobeći što dalje od primitivnog Balkana, a naročito Srbije. Moram stišati interesovanje za politiku. Ovo više nema nikakvog smisla.
« Poslednja izmena: 12.02.2007. 01:42 Domaći izdajnik » Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #33 poslato: 14.02.2007. 16:43 »

Drhtanje, ili "za dan zaljubljenih"

Pre nekog vakum-vremena sećam se da sam na ovom mestu zatekao široke hodnike, obojene nevešto, tako što bi kofama nabacali kakvu tečnost. Zidovi su bili još uvek sveži, ili je momenat dirigovao da sve podrhtava. Ličilo je na bordel. Stajao sam na drugoj strani, i osećao kao da se iza nalazi lift. Neki veliki lift, kakve sam nalazio u najvišim zgradama i u Domu zdravlja. Lift koji ne bi trebalo da ima stvarnu funkciju u ovom svetu boja. Ispred, na drugom kraju hodnika, sa strane su se javljala vrata koja vode u dva stana. Nisam zakoračao napred dok su se prva otvorila. Izašla je jedna dama koja je bila brzopleta, išla ispred i nosila neki kofer, ali tako da se stalno okretala ka onoj koja je izlazila za njom i rutinski a ipak pažljivo zaključavala vrata. Nosila je nekakav ogroman šal, ali ne onaj koji sam na njoj viđao u dobro vreme. Ovaj je bio od nekakvog veštačkog perja, ljubičaste boje. Bila je modernijeg izgleda, pročišćenog lica, ozbiljnijeg i zrelijeg. Videlo se već sa tih desetak metara hodnika da je dobro ušminkana. Rekla je nešto, ali sam ja, u strahu od toga da čujem, odjurio, i odmah se našao ispred zgrade.

Večeras je bilo slavlje. Dobro se sećam jednog momenta koji je obeležen tako što su skoro svi iz ulice najednom izašli da bi vikali, bacali petarde, ljubili se među sobom. Bio sam zabezeknut, zatečen u svojoj sobi u kojoj sam spavao, i povremeno pri tom snu slušao rasprave u kući, primitivno vikanje i radovanje u iščekivanju naročitog momenta. Ustajem, oblačim nešto da bih mogao da izađem do prozora u hodniku odakle se ulica najbolje vidi. Bio sam u nekakvim trenerkama koje nosim u sobi, nekoj dečačkoj majici i sobnim papučama. Napolju se još uvek divljalo. Pomislih da bi bilo interesantno izaći i družiti se s njima, ili ovu mogućnost makar bolje ispitati. Činilo se kao da nebo nešto još krije, nekakav crveni polukrug u kome su se nazirale oči i nos, provlačio se kroz oblake, tako da su neki, rekao bih mislioci u ovoj gomili, blenuli u ovaj nesvakidašnji prizor. Dok sam istračao - ulica je postala sasvim prazna, nastupio je totalni muk. Iskoračim i pođem u pravcu juga, jer sam želeo da upoznam onu crvenkastu priliku na nebu sa neke čistine, pošto se ovde od privatnih kuća mnogo toga ne vidi. Međutim, sa druge strane svečano iskorači jedan čovek sa motkom u ruci i zvaničnom kapom na glavi. On zamota dva puta u kružnicu onu močugu (koja je ličila na pendrek) kao da preti. Okrenem se i istupim sa ulice u jedno dvorište koje vodi u Rimsku tri, kroz koju bih isto tako mogao da izađem na polje odakle se može posmatrati nebo. Tu mi niko nije smetao, bila je to neka naročito uska ulica. Nastavio sam glavnom ulicom dok mi je pogled bi uprt u nebo na kome su se smenjivale čudnovate prilike raznih boja i ogromnih razmera. Čudilo me je spokojstvo ovih ljudi u radnjama koje vidim sa svoje leve strane u pauzi između manifestacija na nebu. Neki su radili u pekari, u poslastičarnici, u prodavnici obuća, dok su drugi ulazili i kupovali raspitivali se za artikle kao da nije onaj svečani dan u pitanju. Za njih je ovo sasvim običan dan, zajedno sa nebeskim cirkusom. Najednom more ljudi me pristiže i pretiče, mada se ne vidi da nekud ozbljno žure. Izgleda da je stigao autobus i isporučio ih u ovo naselje. Obično tako biva, u talasima ljudi stignu, lakrdijaški prodefiluju, tako da nikoga ne možete niti bitnije opaziti.

Izašao sam na neki širi drum, i već sledećeg momenta zatičem sebe kako uz malo neprijatnosti ulazim u onu sobu sa drugog kraja hodnika. Opravdanje sam nalazio u tom što je u pitanju svečani dan, nesvakidašnjica koja možda znači kraj sveta. A računao sam na to da ne možeš ni od onih koji te naročito mrze očekivati u takvo doba neprijatnost. I zaista, zatekao me je samo hladan, neprijateljski pogled, koji više žali nego što mrzi. U sobi iza nje nazirao se momak stabilnog držanja, dobro građen, a meni poznat po onome što sam mogao zapaziti u nekim akademskim listovima gde je bilo i slika autora uz svaki objavljeni tekst. Nije obraćao pažnju na mene, tako da su se ponašali kao da i nisam prisutan. Progovorih nešto pod ogromnom dozom straha, pitao sam nespretno da li im je poznato šta se događa na nebu i kakav je to danas dan. Marija se već bila izgubila - stan je bio neverovatno prostran, uz bezbroj soba, ne toliko dobro uređenih koliko obilatih stvarima, za koje sam usputno tek nalazio da to nikada ranije ne bi dozvolila da se nalazi u njenom radnom okruženju. Momak je sedeo na kauču dok su mu ruke bile ispod čaršava koji je slučajno padao na njegove prepone. Gledao je u zid, i činilo mi se da duboko kontemplira, premda mu je lice površno. Mislim da sam ga se jako bojao. "Taj momak ima nešto što ja nemam, i tu ne mislim na posedovanje osobe, ili materijalnih stvari, već nešto suštinsko." U ovom momentu ona se javlja kod vrata i mirno kaže da se izgubim. Nešto sam još uspeo da promrmljam kroz osećanje totalne bede, na šta me ona duboko pogleda, noseći pogledom svu hrabrost koju obično imaju oni ponosni ljudi, uspešni i zadovoljni životom. Trajalo je kao da je razmišljala. Činilo mi se da bi mogla nešto nesvakidašnje da uradi ili da i dalje čeka da izađem, jedino ne želi da troši više reči na ubeđivanje. Taj zid je jako težak, i poznat mi. "U stvari, hajde unutra, tucaćete me obojica". Zgranut, prehlađen, nestabilan sam stajao na istom mestu dok se ona već uveliko udaljila i otišla do momka koji je sedeo na kauču. Osećao sam da ću pasti ako budem zakoračio na bilo koju stranu. Drhtao sam toliko očigledno i jako, da su ovo dvoje bacali povremeno poglede ka meni, smejući se i dozivajući me da uzmem učešće.

A. Kekenj, 14. februar/veljača 2007.
« Poslednja izmena: 14.02.2007. 18:01 Admini... » Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #34 poslato: 18.03.2007. 15:18 »

Negde u ovo doba, pre godinu dana, moju dugogodišnju devojku, gospođicu M, razdevičio je na Zlatiboru cenjeni gospodin V.
Sačuvana

Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #35 poslato: 18.03.2007. 22:43 »

Izvini, nista licno, ali da li ti mislis da je ovo mesto za otkrivanje tih intimnih stvari i da li mislis da bi se njoj dopalo da sazna da si to napisao. Mislim, nema potrebe da mi odgovaras kilometarskim postom, samo...malo ga pretera. Izgleda imas potrebu za tim iznosenjem "gnoja", sto je doduse donekle i razumljivo, ali mozda bi ti bilo efikasnije da to radis u RL.
       poz
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #36 poslato: 19.03.2007. 00:00 »

Pa, oprosti, ali moram odgovoriti kilometarskim postom. Cenim da je važno, da ima tu mnogo kritičkih i didaktičkih momenata.

Za mene je rečenica:

Negde u ovo doba, pre godinu dana, moju dugogodišnju devojku, gospođicu M, razdevičio je na Zlatiboru cenjeni gospodin V.

... u osnovi genijalna ne samo što saopštava nešto tragično (a jest takvo, jer impikuje dve stvari: 1) da je neki mladić bio sa nekom devojkom čitave tri godine, i da je nije "obljubio", 2) da je devojka rešila da to obavi sa nekakvim gospodinom na egzotičnom mestu, iz čista mira), već zato što je saopštena na način kao da se to događa svakog dana. Naravno, moglo je to da bude samo kostur neke kratke priče, moglo je to da se razvije u neki roman (rekao bih da su mnogo bezazlenije stvari gonile neke autore na kapitalna dela), ali meni je suviše mučno da bih se na tako šta usudio.

Poenta moje priče, izjave, jest ne da dotaknem gospođicu - zaboga, o njoj više ništa ne možemo da znamo; ta, promenila se za jedan zlatiborski dan koliko nije za tri godine sa mnom - već da se oslobodim tereta. Međutim, da raskrinkam usput i gospodina Strangelove-a koji više nije sa nama (ali dok je bio tu govorio je kako ovakve, ali i mnogo važnije teme siluju posetioce foruma, bombarduju ih nebitnim informacijama), moja informacija ne mora da pogađa vas koji čitate forum. Forum nije podešen tako da šta god čovek kliknuo, dolazi do poruke "Danas nam je divan dan ili godišnjica od prve penetracije". Dakle, hteo sam možda da podelim sa nekim ljudima, da obznanim nešto i tako ukažem na sopstveni problem, koji bi u to mogao da popusti.

A ako gospođica i pročita to, kakve to veze ima sa mnom? Ja sam ionako potpuno nebitan od istog ovog dana, kad je osetila slast ukrućena joystick-a. Pa kako je onda mogu povrediti (uzgred, osetiti slast gospodinove palice nije mala stvar)? Sem toga, niko odavde i ne zna o kojoj se gospođici radi.
« Poslednja izmena: 19.03.2007. 00:05 Domaći izdajnik » Sačuvana

Lvzifer
Slobodni mislilac

Duh bunta: +15/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 29.03.2007. 02:13 »

Kenjkenj, si resio probleme sa gastritisom?
Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #38 poslato: 29.03.2007. 03:04 »

Haha! Sjajno. No, jesi li ti našao onu koja ga ima (koju si tražio)?
Sačuvana

Lvzifer
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 29.03.2007. 13:09 »

Haha! Sjajno. No, jesi li ti našao onu koja ga ima (koju si tražio)?

Ma ima ga svaka samo se folira. Nece da prizna.. da pitamo rino...

RINOOOO
Lepoto nasa forumska nikad prezaljena.. imas li problema sa gastritisom?

Uostalom ovo nije Neurotropija nego Mizanotropija. Zahtevam da mi se nik promeni u Neurosis, i da mi se javi na mail kad to bude ucinjeno. Zvrko
Hvala unapred.
Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +26/-1008
Na mreži Na mreži

« Odgovor #40 poslato: 29.03.2007. 13:15 »

Jel to beshe ono kad se mnogo prdi? (to mi diksi valjda objasni pre neki dan)
Sačuvana
Lvzifer
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 29.03.2007. 17:20 »

Jel to beshe ono kad se mnogo prdi? (to mi diksi valjda objasni pre neki dan)

Da gaborko. Ako imas reci mi, onda si mi srodna dusa. Zelim da se parimo kao divlje svinje! Po 40 minuta da nam traju orgazmi.
« Poslednja izmena: 29.03.2007. 17:24 Lvzifer » Sačuvana

Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +26/-1008
Na mreži Na mreži

« Odgovor #42 poslato: 29.03.2007. 19:59 »

Želim i ja da ponovo prdim, al šta ću...Prdiša iz ded.....dajd a long tajm agou---,..ubili ga .... ološi--...
Sačuvana
Lvzifer
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 29.03.2007. 20:13 »

Želim i ja da ponovo prdim, al šta ću...Prdiša iz ded.....dajd a long tajm agou---,..ubili ga .... ološi--...

Prizvacemo brus lia iz mrtvih. On tepa zlocinci a ich se ne umara!
Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #44 poslato: 29.03.2007. 21:42 »

I tako danas razmišljam sam u stanu, na petom spratu skoro prazne zgrade... u ovom stilu: "Neke devojke je dobro probati, a neke ne. Jer, s jedne strane, ne bi bilo loše biti blizak sa svim tim ribama, a s druge, šta bi onaj ko ih potom želi uzeti za ozbiljno?"

I tako opet zagnjurih u depresiju.
Sačuvana

Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 29   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: