Stranice: 1 [2] 3 4 ... 29   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Domaci Izdajnik  (Pročitano 22231 puta)
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 24.11.2006. 12:36 »

E, da, i koliko si nizak i koje si nacionalnosti?

O nacionalnosti sam već govorio. A nizak sam 173 cm.

Mene interesuje zasto te po gradu nazivaju Harry Potter...Ne verujem da je zbog izgleda

Hari Poter, koliko sam ja video, izgleda inteligentnije od 99,9% (svih) Nišlija, tako da mi ne smeta da me tako zovu. Istina je da ne znam te koji me tako zovu, valjda je to i normalno za ljude koji su poznati narodu. Nisam čitao Harija i ne znam o čemu se radi ali mi deluje kao neko ko se bori protiv zlih sila pa i tu ima neke analogije. U svakom slučaju ništa loše.
Sačuvana

Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #16 poslato: 25.11.2006. 10:02 »

Pa ako te zovu Hari Poter to je bas super! Evo ja da probam - zato sto koliko sam video imas crnu kosu iste duzine i nosis naocare kao i Hari Poter. Jos ti samo fali oziljak preko cela pa da budes obelezen.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 25.11.2006. 14:22 »

Aj em d čouzn van!  Zvrko

U stvari, ja ovo stvarno mislim.  mocan
Sačuvana

Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +27/-1008
Na mreži Na mreži

« Odgovor #18 poslato: 25.11.2006. 16:38 »

jeste, jeste, u 7. razred Hari Poter mi bio izmishljen drugar (tad nikom nisam smela da kazem, ali evo, sad, kad sam genije)
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 03.01.2007. 04:18 »

Koliko se bojim odjednom... Koliko me dotiče to što ja ne dotičem.

Moram da požurim. Moram da budem brz. Moram da se izložim. Moram da postanem aktivan. Moram da se oslobodim. Moram da izađem iz zagrljaja reda. Moram da postanem haos. Moram da izmasakriram svoje stanje, moram da se raskrvarim. Moram da se posečem. Moram da oslobodim sećanje. Moram da dozvolim da ljudi dotaknu dno, i moram sam da se u njemu pokvasim.

Pišem, drhtim, hladno mi je. Gnoj raste. Ne mogu da ga oslobodim. Raspadam se iznutra, jedino je koža dovoljno zdrava da sve to zadrži. Moram da napravim ogroman rez. Raspadam se.
Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 04.01.2007. 20:28 »

Gnoj

Danas sam išao da obavim dva posla u gradu. Jedan je predaja kompjuterske komponente na opravku, ali me je ona žena u radnji u kojoj sam komponentu kupio uputila na mesto servisa te firme. Ona je nastavila da govori, da objašnjava o tome gde se to mesto nalazi i kad da odem, ali je nisam slušao. Dok je govorila razmišljao sam o tome koliko je ružna njena fensi glava, i koliko joj je glas neženstven. Hteo sam samo da što pre pobegnem iz te radnje, i, dok je pričala, polako sam se udaljavao od mesta rezervisanog za kupce pred kasom.

Otišao sam potom da odradim drugu stvar. Da uplatim mesečni dajl-ap internet. Nešto što se u civilizaciji ne koristi već godinama, a što ja moram koristiti jer živim u Brzom Brodu. Naravno, i ovde sam zakasnio. Pisalo je da rade do 18:30, a ja sam se tamo našao u 18:55. Zamislio sam se pred tim vratima o tome koliko je čudno da se neko radno vreme završava u pola sedam.

Setio sam se potom da je moguće uplatiti jeftiniji dajl-ap internet preko telefona. Pristupim trafici kod Narodnog, a žena ili devojka koja je unutra sedela je izgovorila nešto tiho, tako da nisam mogao da čujem, ali sam po izrazu lica razumeo da je ili mrzi da mi uplati elektronski kredit, ili da to ne može da uradi. Nastavio sam dalje, i došao do kioska preko puta Bore Stanković gimnazije. Tu je devojka počela da objašnjava da ne može to da uradi do ponedeljka. Ja sam se sklonio pre no što je kazala datum kada će ponovo početi, jer sam mislio da joj je dosadno da to ponavlja po ko zna koji put ljudima koji tako priđu i pitaju. Nastavio sam ka stanici preko puta Lutkarskog, i razmišljao o tom što sam nedavno pročitao na internetu o devojkama koje rade na kioscima. Radilo se o kritici njihove inteligencije i nesposobnosti da razmišljaju, o tome kako njihov mozak brzo zakržlja. Devojka koja je radila na kiosku preko puta Lutkarskog isprva nije htela da otvori onaj prozor koji se stavlja kao prepreka između kupca i prodavca, ali pošto sam bio uporan i nastavio da stojim tu, otvorila je i brzo rekla da ne radi. Onda sam se setio da nisam ispoštovao onu koja je bila ljubazna na prethodnoj trafici, pa me je dočekala opet neljubazna prodavačica. Pitao sam se hoće li biti ljubazna neka sledeća: možda je takva svaka parna.

Kad sam ušao u bus osetio sam smrad koji je bio mešavina alkohola, znoja i nekih parfema. Računao sam u sebi koliko bih tako mogao da izdržim, dok su se pred mnom ljubakali dvoje od kojih je jedna osoba bila muško, dugog kosatog repa, ogromnih i ružnih očiju, u zelenoj prolećnoj jakni, dok mu je u rukama bila neka znatno sitnija ženska osoba, koja je imala u pink ofarbane nokte, ispeckane crnim tačkama. Delovali su mi morbidno i činilo mi se da bih mogao svakog trenutka da se ispovraćam po leđima onog džina. Da se to ne bi desilo, krenuo sam do utrobe autobusa, a tu je grlo za prolaz bilo naročito usko. Razmišljao sam o tome kako bi svakog trena neko mogao da ustane i krene ka izlazu, te kako u toj situaciji ja ne bih znao šta da radim. Imam ipak prilično debelu jaknu, i pravilo bi problem prilikom mimoilaženja. Naišla je kontrolorica i dok je stajala ispred počeo sam da brinem i razmišljam da li da se povučem do ono dvoje, pored kojih je bilo mesta. Uskoro je ustao neki tip, i ja sam bez pitanja onog sa susednog sedišta, zauzeo to mesto kako bih oslobodio prolaz.

Čovek do koga sam seo bio je čudnovat. Imao je neku smešnu i glupu kapu, i pravio je neke čudne nagle pokrete glavom i rukama. Najpre sam pomislio da je naročito glup, potom da je bolestan jer je možda beskućnik, a onda da je nešto između: lopov, pokvarenjak i ludak. Razmišljao sam o tome šta bih radio kad bi mi kazao: ustani odatle, skloni se, makni se, sedi na drugom mestu! Tada mi je palo na pamet kako bi bilo dobro kad bih bio fizički snažniji, jer bih u tom momentu mogao da ga udarim ili da ga izvučem sa tog sedišta i izbacim iz vozila. Potom sam se zamislio o onome što sam mogao da vidim ispred sebe. Svi ti ljudi bili su mi tako odvrati u licu i govoru. Na trenutak mi je Marija pala na pamet... nije mi jasno zašto.

4. januar 2007.
« Poslednja izmena: 13.12.2007. 17:02 Domaci izdajnik » Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 10.01.2007. 19:04 »

Da nisam pre deset godina dobio računar i pristup internetu, još uvek ne bih znao šta je bagra.
Sačuvana

Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 10.01.2007. 19:39 »

Kako to? Pa valjda vidjas bagru i u RL...

Nego evo jednog predloga bice ti zanimljiv: otidi na forum Krstarice, ova tema -http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=95636&page=1&pp=15

zatim u profil postavi svoju sliku ali maksimalnu velicinu. Zatim na toj temi zatrazi od lika pod nikom Psihologue da te analizira ( ako smes! ). Em ce ti biti zanimljivo em ces saznati neke stvari o sebi, a mozda ti i pomogne. Ako ti je glupo javno pitaj ga preko pp-a, sigurno ce ti izaci u susret...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 11.01.2007. 18:44 »

Viđam ja bagru i u realnom životu (btw. za mene je izgleda ovaj virtuelni svet postao "realniji" od realnog), ali ih ne uspevam upoznati tako dobro kao preko mreže. I ne uspevam u realnom životu da pojmim ili upoznam toliko loših ili bezvrednih ljudi koliko se to otvara preko interneta.

Juče sam to rekao nekoj curi ovako: Ovo je kurs ubrzanog upoznavanja bede sopstvenog okruženja.

Čak sam razmišljao da na osnovu tog uvida i odustanem od politike. Jer politika uvek računa na ljude (ne možeš se osloniti na sopstvene kvalitete).

Em ce ti biti zanimljivo em ces saznati neke stvari o sebi, a mozda ti i pomogne.

E, ne znam. Meni je to kao horoskop, a horoskop ne čitam. Mislim, tvrdim da se lice oblikuje s obzirom na karakter, ali onda ću ja ipak bolje poznavati sebe i značaj svog lica. (I tvrdim da je jako lepo, ahaha. Inteligentno.)
Sačuvana

Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 11.01.2007. 20:27 »

Evo ja ti garantujem da nije u pitanju horoskop nego da covek to stvarno radi kako treba. Procitaj samo komentare ljudi koje je analizirao. I ja sam svedok da me je sjajno analizirao. Mozda sam ti ga vec spominjao jer sam stvarno fasciniran da neko ima tu sposobnost ( cak mi je i rekao da me najvise zanima kako on to radi ).
Tvrdis da si inteligentan. Je l' to provereno, tj. jesi li testirao inteligenciju, ili to tvrdis onako subjektivno?  :)
« Poslednja izmena: 11.01.2007. 20:29 Truman » Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 12.01.2007. 15:47 »

Videćemo šta će da kaže.

No:

Tvrdis da si inteligentan. Je l' to provereno, tj. jesi li testirao inteligenciju, ili to tvrdis onako subjektivno?  :)

Vidi, ja sam negde i napisao da ne tvrdim za sebe da sam inteligentan. A to otud što sam u životu sretao i bitno inteligentnije ljude, čak ljude mojih godina. Iako ih je bilo malo, ipak ih je bilo, i ja tada mogu da imam predstavu o tome što znači biti inteligentan.

Ovih dana sam na National Geographic sreo emisiju u kojoj je nakratko bilo postavljeno pitanje o tom što je inteligencija, i od čega ovisi. Sreo sam odgovore koji ovako glase: Inteligencija se najčešće manifestuje kroz lakoću učenja jezika, brzinu računanja i brzinu uočavanja ili prepoznavanja oblika (ovo bi poslednje trebalo da je nivo kreativnosti). Ja sam u svemu tome jako loš. Sporo računam (ovo je možda zbog toga što sam pod depresijom već više od 6 godina), jezici mi idu jako, jako loše (najteže sam na fakultetu položio starogrčki, bukvalno sam se preznojavao i učeći i odgovarajući, i dao sam ga poslednji u grupi, tek godinu dana pošto su svi ostali dali taj predmet), a uočavanje osobitosti oblika predmeta mi je sasvim veštačko (naučeno, ili oponirajuće). Dakle, sve to kad se sastavi, dobija se u najboljem slučaju prosečno inteligentna osoba.

No, ja sam mislio na izgled. Izgled je moć. A meni se čini da izgledam inteligentnije od nekih koji su zbilja inteligentniji od mene. I volim naleteti na ljude takvog izgleda. (Naročito na devojke inteligentnog makar izgleda.)
Sačuvana

Truman
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 12.01.2007. 18:26 »

Sto se tice analize sa one teme na Krsti mislim da ti nece odgovoriti ako nesto ne preduzmes. Prvo, mislim da je trebalo da ga zamolis, a mislim da mu se nije dopalo to sto sam te ja podstakao jer sam ga vec smorio postavljajuci mu razna pitanja ( zato je mnoga i preskocio ). I treba kao sto sam na temi rekao da promenis sliku. On trazi neku gde je lice u prvom planu ( sto krupnije ) i da slika ostra i da ne bude tamna ( i da se vide oci ). Dakle, najbolje da promenis sliku i da ga zamolis i da kazes da ti je bitno ( bez potenciranja toga da si bio na TV-u  :)). On se valjda smori kad svi od njega traze, a niko ne analizira sam pa onda trazi od drugih da analiziraju ( i od mene je trazio ali ja to nemam pojma ). Ako hoces mogao bi da postavis fotku neke javne licnosti ( kao na temi Lica ) pa da je analiziras...
Sto se tice inteligencije najvise mi se svidja ona definicija koja je nastala kao odgovor na razne "naucne" definicije i koja kaze: - Inteligencija je onaj skor koji ostvaris na iq testu." Ta def. nosi i neki cinizam u sebi...
 Kazes da si u depresiji vec sest godina...Nije mi jasno kako je to moguce. Vec si pisao da si bivao zaljubljen pa valjda makar tada nisi bio u depresiji. I mislim da depresija ako zaista tako dugo traje vise nije posledica spoljasnjeg sveta nego neceg sto je u tebi. Znam neke jako pametne a i u isto vreme optimisticne ljude, to je najbolja kombinacija.
Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 14.01.2007. 04:20 »

Kazes da si u depresiji vec sest godina...Nije mi jasno kako je to moguce. Vec si pisao da si bivao zaljubljen pa valjda makar tada nisi bio u depresiji. I mislim da depresija ako zaista tako dugo traje vise nije posledica spoljasnjeg sveta nego neceg sto je u tebi. Znam neke jako pametne a i u isto vreme optimisticne ljude, to je najbolja kombinacija.

Bio sam i onda u depresiji, samo ne u ovom intenzitetu. U tim vezama sam uglavnom ja bio taj koji pokušava da doprinese boljem raspoloženju, a onda možeš misliti kakve su to osobe bile (negativne, kako bi neki rekli, no meni se to dopada i zato sam ja bio srećan uz njih). Obe su bile na nekoj daljini, tako da nije to odnos u uobičajenom smislu.

Ova depresija sada može da ima više uzroka. Tako da, otklonivši jedan, ne znači da će biti sasvim i u celini depresija otklonjena. Npr. ako bih našao devojku, i tako možda zaboravio M, posvetio se nekome, i uz to napustio samoću, može biti da bi me i dalje razarala glupost mnogih ljudi sa kojima trenutno živim, ili koji čine moje neposredno okruženje. Može biti da je moje mentalno zdravlje kontaminirano sa mnogih strana. Trenutno je najaktivnije ono koje se tiče asocijacija i vraćanja u vreme M.
Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 28.01.2007. 13:44 »

Značajne rečenice koje se mogu iskoristiti tokom sastavljanja kratke priče:

1 - Ne znam. 100 evra sam dao. Našao ih kod šanera, inače su i skuplje.
2 - Valjda je to zaljubljivanje.
3 - Jutros sam doživela mali orgazam.
4 - Bio je mnogo stariji od nje…
5 - Našao sam svoje mesto u međuprostoru.
6 - Naša gazdarica je tada imala preko 80 godina.
7 - Ona spava, umorna od današnjeg dana ili umorna od mene...
8 - Je l' da? je l' sexy?
Sačuvana

maelstrom
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +25/-4
Van mreže Van mreže

ocean pospremljen u kutije

« Odgovor #29 poslato: 28.01.2007. 21:24 »

S obzirom da moja depresija traje već godinu dana, a ja imam 17 godina, nisi mi svojim (šestogodišnjim) primjerom ulio nadu u njezin skori izostanak. Iako pretpostavljam da si u ranim-do-srednjim dvadesetima opet ću ovo, ako smijem, upitati: Koliko imaš godina?

Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
k o g a  si spasao, je li?
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 29   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: