Stranice: [1] 2 3 ... 29   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Domaci Izdajnik  (Pročitano 22226 puta)
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Van mreže Van mreže

« poslato: 21.11.2006. 16:55 »

... ili "Pitajte Mizanta",
... ili "Kabinet predsednika",
... ili "Dobrodošli u zemlju izdajnika",
... ili "Zemlja onih koji nemaju šta da izgube",
... ili "Hiperpatetika".

Sve u svemu, poenta je ista kao i kod otvaranja drugih topica na ovom podforumu. Ovo je odeljak za one koji žele nešto da me pitaju, a dužan sam da odgovorim na baš svako pitanje i to ću činiti. Ukoliko nekoga zanima, neka bude slobodan...
« Poslednja izmena: 08.06.2008. 14:06 Domaci izdajnik » Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 21.11.2006. 17:24 »

Ch, dosadan si, nece tebe niko nista da pita. Sem ako ti ne budes odgovarao, ova tema ce za par dana da pa'ne na dno.  ::)
Sačuvana
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #2 poslato: 21.11.2006. 21:22 »

Ch, dosadan si, nece tebe niko nista da pita. Sem ako ti ne budes odgovarao, ova tema ce za par dana da pa'ne na dno.  ::)

Evo ja bas 'ocu! Vidim da si nabacio sahovnicu na avatar, je l' planiras mozda da recimo kupis dres hrvatske reprezentacije pa da po njemu setas po gradu ( eto predloga )?

Evo jos jednog: Kad su kod sebe prvi prvi put primetio mizantropske sklonosti ( mozes ovo shvatiti i kao salu, a i ozbiljno )?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +27/-1008
Na mreži Na mreži

« Odgovor #3 poslato: 21.11.2006. 21:47 »

Kad cesh da priznash javnosti da si Kinez?
Sačuvana
manowar
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +4/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 21.11.2006. 23:46 »

Posto znamo da se rekreativno bavis fudbalom, da li planiras da uskoro potpises ugovor za neki lokalni klub  jezik
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #5 poslato: 21.11.2006. 23:48 »

Kada ces da nahvatas sebi kvalitetnu ribu...? Neku stuku na lekovima, koja ce malo tebe da mazi, pazi i zove Djole? :'(
Sačuvana
Monarch
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 21.11.2006. 23:51 »

Kada ces da nahvatas sebi kvalitetnu ribu...? Neku stuku na lekovima, koja ce malo tebe da mazi, pazi i zove Djole? :'(

A zasto bi ga zvala bas mojim imenom!!!!    Cheesy
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #7 poslato: 22.11.2006. 00:02 »

Ne znam... zato sto je stuka?  :o
Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 22.11.2006. 00:29 »

Evo ja bas 'ocu! Vidim da si nabacio sahovnicu na avatar, je l' planiras mozda da recimo kupis dres hrvatske reprezentacije pa da po njemu setas po gradu ( eto predloga )?

Da, dres hrvatske reprezentacije jer ovde (a mislim da je tako i u Bgd-u) nije moguće naći majicu na kojoj bi pisalo Proud to be Croat. Sve to, naravno, ne zato što sam možda Hrvat, jer, rekao sam da mi je svejedno kojom će me nacionalnošću osloviti, za mene je sve to uvreda; dakle, ne zato, već da bih izazvao neku (bilo kakvu) reakciju građana Niša koji su poznati po nacional-nacističkom doživljaju ljudi i života uopšte. Dakle, neka se zapitaju, na šta to izlazi ako bi građani drugih zemalja i nacija uzvikivali da su ponosni onim što su, zar bi tu svako mogao da ima dovoljno razloga?! Bio bih, naravno, idiot u očima vrednog čoveka, ali ja se takvom i ne moram obraćati u misiji prosvećenja.

Inače, ne želim da se moj avatar sa šahovnicom protumači kao ruganje Hrvatskoj, već kao provokacija upućena velikim Srbima.

Evo jos jednog: Kad su kod sebe prvi prvi put primetio mizantropske sklonosti ( mozes ovo shvatiti i kao salu, a i ozbiljno )?

Vidiš, to je jako čudna tema, možda bi valjalo otvoriti poseban topic koji bi glasio: Mizantropija. Istina je da kad sam davao sebi nick najpre na Krstarici, nisam uopšte razmišljao o tome da li ja imam neke veze sa značenjem tog pojma. Ubrzo sam čak verovao, a mnogi i danas tako misle koji me bolje poznaju, da ljude volim više od svih drugih ljudi koje je onaj ko to izjavljuje upoznao. To što sam angažovan u vezi sa gradom samo je jedna od manifestacija moje brige za međuljudske odnose. Nedavno sam na History kanalu slušao neku ženu koja je govorila o tome kako je preživela neki logor pod kontrolom nacističke Nemačke, i kako je nakon toga znala samo to da su dve stvari važne: život i međuljudski odnosi. Tako i ja doživljavam sve: uvek kroz, za i sa drugim ljudima. Zato bi možda više pristajalo da sam sebe nazvao Filant(rop)-om.

Pa ipak, ovih meseci mi se život bitno pogoršao u kvalitativnom smislu. Po drugi put sam bitno izneveren, po drugi put nemoguće povređen i kao da mi je neko oteo nešto najvažnije, ali ne najvažnije spoljašnje, nego nešto što je činilo deo mene ili ja deo tog bića. Više to nije bio neko drugi... Što je najgore, više ne vidim da bi se moglo naći bilo šta slično, jer ne postoje dve sasvim identične osobe (možda i postoje u fizičkom, ali u psihičkom i duhovnom smislu nikada). Oduzeto je nešto što je činilo više od čitavog mog života. I nije da se sada moralo poći od nule, nego je sada period kada se mora nadoknaditi gubitak koji je nenadoknadiv. Život u psihičkom podzemlju. A takav može da druge ljude gleda iz perspektive potcenjivačkog i pogleda koji više nema strpljenja, tolerancije i volje da bude iznova prijatan. Takav neko zaista možda već ima prava da se zove Mizantropom.

Kad cesh da priznash javnosti da si Kinez?

Iskoristiću ovo pitanje koje ne cilja odgovor da nešto drugo kažem. Priznaću javnosti da nisam Srbin, ali isto tako da nisam član/pripadnik nikakvog naciona. Sve to u službi prosvetiteljstva i kidanja predrasuda da onaj ko se bavi politikom u nekoj zemlji mora da (čak i laže ako nije) izjavi kako je veliki pripadnik konstitutivnog naroda.

Posto znamo da se rekreativno bavis fudbalom, da li planiras da uskoro potpises ugovor za neki lokalni klub

Stvarno se bavim fudbalom? Nisam znao. Uglavnom, zaista sam ovog leta igrao fudbala u banji, možda ćemo igrati i po snegu. Žao mi je što se nisam bavio fudbalom nego sasvim slučajno kao klinac zalutao u šahovski klub.

Kada ces da nahvatas sebi kvalitetnu ribu...? Neku stuku na lekovima, koja ce malo tebe da mazi, pazi i zove Djole?

Opet ću biti ozbiljniji nego što pitanje zahteva.
Devojke ne zovem ribama. Ili drugim rečima: devojke koje zovu ribama ja ne smatram devojkama. Riba ima pogrdno značenje onda kad se takvom nazove devojka, jer označava nešto klizavo (što već vuče ka sexualnom objektu), mutavo (glupo) i naivno (biva upecana, grize na mamac koji je već nešto lažno). A kad ću naći kvalitetnu devojku... Mislim da se to neće desiti u narednih nekoliko godina (ne samo kvalitetnu, nego bilo kakvu).
« Poslednja izmena: 22.11.2006. 00:30 Mizant » Sačuvana

alltheweb
Gost
« Odgovor #9 poslato: 22.11.2006. 02:17 »

Prosto ali i direktno pitanje

Da li vererujes u idole ?
Da li si sklon glorifikaciji nekih osoba ?
« Poslednja izmena: 09.06.2007. 18:57 Admini... » Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 22.11.2006. 13:22 »

Nije to poštovanje određenih osoba takvo da bih te osobe mogao da nazovem idolima. Mogao bih da ih nazovem idealima, ali ni tada ne znači da bih ja sledio ili hteo da sledim to što one jesu u nameri da postanem takav.

Ono o čemu sam ja pisao u sledećim naslovima:
... kao i u nekim tekstovima u blogu jesu neka razmišljanja o idealu drugog pola. To ne znači da bi se muškarac mogao ili morao ponašati na sličan način.

Negde sam opisao da je moj odnos prema tim osobama religioznog karaktera, ali sigurno nije idol-oškog.

Više o idolima i/ili liderima u politici pisao sam na topiku:
... mada i na drugim naslovima anarhističkog karaktera pišem o tome da ne sme biti centralizma te vrste da se veruje u jednu osobu, ili bi to trebalo da važi za sve sem u oblasti ljubavi.
« Poslednja izmena: 22.11.2006. 13:24 Mizant » Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 22.11.2006. 13:54 »

Da li vredi umreti za ideale?
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #12 poslato: 22.11.2006. 14:02 »

Ne znam da li mi je ovo neko rekao ili sam negde procitala, ali mi se uzasno dopalo - vrednosti svog sveta pretaces u srecu jedino onda kada pokusas da ih ili nadjes u realnosti ili uspostavis u realnosti.

Ne vredi umreti za ideale, jer u tom slucaju umires za iluziju. Postoji nesto sto je savrseno za trenutak, za period... ali ne postoji nista sto moze biti univerzalno idealno. Samim tim, ako se drzis svojih "ideala", rigidno i "pozrtvovano", a ne menjas ih, znaci da postoji veliki problem - ne menjas se i ne rastes kao osoba. Tvoje vrednosti se kvare, zastarevaju i nikako ne mozes naci srecu jer fleksibilnost saznanja i bola ne dopire do tebe.

Idem da se nadjem sa "organizacijom", zavrsicu neki drugi put. mocan
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 24.11.2006. 00:37 »

E, da, i koliko si nizak i koje si nacionalnosti?  :'(
Sačuvana
manowar
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +4/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 24.11.2006. 09:30 »

Mene interesuje zasto te po gradu nazivaju Harry Potter...Ne verujem da je zbog izgleda  jezik jezik jezik
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 29   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: