...
Ovo zvuči tako građanski... Nekako nesvojstveno tebi.
Rekoh, ja mislim da nije nikakav problem u titulama. Ako mislite da je problem u jednom slovu, to "z" mogu zameniti slovom "c", i to je to. Vi se ionako deklarišete kao nacionalisti, tako da to nema veze sa vama. Možda vam jedino smeta što je nacionalistima na ovom forumu uskraćeno pravo da glasaju (tj. bilo je, a otkako si zatražio to pravo, omogućeno je), odnosno pravo da daju plus ili minus drugim forumašima, što i nije neka zabava (ja to uglavnom ne radim uopšte).
Ne, on će dobro shvatiti razlike u stavovima među nama, ali bi mogao da pomisli: "Aha! gledaj ti to, na forumu pišu sve sami nacionalisti, pa, dakle, kakva to organizacija stoji iza ovog foruma?"
Administratori i postoje da bi sprovodili nekakvu politiku foruma u delo. E, sad, to može nekome da se dopada, nekome ne. I to je legitimno. Možda bi on trebalo da bude malo tolerantniji, možda ne, to ostaje da se vaga. Ali mi nije jasno kako to mene porediš sa nekim ko polomi sve u kafani ili ode da bije ženu kući vidno iznerviran nečim? Kad sam ja nešto toliko loše uradio kad bi me ko (kao ti na primer) razočarao? Evo, pre neki dan ili juče si me izvređao strašno, kao i ranije neki drugi, i šta sam ja uradio? Ništa. Dan pre toga dao sam ti titulu nacionaliste, koja ionako ne igra nikakvu ulogu.
Pre bih rekao da si ti zaslužio to poređenje sa razbijačem koji odjednom plane i počne sve da razbija....
Odgovori su redom:
Da li to znaci da posto si svestan razlike izmedju malogradjanstine i gradjanstine kao i nazionalizmma i nacioanlizma da ustvari svojim drzanjem za pogrdna imena pravim stvarima zagovaras malogradjanstinu?
Pametan si ti covek, i skolovan dovoljno da bi nesto poput "naZionalist" bilo tek slucajno i beznacajno.Opet, sta je meni svojstveno znas samo kroz moje protivljenje tvom hegemonizmu.
Хегемонија је политички, културни или економски утицај или доминација (надмоћ) једне нације, друштва или групе над другима. Хегемонија се у прошлим временима постизала најчешће употребом силе. Данас се она чешће односи на снажан економски и културни утицај механизмима глобализације
Ljudi dolaze na forume da bi razmenili misljenja, ne samo da bi slozili sa nekime (ovde, konkretno, sa tobom). Vec ti je neko odgovorio da vredja svaciji intelekt ako ti moras da im serviras sta je ko i ko je kakav. Sta vise, to izgleda kao pranje mozga 1943-1980... i kasnije.
Ko se deklarisao ovde kao nacionalista. Mnogi su izveli zakljucke o istome ali se niko nije deklarisao kao takav, cak i da bezdusno daj e podrsku nacionalizmu ili patriotizmu... tradiciji...
Ja ne videh da se npr Zilet eksplicitno deklarisao a dobio je pogrdnu titulu. Sta vise, do te mere sam zapanjen da se tako nesto desilo jer mi je delovao sasvim drugacije. Zasto mislis da je tvoje vidjenje stvari jedino ispravno?
Ako ne igra nikakvu ulogu to sto si mu dodelio titulu naZionalista, ZASTO si je dodelio?
Secam se petparacke psihologije iz filma "Anger Management" kada psihijatar daje analizu o eksplozivnim i implozivnim ljudima. Explozivan je kupac koji svaki pa i najmanju frustraciju u prodavnici/zivotu istrese na kasirku jer mu je ona stala na zulj i ode, kasnije zaboravi na sve to i kao da se nikad nije desilo. Implozivni su ljudi koji kao kasirka skupljaju frustracije musterija na nju (koje je ona npr zasluzila) i onda uzme automatsku pusku i pobije celu prodavnicu.
Cik pogodi gde spadas ti.
Svako spada negde, manje vise.
"diferencijas"
"neopredeljen"
"anti-diferencijas"
ALI STROGO PO NAHODJENJU SVAKE LICNOSTI (a ne moderatora jer se onda gubi smisao)