Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Final Cut Now i kradja kamerice  (Pročitano 487 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Eon_Blanc
Građanin
**

Duh bunta: +31/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Dance puppets, dance!>:)

« Odgovor #15 poslato: 27.10.2008. 20:08 »

Bas ruzna situacija.  Ljutko
Sačuvana

"Ko nista ne zna, nista ne voli.
Ko ne umije, nista ne razumije.
Ko nista ne razumije, bezvrijedan je.
Onaj koji poima, taj i voli.
Vise se voli ono o cemu se vise i zna."
Aleksandar
Građanin
**

Duh bunta: +212/-108
Na mreži Na mreži

« Odgovor #16 poslato: 27.10.2008. 20:36 »

Meni nije jasno kako se on ne boji. Jer ja svakako ovo moram da naplatim, bilo sudski ili van toga. Stvarno mi nije jasno šta on to misli. Jer ja već planiram ako preko suda ne ide kako da ovo sredim.
Sačuvana
δαίμων
Građanin
**

Duh bunta: +8/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #17 poslato: 28.10.2008. 23:14 »

nedoumica pomoglo bi u ovoj nedoumici jedan pravnik ili u najmanju ruku koji je na dobrom putu da to postane.
sa jedne strane, gospodin koji tvrdi da objekat nije nasilno otudjen ili ukraden ima pravo, medjutim pita se o tacno tome- odsteti zbog ostecenja objekta ili ukoliko objekat vise nije u onom stanju u kojem je posudjen.

mislim da ovaj prostor, forumski, nije najbolji za resavanje takvih sukoba. razumem odakle gnev i razocaranje, medjutim ovo zaista jeste stvar pravosudja, medjutim... koliko je nase pravosudje zainteresovano za ovakve slucajeve i koliko vremena ima za ovakve civilne tuzbe?
Sačuvana
Aleksandar
Građanin
**

Duh bunta: +212/-108
Na mreži Na mreži

« Odgovor #18 poslato: 28.10.2008. 23:20 »

Pošto sam već odgovarao na ovakve nebuloze o tome da ima pravo onaj ko kaže da je prisvojio tuđu stvar ali je nije ukrao (šta je onda? dobio na poklon? slučajno pronašao pa uzeo za sebe?), evo odgovora koji sam postavio drugde, pa samo ovde kopirao:

Zakoni moraju da se vode razumom i logikom zaključivanja. Ako ja ovde imam slučaj da sam nekome pozajmio neku stvar koja može da bude vredna i 5 a ne 22.500 dinara (potpuno mi je neverovatno da od važnosti bude i cena toga što je ukradeno, jer krađa je krađa, bilo da se radi o 5 ili 5 miliona dinara), i za tu stvar imam račun i garanciju (dakle i GARANCIJU, a garancija se čuva jedino ako ti je ta stvar i dalje u vlasništvu, dok se pri slučaju poklona tom licu daje i garancija te stvari). Dakle, on ne može da tvrdi da se radi o poklonu. A ako nije poklon, šta može da bude? Pozajmica na doživotan period? Ne može, logika ovde jasno vidi kako stvari stoje, i tu stvar, za koju imam račun, on mora da vrati.

Dobra stvar je što on tu kameru meni ne može da vrati jer ju je 100% prodao. A zanimljiva je i ta logika ako se sud bude tako ponašao i tretirao ovo kao poklon: poklon bez garancije i papira (računa) tuženo lice prodaje trećoj strani i stiče materijalnu korist. Zanimljiva logika i razumevanje pojma "poklon".

Sve u svemu, biće i njemu i sudu potrebno mnogo zanimljivih laži i izvrtanja logike da bi se oslobodio optužbe za krađu, koju u mejlovima čak i ne poriče.

Na kraju, biće interesantno tumačiti odluku suda ako bude bio pri stavu da je prisvajanje tuđih stvari koje su pozajmljene u redu. To će biti implicitno preporuka svim ljudima da ako su nešto uzeli na privremeni rok (pozajmili), to ne moraju da vrate, jer nema načina da budu osuđeni za krađu.

Isto tako, ovaj tip je mogao da mi dođe u kuću, ukrade tu istu kamericu (nije da je nije razgleđivao i raspitivao se još prvi put kad ju je video), a onda kad ga ja tužim o tome da ju je ukrao on dođe i kaže da nije ukrao nego sam mu je ja dao. Jezivost je ovde u tome što pravo na taj način i meni poručuj: kad ti je nešto ukradeno na ovaj način ne ostaje ti ništa drugo nego da na način kako se to radilo dok nije bilo pravnog sistema - stvar naplatiš. Drugim rečima, pretuci lopova i uzmi mu iz kuće nešto u onoj vrednosti u kojoj je tvoja ukradena stvar.
Sačuvana
Otrovni Starac
Podli kukavac
**

Duh bunta: +108/-46
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 05.11.2008. 23:48 »

Predlažem da se mi, građani weissenburga a i zainteresirani iz drugojakih gradova, okupimo i krenemo u protestni marš koji bi imao za cilj dosezanje до jazbine u kojoj obitavaj onaj ljubitelj falusa sa imenom nekog kluba, FCN (Фоотбалл Цлуб Ниш?). Kada do nj dosegnemo da izložimo svoje transparente i krenemo vikati: vrati kamericu Kekenju, vrati kamericu Kekenju, Kekenju kamericu vrati. Tako bih smo mogli povikati tri puta i možda bi to na FCN-a imalo presudan uticaj. Šta građani diferencije misle o tome? Naravno, podrazumeva se da bih ja bio oragnizator, i da bih spremio sendviče za sve nas, ogorčene protestante. I išlo bi se peške, kao na hodočašće.
Sačuvana
prvoskociparecihop
Građanin
**

Duh bunta: +46/-102
Na mreži Na mreži

« Odgovor #20 poslato: 06.11.2008. 16:38 »

Hvala lepo, ja svoje dupe ne pomeram iz Weissenburga zbog neke kamerice, pogotovo ne u tu jazbinu.
Sačuvana

"Latini su stare varalice, u njih covek nema uzdanice."
Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +130/-1019
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 07.11.2008. 07:44 »

Ja sam za, ja sam za!
Znam chak i put do grdelice, mogla bi ga i slepa pogoditi!
Chak cu i izvaditi ochi da biste se uverili u ovu moju presvetu izjavu u vezi sleposti!
Jer, JA, RINOTELETABIS NUBIS MAGIS, UISTA, ZHELIM BITI SLEPA ILI SLABOVIDA OSOBA.
Takvim osobama, chuh ja, a ljudi ne lazhu, sam bog se ukazuje, u snovima njihovim koji uvek su java!
Sačuvana

Vraticu jevrejstvo na mesto koje mu pripada!
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: