Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Vrijeme  (Pročitano 2196 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
maelstrom
Gradjanin
*

Duh bunta: +27/-4
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

ocean pospremljen u kutije

« Odgovor #90 poslato: 04.07.2008. 01:50 »

štošta mi je, kao i tebi, već iskrivilo osjetilnu korespondenciju. osvrnimo se oko sebe, mi savanskog mozga. pogledajmo što ima na televiziji... trkeljanje ne može mnogo naštetiti, valjda zato što ga se ne može živjeti. ali natrag na stvar... vrijeme nije čin, citiraj mi gdje sam složio takvu konstrukciju. ako i jesam istkreljisao nešto slično, tada sam valjda smjerao na to kako se vrijeme uvijek iznova razotkriva kroz naše čine. samo vrijeme nije ni činjenje, kao ni prosta mogućnost djelovanja. činjenica opstoji u vremenu, dok samo vrijeme nije činjenica u smislu nečega čije bi postojanje bilo naprosto potvrđeno iskustvom (činom). vrijeme je ono iskustva omogućujuće, čija potvrda prethodi svakom mogućem iskustvu (činu). iskustvo je potvrđeno vremenom i utoliko vrijeme nije činjenica, a kao kategorija ono je temeljno barem koliko i prostor. ono niti čini, niti se čini. s druge strane ono niti ne postoji u izvornom smislu te riječi. postojanje "sugerira" postojanost, stabilnost, trajnost. bitak, iako vremenit, postoji, to je tautologija. nešto jest, ništa nije. međutim, vrijeme niti postoji, niti traje. ono je "horiznot" svakog mogućeg postojanja i svakog mogućeg trajanja. bitak je, kao vrhunska činjenica, vremenit. vrijeme (kao proces, tok ili što već) ne postoji. ono, jednostavno rečeno, vremenuje. i time je svakako prisutno. mi kao što imamo "senzibilitet" za bitak, koji je umstvene naravi, imamo senzibilitet i za vrijeme. spekulirao bih kako ovaj drugi dijelimo sa životinjama koje se i bez spoznaje da kao takve jesu ipak s-nalaze u vremenom nametnutom trajanju, odnosno dotrajavanju.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
k o g a  si spasao, je li?
milos
Gradjanin
*

Duh bunta: +39/-36
Na mreži Na mreži

« Odgovor #91 poslato: 04.07.2008. 12:26 »

Pa kako?
Upravo suprotno.
Upravo su istrkeljane sve covjekove Istine danas.
Recimo, pojavi se medj ljudima istrkeljanim u muslimane, pa kazi kako nema boga, kako su u zabludi.
Insistiraj na tom.
Ili se pojavi medj ljudima istrkeljanim u katolike, pa kazi kako nema boga, kako su u zabludi.
Insistiraj na tom.
Ili se pojavi medj ljudima istrkeljanim u pravoslavce, pa kazi kako nema boga, kako su u zabludi.
Insistiraj na tom.
Ili se pojavi medj ljudima istrkeljanim u dokrore, pa im kazi kako je covjek proces, kako su u zabludi sprecavajuci taj proces.
Insistiraj na tom.
Pojavi se medj ljudima istrkeljanim u drzavljane odredjene drzave, pa im kazi kako je sve to istrkeljisano.
Insistiraj na tom.
Pojavi se u bilo kojoj grupi ljudi vodjenih istrkeljanom istinom, pa im reci kako je njihova istina ipak samo istrkeljana.
Insistiraj na tom.
Ah, upravo suprotno, trkeljavi moj prijatelju.
Covjek danas mora da korespomdira i sa istrkeljanim istinama ili ce propasti.
Ne korespomdirati sa istrkeljanim istinama, to je cak pogubnije nego da se ne korespomdira osjetilno.
Jerbo ce se kod osjetilne nekorespodemcije danas umjesati humanost.
Ali kod nekorespomdencije sa istrkeljanim istinama nema humanosti, jer su istrkeljane istine istrkeljane i kao humanost sama.
Toliko se trkeljalo.
Pa ti vidi.

U neprilog tvrdnji da je vrijeme samo mjera za odredjeno postojanje, ti i dalje samo trkeljises.
Sačuvana

Ko radi, taj ne odmara.
maelstrom
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: 04.07.2008. 13:14 »

Ne korespomdirati sa istrkeljanim istinama, to je cak pogubnije nego da se ne korespomdira osjetilno.

ukaži na to da sam rekao drukčije. mogao si povući i neke konzekvence iz ovoga "istrkeljisane istine" i nužnost korspondencije s istima, siguran sam da bi nam tada stavovi konvergirali.

P.S. još čekam odgovore na pitanja.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
milos
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #93 poslato: 05.07.2008. 15:23 »

Ako se odredjena stvar nalazi u tacki A, ona se fizicki-prostorno nalazi u toj tacki.
Ako ista ta stvar krene ka tacki B, ona ce fizicki-prostorno krenuti ka toj tacki.
Kada stigne u tacku B, ona ce fizicki-prostorno zauzeti tu tacku.
Sve daklem samo fizicki-prostorne odrednice.
Osjetilno korespomdirajuci sa stvarnoscu, mi mozemo samo da konstatujemo kako je odredjena stvar iz takce A presla u tacku B.
Savladala prostor.
A osjetilno ne mozemo da konstatujemo kako se ta stvar prije nalazila u tacki A, a kasnije u tacki B, jerbo to sada vise nije konstatacija, vec interpretacija.
Ako mi ne bismo dozvolili interpretaciji da se umjesa u osjetilnu konstataciju, mi ne bismo osjetilno promasili ni trajanje procesa kretanja posmatrane stvari.
Koliko je posmatrani proces trajao, za to nema preciznije japarature od savrseno korespomdirajuce, osjetilne.
Daklem, interpretacija ne konstatuje stvari.
To rade osjetila.
Interpretacija unosi nesto novo medju stvari.
Svakako pogresno, jerbo osjetila vec savrseno korespomdiraju sa stvarima.
Odnosno, interpretacijom se ne unosi nista novo medju stvari, no se samo zbunjuju osjetila koja prethodnu savrseno korespomdiraju.
Isto ili slicno zbunjivanje nije svojstveno samo covjeku, vec i svoj flori i fauni.
Ako mi interpretiramo da se stvar nalazila prije u tacki A, a kasnije u tacki B, stvara se privid da je odredjena stvar savladala, ne samo prostor, vec i vrijeme.
A onda mozemo da razvijamo taj privid na racun osjetilno savrsene korespondencije, pa snimamo filmove o putovanju kroz vrijeme, pisemo knjige o putovanju kroz vrijeme, filozofiramo ili trkeljisemo o putovanju kroz vrijeme itd., cime cemo sve vise zbunjivati ista ta savrseno korespomdirajuca osjetila, pa cemo im se toliko najebati majke da cemo ustvari doci do takve lakrdije od zakljucka kako je elem u stvari moguce sve sem upravo tog svijeta realiteta, sem tih primitivnih zivotinjskih osjetila, kako je ustvari sve istina a kako su realiteti privid, jerbo pobogu mi poticemo od duha svetoga i nemamo nista sa tim primitivnim fuj zivotinjama - jebote kakvi ludaci! svi drogirati prividom! svi piju drogu! cool
A nema putovanja kroz vrijeme.
Samo prostorna, i kroz prostor.
I nema nista ako nije.

Ne znam na koja pitanja ti nisam odgovorio?
Ako ih smatras bitnim, kazi?

Sačuvana

Ko radi, taj ne odmara.
protiv_sljepara
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: 05.07.2008. 19:49 »

vidim da se patite oko ove nimalo lake tematike, pa bih želio samo uputiti na jednu stvar

Kada govorimo o vremenu, uvelike nam pomaže Aristotel (pa onda i Hegel), i njegov odnos dinamis-energeia, tj.
možnosti i zbiljnosti. mi smo podijelili vrijeme na tri njegove razine, ali moramo biti oprezni u tumačenju tih razina.
jer, ako se malo upustimo u mišljenje o tome, vidimo da prošlost nije jer je više nema, vidimo da budućnost nije jer je još nema, a isto tako vidimo da ni sadašnjost nije jer nikada ne možemo reći: ovo je sada.čim smo to izrekli to već više nije. kako ne bismo ostali na bespuću, potrebno je sjetiti se spomenutog odnosa d-e i onda tstvar postaje donekle jasnija (ali i nejasnija). ono što je bilo u prošlosti, ono jest i u sadašnjosti i u budućnosti (i obrnuto u svim slučajevima), ali jest po možnosti, mogućnosti (dinamis), ali još nije ozbiljeno (energeia). vrijeme jest dakle razvoj onoga što jest koje putuje ka sebi, ka svom sve istinskijem ostvarenju, ozbiljenju. klica jest klica, ali je ona po mogućnosti i drvo i plod, a vrijeme je razvoj klice od sebe same do drveta, pa do ploda i ponovno natrag do klice...

Pera u nebesa!
Sačuvana
DramatisPersonae
Gradjanin
*

Duh bunta: +51/-14
Na mreži Na mreži

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #95 poslato: 06.07.2008. 00:52 »

u prevodu, vreme je kretanje. Kretanje od jednog stanja do drugog.
Rekli smo to josh odavno, i zaista ne vidim poentu nastavka ove gluposti (teme), osim ako ne budemo prichali o ravnima u odnosu na vreme.
Sačuvana

Thank you for giving
This bright new morning
So steeped seemed the evening
In darkness and blood
There'll be no sadness
There'll be no sorrow
There'll be no road too narrow
There'll be a new day
And it's today
For us
maelstrom
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: 06.07.2008. 00:58 »

Osjetilno korespomdirajuci sa stvarnoscu, mi mozemo samo da konstatujemo kako je odredjena stvar iz takce A presla u tacku B.

po čemu je prelazak prostorna činjenica? da ima samo prostora, odnosno da nismo ujedno i vremensko osjetilo, niti bismo mogli registrirati kretanje niti konstatirati prelazak (i tako korespondirati). mogli bismo konstatirati samo A ili B, ili više - uopće ne bismo mogli konstatirati pošto konstatacija kao takva podrazumijeva vremenski odmak (istovremeno svojim čvrstim stajalištem zanemarujući ono vremenito). a taj vremenski odmak, koji presjeca njezinu hipotetski savršenu korespondenciju (identitet, istinu), ako ti drago, put su i transformacija živčanog podražaja, oni osjetilni - od predmeta do slike, te oni duži, misleni - od slike do stava i od stava do izraza. nije moguće druge reducirati na prve, jer svaka redukcija pretpostavlja misao koja tom i takvom redukcijom samu sebe zaboravlja, i time više ne korespondira (sa "činjenicom" sebe same). u biti je konstatacije da je problematika točaka A i B kao prostornih činjenica problematična u rangu s problematikom vremenskih činjenica koje u vremenu jesu činjenice iako samo vrijeme to nije. kolega protivnik sljepara ponovio nam je gradivo aristotela i, na drugoj temi, kanta. nije to bezvezno gradivo, može se vrlo lako prevesti na tvoj jezik i iz onoga što ti nazivaš trkeljisanjem postati, uz neznatne izmjene smisla, tebi pristupačno. stvar po sebi kao ono "na čemu" se opaža produbljuje problematiku korespondencije, kako vremenske, tako i prostorne, a to se odražava i u onom aristotelovom. svaka sadašnjost kao ono "savršeno" korespondirajuće (zanemarivši vrijeme puta i transformaciju živčanog impulsa tj. rascjep "duh/priroda") izmiče u pokušaju stavne korespondencije. svako mišljenje u odnosu na "stvar po sebi", prirodu, kako je ti nazivaš, ima prošlosni karakter. stoga ne postoji neproblematična i korespondirajuća konstatacija, kako prostorna tako ni vremenska. uvijek se radi o "interpretaciji".
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
maelstrom
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: 06.07.2008. 01:14 »

u prevodu, vreme je kretanje. Kretanje od jednog stanja do drugog.

ništa se ne rješava redukcijom vremena na prostor-vremenski fenomen kretanja. trebalo bi jednostavno samu fiziku pitati o tome. kako stoji stvar s vremenom sustava na hipotetskih - 273.16 celzijusa ili nula kelvina "apsolutne" nule, pri totalnom ne-kretanju? znam da ista kaže kako sustav koji se giba (hipotetskom) brzinom svjetlosti gubi svoje vrijeme i u odnosu na druge sustave produžuje ga proporcionalno približavanju toj brzini. ta relativnost vremena moderne fizike, ipak znanosti, i to prirodne, što će reći mnogo korespondetnije od pustog trkeljanja, pokazuje njegov veličinski karakter, a ne onaj vječnog (ovo je pak čista metafizika) i apsolutnog toka, koji miloš zagovara. newtonovski karakter vremena, taj demode, prije svega je mističan, lako "zavodi" na religijske staze, od kojih miloš toliko zazire. osobno se ne opredjeljujem, ne znam koliko je vrijeme zasebni, slobodni, iskonski "fenomen", odnosno koliko je utemeljeno u nečem "suštinskijem", ali znam da vrijeme kao vječni tok, koji se ne da reći niti mjeriti, a koji se niti ne pokazuje jer vječno se ne da pokazati, već o kojem se spekulira, ima mnogo dublje, pred(ili post)-korespondentne konotacije nego ona znanstvena interpretacija koja ga relativizirajući kroti. g. miloš podvojen je među njima.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
DramatisPersonae
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #98 poslato: 06.07.2008. 01:24 »

kako stoji stvar s vremenom sustava na hipotetskih - 273.16 celzijusa ili nula kelvina "apsolutne" nule, pri totalnom ne-kretanju?

Ne postoji apsolutno ne kretanje, zato shto je kretanje opazajni fenomen kroz referentno telo. Tj. hocu da kazem, da ako bi zeleo da napravish apsolutno ne kretanje, morao bi da sve zaustavish, tj. zamrznesh ispod apsolutne nule (koja je takodje apsurd)

ali znam da vrijeme kao vječni tok, koji se ne da reći niti mjeriti, a koji se niti ne pokazuje jer vječno se ne da pokazati, već o kojem se spekulira, ima mnogo dublje, pred(ili post)-korespondentne konotacije nego ona znanstvena interpretacija koja ga relativizirajući kroti. g. miloš podvojen je među njima.

Gosn Milosh je neozbiljan, i mislim da je od jarca napravio avion.
I to verovatno neki JATov.
 cool
Nego slazemo se shto se tog "Vechnog toka" (oslovimo ga tako) tiche.
Sačuvana

Thank you for giving
This bright new morning
In darkness and blood
There'll be no sadness
There'll be no sorrow
There'll be a new day
And it's today
For us
maelstrom
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: 06.07.2008. 01:40 »

zato shto je kretanje opazajni fenomen kroz referentno telo.

istina (osim ako se ne radi o ubrzavajućem ili usporavajućem kretanju, koje se opaža kroz djelovanje sile). pitanje glasi je li za opažanje vremenskog proticanja potrebno referentno tijelo kao prostorno tijelo? ako jest, tada je vrijeme u najužoj svezi s kretanjem, ako nije tada se pak radi o nečem drugom. banalno rečeno, s obzirom na to da naše vrijeme ide i kad zatvorimo oči, možemo uzeti u obzir da referentno tijelo "živog" vremena omogućujuće nije nekakvo prostorno biće, već nešto drugo, a što se otkriva kao smrt. nemoguće je to reducirati na tjelesna strujanja.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
milos
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #100 poslato: 07.07.2008. 12:03 »

vidim da se patite oko ove nimalo lake tematike, pa bih želio samo uputiti na jednu stvar

Moj trkeljavi prijatelj Maelstrom nije trkeljav zbog toga sto ja mislim da je trkeljav, vec ja govorim istinu kada kazem da je trkeljav zbog toga sto on jeste trkeljav.

Citat
Kada govorimo o vremenu, uvelike nam pomaže Aristotel (pa onda i Hegel), i njegov odnos dinamis-energeia, tj.
možnosti i zbiljnosti.

Upravo bi i Aristotel kazao kako Maelstrom nije trkeljav zbog toga sto mi mislimo da je trkeljav, vec mi kazemo istinu kada kazemo da je trkeljav zato sto jeste trkeljav.
A Hegel bi mozda kazao drugacije?

Citat
mi smo podijelili vrijeme na tri njegove razine, ali moramo biti oprezni u tumačenju tih razina.

Vrijeme, kao mjeru postojanja, a koja ne sluzi nicemu sem da bismo mjerili postojanje dakle, podjelismo...

Citat
jer, ako se malo upustimo u mišljenje o tome, vidimo da prošlost nije jer je više nema,

Proslost je dakle jedan podiok vremena, a vrijeme je mjera za postojanje, sto znaci da je proslost samo mjera za postojanje.
Daklem, proslost ne da ne postoji zbog toga sto je vise nema, vec ne postoji zbog toga sto je nikada nije ni bilo.
Ustvari, ti si ovdje govorio o postojanju, a govorio da govoris o vremenu.
Sve se desava samo fizicki-prostorno.
Nista se ne desava ako se ne desava fizicki-prostorno.
A fizicki-prostorno kretanje moze da tece prema naprijed, nazad, gore, dolje...
Nikako prema proslosti, odnosno sadasnjosti, odnosno buducnosti.
Zamisli, ti si sada zakoracio jedan korak prema naprijed, pa kazes kako si zakoracio u buducnost.
Pa nisi.
Kada si zakoracio, zakoracio si jedan korak fizicki-prostorno.
Daklem, ne tece vrijeme, vec postojanje.
A vrijeme smo izmislili da bismo mjerili taj tok.

Citat
vidimo da budućnost nije jer je još nema,

Daklem, ti si ovdje misli reci kako vidimo da buduca desavanja nisu jer ih jos nema.
Pa zasto si onda rekao buducnost, a ne buduca desavanja?

Citat
a isto tako vidimo da ni sadašnjost nije jer nikada ne možemo reći: ovo je sada.čim smo to izrekli to već više nije.

Opet si pricao o postojanju, a pricao kao da pricas o vremenu.
Daklem, sadasnja postojanja jesu, i mi ih konstatujemo osjetilima.
Kada smo osjetili odredjeno, tacno smo osjetili.
U vjecnom procesu, to osjeceno vise nije isto.
Ali mi pratimo proces osjetilima, i svaki osjet je istina.
Proces tece.
Zajedno sa njim i osjetila.
Svaki osjet je dakle istina.
Dakle, sve sto smo ikada osjetili, bilo je sada.
Jerbo sve i postoji samo sada.
Odnosno, ne postoji to sada u vremenskom smislu.
Nego u fizicki-prostornom.
Nema vremenski udaljenih postojanja.
Tu su samo fizicki-prostorno udaljenja postojanja.
Daklem, docim pokusamo da interpretiramo jedan dogadjaj, taj dogadjaj vise nije taj, jerbo je prosces.
Vec je daklem nesto drugo.
Istinu uvijek samo osjetimo, jerbo samo osjetila savrseno korespomdiraju sa stvarnoscu.
Interpretacija dolazi naknadno.
Ako cemo govoriti o tacnoj interpretaciji, onda ce to biti interpretacija kojom cemo konstatovati sta smo osjetili.
No, sta ce nam interpretacija istine kada istinu vec osjecamo?

Citat
kako ne bismo ostali na bespuću, potrebno je sjetiti se spomenutog odnosa d-e i onda tstvar postaje donekle jasnija (ali i nejasnija).

Sta?
Znaci, kako ne bismo ostali na bespucu, potrebno je da se sjecamo odredjene interpretacije?
Ali ako se prisjetimo odredjene interpretacije to ne znaci da smo se uklonili bespucu.

Citat
ono što je bilo u prošlosti, ono jest i u sadašnjosti i u budućnosti (i obrnuto u svim slučajevima), ali jest po možnosti, mogućnosti (dinamis), ali još nije ozbiljeno (energeia).

Nista nije vremenski udaljeno od nas, vec samo fizicki-prostorno.
Ono sto nam se desavalo blisko, desava se nekomu negdje udaljeno, i moguce je da ce se opet nama desavati.
Korespomdirajuci fizicki prostorno sa okruzenjem, moguce je da cemo opet dozivjeti isto ili slicno prethodnom.
To si rekao, a misli da govoris nesto drugo.
No, nisi govorio nesto drugo.

Citat
vrijeme jest dakle razvoj onoga što jest koje putuje ka sebi, ka svom sve istinskijem ostvarenju, ozbiljenju. klica jest klica, ali je ona po mogućnosti i drvo i plod, a vrijeme je razvoj klice od sebe same do drveta, pa do ploda i ponovno natrag do klice...

E, ovo je vec trkeljisanje.
Zesce trkeljisanje.

Citat
Pera u nebesa!

Ave!
Sačuvana

Ko radi, taj ne odmara.
DramatisPersonae
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #101 poslato: 07.07.2008. 12:16 »

U,u,u,u,u
Vreme je odnos tela u prostoru naspram prostora kao telo.
 cool
Sačuvana

Thank you for giving
This bright new morning
In darkness and blood
There'll be no sadness
There'll be no sorrow
There'll be a new day
And it's today
For us
milos
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #102 poslato: 07.07.2008. 12:38 »

Ako je vrijeme samo mjera za odredjeno postojanje, a jeste, a postojati se ne moze no prostorno, onda mi nemamo sta drugo mjeriti sem tih banalnih fizicko-prostornih zajebancija.
Dobro, aj mozemo ako cemo da koheriramo.
Koherirajuci daklem mi mozemo da mjerimo kolika je vremenska i ina udaljenost izmedju onog stvarnog brda ovdje i onog brda na kojemu sveti lovrentije jebe sojke. cool
Sačuvana

Ko radi, taj ne odmara.
DramatisPersonae
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #103 poslato: 07.07.2008. 12:44 »

Shta imam da merim? Ja sam vanvremenski, vantelesno, vanprostorno, vandimenzijski, vanvanoski vec tamo.
 Zelenko
Sačuvana

Thank you for giving
This bright new morning
In darkness and blood
There'll be no sadness
There'll be no sorrow
There'll be a new day
And it's today
For us
milos
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #104 poslato: 07.07.2008. 17:11 »

pitanje glasi je li za opažanje vremenskog proticanja potrebno referentno tijelo kao prostorno tijelo?
Cim je tijelo, prostorno je.
Nemamo neprostorno tijelo.
Tako je i opazaj nemoguc bez referentnog tijela.
Naravno fizickog, jerbo nemamo nefizicko tijelo.
Tako kod opazanja.
A kod mjerenja to moze da bude tacka.
Daklem, nemoj da mjesas referentno tijelo kod osjetilnog opazanja sa referentnim tijelom kod mjerenja osjetilnog opazanja.
Citat
ako jest, tada je vrijeme u najužoj svezi s kretanjem,
Dakle jeste.
I vrijeme je u tolikoj svezi s kretanjem da je identicno duzini odredjenog kretanja koje smo mjerili.
Odnosno vrijeme je broj sekundi koje je otkucao casovnik dok smo mjerili duzinu odredjenog kretanja.
A casovnik je prosti mehanizam zupcanika koji otkucava tacno onako kako smo ga namjestili.
Eto, opet se ponavljam.
Citat
ako nije tada se pak radi o nečem drugom.
U prvom slucaju, kod osjetilnog opazaja kretanja daklem, referentno tijelo ne moze biti da nije prostorno.
A u drugom slucaju, kod mjerenja osjetilnog opazaja, referentno tijelo moze da bude tacka.
Daklem, ne radi se ni o cem misticnom.
Prvi put smo prostorno-fizicki osjetili.
A drugi put mjerimo duzinu trajanja istog.
Nemoj da mjesas dogadjaj i mjerenje dogadjaja.
Razluci dogadjaj od mjerenja dogadjaja.
I onda neces da trkeljises, kao dolje...
Citat
banalno rečeno, s obzirom na to da naše vrijeme ide i kad zatvorimo oči, možemo uzeti u obzir da referentno tijelo "živog" vremena omogućujuće nije nekakvo prostorno biće, već nešto drugo, a što se otkriva kao smrt. nemoguće je to reducirati na tjelesna strujanja.
Ako nije prostorno, onda ne da nije bice, nego nije uopste.
Sta je su tobom?
Jes ti totalno prolup'o?
Jel pijes drogu? cool
Sačuvana

Ko radi, taj ne odmara.
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: