...dozvoljava tezu o vecitom vracanju istog. Da vidimo kako Nice to uglavljuje u svoj siri koncept i tezama o volji, odnosno volji za moc.
Ne bih ja to vezao tako široko za pojam volje (za moć), već pre za njegov sub-koncept, odnosno nihilizam. I upravo u Volji za moć, u delu kada govori o krizi Evrope, odnosno o krizi evropskih vrednosti, on navodi podnaslov koji glasi tako, o večitom vraćanju istoga. Ono što hoće time da naglasi najbolje opisuju sledeće - izvučene - rečenice koje stoje u pomenutoj knjizi:
... mislimo ovu misao u njenoj najstrašnijoj formi: život ovakav kakav je, bez smera i bez cilja, ali da se neizbežno vraća, bez kraja u ničemu: "večito vraćanje".Potom:
To je najkrajniji oblik nihilizma: večito ("besmisleno") ništa!I finiš:
Mi odričemo krajnje ciljeve: kad bi život imao krajnji cilj, on bi ga dostigao.Stoga mi se čini da je njegov koncept večitog vraćanja istog u službi odbacivanja svih mogućih smislova. Potpuni ekstrem odsustva svakog cilja i mogućeg smisla, budući da čak ni postojanje, ni život, ni ništa što se može zamisliti nema svoj kraj. Čoveku, na ovaj način, kao da se ne dozvoljava čak ni da smrt uzme kao svrhu ili smisao životnog puta.