Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Forma  (Pročitano 1822 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Druid
Građanin
**

Duh bunta: +77/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #30 poslato: 09.07.2008. 03:21 »

Overdose filozofijom, ni to nije dobro. Najkompleksnija pitanja se obicno rjesavaju priprostim odgovorom. Valjda je jasno da se na ekstremno omnipotentno pitanje moze ponuditi beskraj istina, lazi, iluzija, cinjenica, teorija - sve odreda istinito, sve odreda pogresno. Ja cu banalno reci da je forma oblik svih ljudskome organu opticki percipiranih predmeta, pojava i stanja, Ti ces reci ono sto si napisao u par prethodnih postova. Tko je u pravu? Upravo to je forma.
Sačuvana
milos
Građanin
**

Duh bunta: +70/-48
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 09.07.2008. 11:55 »

Pa kako ti, koji nista ne znas sem toga da nista ne znas, mozes sada znati sta sam ja rekao a sta si ti rekao?
I kako ti, koji, sem toga da ne znas nista, ne znas nista, mozes sada da znas da overdoze filozofijom nije dobro?
I kako ti, koji znas jedino to da nista ne znas, mozes sada da znas sta je istinito a sta pogresno?
I kako ti, koji sem toga da nista ne znas ne znas upravo nista, mozes sada da znas upravo sta je forma?

Preduslov formi je odgovor na pitanje koja je razlika izmedju jednog vrapca.
Daklem, kad nesto jeste, a nema formu, ono jeste pred gornjim pitanjem, odnosno pred izborom forme.
Tek odgovorom na to pitanje, to sto nije a htjelo je da jeste, uzima (i) formu.
U zavisnosti od kvaliteta odgovora na gornje pitanje, zavisice i kvalitet forme toga sto hoce da jeste a jos nije (formom).
Sačuvana

Nisi sam ako si gladan, jeb'o ga ti!
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: