Differentia diskusije
17.05.2008. 06:09 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Cemu  (Pročitano 316 puta)
h5n1
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« poslato: 10.02.2008. 02:39 »

Pozdrav  postovanje
u urednistvu sam doticnog casopisa, a koliko vidim, cini mi se da imate potencijala, zato cu vam copy-pejstat jedan mali txtic

Citat
Natječaj

Uredništvo časopisa “Čemu” (časopis Udruge studenata filozofije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) poziva sve zainteresirane da šalju svoje tekstove za novi, 16. broj časopisa. Tema broja zamišljena je dovoljno široko kako bi svi studenti društveno-humanističkih usmjerenja mogli pridonijeti nastanku novog broja.

Tema broja: Reprezentacija i zbilja

Tema ovog broja tiče se gotovo klasično formuliranih filozofskih problema koji zadiru u mnogobrojna pitanja ontologije, epistemologije, spoznajne teorije, etike, estetike i drugih srodnih društveno-humanističkih disciplina koje se bave nekim aspektima problema reprezentacije. Primarni interes broja rasvjetljavanje je pitanjâ uvjeta reprezentacije i medijskog prenošenja svijeta, pogotovo kako su ta pitanja problematizirana kroz radove nedavno preminulog Jeana Baudrillarda i njegovih pojmova simulakruma i simulacije. Kroz ovaj broj časopisa cilj nam je obraditi relevantno polje suvremene filozofije i teorije općenito, te ponuditi interdisciplinaran pristup navedenom problemu u smislu njegovog produbljivanja i sagledavanja iz kuta gledišta koji nije nužno vezan za usko polje filozofije.

Tekstove slati na adresu: cemu@ffzg.hr

eh, da...tema nije strogo ogranicena, stoga ako imate tekst vezan uz bilo koju filozofsku tematiku uzet cemo u obzir Namigivanje ...
aa mozete se javiti i meni na pm pa cu vam dat svoj e-mail ako je crnjak glavnom popu slat  nesiguran

Sačuvana

Random
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +7/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 10.02.2008. 22:53 »

Ako mozes pojasniti pojam "reprezentacije".
Sačuvana

Pridjoste opet lelujna stvorenja,
ko pred mutni davni pogled moj;
da vam sad cvrsta dam uoblicenja,
zar sam jos srca sklon zabludi toj?
h5n1
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 11.02.2008. 17:52 »

lajk, kako se zbilja prezentira nama, kako ju vidimo i koliko se nase poimanje zbilje razlikuje od onoga kakva uistinu jest (Baudrillardov simulakrum je zaista dobar primjer  nesiguran )
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!